Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Φαίνεται αρκετά αναλυτικό το τεστ για να μην είναι αξιόπιστο. Ξαναδιαβάζοντας το όμως βλέπω οτι δεν ασχολείται με την ταχύτητα του επεξεργαστή αλλα περισσότερο με την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων.

Αυτό που ενδιαφέρει σε ένα HTPC είναι η αναπαραγωγή βίντεο και αυτή πλέον την αναλαμβάνει αποκλειστικά η κάρτα γραφικών. Θα πήγαινα σε Atom λοιπόν μιας και η ενσωματωμένη κάρτα των Celeron ίσως έχει πρόβλημα με το 24p.

Οδηγός XBMC (Win 7)

Φαίνεται αρκετά αναλυτικό το τεστ για να μην είναι αξιόπιστο. Ξαναδιαβάζοντας το όμως βλέπω οτι δεν ασχολείται με την ταχύτητα του επεξεργαστή αλλα περισσότερο με την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων.

Αυτό που ενδιαφέρει σε ένα HTPC είναι η αναπαραγωγή βίντεο και αυτή πλέον την αναλαμβάνει αποκλειστικά η κάρτα γραφικών. Θα πήγαινα σε Atom λοιπόν μιας και η ενσωματωμένη κάρτα των Celeron ίσως έχει πρόβλημα με το 24p.

Ευχαριστω πολυ για την διευκρίνηση!
Πραγματικά βοήθησε πολυ το τελευταίο σχόλιο περί Celeron και 24p.

Αυτο που εχει atom δεν υποστηρίζει Xbmc καθώς δεν εχει hdmi.

λιγο που διαβαςα στο forum της qnap, είδα αρκετα ποστ για τρύπες ασφαλειας και ανύπαρκτο support.. + η διευκρίνηση σου για τα 24p με Celeron, με οδηγούν στο synology (atom) χωρις Xbmc.

Ναι όντως σε ενα nas ενδιαφέρει κυριως η ταχύτητα μεταφοράς. ειδικα αν το Νας (home use) εξυπηρετεί αρκετα δωμάτια και αποτελεί κεντρο entertainment για ενα σπιτι.

Ειναι σημαντικό να μπορει να κανει 2-3 stream ταυτόχρονα σε διαφορετικούς χώρους, καθώς σε περιπτωςη οικογένειας, μπορει να ειναι συχνή η ταυτόχρονη χρηςη.

Κατα τα αλλα, ενα NAS ειναι απλα ενα customized pc, τιποτα παραπανω.. όλο το βάρος, πεφτει κυριως στο λειτουργικο.. να ειναι οςο πιο απλο, user friendly αλλα και με πολλές δυνατότητες για ενα power user.

Ομως επειδή θελω πραγματικά να δοκιμάσω το Xbmc, θα το εγκαταςτηςω σε ενα pc 5ετιας μεςα στις γιορτες που θα εχω λιγο χρονο παραπανω.

Νομιζω ομως οτι υπαρχει και μια customized εκδοςη του Xbmc για το boxee box, το οποιο και εχω παροπλισμένο εδω και καιρό.

Και παλι ευχαριστω!

Μια τελευταία διευκρίνιση: δεν γνωρίζω τα NAS "από μέσα", περισσότερο θεωρητικός είμαι :)

Για μένα πάντως ο καλύτερος (αν και αρκετά ακριβός) συνδυασμός είναι NAS+NUC. Το Boxee (Samsung πλέον) λογικά έχει παλιότερη και τροποποιημένη έκδοση του XBMC.

Καλησπέρα σας! Εγκατέστησα το XBMC (Gotham 13.2) στο laptop της κοπέλας μου (με Win7) και έβαλα το Genesis (έκδοση 3.0.0). Το θέμα είναι πως δεν παίζει απολύτως τίποτα και βγάζει "One or more items failed to play. Check the log file for details". Στο log ομως δεν βγάζω άκρη για το τι φταίει... Έχει κανείς καμία ιδέα?

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Κατ'αρχας κακως εβαλες την 13, εχει ηδη βγει η 14 RC (μεχρι τελος του ετους θα βγει η stable) και με την αλλαγη ονοματος που φερνει δεν ξερω αν η μεταβαση θα ειναι απροβληματιστη.
Στο genesis τωρα, η 3.0.0 ειναι παλαιοτερη εκδοση, αν δεν σου ανανεωθει στην 3.1.1 με force refresh μαλλον εχεις παλια εκδοση του lambda repository.
Εγκατεστησε το ξανα απο fusion, η 1.0.9 ειναι η τελευταια.

Μια χαρά δουλεύει ακόμα ο Μπατμαν, δεν έχει σχέση με το πρόβλημα. Μην πω οτι καλύτερα να περιμένει την 14.1...

Δεν είπα ότι έχει σχέση με το πρόβλημα.
Και η 14 RC1 μια χαρά δουλεύει πάντως, εξάλλου λίγες είναι οι αλλαγές.

Η σημαντικότερη αλλαγή είναι η αναβάθμιση του ffmpeg, το οποίο πλέον υποστηρίζει HEVC (software decoding).
Α, και κάποιες αλλαγές στο library scanning, υποτίθεται είναι αρκετά γρηγορότερο στην14.
Κατά τα άλλα, η 14 βγαίνει για την αλλαγή ονόματος κυρίως.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

αυριο το απογευμα θα ανεβει ο οδηγος.υπηρξαν καποια προσωπικα θεματα γι'αυτο αργησα τοσο.

Να κανω μια ερωτηση σφηνα για να μην ανοιγω ολοκληρο θεμα.

Εχω το xbmc.Θα κερδισω κατι αν βαλω και το mediaportal ?

Ευχαριστούμε πολύ gergeo!
Πολύ χρήσιμος κ περιεκτικός οδηγός...
Θέλω να τον εφαρμόσω κ μετά να σε ρωτήσω κάποιες απορίες που έχω...
:a0210:

Ευχαριστουμε πολυ για τον οδηγο ,το βραδάκι θα κατσω να τον μελετήσω

χε χε ...native support θα έχουν τα Win 10 . Εμένα λοιπόν μ'αρέσει το νέο xmbc ..το Kodi. Λόγω του αρχικού περιορισμού συμβατότητας σε skin εν τω μεταξύ, ανακάλυψα και το Titan skin που είναι πολύ όμορφο εάν κάτσεις και το φτιάξεις με τα wallpaper που σ' αρέσουν.

Υ.Γ. thanks

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγω δεν καταλαβα.
Το http://fusion.xbmchub.com ειχε σταματησει και βαζουμε το http://fusion.tvaddon.ag ;
Από οτι ειδα στο http://fusion.tvaddon.ag σε βαζει οτι κι αν γραψεις

Εγώ αυτό θυμόμουνα από παλιά, αυτό έβαλα . Τώρα εάν κάνει redirection σε νέα διεύθυνση......μπορεί. Πάντως απ'ότι φαίνεται ότι και να βάλεις πιάνει :)

Ναι, το XBMCHub έχει καταργηθεί και έγινε TVAddons.
Δεν χρειάστηκε να αλλάξω κάτι πάντως, δουλεύει όπως το είχα.

Καλό skin το Titan, έχω βοηθήσει και στo debugging.
Πολύ απλό όμως.