XBOX One S/X

Re: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Εγώ πάντως ότι και αν έχω δοκιμάσει, Atmos δεν λαμβάνω με τίποτα από USB με καμία εφαρμογή. Παρά μόνο TrueHD. Τα ηχεία στο ταβάνι δεν παίζουν καθόλου. Στήνω αυτί για να ακούσω μήπως κάνω λάθος αλλά δεν έρχεται ήχος.

Κακούς που να έχει Atmos το έχει δοκιμάσει;

τα σημαδια παντως που εχουμε μεχρι τωρα απο το S τουλαχιστον,δεν δεχνουν οτι μπορει να γινει και ενα καλο mediaplayer απο καμια εφαρμογη...

Νομίζω ότι είναι πλέον πολυ σαφές ότι τα Xbox one s/x σε επίπεδο αναπαραγωγής σοβαρών αρχείων (bitrate, codecs), όπως και σε επίπεδο ευχρηστίας (τρεις εφαρμογές που η καθεμία κάνει και κάτι διαφορετικό, ανύπαρκτη αναπαραγωγή από τοπικό δίκτυο) είναι πολύ πιο κάτω από τον ανταγωνισμό.

Μακάρι να αλλάξει αυτό στο μέλλον γιατί το hardware υπάρχει.

Όσο θα γράφεται ανακρίβειες τόσο θα γελάμε ...
Και τα πράγματα είναι απλά η hardware εφαρμογές που συνεχώς αναβαθμίζονται γελωποιούν τα φασόν ,αρκεί μια βόλτα στο scroutz για να καταλάβεις τι παίζει γελάει και ο κόσμος .

Λίγο ξανά οφθαλμόλουτρο από την σημερινή αναβάθμιση του Scorpio και όχι μόνο...
Τι έγινε παιδιά θέλετε και streaming ?Ολα στην ώρα τους για να ξανά γελάμε η μήπως δεν ξέρετε ότι λόγο Microsoft υποστηρίζεται και αυτό;
Η ακόμη hardware εφαρμογή διαθέτει δικό της server?
Αφήστε λίγο τα φασόν και πιάστε στα χέρια σας σοβαρό λογισμικό και hardaware Cpu-Gpu που μεταφράζεται σε ποιότητα εικόνας και γραφικών .

Και εδώ μιλάμε για μεγάλο bitrade όλα αυτά για τοΧΧΧΧ
AAA3B396-B956-4CF6-94F6-695F968273A2.jpgDD393B1F-7D0A-4D04-B465-018FE84D5C77.jpg9F413B09-64B4-409E-8A2A-8466ECA10A3B.jpg895DB220-AF3E-4FEF-9C5F-E81B7E480446.jpg
Σαφέστατα το Χ διαβάζει τα πάντα H264 1080p 4K Η265 10bit 4K hdr -wep R.I.P. Και DvX.

Υπότιτλους κατεβάζει το kodi μετά το τελευταίο update?

Συνήθως κατεβάζω υπότιτλους από το pc για να ελέγχω τι κατεβάζω αφού το σαρώνω για ευνόητους λόγους .
Λάθος δεν υφίσταται να στα βγάλει κινεζικά ότι και να κατεβάσεις αφού το kodi μπορεί και διαβάζει τα πάντα χωρίς λάθος όπως και βέβαια είναι αλάνθαστο στα H264 4K και 1080 p αυτά μέχρι στιγμής ...στο Χ

Αν αρέσκεσαι να κατεβάζεις υπότιτλους μέσα από το player υπάρχουν τα add on όπως το open sabtitlies org αλλά εκεί θα πρέπει να έχεις λογαριασμό η να ρυθμίσεις το kodi να πάρει εξωτερικό add on από αυτά που προτείνει το ίδιο που είναι ...ας μην το σχολιάσω .
απλά πληκτρολογείς αυτό που θέλεις .

Κάνοντας διάφορες δοκιμές στο shield μέχρι την nightlie 11/6 οι υπότιτλοι κατεβαίνουν κανονικά. Με τις 12,13 και 20 που δοκίμασα υπότιτλοι δεν κατεβαίνουν. Αν δεν κάνω λάθος στο xbox η τελευταία έκδοση είναι βασισμένη στην 19 οπότε και δεν κατεβάζει

Η λύση βρέθηκε από τον host505

Λοιπόν νομίζω το βρήκα, μάλλον είναι αυτό το commit: https://github.com/xbmc/xbmc/pull/13814
Αν κάνεις αυτό που λέει
This feature can be disabled in addon.xml file metadata section

<extension point="xbmc.addon.metadata">
<reuselanguageinvoker>false</reuselanguageinvoker>
</extension>

Χρήσιμες πληροφορίες από τον φίλο host 505 όπως και για την τοποθέτηση του για το auto framerade κτλ για το πως το διαχειρίζεται η έκδοση του kodi στην πλατφόρμα του Xbox .

Όπως έχω πει θέμα κίνησης τουλάχιστον για τις εφαρμογές που δουλεύω και παρακολουθώ στο Χ δεν υφίσταται αν δεν το κάνει η εφαρμογή παρεμβαίνουν η ρυθμίσεις που μπορείς να κανείς στα settings του Χ της Microsoft δηλαδή ,φαντάζομαι και στην έκδοση s.

Χρυσό άγιο το kodi μπορείς να κανείς και άλλα πράγματα ,είναι ένα εξαιρετικό player με λίγα λόγια .
Όμως εδώ έχεις να κανείς και με άλλες hardware εφαρμογές που ανεβάζουν τον πήχη πιο ψιλά δηλ το να διαβάζει αρχεία hevc όπως το Scorpio η αρχεία 4Κ hdr το mediabox όταν η απαιτήσεις είναι μεγάλες ψάχνοντας το λεγόμενο bitrade στον ήχο χωρίς καμία μετατροπή για να διαβάσει τα αρχεία.

Το Kodi μετά τις αναβαθμίσεις παραμένει σταθερά στο X να διαβάζει αρχεία H264 4K και 1080P αγνοώντας παντελώς τα hevc αρχεία .
Και εδώ έχω την εκτίμηση ότι δεν είναι θέμα Microsoft γιατί απλούστατα το ερώτημα θα έπρεπε να ήταν γιατί το κάνουν οι άλλες εφαρμογές ;

Προσέξτε τώρα μια λεπτομέρεια μιας και μιλήσαμε για τους υπότιτλους ...
Είχα ποστάρει για το Duplex media player που κατεβάζει ελληνικούς υπότιτλους με επιτυχία 100% που σου κάνει και πλάκα να αφήσεις το pc .
Η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν διαβάζει hevc αρχεία απλά h 264 4K και 1080 p και δεν αναφέρομαι για τις δυνατότητες streaming που έχει .
Πηγαίνεις λοιπόν στο Scorpio και έχεις ένα αρχείο αναφοράς κοντά στα 70GB X-men apocalypse 2016 2160 p 4 k ultra hd bluray h265 hevc 10bit dtshd 7.1 με μεγάλο bitrade φορτώνεις κατευθείαν τους υπότιτλους που έχει κατεβάσει η άλλη εφαρμογή στον εσωτερικό σκληρό δίσκο του Χ και μιλάμε για υπότιτλους όχι ότι να ναι .

Άραγε το kodi θα απαντήσει στον υφιστάμενο ανταγωνισμό ;

Το έχω ξαναγράψει, το kodi παίζει αρχεία hevc 1080p μια χαρά αρκεί να μην είναι 10bit, στο one s, στο x δεν ξέρω. Το Kodi δεν έχει να απαντήσει σε τίποτα, για alpha release, ούτε καν beta τα πάει εξαιρετικά καλά. Επίσης η υποστήριξη που υπάρχει για το δεν υπάρχει πουθενά αλλού.

