Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Λοιπόν φτιάξε ένα νέο αρχείο κειμένου (με notepad πχ), επικόλλησε το παρακάτω code, σώσ'το, ονόμασέ το remote.xml και μετέφερέ το στο
C:\Users\username\AppData\Roaming\Kodi\userdata\keymaps

Code:
<keymap>
  <global>
    <keyboard>
      <zero>Number0</zero>
      <one>Number1</one>
      <two>JumpSMS2</two>
      <three>JumpSMS3</three>
      <four>JumpSMS4</four>
      <five>JumpSMS5</five>
      <six>JumpSMS6</six>
      <seven>JumpSMS7</seven>
      <eight>JumpSMS8</eight>
      <nine>JumpSMS9</nine>
    </keyboard>
  </global>
</keymap>

Πρόσεξε έκανα ένα λάθος πριν, το έφτιαξα με edit, ξανακάνε copy το code.

Άψογος !!! :SFGSFGSF:

Σ´ευαριστώ πάρα πολύ.
Βέβαια δεν υπήρχε σ' εμένα το συγκεκριμένο rout που μου έδωσες και μετά από λίγο ψάξιμο το έβαλα στο C:\Program Files (x86)\Kodi\system\keymaps όπου αντικατέστησα το αρχείο remote.xml με το καινούριο.
Ελπίζω αυτά να μην "χτυπησει" κάπου αλλού, μέχρι στιγμής μια χαρά το βλέπω να δουλεύει.

Ευτυχώς αυτό που έσβησες δεν το χρειάζεσαι... Βλακεία μου που σου είπα να το ονομάσεις remote.xml, θα μπορούσε να λέγεται whatever.xml.
Εκεί που το έβαλες θα γίνεται overwritten κάθε που θα αναβαθμίζεις το kodi.
O φάκελος AppData είναι κρυφός, γι'αυτό δεν το έβρισκες. Ενεργοποίησε την εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων στα win και βαλ'το εκεί που σου είπα εξ'αρχής καλύτερα.

Α, ξέχασα. Αν θες να γράφεις και κείμενο στο virtual keyboard κατ'αυτόν τον τρόπο, φτιάξ'το έτσι:
Code:
<keymap>
  <global>
    <keyboard>
      <zero>Number0</zero>
      <one>Number1</one>
      <two>JumpSMS2</two>
      <three>JumpSMS3</three>
      <four>JumpSMS4</four>
      <five>JumpSMS5</five>
      <six>JumpSMS6</six>
      <seven>JumpSMS7</seven>
      <eight>JumpSMS8</eight>
      <nine>JumpSMS9</nine>
    </keyboard>
  </global>
  <VirtualKeyboard>
    <keyboard>
      <zero>Number0</zero>
      <one>Number1</one>
      <two>Number2</two>
      <three>Number3</three>
      <four>Number4</four>
      <five>Number5</five>
      <six>Number6</six>
      <seven>Number7</seven>
      <eight>Number8</eight>
      <nine>Number9</nine>
    </keyboard>
  </VirtualKeyboard>
</keymap>

Άμα σου πω οτι δεν καταλαβαίνω τι μου λές θα το πιστέψεις; :flipout:
Που θα μου χρειαστεί αυτό;

Ά.... Νομίζω κατάλαβα... Εννοείς αντί να πηγαίνω γράμμα-γράμμα στο virtual keybord να πατάω τα γράμματα απ´ το τηλεκοντρόλ.
ΟΚ... Θα το κάνω.:a0210:

Γενικά αν πάρεις το κολάι με το keymapping κάνεις παπάδες με το τ/κ. Εδώ οι εντολές που μπορείς να αντιστοιχίσεις στα πλήκτρα.
Υπάρχει και το keymap editor add-on για modification του keymap μέσα απ'το gui του kodi, αλλά θεωρώ καλύτερα να μάθει κάποιος πρώτα τι ακριβώς συμβαίνει με τον χειροκίνητο τρόπο. Έτσι θα μπορέσει να κατανοήσει και να χρησιμοποιήσει ευκολότερα το add-on.

Βήμα-βήμα θα το πάω, να τα εμπεδώνουμε πρώτα... Εδώ θα είμαστε και θα σε ρωτάω... :grinning-smiley-043

Για σήμερα τέλος..

System Overload. :flipout:

donkey-pulling-cart.jpg

Re: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Καλησπερα παιδια, εχω ενα προβλημα και θελω τη βοηθεια σας αν γνωριζετε. εκει που βλεπω στο kodi μια ταινια οχι ομως καθε φορα που βλεπω ξαφνικα παγωνουν τα παντα στο pc δεν κουνιετε τιποτα και μονο με το κουμπι reset ή power ξαναμπαινω στα windows, αυτο μου το κανει περιπου στον μηνα αφου δω 20 τανιες στις 7-8 φορες θα μου το κανει ημουν με win 7 x64 ultimate και εκανα και format με win 10 x64 pro τελευταια νομιζοντας οτι φταινε τα windows αλλα ματαια το κανει παλι μαλιστα στα win 10 χθες εβγαλε και μια φατσουλα που ελεγε αν θυμαμαι καλα "λυπουμαστε για το προβλημα κτλ συλλεγουμε πληροφοριες κτλ'' το συστημα ειναι asus mobo p8z77 - m και cpu ι7 3770 με 8gb ram corsair και παιζω εδω και πολυ καιρο με τα intel graphics με τελευταιους drivers, το δε kodi ειναι επισης στην τελευταια εκδοση δεν ξερω αν το προβλημα ειναι στο kodi ή στο pc θα παρακαλουσα αν εχει καποιος λυση επισης να αναφερω οτι αυτο μου το κανει μονο στο kodi και πουθενα αλλου οταν ειμαι στα windows.
σας ευχαριστω πολυ

