Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Όχι εννοώ να μπορείς να φτιάξεις τη σειρά των μενού στην αρχική οθόνη. Δηλαδή από:

"Movies - Add Ons - Music - Tv Shows" να μπορεί να γίνει "Movies - Tv Shows - Music - Add Ons". Τυχαίο παράδειγμα.

Ξέρω ότι μπορεί να γίνει με xml edit αλλά έλεγα μήπως υπάρχει κάποιο skin που το κάνει πιο εύκολα. Σε AEON NOX που είχα και ΑΕΟΝ MQ3 που έχω δεν βλέπω κάτι.

Και εγώ ψάχνω κάτι τέτοιο αλλα δεν... Έχουν ζητήσει απο τον Big_Noid να το βάλει στο ΝΟΧ αλλα δεν γίνεται.

2-3 μέρες είναι που ασχολούμαι με το xbmc γενικά οπότε δεν ξέρω κατά πόσο αλλάζουν μερικά πράγματα.
Και μ' έχουν "φάει" και τα bugs... Λάθος πόστερς, λάθος thumbs, προβληματική λειτουργία playlist κλπ.

Όμορφο μεν αλλά θέλει ψάξιμο το πράγμα...

Τα περισσότερα προβλήματα λύνονται ακολουθώντας τους "κανόνες" των ονομάτων αρχείων και φακέλων.
Με τις playlists τι προβλήματα έχεις;

Τα περισσότερα προβλήματα λύνονται ακολουθώντας τους "κανόνες" των ονομάτων αρχείων και φακέλων.
Με τις playlists τι προβλήματα έχεις;

Τους κανόνες ψάχνω να καταλάβω... :chinscratch:

Στο aeon mq3 είχα κάποιες λίστες με ταινίες με τις οποίες ήθελα να κάνω custom menus. Αντί τα νέα menu items όμως να διαβάζουν την κάθε λίστα έκαναν αναπαραγωγή του περιεχομένου τους. Έκανες κλικ στο "Movies" για παράδειγμα και αντί να δεις τη λίστα με τις ταινίες ξεκινούσαν να παίζουν αμέσως.
Ξαναγύρισα στο nox τώρα και δεν έχω τέτοιο θέμα.

Κάτι άλλο που ψάχνω να βρω λύση είναι το πως θα περάσω μια ταινία (ελληνική εν προκειμένω) που δεν υπάρχει στο imdb και κατά συνέπεια δεν εμφανίζεται στη λίστα...

Μιλάμε τα έχω πάρει στο κρανίο......Εδώ και μερικές ώρες μου ξαναεμφάνισε - εκεί που το είχε σταματήσει - αυτό το φαινόμενο .: Ξεκινάω μια ταινία να παίξει και από πίσω είναι σαν κάποιος να αναβοσβήνει ένα φακό . Τρεμοπαίζει το λευκό , το φώς της οθόνης .
Εχει κανείς καμμιά ιδέα από τι μπορεί να προέρχεται αυτό ?
Δεν μπορώ να το κάνω να φύγει με τίποτα.
Να ! αυτά είναι που με κάνουν και τσαντίζομαι ......
( Να τα απεγκατασ´τησω όλα και να τα στήσω πάλι από την αρχή?

Κάτι άλλο που ψάχνω να βρω λύση είναι το πως θα περάσω μια ταινία (ελληνική εν προκειμένω) που δεν υπάρχει στο imdb και κατά συνέπεια δεν εμφανίζεται στη λίστα...
Αν θυμαμαι καλα,σε παρομοια περιπτωση που ηθελα να περασω Ελληνικα Videos π.χ Χαρρυ Κλιν ,το ειχα δηλωσει νομιζω music video και εγραψα χειροκινητα οταν το εβλεπε ο scrapper σαν show και αυτο το εβρισκε.
Βεβαια δεν ανεφερε σαν τιτλο ταινιας ,τον κανονικο αλλα κατι αλλο ,που ηταν show

Αν θυμαμαι καλα,σε παρομοια περιπτωση που ηθελα να περασω Ελληνικα Videos π.χ Χαρρυ Κλιν ,το ειχα δηλωσει νομιζω music video και εγραψα χειροκινητα οταν το εβλεπε ο scrapper σαν show και αυτο το εβρισκε.
Βεβαια δεν ανεφερε σαν τιτλο ταινιας ,τον κανονικο αλλα κατι αλλο ,που ηταν show

Έτσι όμως δεν θα μπει στη συλλογή με τις ελληνικές ταινίες...

