Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Λοιπόν….
Να τα βάλω κάτω να μου πείτε τι κάνω στραβά να με διορθώσετε ή να μου δώσετε ένα guide μπας και το καταφέρω και δαύτο…
Έχουμε και λέμε.
Σειρά House MD
Path με τη μορφή:
D:\TV Shows\House\Season 1\ House 1.01.avi κ.ο.κ.
Άλλη δοκιμή με:
D:\TV Shows\House\House Season 1\ House 1.01.avi κ.ο.κ.
Άλλη δοκιμή με:
D:\TV Shows\House\Season 1\ House 1.01\ House 1.01.avi κ.ο.κ.
Άλλη δοκιμή με:
D:\TV Shows\House\House Season 1\ τίτλος επεισοδίου.avi κ.ο.κ.
Τέλος:
D:\TV Shows\House\House Season 1\ House 1.01 τίτλος επεισοδίου.avi κ.ο.κ.

Σε καμία εκδοχή δεν κατάφερα να βγάλω άκρη.
Είτε έκανα αναζήτηση πληροφοριών σειράς πάνω στο αρχικό folder “house” είτε στο folder του κάθε κύκλου με «διόρθωση» της αναζήτησης γράφοντας house, είτε ακόμα πάνω στο ίδιο το επεισόδιο. Σε κάθε περίπτωση μου έβγαζε μόνο το αρχικό fanart του πρώτου κύκλου είτε στο αρχικό folder house είτε στο folder Season 1 και μόνο εκεί.
Ούτε περιλήψεις επεισοδίων ούτε κάτι άλλο. Και όλα αυτά μέσα από την αρχική οθόνη στην επιλογή video. Γιατί στην επιλογή TV Shows έβγαζε μόνο το αρχικό fanart και κάνοντας κλικ πάνω του τις περιβόητες τρεις τελίτσες….
Το θέμα είναι ότι ακόμα και το tvdb ως house το έχει…το κακό είναι ότι έχει και σειρές που έχουν μέσα το λεκτικό “house” και δεν ξέρω μήπως το μπερδεύει.
Από την άλλη ακόμα και τους τίτλους επεισοδίων με βάση το tvdb τους έφτιαξα, αλλά παρ’ όλα αυτά με έγραφε.
Βρε τι ενημερώσεις συλλογής, βρε τι πληροφορίες σειράς…. Τίποτα!!
Και όλα αυτά με skin aeon nox (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, απλά το αναφέρω για να ξέρουμε για ποιο περιβάλλον μιλάμε και για τις επιλογές του)…
Έχετε καμιά ιδέα; Ή να πάρω απόφαση ότι ό,τι θα βλέπω θα το βλέπω μέσα από τα videos?? (Δε θέλω να το σκέφτομαι... θα χαλαστώ πολύ…)

Με τίτλους επεισοδίων μόνο δεν πρόκειται να τα αναγνωρίσει. Αν και ονόματα αρχείων τύπου House 1.01.avi δεν θα έπρεπε να δημιουργούν πρόβλημα, δοκίμασε το standard D:\TV Shows\House\Season.1\House.S01E01 κ.ο.κ., χωρίς πολλά κενα στο path.

Ποια έκδοση χρησιμοποιείς;

11.0 eden beta παρέλειψα να το αναφέρω...

Για τα παραπάνω θα ξανατσεκάρω και θα αναφέρω τα αποτελέσματα...
Πάντως είναι πολύ εκνευριστικό να μπαίνεις στα TV Shows να βλέπεις το folder house με εξώφυλλο του 2004 (1ος κύκλος) και από κει και κάτω το χάος...

τα shows απο οσο καταλαβα και απο τα δικα μου πρεπει αναγκαστικα να εχουν στον τιτλο S01E03 πχ με αυτον τον τροπο γραμμενο αλλιως δε τα βλεπει.
απο χθες παιδια δε μου παιζει το Plugin του youtube, μου βγαζει script failed! plugin.youtube.com
δοκιμασα uninstall και παλι install, ακομα και hard delete το folder manually αλλα τιποτα εκει επειμενει σε οτι skin και να δοκιμασα.
ξερει κανεις τι μπορει να φταιει στα καλα καθουμενα μουλαρωσε ενω επαιζε μια χαρα.

αν και παίζω με openelec (eden beta) νομίζω ότι έχει να κάνει καθαρά με το xbmc γιαυτό ρωτάω και εδώ.

στο αρχικό μενού και στα videos - πέρα από τις βιβλιοθήκες movies - tvshows θέλω κάτι περισσότερο. πχ να εμφανίζονται war - action - classic κλπ.

είναι αυτό εφικτό????? με custom playlists είναι η λύση???? παίζω με το default skin (confluence). μήπως πρέπει να αλλάξω skin και αν ποιό???

