Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

λοιπον πατωντας παυση , αλλαζει απο 24 παει σε 60 αλλα ξαναπατωντας πλει , επανερχεται στα 24fps, επισης σε tv series οπως, π.χ. true detective η sherlock holmes με προβολη 16.9 λογικα δε θα επρεπε να ειναι σε 60fps? παρολαυτα εξακολουθει να ειναι σε 24. πατωντας το "Ο" εχουμε στο γραμμα P και ακολουθως στην παρενθεση γραφει π.χ.24 και το ιδιο νουμερο προσαρμοζεται στο W με την παρενθεση και τα p στα 24 επισης..

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

To refresh rate change βαλ'το στο start/stop καλύτερα.
Το κάδρο ή το αν είναι ταινία ή σειρά δεν έχει να κάνει με το framerate. Συνήθως ότι προέρχεται από Αμερική είναι 23,976 (τουλάχιστον οι πιο σύγχρονες σχετικά παραγωγές όσον αφορά τις σειρές) ενώ από Ευρώπη 25.
Για το πραγματικό refresh rate της οθόνης κοιτάς το S στο "ο" menu, αλλά δεν εμφανίζεται πάντα αυτή η γραμμή.

Με λίγα λόγια: Το P δείχνει το framerate του αρχείου, το W τα fps που δίνει η κάρτα γραφικών και το S το refresh rate της οθόνης.

Last edited:

λοιπον πατωντας παυση , αλλαζει απο 24 παει σε 60 αλλα ξαναπατωντας πλει , επανερχεται στα 24fps, επισης σε tv series οπως, π.χ. true detective η sherlock holmes με προβολη 16.9 λογικα δε θα επρεπε να ειναι σε 60fps? παρολαυτα εξακολουθει να ειναι σε 24. πατωντας το "Ο" εχουμε στο γραμμα P και ακολουθως στην παρενθεση γραφει π.χ.24 και το ιδιο νουμερο προσαρμοζεται στο W με την παρενθεση και τα p στα 24 επισης..

αν αυτό που παίζει είναι στα 24 και πατώντας pause πηγαίνει στα 60 τότε δεν έχει γίνει αλλαγή αυτόματα του refreshrate,στο info της tv δεν λέει το refresh rate?

μαλιστα δεν ηξερα οτι στο παιχνιδι ειναι και ο ρυθμος ανανεωσης του τελικου μεσου μεταδωσης, αλλα μονο η προσαρμογη του πλειερ με τα αρχεια, ναι εχεις δικιο σε ευρωπαικο ειναι στα 25 το P και επισης προσαρμοζεται στα 25 , ομως στην πασυη επανερχεται στα 60, γραφω τωρα απο αλλο πισι, θα το τσεκαρω αυριο ομως και θα δω παραλληλα και με ενα wd player παραλληλα τι παιζει, ευχαριστω .

μαλιστα δεν ηξερα οτι στο παιχνιδι ειναι και ο ρυθμος ανανεωσης του τελικου μεσου μεταδωσης, αλλα μονο η προσαρμογη του πλειερ με τα αρχεια, ναι εχεις δικιο σε ευρωπαικο ειναι στα 25 το P και επισης προσαρμοζεται στα 25 , ομως στην πασυη επανερχεται στα 60, γραφω τωρα απο αλλο πισι, θα το τσεκαρω αυριο ομως και θα δω παραλληλα και με ενα wd player παραλληλα τι παιζει, ευχαριστω .

οπότε δεν παίζει στα 25/50 αλλά στα 60,ισως να φταίνε και οι ρυθμίσεις της κάρτας στα windows

Σωστά παίζει leo, απλά αν το έχει στο always θα αλλάζει στο default refresh όταν παρεμβάλλεται gui.
Γι'αυτό λέω καλύτερα στο start/stop, για να μην αλλάζει το refresh αν πάει σε κάποιο μενού πχ εν ώρα αναπαραγωγής.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Σωστά παίζει leo, απλά αν το έχει στο always θα αλλάζει στο default refresh όταν παρεμβάλλεται gui.
Γι'αυτό λέω καλύτερα στο start/stop, για να μην αλλάζει το refresh αν πάει σε κάποιο μενού πχ εν ώρα αναπαραγωγής.

στο start/stop το έχει νομίζω,και στο always να το έχει δεν θα έπρεπε να αλλάζει με το pause,δεν ξέρω αν έχει διαφορετική συμπεριφορά στα windows

Αν παίζεις σειρα που είναι blue ray rip τοτε το 24 δεν είναι παράξενο. Το έχω δει και εγώ. Αν όμως είναι TV capture τότε θα πρέπει να είναι 50/60

Βασικά ότι προέρχεται από Αμερική μεριά (είτε ταινία είτε σειρά) είναι στα 23,976 κατά κύριο λόγο.
Ναι στην τηλεόραση εκεί στα 60i προβάλλεται, μέσω pulldown όμως. Η αρχική πηγή (το φιλμ) είναι κατά 99% 23,976 ή 24.
Τα release groups κάνουν restore το αρχικό framerate κατά το encoding.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα NTSC dvds rips/encodes.

Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να έχω Αγγλικό UI και οι Ελληνικοί υπότιτλοι να έχουν σωστό encoding; Ο συγκεκριμένος συνδυασμός μου δίνει λάθος χαρακτήρες και μόνο αν αλλάξω το UI σε Ελληνικά φαίνεται να παίζει σωστά αλλά δεν είναι κάτι που θα το ήθελα (το Ελληνικό UI).

Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να έχω Αγγλικό UI και οι Ελληνικοί υπότιτλοι να έχουν σωστό encoding; Ο συγκεκριμένος συνδυασμός μου δίνει λάθος χαρακτήρες και μόνο αν αλλάξω το UI σε Ελληνικά φαίνεται να παίζει σωστά αλλά δεν είναι κάτι που θα το ήθελα (το Ελληνικό UI).

φυσικά,εγώ έτσι το έχω,στο settings-video-subtitles-character set βάλε greek windows ή greek iso

Υπάρχει περίπτωση σε 13.3 , στο Genesis , αν κάνω λήψη κάποιων ταινιών και επεισοδίων παράλληλα να βλέπω την πρόοδο τους συνολικά ? Επειδή η γραμμή μου δεν σηκώνει και πολλά πολλά προτιμώ να τα κατεβάζω στο Minix πρώτα 1080 και μετά να τα βλέπω . Νομίζω πως πετάει ένα ενημερωτικό συννεφάκι κάθε 10% για κάθε download αλλά δεν είναι εύχρηστο . Υπάρχει κάποιο πρόσθετο ?

Ευχαριστώ

Λοιπον το τσεκαρα και στο wd media player 24fps αν και tvseries ενταξυ με το θεμα του αρχικου περιεχομενου, αλλα το θεμα ειναι εαν οντως γινεται προσαρμογη στο kodi ...

εχω δυο εγκατεστημενα πλειερ και τα δυο στο pause γυριζει το W στα 60 στον υπολογιστη-οθονη υπολογιστη και TO W στα 47-48 fps σε αλλο υπολογιστη- προτζεκτορα οπου στο δευτερο με απασχολει .. με S refresh rate 24hz και φυσικα P στα 24 επισης .

στα χαραχτηριστικα συστηματος εχουμε gforce gt610 καρτα γραφικων ρυθμισμενη 1920χ1080 60hz και πληρης οθονη 25-35 fps περιπου να ανεβοκατεβαινει.

Λοιπον το τσεκαρα και στο wd media player 24fps αν και tvseries ενταξυ με το θεμα του αρχικου περιεχομενου, αλλα το θεμα ειναι εαν οντως γινεται προσαρμογη στο kodi ...

εχω δυο εγκατεστημενα πλειερ και τα δυο στο pause γυριζει το W στα 60 στον υπολογιστη-οθονη υπολογιστη και TO W στα 47-48 fps σε αλλο υπολογιστη- προτζεκτορα οπου στο δευτερο με απασχολει .. με S refresh rate 24hz και φυσικα P στα 24 επισης .

στα χαραχτηριστικα συστηματος εχουμε gforce gt610 καρτα γραφικων ρυθμισμενη 1920χ1080 60hz και πληρης οθονη 25-35 fps περιπου να ανεβοκατεβαινει.

στην οθόνη υπολογιστή λογικό να παίζει στα 60

Υπαρχει περιπτωση , με ενα δευτερο πισακι στο υπνοδωματιο να εχεις kodi , και να ειναι κατι σαν mirror με αυτο που εχεις σαλονι?δηλαδη να ειναι ενημερωμενο στο τι εχεις δει και τι οχι?

Υπαρχει περιπτωση , με ενα δευτερο πισακι στο υπνοδωματιο να εχεις kodi , και να ειναι κατι σαν mirror με αυτο που εχεις σαλονι?δηλαδη να ειναι ενημερωμενο στο τι εχεις δει και τι οχι?

Δυο (+1) τροποι.
α)με στησιμο mysql και να μοιραζονται την database http://kodi.wiki/view/Mysql
β) εγκαταλειπεις το kodi και πηγαινεις προς λυση plex server και clients
γ) κανεις συνδυασμο των α + β (αυτο τρεχω εγω τωρα). Plex server και kodi + plexbmc addon

Υποψιν οτι και για τη λυση α. πρεπει ο mysql server να τρεχει 24/7