Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Σε eden τουλάχιστον υπάρχει, στα δεξιά του player controls osd. Μιλάω πάντα για το player controls εκτός fullscreen. Το στρογγυλο σηματάκι με τα βελάκια είναι η ρύθμιση του repeat.
screenshot000.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Αυγερινε ξερεις ποιο ειναι το πιο σοβαρο προβλημα?
Οτι δεν σκαναρει τις ταινιες γρηγορα.
Μου τις πηγαινει μια-μια δυ0-δυο
Λες και φταιει ο scrapper

Η αρχική beta είχε πρόβλημα με το scrapping. Μήπως γι' αυτό σε δυσκόλευε;

Δοκίμασε το repack

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Τωρα πηγε πολυ καλλιτερα,αλλα μου εκανε την Home Screen ανω-κατω
Τωρα δεν υπαρχουν οι επιλογες Movies και καποιες αλλες.
Απ'οτι καταλαβα, πρεπει να ξανακανω uninstall, και μαλιστα delete profile, οποτε φτου και απ'την αρχη.
Το κυριοτερο ειναι,οτι δεν ενεργοποιειται το addon Movie Sets που δουλευει μονο με την EDEN

Nομιζω οτι η Frodo εχει καλλιτερη εικονα, η ειναι η ιδεα μου?

Έχω το εξής πρόβλημα. Οταν παίζω dts-ma κολλάει η εικόνα και δεν έχω ήχο. Δηλωμένη έξοδος hdmi, συσκευή εξόδου ήχου wasapi: spdif Pass-through device asus xonar, συσκευή εξόδου διέλευσης wasapi:spdif pass through asus xonar. Όταν την αλλάζω σε οπτική/coaxial παίζει μια χαρά αλλά η ένδειξη Dts-ma δεν ανάβει στον ενισχυτή (denon 3808). Είναι φυσιολογίκο ή πρέπει να κάνω κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Οκ η Frodo με την Beta 1 για την ώρα πάει αρκετά καλά.
Αισθητή αύξηση ταχύτητας σε σχέση με τις Alpha και τις Unofficial εκδόσεις και γενικά όλα καλά μέχρι στιγμής. Προσωπικά αν και :offtopic: τρέχω το Openelec με clean install και όλα δουλεύουν μια χαρούλα.

screenshot000.jpg

Αυτόματα αναγνωρίζει τον ενισχυτή Pioneer LX-70 μέσω HDMI και ο ήχος δουλεύει άψογα και πάντα plug n play.

screenshot001.jpg

Νέος Kernel και νέοι οδηγοί για την Nvidia καρτούλα γραφικών και άψογο κλείδωμα - κίνηση πάντα.

screenshot002.jpg

Το Confluence Lite είναι πολύ γρήγορο και "καθαρό" πράγμα που βοηθάει ειδικά αυτήν την περίοδο που ο κώδικας είναι "βρώμικος".
Ολοταχώς για την επίσημη πλέον έκδοση.

Υ.Γ. Είναι αδιανόητο οι κάτοχοι Nvidia καρτών να τρέχουν το XBMC (σε dedicated HTPC μέσα από Windows).:smash:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Οκ η Frodo με την Beta 1 για την ώρα πάει αρκετά καλά.
Αισθητή αύξηση ταχύτητας σε σχέση με τις Alpha και τις Unofficial εκδόσεις και γενικά όλα καλά μέχρι στιγμής. Προσωπικά αν και :offtopic: τρέχω το Openelec με clean install και όλα δουλεύουν μια χαρούλα.

View attachment 85537

Αυτόματα αναγνωρίζει τον ενισχυτή Pioneer LX-70 μέσω HDMI και ο ήχος δουλεύει άψογα και πάντα plug n play.

View attachment 85538

Νέος Kernel και νέοι οδηγοί για την Nvidia καρτούλα γραφικών και άψογο κλείδωμα - κίνηση πάντα.

View attachment 85539

Το Confluence Lite είναι πολύ γρήγορο και "καθαρό" πράγμα που βοηθάει ειδικά αυτήν την περίοδο που ο κώδικας είναι "βρώμικος".
Ολοταχώς για την επίσημη πλέον έκδοση.