Το έχω ξαναγράψει, το kodi παίζει αρχεία hevc 1080p μια χαρά αρκεί να μην είναι 10bit, στο one s, στο x δεν ξέρω. Το Kodi δεν έχει να απαντήσει σε τίποτα, για alpha release, ούτε καν beta τα πάει εξαιρετικά καλά. Επίσης η υποστήριξη που υπάρχει για το δεν υπάρχει πουθενά αλλού.

Ο ανταγωνισμός όμως είναι ανταγωνισμός .
Όπως είπα στο X διαβάζει τα 1080 p και 4K 264 δεν διαβάζει τα hevc 10 bit και 4K hdr που το κάνουν οι άλλες εφαρμογές ,προσωπικά επιζητώ αρχεία με μεγάλο bitrade .
Και το kodi θα πρέπει να απαντήσει ...

το S των 250 ευρω δεν μπορει και δεν φαινεται να μπορει να παιξει σωστα οποιες αναβαθμισεις και να γινουν.
λογικο το X των 500+ ευρω να μπορει να παιξει-στο μελλον-σωστα και δυσκολα αρχεια..αλλοιμονο.

Το Χ διαβάζει δύσκολα αρχεία HEVC H265 4K και 4hdr αλλά ΟΧΙ με το kodi και χωρίς καμία μετατροπή νοών νοείται .

Και η ερώτηση μου είναι σαφής για τους κατόχους του S ...Με player το Scorpio,media box αλλά και με την hardware εφαρμογή της microsft διαβάζει 4K -H265 10bit και 4K hdr ;

Επειδή παρακολουθώ πολύ στενά τις αναβαθμίσεις στο Χ έχω απενεργοποίηση τις αυτόματες ενημερώσεις.
Μια από τις hardware εφαρμογές που αναβαθμίζεται πολύ συχνά μου εχει τύχει και τρεις φορές την εβδομάδα είναι το scorpio ,προσθέτοντας χαρακτηριστικά αλλά και από την άλλη να μην δείχνει σταθερότητα.

Αυτά άλλαξαν από την προηγούμενη αναβάθμιση και το κερασάκι ηρθε με το σημερινό update firmware.
Και του άλλαξα τα φώτα βαρύ υλικό πάνω από 50 και 60 GB να το φορτώνω το ένα πίσω από το αλλο και να μην καταλαβαίνει τίποτα είναι αυτονόητο και εν έτη 2018
πέρα από video codec H 264 1080p 4k wep rip,divex κτλ να διαβάζει και Η265 10 bit και 4K hdr και codec στον ήχο ολα dolby atmos περνάει κανονικά και το dts -σε dolby atmos με μεγάλο bitrade ,κανονικά υπότιτλοι χωρίς κανενα πρόβλημα.
IMG_1635.jpgIMG_1631.jpgIMG_1632.jpgIMG_1633.jpgIMG_1634.jpgIMG_1639.jpgIMG_1640.jpgIMG_1643.jpg

Το Χ διαβάζει δύσκολα αρχεία HEVC H265 4K και 4hdr αλλά ΟΧΙ με το kodi και χωρίς καμία μετατροπή νοών νοείται .

Και η ερώτηση μου είναι σαφής για τους κατόχους του S ...Με player το Scorpio,media box αλλά και με την hardware εφαρμογή της microsft διαβάζει 4K -H265 10bit και 4K hdr ;

Οχι δεν διαβαζει το scorpio 4k HDR τα παιζει σπαστα και χωρις HDR .

Οχι δεν διαβαζει το scorpio 4k HDR τα παιζει σπαστα και χωρις HDR .
Έχεις περάσει την καινούργια έκδοση που έχω ποστάρει πιο πάνω ;
Για πιο αρχείο μιλάμε ;

εγω το απογευμα που το ανοιξα,δεν μου εδειξε καποιο Update το scorpio ..
Γιατί πολύ απλά στις ρυθμίσεις σου system updates έχεις ενεργοποιήσει το keep my apps up to date .,όποτε είναι λογικό να στις αναβαθμίζει τις εφαρμογές χωρίς να το καταλαβαίνεις .
Λογικά θα πρέπει να έχεις v2.9.59032.70 .