Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

2) Τι ειναι το Openelec ? :D

Ένα Linux λειτουργικό απογυμνωμένο, με τα απολύτως απαραίτητα για να τρέξει το XBMC και μόνο αυτό έτσι ώστε να μετατρέψει ένα HTPC σε Media Player. http://openelec.tv/
Αν δεν θές να κάνεις κάτι άλλο απ' το να βλέπεις ταινίες, να ακούς μουσική και να streamάρεις υλικό από Youtube κ.τ.λ. τότε το Openelec σε καλύπτει απόλυτα με τον περιορισμό ότι η εικόνα - κίνηση δουλεύει τέλεια σε κάρτες Nvidia.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Παρατηρησα ομως το εξης παιζοντας με τον MPC (σε περιβαλλον windows οχι xbmc) που μπορει ναναι θεμα της καρτας γραφικων (?).....

Kλιπαρουν τα μαυρα.....δηλαδη χρειαζεται να ανοιξω φωτεινοτητα για να επανερθει εκει που πρεπει βασει του black clipping pattern. Ειναι δυνατον ο MPC να αλλαζει ρυθμισεις οταν εχει φορτωθει αρχικα το xbmc ? Ρωτω γιατι αρχισε να συμβαινει απο την στιγμη που εγκατεστησα τον xbmc .

To XBMC δεν πειράζει τίποτα στο σύστημα. Το μονο που μπορώ να σκεφτω είναι το DirectX που εγκαθιστά αλλα και πάλι το βρίσκω απίθανο.

Ένα Linux λειτουργικό απογυμνωμένο, με τα απολύτως απαραίτητα για να τρέξει το XBMC και μόνο αυτό έτσι ώστε να μετατρέψει ένα HTPC σε Media Player. http://openelec.tv/
Αν δεν θές να κάνεις κάτι άλλο απ' το να βλέπεις ταινίες, να ακούς μουσική και να streamάρεις υλικό από Youtube κ.τ.λ. τότε το Openelec σε καλύπτει απόλυτα με τον περιορισμό ότι η εικόνα - κίνηση δουλεύει τέλεια σε κάρτες Nvidia.

Μην τον μπλέκεις με Openelec τον άνθρωπο, ΑΤΙ έχει :p

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Θα δοκιμασω να βγαλω και να ξαναβαλω το DirectX μιας και λογκα θα ειναι παλιο....το σεταπ μου ειναι του 2009 (εκτος των catalysts)

Θα δοκιμασω να βγαλω και να ξαναβαλω το DirectX μιας και λογκα θα ειναι παλιο....το σεταπ μου ειναι του 2009 (εκτος των catalysts)

αν παίζεις με dvi-d--> hdmi και όχι με hdmi--> hdmi όταν συνδέεις το pc έχει μια πρόσθετη επιλογή η τιβί για το range του dvi-d. αυτό είχα πάθει και εγώ με 2400pro το άλλαξα και τέλος. σωστό το black clipping από τα paterns του avforums.

αν δεν κάνω λάθος έχω ανεβάσει +1 την φωτεινότητα από το xbmc. πριν το πειράξω όλα μαύρα όσο και να πήγαινα την φωτεινότητα.

αν παίζεις έτσι με τέτοια συνδεσμολογία δέστο. πρέπει να είναι στα advanced settings της παννυ και βγαίνει μόνο όταν έχεις συνδέσει πηγή με dvi -->hdmi.

και μια ερώτηση από μένα. το imon παίζει με xbmc και αν ναι εύκολα η θέλει πύθωνες και σαύρες???

Nαι εχεις δικιο παιζω με dvi-d--> hdmi.

Που κανω αυτην την ρυθμιση (και νομιζα πως ειχα τρελλαθει...) :D

Σου στελνω πμ να μην οφτοπικιαζω.

Ρε παιδια σχετικα με το θεμα τηλεκοντρολ στο XBMC, θελω να αναφερω την λυση που εχω ακολουθησει εγω η οποια ειναι πολυ ευκολη και πολυ φθηνη και μου δουλευει αψογα χωρις κανενα προβλημα εδω και 2-3 χρονια.

Αγορασα λοιπον αυτο το τηλεκοντρολ της Sony περιπου 20 (τωρα ειναι πιο φθηνο) και το εκανα pairing με ενα παλιο Bluetooth dongle που ειχα.
Μετα εβαλα και ρυθμισα αυτο το θαυματουργο προγραμματακι το οποιο το μονο που κανει ειναι να μεταφερει τα χτυπηματα του πληκτρολογιου μεσω του τηλεκοντρολ στα windows. Αρα μπορει να δεχτει στις ρυθμισεις του οποιοδηποτε συνδυασμο πληκτρων θελετε και μπορει να χρησιμοποιηθει οπουδηποτε μεσα στα windows και οχι μονο στο XBMC.

Τα σεταρισα ολα μια φορα και απο τοτε το ξεχασα. Ασε που σαν Bluetooth δεν εχω και αυτο το εκνευριστικο του IR να πρεπει να σημαδευω τον δεκτη για να πιανει.

Αυτα με το τηλεκοντρολ... και ελπιζω να φανουν χρησιμα σε καποιον που ταλαιπωρειται με το θεμα.

Cheers
Nessus

Έκανες δηλαδή ότι έκανα κι εγω με το MCE remote της MS, μόνο που εγώ το έκανα με δύο κινήσεις και 18 :p

Που μπορω να βρω στην Αθηνα καλο και φθηνο τηλεκοντρολ ,με λιγα πληκτρα?
Αυτο το PS3 χρειαζεται και δεκτη για το XBMC?

μια από τα ίδια με την ερώτηση του βαγγέλη. αν δεν υπάρχει αθήνα κάποιο λινκ κώστα ??? amazon.co.uk ???? link.

κάποιος ειχε ποστάρει ένα της hama (αγορά από εδώ) γύρω στα 25

Προσπαθωντας να φτιαξω το remote εγκατεστησα κατι και σε καθε εκκινηση μου πεταει ενα μυνημα οτι δεν μπορει να ανοιξει αυτο το αρχειο....

GSB_win32bit_v1.06.ahk

Eχει κανεις ιδεα απο που...πεταχτηκε ?

@Kostas_Y... τo MCE δεν ειναι infrared...?... η κανω λαθος... ?

@ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ... το PS3 Playstation Remote Control δεν χρειαζεται δεκτη. Ειναι Bluetooth.

Το λινκ που εβαλα ειναι απο εταιρεια που εχει 5 καταστηματα στην Αθηνα.

Cheers
Nessus

Που μπορω να βρω στην Αθηνα καλο και φθηνο τηλεκοντρολ ,με λιγα πληκτρα?
Αυτο το PS3 χρειαζεται και δεκτη για το XBMC?

μια από τα ίδια με την ερώτηση του βαγγέλη. αν δεν υπάρχει αθήνα κάποιο λινκ κώστα ??? amazon.co.uk ???? link.

κάποιος ειχε ποστάρει ένα της hama (αγορά από εδώ) γύρω στα 25
Και που να ξέρω ρε παιδιά τι γίνεται στην αγορά της Αθήνας; Εγώ είμαι Βόρειος :p

Απο Amazon:

http://www.amazon.co.uk/Windows-Con...3J72/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1335808117&sr=8-1
http://www.amazon.co.uk/Hama-000524...EL4W/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1335808117&sr=8-6
http://www.amazon.co.uk/Hauppauge-C...SI86/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1335808117&sr=8-4

@Kostas_Y... τo MCE δεν ειναι infrared...?... η κανω λαθος... ?

Cheers
Nessus

Δεν έχω ιδέα τι είναι αλλα και απο το διπλανό δωμάτιο, πιάνει :smile:

http://www.amazon.co.uk/Windows-Con...3J72/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1335808117&sr=8-1 αυτο ποθ εβαλες ειναι σαν το λινκ που δινω στο ebay και δεν ειναι το αυθεντικο certifiete της mc...εχει να κανει με το πως το βλεπουν τα windows...δεν εχω τωρα προχειρο το λινκ απο xbmc αλλα κανει την διαφορα........

Το ξέρω οτι δεν είναι το αυθεντικό αλλά και που να το βρεις πια...αν το έβρισκα θα έπαιρνα 1-2 ακόμα για εφεδρικά.
Είναι η καλύτερη λύση νομίζω αν δεν μπορείς να βρεις certified

Microsoft eHome driver on Windows αυτο ειναι που πρεπει να εχει....Δεν ειναι οτι δεν κανω δουλια με αυτο που εχω αλλα αν ειναι συμβατο με τον driver τις Microsoft μπορεις να πειραξεις τα κουμπια να κανουν οτι ενεργεια θελεις,π.χ το remote τις HP. http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Remote_Control_Reviews

Προσπαθωντας να φτιαξω το remote εγκατεστησα κατι και σε καθε εκκινηση μου πεταει ενα μυνημα οτι δεν μπορει να ανοιξει αυτο το αρχειο....

GSB_win32bit_v1.06.ahk

Eχει κανεις ιδεα απο που...πεταχτηκε ?

Αυτη η ....... ξερεις κανεις πως να την βγαλω ? Σε καθε restart μου πεταγεται.....

Αυτη η ....... ξερεις κανεις πως να την βγαλω ? Σε καθε restart μου πεταγεται.....

Αυτό ειναι σκριπτάκι του AutoHotKey. Αν δεν το χρειάζεσαι για να ανοίγεις το XBMC με το τηλεκοντρόλ, σβήσε το απο το Startup folder.

Αυτό ειναι σκριπτάκι του AutoHotKey. Αν δεν το χρειάζεσαι για να ανοίγεις το XBMC με το τηλεκοντρόλ, σβήσε το απο το Startup folder.

Εννοεις να το σβησω απο το

C:\Users\*username*\AppData\Roaming\Microsoft\Windοws\Start Menu\Programs\Startup ??

Εκει μεσα ειναι μονο η συντομευση του xbmc, τιποτα αλλο.

Εγώ γιατί το έχω στο Start>Startup? :chinscratch:

Το βρήκα, ειναι στο C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

ms.jpg