XBOX One S/X

Re: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Κοιτά για να είμαστε ειλικρινής για codec H 265 10!bit είναι άριστο .
Όμως συνάντησα δυσκολία για μερικά αρχεία 264 όπου το kodi τα πάει σφαίρα .
Στην δικιά σου περίπτωση μιας και συνάντησες πρόβλημα με το kodi για 4 k και έπαιξε στο Scorpio θα το αγόραζα όπως καταλαβαίνεις η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική ,εγώ το θέλω για Η265. Αν και τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν ,προς το παρόν περιμένω να δω τι θα κάνει το kodi για το Codec H265 .
Σαφέστατα όμως στο kodi μπορείς να κανείς και άλλα πράγματα και οι εφαρμογές στο store ...σήμερα ξανά αναβαθμίστηκε με περισσότερες hardware εφαρμογές .

Το S δεν έχει audio passthrough? Είτε Dolby είτε DTS μόνο έχει

Έχω την εκτίμηση ότι στο θέμα του ήχου δεν διαφοροποιείται από το Χ ...Επιλέγεις 7.1 5.1 κτλ Dolby,dts η Όλα Dolby atmos μόνο με ψηφιακή σύνδεση hdmi και όχι με οπτική έτσι μπορείς να δεις τις ταινίες atmos δηλαδή και κλειδώνει κανονικά η ένδειξη στον av μας για αυτούς που αρέσκονται να το βλέπουν ...Στην ουσία παίζει παρά πολύ καλά με καμία διαφοροποίηση αν το αρχείο μας θα ήταν dts X η πληροφορία είναι σωστή στα εφέ αρκεί να επιλέξουμε αν το player μας είναι το kodi το passthrough.
Στο θέμα όμως της εικόνας υπάρχουν διαφοροποιήσεις και σαφέστατα δεν αναφέρομαι για τα γραφικά των παιχνιδιών που το Χ είναι άλλο πράγμα ...
Αναφέρομαι για ποιότητα εικόνας ακόμη και αν το σήμα μας είναι sd αρκεί να του ρίξεις στο player του ένα dvd είναι κάτι που το έχω διαπιστώσει και εγώ μιας και δεν είναι λίγα τα player που έχουνε περάσει από τα χέρια μου... Όχι ότι το S είναι κακό αλλά πάντα θα υπάρχει αυτό που λέμε ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο .

Δεν υποστηρίζει Atmos ο ενισχυτής μου. Hd audio δε περνάει οποία επιλογή και αν κάνω, ο ενισχυτής πάντα γράφει είτε dts είτε Dolby είτε PCM, DTS HD και true HD δεν.

Εγώ στην θέση σου αν δεν είχα την επιλογή HD true και όλα τα συναφή θα δήλωνα απλά το Xbox σε pcm 5.1 7.1 ανάλογα τα κανάλια ας κατανοήσουμε πια που βρίσκεται η πληροφορία και πια είναι η δουλειά του AV αυτό το λέω καλοπροαίρετα και ας γράφει η οθόνη pcm και το kodi passthrough.

αγορασα και την πληρης εκδοση για να ειμαστε οκ.
οντως η κινηση ειναι βουτηρο και επαιξε απροβληματιστα οτι και να του εδωσα.
δεν μπορω ομως να το βαλω στο Nas παρα μονο απο σκληρο δισκο.
επισης δεν βλεπει με τιποτε τα srt αρχεια υποτιτλων.
κανω load subtitle,παω στον φακελο της ταινιας,αλλα μου λεει οτι αυτος ο φακελος ειναι αδειος..!
αντιθετως στο pc τους βλεπει κανονικα.
επισης δεν κλειδωνει hdr με τιποτε..

HEVC H 265 10bit Vs hdr 10bit :argue:
Θα το δούμε κάποια στιγμή γιατί εκεί δεν έχω εικόνα και για το X προτιμώ για την ώρα τηλεόραση 1080p.

