Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Στις ρυθμίσεις βίντεο τι έχετε βάλει;
Τις παρακάτω τις βρίσκετε σωστές;

Decoding....DXVA2
Deinterlacing...DXVA Best
Scaling...DXVA
Rendering...DXVA-HD

Χρόνια Πολλά!

Διαβάζω εδώ ότι στη ρύθμιση Acceleration > Decοding Method είναι καλύτερα να επιλέξω Software, αντί για Hardware accelerated/DXVA2.

Τί γνώμη έχετε;

Τρέχω το Kodi σε ισχυρό PCάκι (στο NUC με τον i5 / Intel HD Graphics 5000, σε 1080p TV μέσω ενισχυτή/passthrough) που νομίζω ότι δεν έχει πρόβλημα να σηκώσει το βάρος της Software ρύθμισης...
Με DXVA2 που έχω τώρα το βάρος στην CPU είναι μεταξύ 0% και 3%! Τίποτα δηλαδή...

Τί πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα έχει το "Software" και τί το "DXVA2";;

Επίσης τί επιλέγετε στο Acceleration > Render Method (Auto detect, Software, Pixel Shaders, DXVA, DXVA-HD);;

Βοηθήστε λίγο παιδιά, είναι οι πιο σημαντικές ρυθμίσεις αυτές!

Ευχαριστώ...

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Δεν ισχύει πια αυτό, έχει βελτιωθεί ο driver της intel. Με dxva θα παίξεις παντού.

Καλή χρονιά και απο μένα .
Μόλις είχα την πρώτη εμπειρία μου με KODI14 helix ( και πρώτη φορά γενικότερα με xbmc) . Σύμφωνα με κάποια βίντεο στο γιουτιουμπ έβαλα το hellenic tv , εγκαταστάθηκε κανονικότατα και στην εναρξή μου δίνει EPG retrieval in progress και στο καπάκι error : script failed . Έλεγα πως κατι τρέχει με την εφαρμογή αλλά και μερικά αλλά που εβαλα , youtube και bestofyoutube.com κανουν ακριβώς το ίδιο . Προληπτικά έκλεισα το zone alarm , εκανα restart pc και router , αλλά τζίφος . Εχω win 7 ultimate sp1 64 , 8 GB ram intel 3420 @2.8Ghz και κάρτα γραφικών asus HD7790 . Αν και έψαξα λίγο , στανταρ λύση δεν βρήκα . Αν το θέμα είναι γνωστό και εχει ξανασυζητηθεί ας με κάνει κάποιος redirect στην κατάλληλη σελίδα . Ευχαριστώ

Κάποιο firewall σε κόβει. Έχεις το default των win ή κάποιο άλλο?
Αν έχεις το default στην πρώτη εκτέλεση του προγράμματος θα έπρεπε να σου ζητήσει άδεια πρόσβασης.

Καλή χρονιά και απο μένα .
Μόλις είχα την πρώτη εμπειρία μου με KODI14 helix ( και πρώτη φορά γενικότερα με xbmc) . Σύμφωνα με κάποια βίντεο στο γιουτιουμπ έβαλα το hellenic tv , εγκαταστάθηκε κανονικότατα και στην εναρξή μου δίνει EPG retrieval in progress και στο καπάκι error : script failed . Έλεγα πως κατι τρέχει με την εφαρμογή αλλά και μερικά αλλά που εβαλα , youtube και bestofyoutube.com κανουν ακριβώς το ίδιο . Προληπτικά έκλεισα το zone alarm , εκανα restart pc και router , αλλά τζίφος . Εχω win 7 ultimate sp1 64 , 8 GB ram intel 3420 @2.8Ghz και κάρτα γραφικών asus HD7790 . Αν και έψαξα λίγο , στανταρ λύση δεν βρήκα . Αν το θέμα είναι γνωστό και εχει ξανασυζητηθεί ας με κάνει κάποιος redirect στην κατάλληλη σελίδα . Ευχαριστώ
Μήπως το User account των windows είναι με ελληνικούς χαρακτήρες ή έχει κενά?

Κάποιο firewall σε κόβει. Έχεις το default των win ή κάποιο άλλο?
Αν έχεις το default στην πρώτη εκτέλεση του προγράμματος θα έπρεπε να σου ζητήσει άδεια πρόσβασης.

