XBOX One S/X

Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Έβαλα τη δοκιμαστική έκδοση του Scorpio player και στο laptop ,για να το ψάξω καλύτερα .
Τους εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους τους βλέπει σαν danish.srt .Αφού έπελεξα danish.sr μου εμφάνισε κίτρινους τους εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους,τους οποίους άλλαξα χρώμα μέσα από τις ρυθμίσεις .
Όμως κάθε φορά πρέπει να τους επιλέγω τους danish.srt, δεν κρατάει την επιλογή .

Τα χρώματα κατα την αναπαραγωγή στο laptop, ήταν καλά .
Θα το ξανά ψάξω στο XBOX One S.

Τα 3 ευρώ ,που είναι η τιμή μετά την έκπτωση ,για πόσο διάστημα είναι ;

Re: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Εντελώς αντικειμενικά .
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αυτό που κατά την άποψη μου έδωσε την ώθηση και γενικά έφτασε την πλατφόρμα της microsft σε άλλη διάσταση μιας και πρωτοείδε βαριά hdr hevc 4K αρχεία .
Δεν γνωρίζω τους περιορισμούς που μπορεί να σου δίνει η δοκιμαστική περίοδος αλλά όπως σου είπα θέμα με τους υπότιτλους δεν είχα απενεργοποίησε το αυτόματο φόρτωμα και μπες στις ρυθμίσεις ώστε να μην στους χρωματίζει .
Σαφέστατα θέλει ψάξιμο μιας και το έχει εμπλουτίσει ακόμη με δικό του server για αυτούς που αρέσκονται με το streaming και το παλεύει ακόμη με το blu ray menu αλλά έχει συνεχόμενη υποστήριξη που μπορεί να φτάσουν και τις τρεις σε μια εβδομάδα αν απενεργοποιήσεις τις αυτόματες ενημερώσεις .

Το αγοράζεις από την πλατφόρμα του Xbox και αν έχεις ίδιο λογαριασμό το έχεις και στα win .
Μέχρι στιγμής δεν μας έχει επιβαρύνει ...Πέρα από το ανάλογο τίμημα τα 3 ευρώ για την απόκτηση του .

Απάντηση: Re: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

αλλά όπως σου είπα θέμα με τους υπότιτλους δεν είχα απενεργοποίησε το αυτόματο φόρτωμα και μπες στις ρυθμίσεις ώστε να μην στους χρωματίζει .
Σαφέστατα θέλει ψάξιμο μιας και το έχει εμπλουτίσει ακόμη με δικό του server για αυτούς που αρέσκονται με το streaming και το παλεύει ακόμη με το blu ray menu αλλά έχει συνεχόμενη υποστήριξη που μπορεί να φτάσουν και τις τρεις σε μια εβδομάδα αν απενεργοποιήσεις τις αυτόματες ενημερώσεις .
.

Έκανα αγορά του Scorpio player .
Έχει κάποια ρύθμιση ,για ποια κωδικοποιήση και ποιοι υπότιτλοι θα είναι προεπιλεγμένοι .
Όσο και να έψαξα δεν βρήκα κάτι τέτοιο καο μου εμφανίζει αγγλικούς υπότιτλους και θα πρέπει να ρυθμίζω κάθε φορά να επιλέγει τους εξωτερικούς .

Re: Απάντηση: Re: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Έκανα αγορά του Scorpio player .
Έχει κάποια ρύθμιση ,για ποια κωδικοποιήση και ποιοι υπότιτλοι θα είναι προεπιλεγμένοι .
Όσο και να έψαξα δεν βρήκα κάτι τέτοιο καο μου εμφανίζει αγγλικούς υπότιτλους και θα πρέπει να ρυθμίζω κάθε φορά να επιλέγει τους εξωτερικούς .
Λογικό το ακούω μιας και μιλάμε για εξωτερικούς και όχι ενσωματωμένους .
Όμως τους Ελληνικούς υπότιτλους από οποίο codec και αν είναι ...τους συγχρονίζει σε οποίο σημείο και αν είναι η ταινία (τέλεια )Όπως και βέβαια δεν χρειάζεται να την ξαναδείς από την αρχή .
Όλα αυτά στις ρυθμίσεις .

Επειδή όλα τα player διαβάζουν πρώτα τους εξωτερικούς υπότιτλους , περίμενα (αφού δεν το κάνει) να έχει κάποια ρύθμιση και το έψαξα πολύ ώρα στα μενού ,μήπως βρω κάποια ρύθμιση .
Κατά τα άλλα σε pc , laptop και mini pc που έβαλα το Scorpio player βρήκα εύκολα τις ρυθμίσεις (εκτός για τους εξωτερικούς υπότιτλους).
Στο XBOX One S παιδεύτηκα πολύ γιατί κολλούσε και κάπου αποσυγχρονίστηκε όλη τη κονσόλα και έκανα επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις (κρατώντας τις εφαρμογές ,εκτός του Scorpio player που ξανα έκανα εγκατάσταση ).

Οι πρώτες εντυπώσεις από το Scorpio player είναι :
Έχει καλή ποιότητα εικόνας (όταν αλλάζεις κάτι στις ρυθμίσεις ,αλλάζει η εικόνα ,αλλά επανέρχεται στα κανονικά .Για αυτό και μου φάνηκε κάπως η ποιότητα εικόνας στην αρχή).
Έχει αρκετές ρυθμίσεις ,για να το ψάξεις αν θέλεις.
Έπαιξα κάποια 4Κ ταινίες , θα πρέπει να δω ξανά ,γιατί ταυτόχρονα έψαχνα και τις ρυθμίσεις και δεν είναι ασφαλή τα συμπεράσματα .
Σίγουρα το Scorpio player προσφέρει περισσότερα σε σχέση με τα άλλα player (kodi , vlc).

Η εφαρμογή του Netflix όταν παίζει βίντεο στα 24 γυρνάει αυτόματα?

Άντε να το πάρει ξανά το ποτάμι ...
Άλλο το S και άλλο το X ...Άλλο το upscaling 4k και άλλο το native 4K κανόνας για όλες τις πλατφόρμες ,ψάξτε το .

Συμπεράσματα εύκολα δεν βγάζουμε το παλεύουμε με τις ρυθμίσεις μιας και τα δεδομένα αλλάζουν ανά πάσα στιγμή αναβαθμίσεις έτσι ονομάζονται ....αρκεί ο επεξεργαστής να είναι της προκοπής να υπάρχει σωστή διαχείριση της μνήμης και γενικά το δίκτυο του σπιτιού μας να σηκώνει 4Κ αρχεία για αυτούς που αρέσκονται με το streaming.

Kodi λοιπόν αν και υπάρχει το plex και το Scorpio player.
https://youtu.be/H4H3RSD2RxI

Όπως τα λες
Έχω fiber 100 και απλά streamarw τα πάντα σε xbox one x και shield που έχω αλλά με τα κατεβασμένα 90 gb δεν συγκρίνονται απλά προτιμω το Χ λόγο του forced σε ατμός που κανει

Xbox All Access: Η Microsoft ετοιμάζεται να παρουσιάσει το συνδρομητικό μέλλον του gaming/www.zougla.gr/technology/gaming/article/xbox-all-aces-i-microsoft-etimazete-na-parousiasi-to-sindromitiko-melon-tou-gaming

Με την τελευταία αναβάθμιση του Scorpio ότι 4K αρχείο στο xbox one S που δοκίμασα παίζει νερό. Θα επανέλθω με λεπτομέρειες.

Καλησπέρα, σκέφτομαι να πάρω ένα φτηνό Xbox one για media player, προηγουμένος είχα ενα Modded ps3 με showtime και ήταν πολύ βολικό, αλλα δεν παίζει 1080ρ αρχεία.
Στο σημείο που θα το έχω δεν υπαρχει ιντερνετ, οπότε δεν με ενδιαφέρει streaming και συναφή, θέλω απλώς να το φορτώσω με βίντεο και να βλέπω.
Με τον file explorer μπορείς να μεταφέρεις βίντεο στον εσωτερικό σκληρό (δεν θέλω να βάλω εξωτερικό δίσκο); Κάποιος μου είπε ότι έχει οριο στα 8gb για τις ταινιες στον εσωτερικό, ισχύει;
Ποιόν Media player προτείνετε να βάλω; Επειδή έχω μόνιτορ με ενσωματωμένα ηχεια, μπορώ να ανεβοκατεβασω την ένταση του ήχου με το χειριστήριο (στο PC μπορώ να το κάνω με το right analog).

Re: Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Με την τελευταία αναβάθμιση του Scorpio ότι 4K αρχείο στο xbox one S που δοκίμασα παίζει νερό. Θα επανέλθω με λεπτομέρειες.
Μέσω δικτύου Παναγιώτη; Παίζει και hdr ?

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Καλησπέρα, σκέφτομαι να πάρω ένα φτηνό Xbox one για media player, προηγουμένος είχα ενα Modded ps3 με showtime και ήταν πολύ βολικό, αλλα δεν παίζει 1080ρ αρχεία.
Στο σημείο που θα το έχω δεν υπαρχει ιντερνετ, οπότε δεν με ενδιαφέρει streaming και συναφή, θέλω απλώς να το φορτώσω με βίντεο και να βλέπω.
Με τον file explorer μπορείς να μεταφέρεις βίντεο στον εσωτερικό σκληρό (δεν θέλω να βάλω εξωτερικό δίσκο); Κάποιος μου είπε ότι έχει οριο στα 8gb για τις ταινιες στον εσωτερικό, ισχύει;
Ποιόν Media player προτείνετε να βάλω; Επειδή έχω μόνιτορ με ενσωματωμένα ηχεια, μπορώ να ανεβοκατεβασω την ένταση του ήχου με το χειριστήριο (στο PC μπορώ να το κάνω με το right analog).

Το ps3 πάντα για την εποχή του ήταν όνειρο τώρα η sony κοιμάται τον ύπνο του δικαίου μιας ακόμη και το pro ούτε media player είναι ούτε native 4K blu ray είναι .
Για το streaming τα έχουμε πει μέσω Kodi, το Χ τα βλέπει τα 4K αρχεία μέσω add on όμως την ποιότητα των server του Netflix και iTunes είναι λογικό να μην μπορεί να πιάσει μιας αυτές οι συνδρομητικές υπηρεσίες διαθέτουν το Dolby vision.

Είναι το λεγόμενο bitrade που αναζητούμε όταν θέλουμε ποιότητα πάνω από όλα (εικόνα -ήχος )4K hevc hdr αρχεία δηλαδή με μέγεθος 30,40,50,60,80,90 GB που σαφέστατα το X τα βλέπει μέσω εσωτερικού και εξωτερικών δίσκων χωρίς πρόβλημα ,δεν έχω ακριβή όμως εικόνα για το Xbox S σε αυτό μπορεί να σε βοηθήσουν οι κάτοχοι του συγκεκριμένου player.

Και μιας και μιλήσαμε για το λεγόμενο bitrade,ταινία κοντά στα 60 GB ικανό για να γκρεμίσεις το σπίτι του γείτονα .

ΥΣ το Xbox εκτός από παιχνιδομηχανή -media είναι και native 4K blu Ray player που μπορεί ακόμη το hdr να το μετατρέψει σε sdr για να προβάλεις το δισκάκι σε τηλεόραση 1080p αν δώσει και το Dolby Vision σαν player εκτός από το streaming-Netflix δεν περιγράφω άλλο ...

Attachments

• 4204EA3F-1032-4239-962C-11156719F0D8.jpg
    4204EA3F-1032-4239-962C-11156719F0D8.jpg
    99.6 KB · Views: 97
  • 6A0EB7EA-BEAD-45EE-BD30-6C654F0CD5B3.jpg
    6A0EB7EA-BEAD-45EE-BD30-6C654F0CD5B3.jpg
    202.1 KB · Views: 97
  • A2EE53C8-74F3-4E40-B273-31D047E4A488.jpg
    A2EE53C8-74F3-4E40-B273-31D047E4A488.jpg
    142.5 KB · Views: 98
  • F636DF4B-AE22-49EA-AAC4-13DA2792F08B.jpg
    F636DF4B-AE22-49EA-AAC4-13DA2792F08B.jpg
    179.1 KB · Views: 98

οντως οτι το ταισα το επαιξε νερακι...
δυστηχως ο χειρισμος του Scorpio με τον κερσορα,ειναι πολυ αβολος και πρεπει να παιζουμε σημαδι καθε φορα.
συνεχιζουμε να μην εχουμε hdr...