Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Έχω εγκαταλείψει τα Windows στο HTPC εδώ και λίγο καιρό και δεν θυμάμαι ακριβώς τις ρυθμίσεις. Απο αυτό που μου λες όμως, καταλαβαίνω οτι έχεις το DirectSound για οδηγό ήχου στο XBMC. Ίσως θέλει WASAPI.

Το παλευω με το ηχο. Τουλαχιστν εστρωσε η εικονα με τις αλλαγες στις ρυθμίσεις

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

κάνε απεγκατάσταση το συγκεκριμένο addon.:smile:

Νέο addon ονόματι Hellenic Movies που αντικαθιστά το Greek-Movies
και περιλαμβάνει ταινίες από το CineGreece, το Greek-Movies και live streams.
Δεν γίνεται αυτόματη εγκατάσταση του, είναι καινούριο addon και πρέπει να γίνει εγκατάσταση από τον browser.
Τα περί browser και force refresh δεν τα επαναλαμβάνω.

------------------------
Hellenic Movies v1.0.0 (5-Apr-13)
------------------------

- Initial version

------------------------
MEGA Replay v2.1.2 (5-Apr-13)
------------------------

- Added more YouTube shows.
- Tweaked context menus.

------------------------
ANT1 Player v1.2.2 (5-Apr-13)
------------------------

- Tweaked context menus.
- Code cosmetics.

------------------------
Hellenic Toons v1.0.3 (5-Apr-13)
------------------------

- Tweaked context menus.

------------------------
MAD Player v1.0.1 (5-Apr-13)
------------------------

- Tweaked context menus.

------------------------
SKAI Player v1.2.1 (5-Apr-13)
------------------------

- Tweaked context menus.

------------------------
STAR WebTV v1.1.1 (5-Apr-13)
------------------------

- Tweaked context menus.
εκανα τα παραπανω αλλα παλι κολλαει, εβαλα να δω το ''Αν'' του παπακαλιατη κ ακουω ολουσ τους διαλογους αλλα απο εικονα τιποτα δε μπορω να καταλαβω τι μπορει να φταιει.

ε ρε φωτιές με το linux που με βάζετε Σαββατόβραδο. Πάω να βάλω το Ubuntu. Τελευταία φορά που το δούλεψα ήταν νομίζω στην έκδοση 3 ή 5

Δεν χρειάζεται να βάλεις ολόκληρο Linux. Δοκίμασε πρώτα με ένα Openelec LiveUSB

Και εκεί υπάρχουν αστοχίες με το streaming αλλα είναι λιγότερες.

Όντως. Αν και λίγο με τυραννισε βρέθηκε η λύση και παιζει σωστα. Ευχαριστώ Κώστα

Καλημέρα σε όλους. Επανέρχομαι με νέες ερωτήσεις-απορείες που ζητούν απάντηση..

1) Θέλω να πειραματιστώ λίγο και με τα music videos στο XBMC. Δοκίμασα και έβαλα κάποια σε ένα folder που όρισα οτι έχει music videos (filename των αρχείων πχ "Britney Spears - Stronger") και ενώ μου τα σκάναρε ο audiodb scraper , μετα μου βγάζει μήνυμα οτι η συλλογή είναι κενή ! Γνωρίζει κάποιος πώς πρέπει να είναι μετονομασμένα τα αρχεία των music videos για να τα δει ο scraper και να τραβήξει τις πληροφορίες ? Μήπως πρέπει να βάλω άλλον scraper και αν ναι ποιόν ?

2) Δεν βρίσκω πουθενά τη ρύθμιση για αυτόματες αναβαθμίσεις του Openelec XBMC. Βασικά αν είναι στο αυτόματο μήπως θα ήταν καλό να το κάνω disable δεδομένου οτι τώρα έχω την τελευταία έκδοση Openelec για το Xtreamer 2 Ultra και δεν θέλω να μου αναβαθμίσει από μόνο του κάτι που να μου δημιουργήσει πρόβλημα... Προτιμώ δηλαδή να έχω εγώ τον έλεγχο των αναβαθμίσεων της έκδοσης του openelec ώστε να βάζω χειροκίνητα αυτό που προορίζεται αποκλειστικά για το Xtreamer 2 Ultra.