Το τείχος προστασίας των win 7 ειναι κλειστό . Το zone alarm το εχω βγάλει εκτός . Αλλά αν ήταν τέτοιο θέμα πως κατέβασα το repository και εκέι δεν με έκοψε ?

Μήπως το User account των windows είναι με ελληνικούς χαρακτήρες ή έχει κενά?

Ναι ειναι ελληνικό το Username :Σπυρος . με διακαιώματα admin Έχει κάποια σχέση ?

Ευχαριστώ

Το τείχος προστασίας των win 7 ειναι κλειστό . Το zone alarm το εχω βγάλει εκτός . Αλλά αν ήταν τέτοιο θέμα πως κατέβασα το repository και εκέι δεν με έκοψε ?

Ευχαριστώ
Ναι ειναι ελληνικό το Username :Σπυρος . Έχει κάποια σχέση ?
έχει σχέση γιατί τα paths που έχουν ελληνικούς χαρακτήρες στο XBMC μετατρέπονται σε ιερογλιφικούς χαρακτήρες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελεστούν σωστά τα scripts. Τώρα ακόμα κι αν αλλάξεις το όνομα του user με λατινικούς χαρακτήρες, ο φάκελος των δεδομένω χρήστη θα παραμείνει με ελληνικούς. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να δημιουργήσεις έναν νέο χρήστη με λατινικούς χαρακτήρες χωρίς κενά και να σετάρεις σ'αυτόν τον λογαριασμό το xbmc.

παιδια καλησπερα μια ερωτηση, στο genesis οταν παω movies μετα latest hd movies δεν μου εμφανιζει τις τελευταιες προσθηκες παρα μονο πανω πανω ξεκινα με ταινιες πχ του 2012 και μετα ανακατεμενες 2013, 2014 κτλ. θελω να μου εμφανιζει τις προσφατες που μπαινουν πρωτα . γινεται αυτο?
skin εχω aeon nox 5.5.6 με την τελευταια kodi helix
ευχαριστω πολυ

Δεν είναι κάτι user customizable, είναι θέμα του addon το από πού παίρνει αυτή την λίστα, κάτι το οποίο αλλάζει συχνά τελευταία μεταξύ imdb, trakt, icefilms...

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Δεν είναι κάτι user customizable, είναι θέμα του addon το από πού παίρνει αυτή την λίστα, κάτι το οποίο αλλάζει συχνά τελευταία μεταξύ imdb, trakt, icefilms...

οκ ευχαριστω! πριν την αναβαθμηση μου τα εδειχε κανονικα απ οτι θυμαμαι

Είπαμε, στις τελευταίες εκδόσεις αλλάζει συνεχώς η πηγή της λίστας αυτής. Μία γιατί το icefilms ήταν offline, μία το trakt λόγω αναβάθμισης του api του...
Η τρέχουσα που χρησιμοποιείται (ούτε ξέρω ποια είναι) έτσι τα δείχνει, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Πάντως στο κυρίως μενού του genesis έχει κι άλλη λίστα latest movies πιο αντιπροσωπευτική του ονόματός της, και μπορείς απ'τις ρυθμίσεις του addon να επιλέξεις αν θα σου εμφανίζει σ'αυτήν hd, sd ή και τα δύο.

edit λάθος, η επιλογή featured είναι που σου δείχνει τις πιο πρόσφατες δημοφιλείς πρώτα.

Last edited:

Παιδιά είμαι νεος στο χώρο του XBMC. Συγκεκριμένα εχτές το εγκατέστησα. (Kodi)
Αφού διάβασα διάφορα guides κατάφερα και το έστησα και παίζω tv και ταινίες.
Το μόνο που δε μου δουλεύει είναι οι ελληνικοί υπότιτλοι.
όταν ξεκινάω την ταινία και επιλέγω υπότιτλους, τα site με τους ελληνικούς υπότιτλους δεν βγάζουν τίποτε (greeksubtitles.eu + subtitles.gr)
Μόνο το Opensubtitles.org μου βγάζει επιλογές για υπότιτλους αλλά δεν έχω βρει ελληνικούς μέχρι τώρα.
Κάνω κάτι λάθος??

Last edited:

Παιδια το icefilms δουλευει; οταν ξεκινα ζηταει να γινουν install καποια πραγματα και βγαζει error επισης δεν δειχνει ποτε εξωφυλλα συμβαινει σε κανεναν αυτο; μηπως πρεπει να κανω καποια ρυθμιση;