Με Confluence δεν γίνεται εύκολα. Με ΝΟΧ μπορείς να βάλεις 3 smart playlists και 3 favourites (ή 2+2, δεν θυμάμαι καλά)
Μπορείς να βάλεις και υπομενού στο Movies/TVShows

εχει κανεις αλλος προβλημα με το plugin του youtube?
ετσι μου ερχεται να κανω uninstall το xbmc και παλι install.
δοκιμασα τα παντα, εβαλα και το beta της eden αλλα δεν αλλαξε τιποτα!!!
help?

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Λοιπόν….
Να τα βάλω κάτω να μου πείτε τι κάνω στραβά να με διορθώσετε ή να μου δώσετε ένα guide μπας και το καταφέρω και δαύτο…
Έχουμε και λέμε.
Σειρά House MD
Path με τη μορφή:
D:\TV Shows\House\Season 1\ House 1.01.avi κ.ο.κ.
Άλλη δοκιμή με:
D:\TV Shows\House\House Season 1\ House 1.01.avi κ.ο.κ.
Άλλη δοκιμή με:
D:\TV Shows\House\Season 1\ House 1.01\ House 1.01.avi κ.ο.κ.
Άλλη δοκιμή με:
D:\TV Shows\House\House Season 1\ τίτλος επεισοδίου.avi κ.ο.κ.
Τέλος:
D:\TV Shows\House\House Season 1\ House 1.01 τίτλος επεισοδίου.avi κ.ο.κ.

Σε καμία εκδοχή δεν κατάφερα να βγάλω άκρη.
Είτε έκανα αναζήτηση πληροφοριών σειράς πάνω στο αρχικό folder “house” είτε στο folder του κάθε κύκλου με «διόρθωση» της αναζήτησης γράφοντας house, είτε ακόμα πάνω στο ίδιο το επεισόδιο. Σε κάθε περίπτωση μου έβγαζε μόνο το αρχικό fanart του πρώτου κύκλου είτε στο αρχικό folder house είτε στο folder Season 1 και μόνο εκεί.
Ούτε περιλήψεις επεισοδίων ούτε κάτι άλλο. Και όλα αυτά μέσα από την αρχική οθόνη στην επιλογή video. Γιατί στην επιλογή TV Shows έβγαζε μόνο το αρχικό fanart και κάνοντας κλικ πάνω του τις περιβόητες τρεις τελίτσες….
Το θέμα είναι ότι ακόμα και το tvdb ως house το έχει…το κακό είναι ότι έχει και σειρές που έχουν μέσα το λεκτικό “house” και δεν ξέρω μήπως το μπερδεύει.
Από την άλλη ακόμα και τους τίτλους επεισοδίων με βάση το tvdb τους έφτιαξα, αλλά παρ’ όλα αυτά με έγραφε.
Βρε τι ενημερώσεις συλλογής, βρε τι πληροφορίες σειράς…. Τίποτα!!
Και όλα αυτά με skin aeon nox (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, απλά το αναφέρω για να ξέρουμε για ποιο περιβάλλον μιλάμε και για τις επιλογές του)…
Έχετε καμιά ιδέα; Ή να πάρω απόφαση ότι ό,τι θα βλέπω θα το βλέπω μέσα από τα videos?? (Δε θέλω να το σκέφτομαι... θα χαλαστώ πολύ…)

εάν δεν έχεις .nfo file φτιάξε και θα τα δει κανονικά και θα κατεβάσει και poster αν του πεις

Για το youtube δεν χρειαζεται νομιζω να κανεις unistall ολο το xbmc.Κανε μονο το plugin και δες αν φτιαξει.Για τα movie sets κατεβασε το ομωνυμο plugin και μετα γινεται γελειωδως ευκολα απο τις επεκτασεις του βιντεο.Ομολογω οτι πιο ευκολο πραγμα δεν εχω ξαναδει, συγκρινοντας το παντα με το yanfoe.
Μα την σειρα μου να ρωτησω αν η nvidia τα καταφερνει καλυτερα στα windows?
Tελος να πω , οτι τα προβληματα στην οργανωση της ταινιοθηκης θα τα βλεπουν οι φαν των μιντια πλαυερ και θα χουν φρικαρει :p ...Παιδια , ειναι πολυ μπροστα σε τετοια το XBMC..υπομονη και φαντασια θελει..εγω χρησιμοποιω και τις playlists και διαχωριζω τις ταινιες οπως θελω (3d , blu ray , movies κτλ(

aaa και για τις σειρες , οσο πιο απλα τοσο πιο ευκολα.....π.χ Fringe,Season 1,EO1SO1.mkv...δεν κανει ΠΟΤΕ λαθος

Για το youtube δεν χρειαζεται νομιζω να κανεις unistall ολο το xbmc.Κανε μονο το plugin και δες αν φτιαξει.