3) Χρησιμοποιώντας το skin Ace που μου αρέσει πολύ είδα κάπου στα views οτι το background-fanrt μιας ταινίας πχ μπορεί να έχει animation (μετακινείται πέρα δώθε η εικόνα..).. Οταν όμως ενεργοποιώ αυτή την επιλογή λειτουργεί κινούμενο ΚΑΙ για τις σειρές που εκεί το θέλω στατικό... Υπάρχει λύση ?

4) Υπάρχει ένα πολύ ωραίο add-on που βρίσκει και βάζει τα song themes των σειρών. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για τις ταινίες ?

5) Από τα παρακάτω add-ons για streaming ποιό θεωρείτε πιο ενημερωμένο,αξιόπιστο,πλούσιο σε βιβλιοθήκη και με καλές ταχύτητες ? http://www.xbmchub.com/blog/2013/01...h-the-best-free-tv-streaming-addons-for-xbmc/

6) Αν δεν θέλω να μου εμφανίζει κάποιες από τις κεντρικές κατηγορίες (πχ το "ΜΟΥΣΙΚΗ" και το "ΕΙΚΟΝΕΣ") τί πρέπει να κάνω ? (Χρησιμοποιώ το ACE skin)

7) Υπάρχει τρόπος να βάλω μια καινούρια κεντρική κατηγορία στο αρχικό menu πχ "STREAMING" που εκεί να μου βγάζει απευθείας τα video addons που θα επιλέξω ?

Συγνώμη αν σας κούρασα...

Καλημέρα σε όλους. Επανέρχομαι με νέες ερωτήσεις-απορείες που ζητούν απάντηση..

1) Θέλω να πειραματιστώ λίγο και με τα music videos στο XBMC. Δοκίμασα και έβαλα κάποια σε ένα folder που όρισα οτι έχει music videos (filename των αρχείων πχ "Britney Spears - Stronger") και ενώ μου τα σκάναρε ο audiodb scraper , μετα μου βγάζει μήνυμα οτι η συλλογή είναι κενή ! Γνωρίζει κάποιος πώς πρέπει να είναι μετονομασμένα τα αρχεία των music videos για να τα δει ο scraper και να τραβήξει τις πληροφορίες ? Μήπως πρέπει να βάλω άλλον scraper και αν ναι ποιόν ?

Δεν απαντάω σε ρωτήσεις που περιέχουν τις λέξεις "Britney" και "Spears" ;)

Άσε που δεν έχω ασχοληθεί με music videos.

2) Δεν βρίσκω πουθενά τη ρύθμιση για αυτόματες αναβαθμίσεις του Openelec XBMC. Βασικά αν είναι στο αυτόματο μήπως θα ήταν καλό να το κάνω disable δεδομένου οτι τώρα έχω την τελευταία έκδοση Openelec για το Xtreamer 2 Ultra και δεν θέλω να μου αναβαθμίσει από μόνο του κάτι που να μου δημιουργήσει πρόβλημα... Προτιμώ δηλαδή να έχω εγώ τον έλεγχο των αναβαθμίσεων της έκδοσης του openelec ώστε να βάζω χειροκίνητα αυτό που προορίζεται αποκλειστικά για το Xtreamer 2 Ultra.

Στην κατηγορία Programs υπάρχει ένα addon με ρυθμίσεις του Openelec OS. Εκεί είναι.