Όσον αφορά την κίνηση θα πω αυτό όταν ο προγραμματιστής θέλει και μπορεί το έχει ενσωματώσει αυτόματα μέσα στο πρόγραμμα χωρίς να το βλέπεις μόνο όταν πατάς το info hardware εφαρμογή .

Διαβάζει κανονικά τους υπότιτλους έλεγξε καταρχήν αν στο φάκελο σου στον εξωτερικό δίσκο αν όντως έχει υπότιτλους σε ένα pc η είναι στον σκληρό του pc.

Αν είναι μέσα κανονικά ενσωμάτωσε τους χωρίς φάκελο εξωτερικά στην κάθε ταινία .
Έτσι τους έχω εγώ και δεν έχω πρόβλημα .

HEVC H 265 10bit Vs hdr 10bit :argue:
Θα το δούμε κάποια στιγμή γιατί εκεί δεν έχω εικόνα και για το X προτιμώ για την ώρα τηλεόραση 1080p.

Όσον αφορά την κίνηση θα πω αυτό όταν ο προγραμματιστής θέλει και μπορεί το έχει ενσωματώσει αυτόματα μέσα στο πρόγραμμα χωρίς να το βλέπεις μόνο όταν πατάς το info hardware εφαρμογή .

Διαβάζει κανονικά τους υπότιτλους έλεγξε καταρχήν αν στο φάκελο σου στον εξωτερικό δίσκο αν όντως έχει υπότιτλους σε ένα pc η είναι στον σκληρό του pc.

Αν είναι μέσα κανονικά ενσωμάτωσε τους χωρίς φάκελο εξωτερικά στην κάθε ταινία .
Έτσι τους έχω εγώ και δεν έχω πρόβλημα .

ολες οι ταινιες μου ειναι σε ξεχωριστο φακελο η καθε μια και εχουν μεσα το αντιστοιχο srt με το ιδιο ονομα.
κανω load subtitle,παω στον φακελο της ταινιας,αλλα μου λεει οτι αυτος ο φακελος ειναι αδειος..!
στο Pc το ιδιο προγραμμα,τους βλεπει κανονικα.

Και κάτι τελευταία μιας η τηλεόραση σου Δημήτρη δέχεται hdr ...Δες αν έχεις ενεργοποιημένο το hdr και τα 10bit στο Xbox.
Κατέβασε την hardware εφαρμογή της Microsoft Heif image Extensions που είναι για video HEVC.

Σου έδωσα την απάντηση τους υπότιτλους τους έχω εξωτερικά χωρίς φάκελο τους βλέπει κανονικά το Scorpio και το kodi.

Λίγο οφθαλμόλουτρο για τις άλλες πλατφόρμες και είναι ακόμη η αρχή ....
Κοντά στα 70 GB με codec Η 265 10 bit με υψηλό bit rade με Ελληνικούς υπότιτλους ομαλή κίνηση και πάνω από όλα ποιότητα εικόνας .
Scorpio το λένε :flipout:
View attachment 152132View attachment 152133View attachment 152134

Λίγο οφθαλμόλουτρο για τις άλλες πλατφόρμες και είναι ακόμη η αρχή ....
Κοντά στα 70 GB με codec Η 265 10 bit με υψηλό bit rade με Ελληνικούς υπότιτλους ομαλή κίνηση και πάνω από όλα ποιότητα εικόνας .
Scorpio το λένε :flipout:
View attachment 152132View attachment 152133View attachment 152134

Επαναφέρω το συγκεκριμένο post γιατί απλούστατα έχει την σημασία του .

Φαντάζομαι ότι όσοι έχουν pc θα είδαν την καινούργια έκδοση αλλά και τις harware εφαρμογές που κάποιες από αυτές βρέθηκαν και στην κονσόλα του Xbox που βοήθησαν ακόμη και την έκδοση S να δει το φως για το 4Κ.

Σήμερα ασχολήθηκα περισσότερο με το laptop μου με επεξεργαστή i5 και μνήμη 16 κόστος πριν 4 χρόνια περίπου κοντά στα 900 ευρώ μαζί με τον ssd δίσκο που του πρόσθεσα .