Υ.Γ. Είναι αδιανόητο οι κάτοχοι Nvidia καρτών να τρέχουν το XBMC (σε dedicated HTPC μέσα από Windows).:smash:

εγώ δεν έχω καθόλου ήχο στον yamaha και στο audio outpout device αναφέρει την tv samsung και οχι το yamaha

Έχω το εξής πρόβλημα. Οταν παίζω dts-ma κολλάει η εικόνα και δεν έχω ήχο. Δηλωμένη έξοδος hdmi, συσκευή εξόδου ήχου wasapi: spdif Pass-through device asus xonar, συσκευή εξόδου διέλευσης wasapi:spdif pass through asus xonar. Όταν την αλλάζω σε οπτική/coaxial παίζει μια χαρά αλλά η ένδειξη Dts-ma δεν ανάβει στον ενισχυτή (denon 3808). Είναι φυσιολογίκο ή πρέπει να κάνω κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις.
Φυσιολογικό δεν είναι να κολλάει η εικόνα. Δες τις ρυθμίσεις των Windows ή\και αναβάθμισε τους drivers.

Φυσιολογικό απο την άλλη είναι να μην ανάβει το DTS-MA όταν ο ήχος έρχεται απο την οπτική. Αυτή η σύνδεση δεν "σηκώνει" HD ήχο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

εγώ δεν έχω καθόλου ήχο στον yamaha και στο audio outpout device αναφέρει την tv samsung και οχι το yamaha

Εννοείτε πως περνάς με HDMI εικόνα - ήχο απο ενισχυτή; Για κάποιο λόγο δεν διαβάζει το EDID του ενισχυτή που χειρίζεται την εικόνα. Ας μας πούν και άλλοι πως έχουν συνδέσει και τι και δεν έχουν πρόβλημα.

Φυσιολογικό δεν είναι να κολλάει η εικόνα. Δες τις ρυθμίσεις των Windows ή\και αναβάθμισε τους drivers.

Φυσιολογικό απο την άλλη είναι να μην ανάβει το DTS-MA όταν ο ήχος έρχεται απο την οπτική. Αυτή η σύνδεση δεν "σηκώνει" HD ήχο.

Σε ευχαριστώ Κώστα για την απάντηση σου. Δεν είναι συνδεδεμένος με οπτική. Η μόνη σύνδεση που έχω κάνει είναι από την xonar με hdmi στον ενισχυτή. Στα windows τι να τσεκάρω;
Επίσης με την καινουργια αναβάθμιση μου εμφανίζει τις περιλήψεις του έργου στα γαλλικά. Τι αλλαγές πρέπει να κάνω για αγγλικά.

Σε ευχαριστώ Κώστα για την απάντηση σου. Δεν είναι συνδεδεμένος με οπτική. Η μόνη σύνδεση που έχω κάνει είναι από την xonar με hdmi στον ενισχυτή. Στα windows τι να τσεκάρω;
Επίσης με την καινουργια αναβάθμιση μου εμφανίζει τις περιλήψεις του έργου στα γαλλικά. Τι αλλαγές πρέπει να κάνω για αγγλικά.

Εγώ την οπτική που την είδα;; :hmmmm2:

H Xonar είναι "άλλο φρούτο" και δεν ξέρω τι ρυθμίσεις χρειάζεται.

Καλησπερα! Χρησιμοποιω αποκλειστικα το xbmc για να βλεπω ταινιες - σειρες - iptv κτλπ. Ηθελα να αγορασω ενα "οικονομικο" home theater κ σκεφτομαι προς αυτην http://www.pioneer.eu/eur/products/42/100/42/BCS-FS121/page.html τη λυση.

Γιατι ποσταρω εδω;
Γιατι θελω να βεβαιωθω οτι δεν θα εχω κανενα προβλημα με το xbmc. Η καρτα γραφικων μου ειναι μια παλια 8600gts που εχει μονο dvi κ οχι hdmi. Σκεφτομαι να συνδεσω (οπως ειναι συνδεδεμενο ηδη) το htpc μεσω dvi to hdmi με την τηλεοραση κ η συνδεση "ενισχυτη" με htpc να γινει με optical out που βγαζει η motherboard μου (asus p5k-e). Θα εχω κανενα προβλημα audio sync?

Ας πουμε οτι παω κ αγοραζω μια Radeon HD6450 ωστε να εχω hdmi out κ να μπορω να περναω και τον ηχο μεσα απο αυτο το καλωδιο. Δηλαδη audio/video μεσω hdmi -> ενισχυτη κ μετα παλι μεσω hdmi -> TV. Εκει παιζει να υπαρχει θεμα με το hdcp κ να μπλοκαρει το σημα ο ενισχυτης;

Αν εχει επισης να προτεινει κανεις καμμια λυση για συστημα 2.1 ή soundbar με budget εως 300 ευρω, ειμαι ολος αυτια :ears:

Καλησπερα! Χρησιμοποιω αποκλειστικα το xbmc για να βλεπω ταινιες - σειρες - iptv κτλπ. Ηθελα να αγορασω ενα "οικονομικο" home theater κ σκεφτομαι προς αυτην http://www.pioneer.eu/eur/products/42/100/42/BCS-FS121/page.html τη λυση.

Γιατι ποσταρω εδω;
Γιατι θελω να βεβαιωθω οτι δεν θα εχω κανενα προβλημα με το xbmc. Η καρτα γραφικων μου ειναι μια παλια 8600gts που εχει μονο dvi κ οχι hdmi. Σκεφτομαι να συνδεσω (οπως ειναι συνδεδεμενο ηδη) το htpc μεσω dvi to hdmi με την τηλεοραση κ η συνδεση "ενισχυτη" με htpc να γινει με optical out που βγαζει η motherboard μου (asus p5k-e). Θα εχω κανενα προβλημα audio sync?

Ας πουμε οτι παω κ αγοραζω μια Radeon HD6450 ωστε να εχω hdmi out κ να μπορω να περναω και τον ηχο μεσα απο αυτο το καλωδιο. Δηλαδη audio/video μεσω hdmi -> ενισχυτη κ μετα παλι μεσω hdmi -> TV. Εκει παιζει να υπαρχει θεμα με το hdcp κ να μπλοκαρει το σημα ο ενισχυτης;

Αν εχει επισης να προτεινει κανεις καμμια λυση για συστημα 2.1 ή soundbar με budget εως 300 ευρω, ειμαι ολος αυτια :ears:

Έχω τον δεύτερο τρόπο σύνδεσης (ΑΤΙ5450>ενισχυτής>τηλεόραση) και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Με την οπτική δεν θα μπορείς να περνάς στον ενισχυτή DTS-MA & Dolby TrueHD.

Άρα να υπολογίζω και ένα 50αρι για κάρτα γραφικών. Το βασικό είναι ότι θα δουλεύει.

Ευχαριστώ πολύ!

Άρα να υπολογίζω και ένα 50αρι για κάρτα γραφικών. Το βασικό είναι ότι θα δουλεύει.

Ευχαριστώ πολύ!

50αρι;; Τόσο πολύ ανέβηκαν οι τιμές;

Τώρα που ξαναβλέπω την υπόθεση σου, καλύτερα να βάλεις αυτά τα 50 για να πάρεις σύστημα με 5.1 ηχεία. Μεγάλη διαφορά στην εμπειρία.
Κάρτα γραφικών μπορείς να αγοράσεις αργότερα.

Ουουουφφφφφ
Διαβασα ολο το νημα.

παω για format να βαλω ενα win7 lite (πολυ λαϊτ με μονο XBMC, Firefox και utorrent)
μαλλον θα βαλω το NOX, αλλα σε λιγο με το frodo να δουμε

Πριν αρχισω και ρυθμισω το HTPC μου μια ερωτηση.
Ειναι δυνατον στο XBMC να κλειδωσεις καποια εργα να μην τα δουνε τα παιδια, ειναι μικρα και δεν θελω να βλεπουν τι εργα υπαρχουν (και οχι δεν εχω πορν, ποπκορν εχω)

αλλη μια μου ηρθε.
Οταν βαζω στο PC αναλυση 1080 και 23p στην τηλεωραση μου βγαινει το desktop εκτος, απλως αλλαζω το zoom;
samsung 40", gigabyte G210