Τους κανόνες ψάχνω να καταλάβω... :chinscratch:

Στο aeon mq3 είχα κάποιες λίστες με ταινίες με τις οποίες ήθελα να κάνω custom menus. Αντί τα νέα menu items όμως να διαβάζουν την κάθε λίστα έκαναν αναπαραγωγή του περιεχομένου τους. Έκανες κλικ στο "Movies" για παράδειγμα και αντί να δεις τη λίστα με τις ταινίες ξεκινούσαν να παίζουν αμέσως.
Ξαναγύρισα στο nox τώρα και δεν έχω τέτοιο θέμα.

Δοκίμασα το MQ3 και εμφανίζει λίστα με τα περιεχόμενα της playlist. Ισως να το έχουν αλλάξει τώρα, έχω καιρό να κάνω Update.

Για το δεύτερο, δύο οι επιλογες σου: ή προσθέτεις την ταινία στο TheMovieDB οπότε μπορείς να την προσθέσεις στη library, ή φτιάχνει custom info file στο φάκελο της ταινίας. Ψάξε στο Wiki, έχει οδηγίες.

Τελικά υπήρχε ο "Θου Βου" στο imdb και τη γλύτωσα.

Επόμενη σπαζοκεφαλιά να φτιάξω το λάθος banner του "Spartacus"...

Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι.
Εγώ χρησιμοποιώ τον MPC-HD σαν player και αυτό διότι αρχικά με τον ενσωματωμένο, μου έκανε σπασίματα.
Υπάρχει τρόπος να ρυθμίσω τον default με κάποιο τρόπο ώστε να παίζει σωστά και με καλή ποιότητα εικόνας όπως ο MPC-HD?
Επίσης θα μπορεί να κάνει decode τα νέα φορμά ήχου που υπάρχουν στις σύγχρονες ματρόσκες?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ρε παιδιά, να ρωτήσω κάτι.
Εγώ χρησιμοποιώ τον MPC-HD σαν player και αυτό διότι αρχικά με τον ενσωματωμένο, μου έκανε σπασίματα.
Υπάρχει τρόπος να ρυθμίσω τον default με κάποιο τρόπο ώστε να παίζει σωστά και με καλή ποιότητα εικόνας όπως ο MPC-HD?
Επίσης θα μπορεί να κάνει decode τα νέα φορμά ήχου που υπάρχουν στις σύγχρονες ματρόσκες?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Μάλλον πρέπει να ρυθμίσεις την αυτόματη αλλαγή frame rate στο XBMC.

Για τα νέα formats ήχου, η μόνη λύση αυτη τη στιγμή είναι οι εκδόσεις του DDDamian με το patch της Daniela. Το έχουμε συζητήσει μερικές σελίδες πιο πάνω.

Έχει καταφέρει κάποιος να σετάρει την μουσική του βιβλιοθήκη με εικόνες (cdart, fanart);
Το cdart manager δεν δουλεύει με τίποτα και τα δικά μου fanart δεν τα βλέπει σε αντίθεση με τα εξώφυλλα (folder.jpg) που είναι ΟΚ.
Aeon nox πάντα.

Υπάρχει κάτι αντίστοιχο του ember αλλά για μουσική; Με έσωσε με τις ελληνικές ταινίες...

και επίσημα η eden πλεον απο οτιειδα στο Facebook....

οτι προσπάθεια έκανα για να τακτοποιησω την μουσικη συλογη επιασε πάτο καθως οι δισκογραφιες που εχω περιεχουν εκτος απο τα επισημα άλμπουμ και live, συνεργασίες, ντεμο, συλλογες, singles.... οποτε γίνεται ενας ψιλοχαμος που καμια db δεν μπορει να αναγνωρίσει...

Παραπονιαρη
Να, παρε και ενα reputation απο μενα

JC-hysterical.gif
JC-LOL.gif

Είμαι μεγάλη ψωνάρα, το ξέρω
JC_dance.gif

Κωστα εβαλα την EDEN της Daniela αλλα τωρα εχω πολλα dropped frames σε ολα τα εργα. Σαν βροχη πεφτουν.

Τι συμβαινει,και τι κανω?

εγώ από τη άλλη με την rc1-rc2 έχω σε bluray 24αρια (σε μουσικά 60άρια 50άρια οχι) και σε κάποιες λίγες ματρόσκες. με την beta 3 όλα ήταν καλά. hdaudio δεν υπάρχει και δεν έχουν μπεί patch versions. μιλάω επίσης για συνεχόμενα dropped frames.