3) Χρησιμοποιώντας το skin Ace που μου αρέσει πολύ είδα κάπου στα views οτι το background-fanrt μιας ταινίας πχ μπορεί να έχει animation (μετακινείται πέρα δώθε η εικόνα..).. Οταν όμως ενεργοποιώ αυτή την επιλογή λειτουργεί κινούμενο ΚΑΙ για τις σειρές που εκεί το θέλω στατικό... Υπάρχει λύση ?

Δε νομίζω. Αν δεν κάνω όμως λάθος, το έχουν ζητήσει απο τον MQ οπότε ίσως μπει σε επόμενη αναβάθμιση.

5) Από τα παρακάτω add-ons για streaming ποιό θεωρείτε πιο ενημερωμένο,αξιόπιστο,πλούσιο σε βιβλιοθήκη και με καλές ταχύτητες ? http://www.xbmchub.com/blog/2013/01...h-the-best-free-tv-streaming-addons-for-xbmc/

Το 2ο δοκίμασα (για εκπαιδευτικούς λόγους, πάντα). HD χωρίς την παραμικρή διακοπή και κατέβασμα υποτίτλων σαν να ήταν ταινία στη βιβλιοθήκη μου.

6) Αν δεν θέλω να μου εμφανίζει κάποιες από τις κεντρικές κατηγορίες (πχ το "ΜΟΥΣΙΚΗ" και το "ΕΙΚΟΝΕΣ") τί πρέπει να κάνω ? (Χρησιμοποιώ το ACE skin)

Υπάρχει επιλογή στις ρυθμίσεις του skin (Customise Home\Main Menu ή κάπως έτσι). Απο εκει προσθέτεις ή αφαιρείς οτι θέλεις.

7) Υπάρχει τρόπος να βάλω μια καινούρια κεντρική κατηγορία στο αρχικό menu πχ "STREAMING" που εκεί να μου βγάζει απευθείας τα video addons που θα επιλέξω ?

Συγνώμη αν σας κούρασα...
Μπορείς να βάλεις τα addons στα favourites και να ορίσεις η νέα κατηγορία να ανοίγει τα favourites.

Ουφ! Τι κούραση είναι αυτή. Αν πάθω CTS, θα σου στείλω το λογαριασμό ;)

Last edited:

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις ! 2 ερωτησουλες ακομα...

1) Πως μπορω να βαλω πολλα αγαπημενα κατω απο μια κατηγορια στο κεντρικο menu ? Δηλαδη να βλεπω πχ κατηγορια "Streaming" και με κλικ επανω να μου εμφανιζει ως υπομενου 3-4 video addons που θα του εχω ορισει...

2) Απο που βαζω και ελληνικα για το πληκτρολογιο που εμφανιζεται οταν παω να γραψω κατι ? θελω πχ να κανω αναζητηση για ελληνικη ταινια Hellenic Movies και το πληκτρολογιο δεν εχει ελληνικα.. Μπορω να τα προσθεσω και να εναλλασω με ενα κουμπι ?

3) Που αποθηκευονται οι υποτιτλοι που βαζω πανω σε ταινιες streaming ??

Last edited:

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις ! 2 ερωτησουλες ακομα...

1) Πως μπορω να βαλω πολλα αγαπημενα κατω απο μια κατηγορια στο κεντρικο menu ? Δηλαδη να βλεπω πχ κατηγορια "Streaming" και με κλικ επανω να μου εμφανιζει ως υπομενου 3-4 video addons που θα του εχω ορισει...

2) Απο που βαζω και ελληνικα για το πληκτρολογιο που εμφανιζεται οταν παω να γραψω κατι ? θελω πχ να κανω αναζητηση για ελληνικη ταινια Hellenic Movies και το πληκτρολογιο δεν εχει ελληνικα.. Μπορω να τα προσθεσω και να εναλλασω με ενα κουμπι ?

Το (1) το βρηκα...

Στην έκδοση windows η εναλλαγή πληκτρολογιου γίνεται με alt+shift. Στο Openelec δεν γίνεται ...!

Δεν αποθηκεύονται παρά μόνο ο τελευταίος υπότιτλος της ταινίας που είδες. Το αρχείο είναι προσωρινό όπως το streaming άλλωστε !

Last edited:
Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Στην έκδοση windows η εναλλαγή πληκτρολογιου γίνεται με alt+shift. Στο Openelec δεν γίνεται ...!

Και όμως...γίνεται...

Ρίξτε μια ματιά εδώ:

http://openelec.tv/forum/105-keyboards/30964-solved-partially-layout-switch-button-feature-request

Εάν κάποιος δυσκολεύεται στην εφαρμογή...εδώ είμαστε..

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Και όμως...γίνεται...

Ρίξτε μια ματιά εδώ:

http://openelec.tv/forum/105-keyboards/30964-solved-partially-layout-switch-button-feature-request

Εάν κάποιος δυσκολεύεται στην εφαρμογή...εδώ είμαστε..

Λοιπόν τώρα που το δοκίμασα σε Openelec η εναλλαγή γίνεται κανονικότατα (Μέσω alt+shift) στην Frodo 12.1!
Επιτέλους! Είχα απογοητευτεί με την αδυναμία εναλλαγής στην Eden και στις πρώτες beta της Frodo!

Άρα δε χρειάζεται καμία παρέμβαση σε Openelec ενώ στα windows τα πράγματα είναι όπως παλια δηλαδή απλούστατα.

Παιδια τι πρεπει να κανω για να το γυρίζει αυτόματα στα 24hz οταν ξεκινάει η ταινία;γινεται αυτο βασικά; Ή πρεπει να το γυρίζω εγω κάθε φορά;

Παιδια τι πρεπει να κανω για να το γυρίζει αυτόματα στα 24hz οταν ξεκινάει η ταινία;γινεται αυτο βασικά; Ή πρεπει να το γυρίζω εγω κάθε φορά;

settings-video-playback-adjust display refresh rateto match video

Ρε παιδια διαβαζω απο και απο κει αλλα παιδευομαι με 2-3 πραματακια
1. Χρησιμοποιώ εναν Tag editor (TagScanner) για να βαλω σε μια ταξη τα αρχεια μουσικης. Το XBMC (Frodo) ομως ακομα και αν κανω Clean library δεν κανει update τις αλλαγες. Μπορώ να σβησω ολοκληρωτικά την βιβλιοθήκη και να ξαναστηθεί απ την αρχη??

2. Παρομοιο προβλημα εχω και με την βιβλιοθηκη των ταινιών. Μου εμφανιζει καποιες 2 φορες. Πως σβηνω τα dublicates?

3. Επίσης εχω θεμα με την κωδικοποίηση. Καποια ελληνικα τα εμφανιζει καλα καποια οχι. Ειναι δυνατον?? Υπαρχει καποια ρυθμιση στον Tag editor για αυτο? Γιατι στο XBMC τις σχετικες ρυθμίσεις τις εχω κανει (βασικα δοκιμασα και Greek ISO και Greek Windows)

1. Δοκίμασες να κάνεις Update Library και μετά Clean Library; Αν θέλεις να σβήσεις τη βιβλιοθήκη, αφαίρεσε το source της μουσικής και κάνε εκκαθάριση βιβλιοθήκης.

2. Δεξι κλικ\C στο πληκτρολόγιο και Remove from library. Αν ξαναεμφανιστεί, σημαίνει οτι κάτι λάθος έχει γίνει στη δήλωση των movie sources ή έχεις την ταινία δύο φορές και δεν το ξέρεις :smile:

Στις ταινίες κοίταξε μήπως έχεις κανένα sample μέσα στο φάκελο. Αν υπάρχουν 2 αρχεία βίντεο θα σου βγάλει την ταινία 2 φορές στο xbmc.

Tα samples συνήθως δεν τα προσθέτει στη βιβλιοθήκη αλλα έχεις δίκιο, μπορεί να φταίει και αυτό.