Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Γνωρίζετε αν το Κοdi υποστηρίζει ή αν πρόκειται να υποστηρίξει Full BD Folder, με μενού κλπ;
Αν όχι τί εναλλακτικές έχουμε, από external players;

Μπορεί να παίξει το μεγαλύτερο .m2ts (που είναι η ταινία) του φακέλου, αλλά χάνω μενού, extras, κλπ...

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Δεν υποστηρίζει και ούτε πρόκειται στο άμεσο μέλλον, μιας και δεν υπάρχει open source τρόπος απεικόνισής τους.

Κρίμα...
Κάποια πρόταση για external player τότε;

Ευχαριστώ (πάλι) host505!

Εχω το ιδιο θεμα με raspberry pi (εγω εχω κανονικα ενεργοποιημενο το "adjust display refresh rate tomatch video). Νομιζω ομως οτι ειναι θεμα ενισχυτη. Οταν συνδεω το raspberry απευθειας πανω στην τηλεοραση, το info της μου λεει οτι ειναι 1080p/24. Με τον AV "στη μεση" βγαζει 1080/60, χωρις ομως να βλεπω καμμια διαφορα στον "τροπο παιξιματος" της ταινιας.

Επισης, δες τα windows 7 settings της καρτας γραφικων σου αν εχουν το mode 1080p/24. Θυμαμαι οτι οταν δουλευα htpc με μια καρτα ατι 6450, επρεπε να το προσθεσω εγω απο το control panel της καρτας.

Επανερχόμενος στο θέμα αυτό, το δικό μου θέμα λύθηκε με την ρύθμιση "Motion Plus" από απενεργοποιημένη σε "Τυπικό" ή "καθαρή κίνηση LED". Πλέον ότι πηγή συνδέσω στον ενισχυτή, ανεξαρτήτως αν στην έξοδο γραφικών της κάρτας είναι 1080p/60, το Kodi ή ο MPC-HC μου βγάζουν 1080p/24 (στο Kodi με ενεργοποιημένο το "adjust display refresh rate to match video") και η κίνηση, τουλάχιστον στα μάτια μου φαίνεται πιο ομαλή σε όλες τις αμφισβητούμενες σκηνές που είχα σημειώσει.
Επίσης στον ενισχυτή γύρισα σε default τυχόν ρυθμίσεις hdmi video.

Εγώ έχω Samsung, σε άλλη μάρκα δεν ξέρω πως λέγεται αυτή η επιλογή.

Επανερχόμενος στο θέμα αυτό, το δικό μου θέμα λύθηκε με την ρύθμιση "Motion Plus" από απενεργοποιημένη σε "Τυπικό" ή "καθαρή κίνηση LED". Πλέον ότι πηγή συνδέσω στον ενισχυτή, ανεξαρτήτως αν στην έξοδο γραφικών της κάρτας είναι 1080p/60, το Kodi ή ο MPC-HC μου βγάζουν 1080p/24 (στο Kodi με ενεργοποιημένο το "adjust display refresh rate to match video") και η κίνηση, τουλάχιστον στα μάτια μου φαίνεται πιο ομαλή σε όλες τις αμφισβητούμενες σκηνές που είχα σημειώσει.
Επίσης στον ενισχυτή γύρισα σε default τυχόν ρυθμίσεις hdmi video.

Εγώ έχω Samsung, σε άλλη μάρκα δεν ξέρω πως λέγεται αυτή η επιλογή.

καλησπερα την επιλογη "Motion Plus" που την βρισκουμε?

καλησπερα την επιλογη "Motion Plus" που την βρισκουμε?

Στην δική μου Samsung (F6500) είναι Μενού --> Εικόνα --> Επιλογές εικόνας --> Motion Plus

Γεια σας, μια ερωτησουλα κι απο μενα.
Εγκατεστησα το kodibuntu, εκδοση 14, και εχω τις ταινιες που θελω να δω σε ενα στικακι.

Καθε ταινια ειναι σε ενα folder δικο της με το poster της, που το εχω ονομασει "poster.jpg"

Πως θα κανω το kodi ver. 14 να μου δειχνει σε thumbnail την φωτογραφιουλα του poster της καθε ταινιας, για να κανω πιο ευκολα την επιλογη του τι θα δω;

Δεν ειναι κατι σημαντικο, απλα αν μπορούσε να γινει θα ηταν τελειο.

