Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Απλα με βολευει περισσοτερο η προσωρινη θεση που το εχω τωρα (δηλαδη πανω σε γραφειο, με monitor κανονικα μπροστα μου) για να κανω την "δυσκολη" και χρονοβορα δουλεια του σεταρισματος, κυριως του scraping που πρεπει να γινει ολο απο την αρχη.
Στο σαλονι, για να ερθω καπως κοντα στην TV (και να μην βλεπω απο τα 3+ μετρα, με τα γραμματα "ψειρες") πρεπει να καθομαι σε σκαμπο...

Απ'οτι μου ειπαν παντως στο φορουμ του XBMC δεν θα εχω προβλημα, αν περασω πρωτα το XBMC και μετα συνδεσω το HDMI.
Λενε οτι θα αναγνωριστει αυτοματα η εξοδος HDMI απo Windows και XBMC και θα ανοιξουν κανονικα οι σχετικες ρυθμισεις και επιλογες.

Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Απλά όταν θα συνδέσεις την τηλεόραση η κάρτα γραφικών θα δεί την tv και θα προσαρμόσει τις ρυθμίσεις ανάλογα. Πήγαινε στα audio - video settings και φτιάξε τις επιλογές για την tv - ενισχυτή αν υπάρχει κλπ.

xbmc και διακοπές ήχου

To αντιμετώπισα σε 2-3 ταινίες τελευταία. Χθες που θυμάμαι ήταν στο Bourne Legacy. Σε 2 σημεία στην ταινία ξαφνικά χάθηκε ο ήχος. Stop και play και ξανά κανονικά. Η σύνδεση γίνεται μέσω Toslink στον pre-pro. Οι ταινίες ήταν όλες DTS-HD και με τη σύνδεσή μου παίρνω και παίζω το SD core. Δοκιμάζοντας να ακούω στο monitor (ηχεία ή WASAPI ηχεία, αντί WASAPI Optical) όλα κανονικά. Έριξα μια ματιά αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό.

καλησπέρα σε όλους. εγκατέστησα σε windows 7 τον xbmc 12.2. ενώ εγκατέστησα όλα τα πρόσθετα που ήθελα και είναι ενεργοποιημένα και με εικονίδια, όταν πατάω επάνω τους βγαίνει ένα μήνυμα γαι error script και σε όλα, π.χ. ακόμη και στου lamda δείχνει απλά ένα βέλος που οδηγεί στο προηγούμενο χωρίς να εμφανίζει τίποτα στο περιεχόεμνο. τι φταίει;

το βρήκα τελικά τι έφταιγε. το όνομα χρήστη στο κομπιούτερ ήταν στα ελληνικά και αυτό δημιουργούσε το πρόβλημα.

Μία ερώτηση για όσους χρησιμοποιούν το plugin του Tract για XBMC
Με τις σειρές δεν έχω πρόβλημα,μου κάνει κανονικά scrobbling.Δε γίνεται το ίδιο με τις ταινίες
Πρέπει να γίνουν κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις??

Αν δεν χρησιμοποιείς εξωτερικό player, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Τώρα ας πούμε βλέπω οτι έχει κάνει κανονικά scrobble στο Brave.

Κώστα χρησιμοποιώ MPC-HC ως external player στο XBMC.Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι όλα καλά στις σειρές και όχι στις ταινίες
Το Brave και όλες τις υπόλοιπες ταινίες τις κάνω manual μέσω μιας εφαρμογής για ios

καλημέρα σε όλους. χθες μου εμφάνισε ότι αναβαθμίστηκαν οι υπότιτλοι. μετά από αυτό δεν δουλεύουν οι υπότιτλοι στα subtitles gr kai sub4free. ή βρίσκουν υπότιτλους άσχετους ή κι αν βρουν τους σωστούς δεν τους κατεβάζουν. το opensubtitles δουλεύει κανονικά. ερώτηση: μπορώ με κάποιο τρόπο να γυρίσω στην προηγούμενη έκδοση που δούλευε μια χαρά ή απλά περιμένω κάποιο νέο update;

Στις πληροφορίες του subtitles addon υπάρχει η επιλογή Rollback. Απο εκεί μπορείς να πας σε προηγούμενη έκδοση, αρκεί το XBMC να έχει κρατήσει το αρχείο

καλημέρα. κατ 'αρχήν συμβαίνει και σε σένα αυτό που περιέγραψα με τους υπότιτλους;
αυτό που λες δεν το βρίσκω. πηγαίνω ρυθμίσεις, πρόσθετα, ενεργοποιημένα πρόσθετα, υπότιτλοι, δεξί κλικ, πληροφορίες πρόσθετου και εκεί μου έχει τις επιλογές: κατάργηση, απενεργοποίηση, ενημέρωση (αχνό) και καταγραφή αλλαγών. αυτό που λές δεν το βρήκα.
Στις πληροφορίες του subtitles addon υπάρχει η επιλογή Rollback. Απο εκεί μπορείς να πας σε προηγούμενη έκδοση, αρκεί το XBMC να έχει κρατήσει το αρχείο

Δεν κατεβάζω ελληνικούς υποτίτλους και δεν ξέρω αν λειτουργούν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες.
Έχω καιρό να κάνω Rollback, ίσως έχει καταργηθεί η δυνατότητα. Δεν μπορώ να το ελέγξω τώρα.

Αντιστοιχος οδηγος υπαρχει για android tablets??????

Όταν οριστικοποιηθεί η έκδοση για Android, φαντάζομαι θα υπάρξει. Η κατάσταση είναι ρευστή ακόμα.
Έπαιξα λίγο με XBMC σε tablet και δεν είδα ιδιαίτερες διαφορές απο τον "μεγάλο" αδελφό του.

Πρόσφατα εγκατέστησα το XBMC σε στικάκι και προσπαθώ να συνδέσω το Internet αλλά μάταια.
Με wifi συνδέεται κανονικά αλλά εγώ θέλω με Ethernet για να μπορω να χρησιμοποιώ το wake on LAN απο το XBMC remote που έχω στο iPhone.
Καμμιά ιδέα;
Επίσης έχω ένα imon remote το οποίο δεν λειτουργεί κανένα πλήκτρο. Υπάρχει περίπτωση να μην έχω συνδέσει σωστά τα καλώδια του ir receiver?

Επίσης έχω ένα imon remote το οποίο δεν λειτουργεί κανένα πλήκτρο. Υπάρχει περίπτωση να μην έχω συνδέσει σωστά τα καλώδια του ir receiver?

Εχεις εγκαταστησει το iMon Manager;

Το imon remote δεν ειναι plug and play, χρειαζεται εγκατασταση του προγραμματος λειτουργιας του.