Το συγκεκριμένο αρχείο που βλέπεται και όσα αρχεία είδαν το φως του av clup θα πρέπει κατά την ταπεινή μου άποψη να γίνουν αρχεία αναφοράς για τις δυνατότητες ενός κινέζο φασόν media player antroid αλλά και ενός pc .

Στέκομαι ξανά στο τελευταίο αρχείο H 265 HEVC 10 bit dts hd ma 7.1 DDR κοντά στα 70 KB με αυξημένο bit rade για να γκρεμίσεις το σπίτι του γείτονα σου αν θελήσεις ,όπως βλέπεται από την αρχή του νήματος είμαι συγκεκριμένος με το codec του αρχείου και δεν στέκομαι σε αερολογίες .

Και τα πράγματα είναι ξεκάθαρα ...Αν νομίζουν κάποιοι ότι με ένα hardware λύνεται το πρόβλημα των media player θα απαντήσω καλό το hardware για να βοηθήσει αλλά για να διαβάσεις αυτό το αρχείο χρειάζεσαι και δύναμη από τον επεξεργαστή σου GPU που αμφιβάλω ακόμη και ένας i5 έβδομης γενιάς θα μπορέσει να παίξει αυτού του είδους αρχείου .
Εξάλλου ο τύπος που το ανέβασε μιλάει για συγκεκριμένες προδιαγραφές για να μπορέσει να παίξει μιλάει για i7 .

Πολλά xxx για μένα για το X που πήγε σφαίρα το συγκεκριμένο αρχείο .

Όταν παίζει με h/a δεν χρειάζεται i7, ούτε i5, ούτε καν i3, το θέμα με το one s είναι ότι δεν παίζει με h/a αρχεία 4κ hevc 10bit, τουλάχιστον με Kodi, δεν ξέρω πως τα αναπαράγει ο scorpion

Δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα με hardware αν ήταν έτσι δεν θα υποβάθμιζαν την ποιότητα της εικόνας και ο νοών νοείται ... Και σαφέστατα δεν διαβάζουν όλα τα αρχεία .

Για το S όπως είπε ο Δημήτρης διάβασε τα πάντα 4 k με το hdr έχει θέμα .
Τώρα όσον αφορά για το X το kodi μου διάβασε τα πάντα εκτός από ένα αρχείο των 70!GB H 265 10bit που το διάβασε το Scorpio.
Και δεν θα σταματήσουμε εδώ .

Και τα δυο player για αρχή είναι πολύ καλά το scorpio απλό και το kodi το γνωστό kodi που μπορείς να κανείς σχεδόν τα πάντα αν και καινούργια καλά τα πάνε σαν αρχή .

Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Μακη με desktop 7ετιας με pentium επεξεργαστη με την 1030 φορεμενη εχω παιξει απροβληματιστα αρχειο με ολα τα χαρακτηριστικα που γραφεις πιο πανω με μονη διαφορα οτι ηταν 65g,στη αρχη ειχα προβληματα και νομιζα οτι εφταιγε ο υπολογιστης μολις αναβαθμιστηκε το mp-hc το παιξε βουτυρο μαλιστα το παιξε και με την τελευταια εκδοση του vlc...
τι καρτα γραφικων εχει το λαποτοπ σου?νομιζω εαν βαλεις οποιαδηποτε με διαταξη πασκαλ θα το παιξει νερακι

Και η παραμικρή λεπτομερεια εχει την σημασία της ...Καλήμερα.
Αυτό άφορα για όλες τις πλατφόρμες media player ,pc antroid apple και δεν μιλάω για streaming .

Για αρχή... Audio + Subs + Chapter files are from BD50 HD Blu-Ray synced and mixed to UHD-4K Video from ZEUS.

High End CPU + GPU is required to play very high bitrate 4K.
Fully tested with :
- PC with PotPlayer V 1.6 / Xeon Broadwell CPU / NVidia GTX1080.