Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Θελω καπου να κρατησω καπου ενα dump με ολα οσα ειχα, σε περιπτωση που μελλοντικα θελω να θυμηθω τι εβλεπα μηπως ξαναδω η ξαναρχισω κατι παλιοτερα.

Πως γινεται η εκκαθαριση

κανε λογαριασμό στο trakt και με το trakt add on κανε συγχρονισμό,clean library κάνεις από settings-video-library-clean library

Απάντηση: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Καλημέρα φίλοι μου. Προσπαθώ να στριμάρω με το kodi mkv αρχεία από ένα NAS (QNAP) εκτός τοπικού δικτύου (μέσω internet). Μπορεί να μου πει κανείς κανά δυο tips μπας και τα καταφέρω;;;

Τι upload έχει η γραμμή εκεί που είναι το qnap?
Τι μέγεθος είναι τα αρχεία που θες να δεις

Re: Απάντηση: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Καλημέρα φίλοι μου. Προσπαθώ να στριμάρω με το kodi mkv αρχεία από ένα NAS (QNAP) εκτός τοπικού δικτύου (μέσω internet). Μπορεί να μου πει κανείς κανά δυο tips μπας και τα καταφέρω;;;

Σου γραφω μερικους τροπους, αλλα οπως ειπε ο gorath αν ο "σωληνας" (συνδυασμος upload στην πηγη και download στον player) ειναι πολυ "στενος" για το bitrate του αρχειου, τοτε δεν θα γινει δουλεια.

1. συνδεση των δυο σημειων μεσω vpn και στη συνεχεια το βαζεις στο kodi σαν απλο smb share
2. στο kodi add source με ftp πρωτοκολλο. Θα πρεπει βεβαιως να εχεις ενεργοποιησει ftp server στο nas και να εχεις ανοιξει την καταλληλη πορτα στο ρουτερ πισω απο το οποιο ειναι το νας. Συνηθως ειναι η πορτα 21.
3. στησιμο plex server και παρακαμπτεις το kodi. Θεωρω οτι αυτος ειναι ο καλυτερος τροπος για αυτο που θελεις να κανεις. το qnap σου πιο μοντελο ειναι; καποια εχουν αρκετα ισχυρο επεξεργαστη και μπορουν να κανουν transcoding, ωστε να ξεπεραστει το προβλημα του bandwidth, που συνηθως ειναι ο περιοριστικος παραγοντας (εκτος αν υπαρχει vdsl ή ακομα καλυτερα οπτικη ινα, οπου εκει αλλαζουν τα πραγματα)

Με πρόλαβε ο φίλος .Όλα καλά αλλα με το upload που δίνουν οι πάροχοι εδώ στο adsl είναι αδύνατον να στριμαρεις μεγάλο αρχείο.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

upload έχω στα 5Mbps (vdsl). To QNAP είναι το 451+ με 8ΜΒ RAM. Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Θα το προσπαθήσω.

Re: Απάντηση: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

upload έχω στα 5Mbps (vdsl). To QNAP είναι το 451+ με 8ΜΒ RAM. Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Θα το προσπαθήσω.

με τα 5 εισαι σχετικα ανετος. Παντως με αυτο το νας και λογω του celeron που φοραει, προτεινω plex δαγκωτο. Οτι δεν χωραει στα 5mbit up το κανει transcoding και ξεμπερδεψες.

Έστησα και plex server αλλά ψάχνομαι ακόμα με το σετάρισμά του. Καλό φαίνεται εκ πρώτης όψεως...

εκανα και εγω αναβαθμιση στο 16.01 αλλα η εικονα μου ψιλοχαλασε , το εχετε προσεξει αυτο .
εντωματξυ στις ρυθμισεις εικονας (φωτεινοτητα κτλ) του kodi οσο και να τις πειραξω δεν αλλαζουν ειτε 100 τις βαλω ειτε 50 ειτε 0 μου δειχνει την ιδια φωτεινοτητα για παραδειγμα .