Εμένα πάντως όταν μου έκανε κάτι αδικαιολόγητα κρασαρίσματα είχε χαλάσει ο σκληρός....

Παιδιά έχω να ασχοληθώ κανα χρόνο με το exodus. Τότε το είχα παρατήσει γιατι οτι ταινία ήθελα να δω οτι εβρησκε ήταν σε χάλια ποιότητα και άντε στην καλύτερη 720P. Και να πω οτι έχω παρά πολυ καλή γραμμή 21mbps.

Από τότε έχει αλλάξει κατι προς το καλύτερο; η παραμένουν ίδια τα πράγματα;

Last edited:

τον σκληρο ξεχασα να τον αναφερω ειναι ssd samsung 840 pro και δεν νομιζω να φταιει γιατι το προβλημα μου το κανει μονο στο kodi, και στα windows οταν ειμαι και κανω καποια αλλη δουλεια και το ζοριζω το pc δεν μου εχει παρουσιασει ποτε προβλημα. παρεπιμπτοντως οταν εγραψα χθες το προηγουμενο μου ποστ και μετα εβαλα ταινια στο kodi στα πρωτα 10 λεπτα μου το εκανε παλι.

δοκίμασε μια χωρίς hardware acceleration από την κάρτα γραφικών, μήπως είναι θέμα driver της κάρτας, επίσης δοκίμασε και Kodi 17

Απάντηση: Re: Οδηγός Kodi/Xbmc [Windows]

Παιδιά έχω να ασχοληθώ κανα χρόνο με το exodus. Τότε το είχα παρατήσει γιατι οτι ταινία ήθελα να δω οτι εβρησκε ήταν σε χάλια ποιότητα και άντε στην καλύτερη 720P. Και να πω οτι έχω παρά πολυ καλή γραμμή 21mbps.

Από τότε έχει αλλάξει κατι προς το καλύτερο; η παραμένουν ίδια τα πράγματα;
Εμένα πολλές φορές βρίσκει και 1080p. Αλλά σε μένα το θέμα βρίσκεται στον ήχο, που πολλές φορές δεν είναι ούτε καν 2.0 και έχει μόνο ένα κανάλι!!!!
Δοκίμασε και το spectro

Στάλθηκε από το E5823 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ήταν να μην αρχίσω... :smile:
Στο παλιό μου σύστημα, το Media Browser εννοώ, είχα διαχωρίσει το υλικό μου όπως ήθελα. Αυτό στο Kodi δυστχώς δεν μπορώ-η δεν ξέρω- να το κάνω.
Πρίν πχ είχα κατηγορίες όπως BluRay-Matroska-TV Series-Cartoons-Documentaries-Music Videos κλπ.
Στο Κοdi τα περνάω όλα σαν Video και αυτό τα διαχωρίζει απο μόνο του απ´ ότι κατάλαβα. Με τις ταινίες και τις σειρές όλα καλά, μια χαρά δουλεύει.
Τι γίνεται όμως που εγώ δεν τα θέλω όλα αχταρμά αλλά θέλω να τα ξεχωρίζω ανάλογα το είδος, πχ Cartoons ξεχωριστά Documentaries ξεχωριστά, όπως και τα Music Videos;
Υπάρχει τρόπος να το κάνω αυτό;

Ένας τρόπος είναι με Smart Playlists.
Αλλά δυστυχώς το default skin δεν υποστηρίζει custom menu items για να τις βγάλεις στο main menu.

Είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιώ το default skin; Δεν μπορώ να το αλλάξω με κάποιο που υποστηρίζει custom menu items;

Φυσικά και μπορεις.
Έχω καιρό να χρησιμοποιησω άλλα skins αλλά νομίζω τα περισσότερα υποστηρίζουν.
Λοιπόν για τις smart playlists. Κατ'αρχάς προϋποθέτει το υλικό που θέλεις να χωρισεις να έχει προστεθεί στην library.
Μετά πας videos/playlists/new smart playlists.
Οι περισσότερες επιλογές είναι προφανείς, λογικά default θα τις αφήσεις πλην του name και του rule.
Θα πατήσεις στο new rule και με τα βελάκια θα επιλέξεις path / is και μετά κλικ στο browse για να βρεις τον συγκεκριμένο φάκελο που θέλεις να προσθεσεις.
Το ίδιο για όλα τα paths. Θα δημιουργησεις δλδ μία smart playlist για κάθε φάκελο.
Τώρα πώς εμφανίζεται στο home menu εξαρτάται απ'το κάθε skin. System/appearance/skin/settings.

Last edited: