XBOX One S/X

Re: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Τα atmos ηχεία έχουν αυτά τα ποδαράκια από τη μάνα τους ή είναι ιδιοκατασκευη?
Είναι ίδιο κατασκευή ... Έπρεπε να ανέβουν πιο πάνω λόγω σούπερ τουίτερ.

Είναι ίδιο κατασκευή ... Έπρεπε να ανέβουν πιο πάνω λόγω σούπερ τουίτερ.

Το atmos ηχείο το έχεις ακουμπήσει στα ποδαράκια /μαξιλαράκια η είναι ένα σώμα?

Re: Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Σήμερα δοκιμή 3 αρχεία 4Κ και ναι το Scorpio player με την τελευταία αναβάθμιση τα έπαιξε όλα. Αντιθέτως είχα πρόβλημα με το film που πριν τα έπαιζε τώρα δεν παίζει ο dts ήχος ενώ το kodi αρνείται να παίξει χωρίς σπασίματα την εικόνα . Να θυμήσω ότι έχω το Xbox one s και μετά από το σημερινό πιστεύω ότι και αυτό μπορεί να παίξει τα πάντα αρκεί να υπάρχει η σωστή εφαρμογή.

το θεμα ειναι οτι κανενα δεν παιζει HDR..

Το atmos ηχείο το έχεις ακουμπήσει στα ποδαράκια /μαξιλαράκια η είναι ένα σώμα?

Είναι από ειδικό κράμα σιλικόνης (λάστιχο) που αποτελείται από τρία κομμάτια συνεπλόκ αποσβεστηράς κραδασμών (αμορτισέρ ) όπως βλέπεις την πάνω φωτογραφία για να σταθεροποιηθούν τα τρία κομμάτια έχω πρεσάρει σωλήνα στην σωστή διάμετρο .

το θεμα ειναι οτι κανενα δεν παιζει HDR..

Να είσαστε σίγουροι για το αρχείο που κατεβάζετε HDR επειδή δεν έχω εικόνα για το S .
Πάντως το Scorpio player έχει σταθεροποιηθεί στο X όπως βέβαια μετατρέπει το codec dts σε Atmos (ανάβει η ένδειξη στον av μας)αφού κατεβάσουμε την εφαρμογή από το store που σήμερα αναβαθμίστηκε .

Το film tv της Microsoft παρόλο που παίζει τα hevc αρχεία δεν έχει καθόλου ήχο στο codec dts από την αρχή στο Χ.

Το kodi είναι διαφορετικής φιλοσοφίας εξαιρετικό player με την προσθήκη των add on όσα λειτουργούν πλατφόρμες -server -streaming.
Όμως για κάποιον που είναι απαιτητικός τόσο στην εικόνα όσο στον ήχο (μεγάλο bitrade)θα αναζητήσει την τύχη του στο κατέβασμα όπου εκεί μέχρι στιγμής στο Χ είναι αλάνθαστο στο codec H264 1080p 4K όπως και στα αλλά codec οχι στα hevc.

Για όποιον αρέσκεται στο streaming - θέλει να ακούσει μεγάλο bitrade στον ήχο από μια ταινία ας φροντίσει να ενοικιάσει ταινία από το I tunes για κατόχους Apple TV με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά .

εννοειται οτι ειναι τεσταρισμενα και σωστα αρχεια Μακη.

Αφού έκανε το πρώτο βήμα για 4Κ στο S scorpio player γιατί να μην κάνει το επόμενο βήμα και για hdr .
Γιατί εδώ έγραφαν ότι δεν παίζει το S 4k ούτε 1080 p,μαλλον μπερδεύτηκαν με το KODI .παρεμπιπτόντως και το Χ είχε θέμα με το συγκεκριμένο player όπου σταθεροποιήθηκε με τις τελευταίες αναβαθμίσεις ειδικότερα με τα hevc αρχεία και remux 4k hdr.

Αλλα έχουμε να πούμε πολλά όλα στην ώρα τους... Και για την HDMI 2.1 τι να κάνω εγώ μιας και η τεχνολογία τρέχει και θα εμφανιστούν οι πρώτες τηλεόρασης 8K..τα παράπονα στις εταιρίες !!!

Δυναμική HDR: Η υψηλή δυναμική εμβέλεια είναι ήδη η καλύτερη βελτίωση στην ποιότητα της τηλεοπτικής εικόνας από 1080p HD, αλλά μπορεί να είναι καλύτερη. Εάν είστε εξοικειωμένοι με την έκδοση Dolby του HDR, Dolby Vision, τότε ίσως γνωρίζετε τον λόγο που κάποιοι κριτικοί θεωρούν ανώτερο από άλλες μορφές είναι ότι είναι ένα δυναμικό μέσο HDR. Με άλλα λόγια, Dolby Visionκάνει αλλαγές στο δυναμικό εύρος μιας εικόνας καθώς η ίδια η εικόνα αλλάζει. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο ακριβής, ζωντανή και ... καλά, δυναμική εικόνα. Το μόνο που κάνει hangup με το Dolby Vision είναι ότι είναι μια αποκλειστική τεχνολογία και όχι κάθε κατασκευαστής ηλεκτρονικών συσκευών θέλει να πληρώσει τέλη αδειοδότησης για να το χρησιμοποιήσει. Το HDMI 2.1 φέρνει τη δυναμική απόδοση HDR στο πρότυπο HDR10 και άλλες γεύσεις HDR, όπως το Technicolor, το οποίο θα πρέπει να προσφέρει καλύτερες εμπειρίες HDR σε περισσότερες τηλεοράσεις και σε περισσότερες μορφές.
http://www.wbrc.com/story/38503982/hdmi-21-explained-everything-you-need-to-know-in-one-place

Όπως αναφέρθηκε πριν από ένα χρόνο, το βασικό χαρακτηριστικό που φέρνει η προδιαγραφή HDMI 2.1 είναι το εύρος ζώνης 48 Gbps που έχει ρυθμιστεί ώστε να επιτρέπει μακροπρόθεσμη εξέλιξη οθονών και τηλεοράσεων. Για να υποστηρίξετε το εύρος ζώνης, απαιτούνται νέα καλώδια 48G. Το αυξημένο εύρος ζώνης των καλωδίων 48G της HDMI 2.1 θα επιτρέψει την υποστήριξη νέων αναλύσεων UHD (μερικά από τα οποία θα απαιτούν συμπίεση), συμπεριλαμβανομένων 4Kp120, 8Kp100 / 120, 10Kp100 / 120 και αυξημένα ποσοστά ανανέωσης. Επιπλέον, το αυξημένο εύρος ζώνης θα επιτρέψει την υποστήριξη των τελευταίων και επερχόμενων χώρων χρωμάτων, όπως το BT.2020 (Rec 2020) με 10, 12 ή ακόμα πιο προηγμένα με 16 bit ανά συνιστώσα χρώματα.
https://www.anandtech.com/show/12997/hdmi-forum-demonstrates-hdmi-21-vrr-capabilities-on-samsung-tv

Οι κορυφαίοι κατασκευαστές τηλεοπτικών προγραμμάτων αναμένεται να ανακοινώσουν τις τηλεοράσεις 8Κ στο IFA 2018https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1530524983

Το ρεσιτάλ των αναβαθμίσεων στο Scorpio player συνεχίζεται ...
Σημερινή αναβάθμιση με σημαντικές προσθήκες .
Επιγραμματικά συνεχίζεται η σταθερότητα του με βαριά αρχεία πάνω από 50GB το να φορτώνεις το ένα πίσω από το άλλο ,σπασίματα στην εικόνα είναι άγνωστη λέξη στην πλατφόρμα της Microsoft όπως βέβαια η ποιότητα της εικόνας ,στον ήχο όλα μετατροπή σε Atmos.
Σταθερά διαβάζει αρχεία 1080p 4K στα codec H264 H26510bit HDR wep rib κτλ.
Όλα αυτά για το Χ.

Attachments

• 819A1F31-7CF7-4A75-A51C-83EA40050D0E.jpg
    819A1F31-7CF7-4A75-A51C-83EA40050D0E.jpg
    96.7 KB · Views: 142
  • 13857D46-FFD0-4E11-8B8E-7D09F739C1EB.jpg
    13857D46-FFD0-4E11-8B8E-7D09F739C1EB.jpg
    200.7 KB · Views: 142
  • EC6EE552-768F-4514-8795-E6E09EC8B3F4.jpg
    EC6EE552-768F-4514-8795-E6E09EC8B3F4.jpg
    206.6 KB · Views: 141

Είναι προφανές ότι στην πλατφόρμα της Microsoft υπάρχει αυτό που λέμε υποστήριξη μιας και υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες του Xbox.
Αυτό κάνει τους προγραμματιστές των εφαρμογών να ανταποκρίνονται άμεσα.
Σήμερα πάλι αναβάθμιση του Scorpio player και του kodi alpha 3.

Μου δόθηκε ευκαιρία λοιπόν να ξανά ρίξω στο Χ βαρύ αρχείο κοντά στα 72GB remux HDR 4K ο λόγος είναι προφανής για όσους ζητούν ποιότητα ...Καθαρή υπέροχη των HEVC αρχείων έναντι του codec H264 που υπάρχει (υπέροχη)ακόμη στα μεγάλα αρχεία (H264GB 4Κ με το ίδιο αρχείο στα 1080p)όπως βέβαια την αναβάθμιση που υπάρχει στην ποιότητα της εικόνας στο sd σήμα (DVD) και στα γραφικά των παλιών παιχνιδιών που φαίνεται ακόμη και σε τηλεόραση των 1080p.

Για όσους αρέσκονται στο streaming kodi add on ,pop corn,streamio,Netflix κτλ προσωπικά είναι καθαρή υπέροχη του iTunes ενοικίαση ταινιών δηλ με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά ,μιλάμε για την ποιότητα των server της Apple που δίνει άλλη διάσταση στην ποιότητα της εικόνας ακόμη και στον ήχο από ένα απλό Dolby digital.

Αυτός είναι και ο λόγος από όσα έχω δει που αρέσκομαι να κατεβάζω μεγάλα αρχεία (HEVC)που σαφέστατα παίζει μεγάλο ρόλο η ικανότητα του hardware .
7B213E78-6441-497D-BD76-806162C1BADE.jpg8DF5A3CC-55C2-4D5F-A682-8383A103FA3D.jpgE3A6042F-A815-43D2-9564-03847AE1C918.jpg

Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Τι εταιρεία ανέκδοτο είναι πίσω από το Scorpio player.
Με την τελευταία αναβάθμιση παπαλα τα 4Κ αρχεία δεν έχει εικόνα.

Τι εταιρεία ανέκδοτο είναι πίσω από το Scorpio player.
Με την τελευταία αναβάθμιση παπαλα τα 4Κ αρχεία δεν έχει εικόνα.
Κανονικά στο Χ για 4K hevc και hdr αρχεία έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση .
Κοίταξε για το S μην τυχόν πρέπει να εγκαταστησεις το πρόσθετο που σου δίνει για hevc αρχεία είναι στις ρυθμίσεις .

Σχετικά με το ότι δεν παίζει αρχεία 1080p hevc 10bit που είχα γράψει, όντως δεν τα παίζει με h/a αλλά αν απενεργοποιηθεί το dxva από τις ρυθμίσεις του Kodi τα παίζει, υπάρχουν μερικά skipped frames βέβαια. Ότι έχω γράψει για τις ικανότητες του s σαν Media player πάντα αφορούν το kodi και τίποτα άλλο

Στάλθηκε από το CMR-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σχετικά με το ότι δεν παίζει αρχεία 1080p hevc 10bit που είχα γράψει, όντως δεν τα παίζει με h/a αλλά αν απενεργοποιηθεί το dxva από τις ρυθμίσεις του Kodi τα παίζει, υπάρχουν μερικά skipped frames βέβαια. Ότι έχω γράψει για τις ικανότητες του s σαν Media player πάντα αφορούν το kodi και τίποτα άλλο

Στάλθηκε από το CMR-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Είναι κάτι που το είχα επισημάνει ότι αναφερόσουν για το S-kodi.
Θέλω να δω μετά τις τελευταίες αναβαθμίσεις του kodi να δω τι ψάρια πιάνει στο Χ για βαριά hevc 4 hdr αρχεία με την λεπτομέρεια που ανέφερες στις ρυθμίσεις .

Ισχύουν αυτά που είχα γράψει για το kodi αλάνθαστo στο codec H264 1080p και 4K.
Δεν ανταποκρίνεται σωστά στα βαριά αρχεία HEVC 10bit 4Κ και 4K hdr.
Υ.Σ αυτήν την στιγμή δεν έχω αρχείο hevc στα 1080p.

Σήμερα πάλι αναβάθμιση στο Scorpio player ...προφανώς κάνει πλάκα στον ανταγωνισμό για τον απλούστατο λόγο εκμεταλλεύεται το ποιοτικό hardware και την δύναμη του Χ το codec 265 4K hdr με βαριά αρχεία τα καταπίνει σαν νεράκι ...όπως βέβαια και τα απλά codec.
Υ.Σ Η πιο κάτω ταινία είναι απόλαυση να την ακούς ...Δηλαδή μετατροπή του codec dts σε Atmos.
Εκτός αν αρέσκεσαι στο πρωτότυπο πηγαίνεις στις ρυθμίσεις του Χ όπου εκεί υπάρχουν το pcm ασυμπίεστο σε δικάναλη πεντακάναλη εφτακάναλη μορφή το dts όπως και το απλό Dolby.
Το Atmos όμως είναι πιο δυναμικό και πιο γεμάτο μέσοχαμηλά.
9AFCA716-52A1-4D5B-87F6-CE340572E1FE.jpg6DD3DFBE-F4FB-43D4-B58C-BF7788145452.jpg23B7B5A0-977E-45F0-957C-88F700A9FE81.jpgC4A498AE-5D7E-4FB0-A518-75DD504A322E.jpg853AEC63-0412-4705-A93F-BB639A39C413.jpgB1E5FC94-9D43-49DF-B0B0-CE2B273D7519.jpg

δηλαδη εσυ ακους dts που εχει μετατραπει σε atmos και ο ενισχυτής βγάζει ενδειξη atmos; και μας λες οτι εχει οτιδήποτε καλυτερο ή χειρότερο σε ήχο το ατμος που δεν ειναι όμως άτμος γιατί ήταν dts;

δηλαδη εσυ ακους dts που εχει μετατραπει σε atmos και ο ενισχυτής βγάζει ενδειξη atmos; και μας λες οτι εχει οτιδήποτε καλυτερο ή χειρότερο σε ήχο το ατμος που δεν ειναι όμως άτμος γιατί ήταν dts;
Μια χαρά τα λες ...Όμως σκούρα τα πράγματα για τον ανταγωνισμό περίμενε έρχονται τα καλύτερα ,προφανώς δεν το έχεις ακούσει .
Για να σε ρωτήσω και εγώ η πληροφορία που βρίσκεται στο αρχείο η στον ενισχυτή ;

Και να σου φύγει η απορία ότι δηλώσω στο Xbox αυτή η ένδειξη ανάβει στον ενισχυτή θέλω ασυμπίεστο pcm 5.1 7.1 2.1 ανάβει η ένδειξη ,θέλω dts ανάβει η ένδειξη ,θέλω Dolby ανάβει η ένδειξη ,θέλω Atmos ανάβει η ένδειξη στον ενισχυτή η πληροφορία παραμένει ίδια στα εφέ σε όλα τα codec όμως το Atmos είναι πιο δυναμικό με περισσότερη πληροφορία μεσοχαμηλά .
Προφανώς η Microsoft παρέλειψε το marketing και μπήκε στην ουσία...Μα έτσι και αλλιώς στο δισκάκι δεν επιλέγουμε το dts Dolby κτλ;
Αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος που επιζητούμε μεγάλο bitrade όχι μόνο με τον ήχο αλλά και με την εικόνα δηλαδή μεγάλο αρχείο αν και εφόσον οι απαιτήσεις μας είναι μεγάλες με κόστος τα πολλά GB που καταλαμβάνει ο σκληρός δίσκος μας .
Αλλιώς υπάρχει ο άλλος δρόμος ...αγοράζουμε το original blu ray η ακόμη νοικιάζουμε -αγοράζουμε αρχεία από το iTunes (apple) αν και πάλι οι απαιτήσεις μας είναι μεγάλες .

...Όμως σκούρα τα πράγματα για τον ανταγωνισμό περίμενε έρχονται τα καλύτερα ,προφανώς δεν το έχεις ακούσει .

τί εννοεις; το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα πάνω απο μία φορα