Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

μια ερώτηση. υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης της εικόνας 2.35:1 πάνω κάτω??? κάτι πήρε το μάτι μου στην έκδοση dsplayer αλλά δεν είμαι σίγουρος. υπάρχει - πρόκειται να γίνει σε μελλοντική έκδοση???

μια ερώτηση. υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης της εικόνας 2.35:1 πάνω κάτω??? κάτι πήρε το μάτι μου στην έκδοση dsplayer αλλά δεν είμαι σίγουρος. υπάρχει - πρόκειται να γίνει σε μελλοντική έκδοση???
Βασιλη , ΝΑΙ
Στα Video Settings υπαρχει η επιλογη για Vertical shift .................

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Καλά εξυπακούεται πως μέχρι και την 1η Beta δεν μπαίνει στο κεντρικό σύστημα με τίποτα.
Τις pre-Eden τέτοια εποχή τις ειχα βάλει στο κυρίως σύστημα και μου φαινόταν πολύ πιο σταθερες. Μάλλον είναι πολλές οι αλλαγές που δοκιμάζουν για τον Φρόντο.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Επειδή αλλάζω συχνα στο pc usb δίσκους/φλασάκια, τα win7 καμιά φορά δεν μου κρατάνε τα ίδια γράμματα στους δίσκους, και σε μερικούς από αυτούς έχω και κομμάτια από την library του XBMC. Tι γίνετε με αυτό το θέμα, πώς το αντιμετωπίζετε εσείς? Εννοείται τους έχω δηλώσει στο disk management συγκεκριμένα γράμματα στον καθένα, αλλά αν κάνω το λάθος και βάλω κάποιο στικάκι πχ και κάποιος απ'τους δίσκους είναι αποσυνδεμένος/απενεργοποιημένος, τσουπ, του παίρνει το γράμμα...

Καλησπέρα και απο μένα,

σήμερα παρατήρησα οτι ξαφνικα δεν μπορω να κατεβασω ελληνηκους υποτιτλους.
Το OpenSubtitles μου γραφει error 500 protocol not found και το subtitlesGR ενω κατεβαζει τους υποτιτλους βγαζει cannot extract subtitles

Αλλαξε κατι??

Το παρατηρησε κανεις ή μονο σε μενα το βγαζει?

Καλησπέρα και απο μένα,

σήμερα παρατήρησα οτι ξαφνικα δεν μπορω να κατεβασω ελληνηκους υποτιτλους.
Το OpenSubtitles μου γραφει error 500 protocol not found και το subtitlesGR ενω κατεβαζει τους υποτιτλους βγαζει cannot extract subtitles

Αλλαξε κατι??

Το παρατηρησε κανεις ή μονο σε μενα το βγαζει?

Συνηθισμένο πρόβλημα με το subtitlesgr. To site είναι aggregator, δίνει δηλαδή links απο άλλα sites υποτίτλων. Αν σε αυτά τα sites κάτι έχει αλλάξει, δεν μπορει να κατεβάσει το αρχείο.

Απ' ότι μας εχει πει και ο lambda, κάποιες φορές αλλάζουν και τη συμπίεση του αρχείου με αποτέλεσμα... "cannot extract subtitles"

Να ρωτησω κατι παρακαλω? Θυμαται καποιος να μου πει το custom refresh rate της nvidia gt440? Επισης αναβαθμισα το συστημα μου με εναν ssd και εβαλα 64μπιτα windows. Εκανα καλα με τα 64μπιτα ή οχι?

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Δε θα έχεις καμία ουσιαστική επίπτωση από την αλλαγή σε 64bit, και εγώ τα προτιμώ ακόμα και για htpc, ειδικά τώρα που η RAM είναι φθηνή και οι κάρτες γραφικών έχουν και αυτές μπόλικη GDDR.

Εδώ είσαι:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...α-HTPC?p=1056204502&viewfull=1#post1056204502

http://www.avclub.gr/forum/showthre...-23-976)?highlight=nvidia+custom+refresh+rate

Για τα 64μπιτα τώρα, δεν νομίζω οτι θα κερδίσεις κάτι σε HTPC. Μη σου πω οτι θα σου βγάλει προβλήματα ασυμβατότητας.
Έτσι κι αλλιώς το XBMC μόνο σε Linux και εσχάτως σε OSX ειναι native 64bit

Edit: Αυτό που είπε ο tmjuju (username-γριφος, ακόμα δεν μπορώ να το αποκωδικοποιήσω) για τη μνήμη ειναι ο μόνος λόγος για 64bit αλλα και πάλι σε HTPC με XBMC δεν χρειάζονται τρελά GB.

Last edited:

Να ρωτησω κατι παρακαλω? Θυμαται καποιος να μου πει το custom refresh rate της nvidia gt440? Επισης αναβαθμισα το συστημα μου με εναν ssd και εβαλα 64μπιτα windows. Εκανα καλα με τα 64μπιτα ή οχι?

+ αυτο σε αυτά που πόσταρε ο κωστής

http://www.anandtech.com/show/4380/discrete-htpc-gpus-shootout/5

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Εδώ είσαι:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...α-HTPC?p=1056204502&viewfull=1#post1056204502

http://www.avclub.gr/forum/showthre...-23-976)?highlight=nvidia+custom+refresh+rate

Για τα 64μπιτα τώρα, δεν νομίζω οτι θα κερδίσεις κάτι σε HTPC. Μη σου πω οτι θα σου βγάλει προβλήματα ασυμβατότητας.
Έτσι κι αλλιώς το XBMC μόνο σε Linux και εσχάτως σε OSX ειναι native 64bit

Edit: Αυτό που είπε ο tmjuju (username-γριφος, ακόμα δεν μπορώ να το αποκωδικοποιήσω) για τη μνήμη ειναι ο μόνος λόγος για 64bit αλλα και πάλι σε HTPC με XBMC δεν χρειάζονται τρελά GB.

Καλημέρα Κώστα,
lala juju niania kaka zaza όλα αυτά συνήθως χρησιμοποιούνται για temporary variables στην πληροφορική από παλιά
Αλλά το ™ είναι τα αρχικά μου και φυσικά μπορείς να με φωνάζεις απλά Τάσο, αλλά είμαστε μπόλικοι (χαχα όχι όσοι οι Κώστηδες :-) ) και μπερδευόμαστε.

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Καλημέρα Κώστα,
lala juju niania kaka zaza όλα αυτά συνήθως χρησιμοποιούνται για temporary variables στην πληροφορική από παλιά
Αλλά το ™ είναι τα αρχικά μου και φυσικά μπορείς να με φωνάζεις απλά Τάσο, αλλά είμαστε μπόλικοι (χαχα όχι όσοι οι Κώστηδες :-) ) και μπερδευόμαστε.

OK Τάσο, ευχαριστώ για την εξήγηση
good_mini.gif

Καλησπέρα σας.Έχω αρκετες απορίες απο εχθες που διαβάζω το topic.Θα ηθελα να ρωτησω 2 πραγματάκια.
1) εχω την διαδρομη e/tvseries/battlestar s1-s4 και εχει γεμισει εξωφυλλα και τίτλους ο τόπος κατι το οποιο ειναι ενοχλητικό(εχω το default skin confluence).Με ποιον τρόπο θα μαζεψω τον φάκελο ωστε να απεικονείζεται μια φορο μονο το εξωφυλλο και μόνο ο γονικός φάκελος;Εννοω δλδ πως, αν χρειαστει να κάνω recap, θα το επιλεξω μόνος μου να βρω το όποιο επεισόδιο.
2)υπάρχει κάπου κάποιος οδηγός για το pairing με android device?την εφαρμογή ττην κατέβασα απο το play αλλα μετα αδυνατω να συνεχίσω, μην γνωρίζοντας απο που πρεπει να συγκεντρωσω τα στοιχεία που ζητάει η android εφαρμογη.

Ευχαριστω παρα πολυ. Θα ακολουθησω την συμβουλη και θα βαλω 32μπιτ. Παντως ο ssd τουλαχιστον στο μπουτ δεν εχει και μεγαλη διαφορα. Οτι κερδιζει στολην εκινηση το χανει στο preparing desctop...αλλα σρα φορτωματα ειναι αλλο πραγμα

Στη χρήση του XBMC είδες σημαντική διαφορά με τον SSD; Φαντάζομαι οτι θα διαβάζει πολύ πιο γρήγορα την βιβλιοθήκη.

Ελατε ρε παιδες, τι συζηταμε.
Πριν χαλασει ο Vertex 2, εμπαινε στα WINs σε 25" , και εκανε Shut-down σε 5"
Αλλη διασταση.

Τελικά με την μη επίσημη εφαρμογη remote xbmc για android δουλεψε μια χαρα και γρηγορα.Με ssd intel x-25 εχω βρει την υγειά μου εδω και 2 χρόνια τωρα και πρόβλημα κανένα so far..

Με τον ssd οτι σκιν και να βαλει κανεις η αποκριση ειναι ακαριαια. το aeon mq μιλαμε οτι το καταβροθιζει' και εχω αλλαξει ολες τις εικονες,με hd φωτ

Στη χρήση του XBMC είδες σημαντική διαφορά με τον SSD; Φαντάζομαι οτι θα διαβάζει πολύ πιο γρήγορα την βιβλιοθήκη.
δεν μπορεις να φανταστεις διαφορα...μερα με την νυχτα