το εκανα. Uninstall μεσα απο το xbmc, delete τα folders του youtube plugin, προσπαθησα Install και μεσα απο τo xbmc και απο zip αρχειο, δοκιμασα 5 διαφορετικες εκδοσεις του Plugin, εκανα upgrade την εκδοση του xbmc απο 10.1 σε 11 beta, ΤΙΠΟΤΑ δεν επιασε, εκει το Plugin του youtube κολαει!
δε ξερω τι στο καλο φταιει, καποια ρυθμιση πειραζα με τα network settings προσπαθουσα να βαλω Proxy server και δεν παιζει πλεον.το εβαλα παλι ολα σε default αλλα τζιφος. δοκιμασα και διαφορα αλλα Plugins που δεν ξερω αν εχουν conflict, πχ το monkeyvideo και διαφορα αλλα, υπαρχει κανενα known bug αναμεσα σε καποιο plugin και το youtube?
επισης μηπως θελει αλλαγη το flash player?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

εάν δεν έχεις .nfo file φτιάξε και θα τα δει κανονικά και θα κατεβάσει και poster αν του πεις

Ότι κανει δηλαδή μόνο του το XBMC, αν έχεις σωστά τα ονόματα.

Γιατί να μπλέκει με nfο, ειδικά αν έχει πολλές σειρές;

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Οι εσωτερικοί scrapper του XBMC λειτουργούν άψογα σε καθαρές βιβλιοθήκες. Αν όμως έχουν περάσει απ' τους σκληρούς σας τo my movies κ.λ.π. και έχουν δημιουργήσει αρχεία (.nfo, .txt, posters κ.λ.π.) τοτε είναι πιθανό να μπερδεύει τον εσωτερικό scrapper του XBMC. Επίσης προσοχή στην ονομασία των αρχείων καθώς ορθογραφικά λάθη δεν αναγνωρίζονται. Προσωπικά με σχεδόν 100 σειρές δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή λάθος, αλλά για να φτάσω σε αυτό το σημείο έχω κάνει πάμπολες διορθώσεις στα filenames.

ναι εχει το ΧΒΜC subtitles και το ρυθμιζεις μετα να σου βρισκει μονο ελληνικα
Κωστα τι εννοεις,ρυθμιζει τους υποτιτλους?
Δηλ. εχω ενα εργο η μια σειρα χωρις srt υποτιτλους,και το xbmc Subtitles τους βρισκει?
Πως γινεται αυτο?

Κωστα τι εννοεις,ρυθμιζει τους υποτιτλους?
Δηλ. εχω ενα εργο η μια σειρα χωρις srt υποτιτλους,και το xbmc Subtitles τους βρισκει?
Πως γινεται αυτο?

Το XBMC subtitles ψάχνει σε καμιά δεκαριά sites με υπότιτλους. Ελληνικούς έχουν 3-4 απο αυτά.
Αν βρει υπότιτλο στη γλώσσα που θες, τον κατεβάζει στο φάκελο της ταινίας.

Εγώ μετά την εγκατάσταση της Eden beta....κατά περιόδους έχω διαπιστώσει μικρά κολλήματα στην διαχείριση του Transparency που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα...και γενικά της λειτουργίας της νέας έκδοσης....
Δοκίμασα διάφορα αλλά κανένα δεν μου πήγαινε καλά.
Ώσπου έβαλα την SVN του Cirrus logic για την Eden .
Σώθηκα.....

Που τη θυμήθηκες την Cirrus Logic; Cirrus λέγεται το skin. :smile:

Ψιλοκολλήματα έχω με τα περισσότερα skins, όταν π.χ. πατάω το info κατα τη διάρκεια της προβολής κάνει μια μικρή παύση. Το είχα πει στον Ronie για το Τ! αλλα δεν μπόρεσε να βρει τι φταίει.

Το Confluence πάει νερό, μου αρέσει και η διαφάνεια στο OSD αλλα έχει περιορισμένες δυνατότητες.

Το XBMC subtitles ψάχνει σε καμιά δεκαριά sites με υπότιτλους. Ελληνικούς έχουν 3-4 απο αυτά.
Αν βρει υπότιτλο στη γλώσσα που θες, τον κατεβάζει στο φάκελο της ταινίας.
Κωστα δεν νομιζω οτι μπορει να βρει υποτιτλους.
Εχω τη σειρα Rome και I Claudius και δεν βλεπω να βρισκει τιποτε.
Εσυ πως τα καταφερνεις? Ποια Sites ειναι αυτα?

Αν δεν υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι στα sites που ψάχνει φυσικά δεν θα βρει τίποτα. Δυστυχώς οι Έλληνες subtitlers (!) δεν ανεβάζουν τη δουλειά τους στα γνωστά, μεγάλα sites, προτιμούν αυτα με ελληνικούς υπότιτλους μόνο. Μπορούμε να ζητήσουμε απο το δημιουργό του plugin να προσθέσει κάποιο.

Ελληνικούς εχω βρει στα Subscene, Opensubtitles και Podnapisi αλλα περισσότερο για ταινίες. Βλέπω τα πάντα με αγγλικούς υπότιτλους οπότε δεν έχω ψάξει και πολύ το θέμα.