Ή νέα έκδοση πολλά προβλήματα. Ασυμβατοτητα με drivers της amd ,κολουσε και σε πετούσε όταν έπαιζε αρχείο και διαφορα αλλά..απορω πως την βγαλαν.θα κρατούσα την παλιά αλλά δεν δούλευε το exodus

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κανένα πρόβλημα δεν έχω με την τελευταία stable έκδοση. Είτε σε Intel είτε σε amd

Καλησπερα και καλο Πασχα στην παρεα.

Μια ερωτηση για οποιον μπορει να βοηθησει.

Πηγαινοντας στους υποτιτλους απο το osd της ταινιας οταν παιζει , για να βρω ελληνικους στο subtitles.gr ο χρονος που μου κανει να βρει ειναι απελπιστικα μεγαλος.
Ενω οπου αλλου το βαλω να ψαξει πχ opensub κτλ βγαζει σχεδον αμεσα αποτελεσματα.

Νομιζω οτι καπου εδω μεσα ειχε παρε το ματι μου καποια διορθωση (χωρις να ειμαι απόλυτος).

Έχει κανείς καμιά ιδέα ?

Καλημέρα από Σάμο!!
Θα ήθελα την βοήθειά σας στο εξής:
Κάνω τα πρώτα μου δειλά βήματα και εγώ στο kodi και έχω εντυπωσιαστεί από τις έως τώρα διαπιστωμένες από μένα δυνατότητές του. Και να σκεφθεί κανείς ότι είμαι ακόμα στο ΑΛΦΑ...!!
Έχω σετάρει επίσης και τον MPC-HC σύμφωνα με τις οδηγίες του φίλου μας Portioli ( τον ευχαριστώ και γω δημόσια για την προσφορά του σε εμάς τους αγράμματους , αλλά επικουρικά και από ξένα sites και το αποτέλεσμα της εικόνας που δίνει είναι εξαιρετικό!!!
Θέλω λοιπόν να εκμεταλλευτώ την πολύ καλή εικόνα που μου δίνει ο Player και στο περιβάλλον kodi.
Σημειώνω ότι στο σετάρισμά του έχω λάβει υπόψη μου και την σχετική παραπομπή του οδηγού του Portioli την αναφερόμενη στις εντολές για τα keys Που πρέπει να δοθούν προκειμένου να δουλέψει με το Kodi.
Δοκίμασα τον kodi, αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον δικό του player.
Πως γίνεται αυτό?
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων !!!

Φιλικά
Μανώλης
ΣΑΜΟΣ

Καλημερα, δεν ξερω αν εχει τυχει σε κανεναν ξανα , ενω ειχα εγκαταστημενο το SALTS με τις παραμετροποιησεις που εχουν αναφερθει στο forum, μετα απο 1 μηνα συνεχους λειτουργιας και χωρις κανενα προβλημα , χθες ενω εβλεπα μια ταινια , κολλαει το streaming , κανω παυση, βγαινω , και παω να μπω σε αλλη πηγη, και βλεπω πως το SALTS εχει σβησει απο τα add on . Κανω restart τον υπολογιστη, ξαναμπαινω στο kodi , δεν υπηρχε καθολου .

Εχω δυο αποριες , 1) Μηπως επηρεασε το γεγονος οτι ειχα εγκαταστασει την προηγουμενη μερα ενα add on ( απο το kodi add ons) που λεγεται maintenance και καθαριζει την cache ?
2) μηπως η νεα εκδοση 16.01 kodi εχει προβλημα ?
Παντως απο τοτε που εχω την νεα εκδοση , μου κανει και ενα αλλο θεμα ( εκτος οτι η εικονα εχει χειροτερεψει) , δεν συνεργαζεται με το "duplicated monitor" της καρτας γραφικων , και οταν ανοιγω το kodi η μια οθονη σβηνει (και ας εχω απενεργοποιημενο το "blank to others monitors") .
να εχει καποιος να προτεινει καμία λυση????????????