Πριν, χρησιμοποιούσα ενα WD TV Live Hub και το εδειχνε.

Ευχαριστω πολύ.

Καθε ταινια ειναι σε ενα folder δικο της με το poster της, που το εχω ονομασει "poster.jpg"

Πως θα κανω το kodi ver. 14 να μου δειχνει σε thumbnail την φωτογραφιουλα του poster της καθε ταινιας, για να κανω πιο ευκολα την επιλογη του τι θα δω;
Για αλλαξε rename , απο poster.jpg , σε folder.jpg

Καλημερα , μπορει να μου πει καποιος εαν και που-πως ρυθμιζονται τα frames αναλογα με την ταινια? π.χ. 24-60p? εχω το τελευταιο kodi 14.0 και προβαλεται μεσω av σε projector.

Καλημέρα κι ευχαριστώ, αυτό είναι.

Τώρα θα ψάξω λύση αν γίνεται να βλέπει και το "Poster.jpg", γιατί έχω 2.000 ταινίες με "Poster" και βαριέμαι να τα κάνω rename.

:)

Εγκατέστησα το KODI 14 στο PC στη δουλειά μου, κάτω από Win 7 και βλέπει τα thumbnails και από "poster.jpg" και "folder.jpg", μια χαρά.

Στο σπίτι έχω εγκαταστήσει το KODI 14 απ'ευθείας στο PC με KODIBUNTU και εκεί δεν βλέπει τα thumbnails "poster.jpg"

Το απόγευμα που θα πάω σπίτι, θα δοκιμάσω να δω, αν το KODIBUNTU βλέπει το "folder.jpg"

Κάποιος που έχει KODIBUNTU, μπορεί να μου πει;

Καλημερα , μπορει να μου πει καποιος εαν και που-πως ρυθμιζονται τα frames αναλογα με την ταινια? π.χ. 24-60p? εχω το τελευταιο kodi 14.0 και προβαλεται μεσω av σε projector.

settings-video-playback-adjust display refresh rate to match video-on start/stop

setting level-advanced ή expert κάτω αριστερά

Εγκατέστησα το KODI 14 στο PC στη δουλειά μου, κάτω από Win 7 και βλέπει τα thumbnails και από "poster.jpg" και "folder.jpg", μια χαρά.

Στο σπίτι έχω εγκαταστήσει το KODI 14 απ'ευθείας στο PC με KODIBUNTU και εκεί δεν βλέπει τα thumbnails "poster.jpg"

Το απόγευμα που θα πάω σπίτι, θα δοκιμάσω να δω, αν το KODIBUNTU βλέπει το "folder.jpg"

Κάποιος που έχει KODIBUNTU, μπορεί να μου πει;

Καλημερα, τελικα στο σπιτι που εχω kodibuntu δεν βλεπει το thumbnail ουτε το poster.jpg ουτε το folder.jpg.

Καποιος που εχει kodibuntu εχει το ιδιο θεμα?

settings-video-playback-adjust display refresh rate to match video-on start/stop

setting level-advanced ή expert κάτω αριστερά

ο.κ. εχω γυρισει στην ελληνικη και ναι το εχω ηδη , δεν ημουν σιγουρος ομως γιατι δεν εβλεπα και στατικη ρυθμιση, χωρις αυτοματη προσαρμογη, το αμεσως κατω παυση κατα την αλλαγη ειναι ανενεργο(εχει ρυθμιση σε σεκ , αυτο τι χρησιμευει?)

ο.κ. εχω γυρισει στην ελληνικη και ναι το εχω ηδη , δεν ημουν σιγουρος ομως γιατι δεν εβλεπα και στατικη ρυθμιση, χωρις αυτοματη προσαρμογη, το αμεσως κατω παυση κατα την αλλαγη ειναι ανενεργο(εχει ρυθμιση σε σεκ , αυτο τι χρησιμευει?)

για να κάνει pause όσο διαρκεί η αλλαγή και εγώ off το έχω,για να δεις οτι δουλεύει πατάς το "Ο" στο πληκτρολόγιο και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί κάτω αριστερά βλέπεις τα fps και αν πατώντας pause δεν αλλάξει (απο 23.χχχ πάει πχ 60) είσαι οκ