XBOX One S/X

Re: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Μάκη έχω 5 ηχεία και δεν έχω βάλει καθόλου ακουστικά άρα θα το βάλω 5.1. Να σου πω το είχα δοκιμάσει και έτσι που θυμάμαι αλλά ήταν ίδια κατάσταση, η 5.1 η 2.0 ακούγεται απ όλα τα ηχεια. Το atmos το γράφει για 1 δευτερόλεπτο και μετά pcm αλλά λογικά το ίδιο θα είναι γιατί όταν βάζω Netflix μου γράφει πχ αν είναι 1080p 4κ hdr κτλ σε ήχο dolby atmos αυτά το Netflix τα γράφει και όχι ο ενισχυτήτης. Πήρα σήμερα και τον ssd και κάνω αντιγραφή τα παιχνίδια. Δοκίμασα αντιγραφή αρχείου από το λαπτοπ στον εξωτερικό ssd και πιάνει σε usb3 300mb/s ενώ σε απλό hdd έφτανε μέχρι 108mb/s άρα σίγουρα θα έχουν διαφορά στο φόρτωμα. Χώρια που θα έχει και λιγότερες θερμοκρασίες όλο το μηχάνημα αν είναι εξωτερικός ο δισκος

Ίσως ξαναλέω ίσως για αυτόν τον λόγο να μην σου γράφει το atmos από την άποψη ότι έχεις δηλώσει στον ενισχυτή σου 5.1.
Μπορεί και να συμπεριφέρεται διαφορετικά ο Av σου .
Σε εμένα συμπεριφέρεται όπως έχω περιγράψει πιο πάνω .

Στο kodi από όσο θυμάμαι όταν είχα δηλώσει 7 ηχεία δεν είχα ήχο στο κεντρικό σε αρχεία με aac ,οπότε το γύρισα κατευθείαν σε 5.1.

Για γράψε εντυπώσεις με ssd στο φόρτωμα των παιχνιδιών ,ενδιαφέρει πολύ κόσμο .

Ναι εννοείται θα γράψω εντυπώσεις . Αύριο θα δοκιμάσω μερικά παιχνίδια. Στον ενισχυτή δεν δήλωσα κάτι, μόνο το πρόγραμμα με το μικρόφωνο που ρυθμίζει τα ηχεια έτρεξα και τα έκανε μόνο του τα υπολειπα, φαντάσου και ένα ηχείο που έβαλα λάθος την πολικότητα την είδε και μου το εγραψε να την αλλάξω. Καλά που σας βρήκα και απέκτησε ενδιαφέρον το xbox 😉

Δεν κρατήθηκα και δοκίμασα 2 παιχνιδάκια. Παιδιά όποιος είναι ανυπόμονος να φορτώνουν τα παιχνίδια να πάρει ssd χτες. Μεγάλη διαφορά είδα στο forza horizon 4 που βαριόμουν να το βάλω να παίξω από το loading, πιστεύω οι χρόνοι πέσανε τουλάχιστον στο μισό. Δοκίμασα το just cause 4, war z και αυτά γρήγορα φόρτωσαν αλλά σαν παιχνίδια δεν είχαν και τρελούς χρόνους αναμονής και με τον hdd. Και παρατήρησα ότι δεν μου έκανε κανένα ψιλο-λαγκαρισματακι όταν έκανε save μέσα στο παιχνίδι. Γενικά πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος ήταν πολύ καλή προσθήκη στο σύστημά ειδικά τώρα που εχουν πέσει οι ssd. Εγώ πήρα τον 860evo 500gb

Νετφλιξ υποστηρίζει κανονικά 4κ;

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κανονικά αν είσαι συνδρομητής 4Κ με αυξημένο bitrate.
Κανονικά Dolby atmos -Dolby vision HDR.

Εδώ Dolby atmos στο Netflix. και 1080p 120hz για παιχνίδια για πιο γρήγορο framerate, το μόνο κακό χάνεις το hdrIMG_20191231_143921.jpgIMG_20191231_145119.jpg

Αξίζει να επενδύσω σε ακουστικά για atmos στο Xbox one s ή άδικα τα χρήματα υπόψιν δεν έχω ενισχυτή ούτε πρόκειται να πάρω, έχω δει αυτά τα 2 ακουστικά

Plantronics Rig 600
Plantronics RIG 400 with Dolby Atmos

Η αγορά θα γίνει απο Ελλάδα πιθανότατα απο κάποιο σκρουτζομαγαζο εκτός αν υπάρχει η δυνατότητα σε κάποιο κατάστημα να τα δοκιμάσω επίσης κάποια άλλη πρόταση για ακουστικά ευπρόσδεκτη αρκεί να είναι στο εύρος τιμής των Plantronics δεν θέλω να δαπανήσω πολλά χρήματα χωρίς να ξέρω αν θα τα χρησιμοποιησω

Ακη έχεις ήδη ακουστικά η αυτά θα είναι τα πρώτα σου?
Σκοπός χρήσης? Μόνο για κονσόλα και ταινίες από αυτή?

Ακη έχεις ήδη ακουστικά η αυτά θα είναι τα πρώτα σου?
Σκοπός χρήσης? Μόνο για κονσόλα και ταινίες από αυτή?
Χρόνια πολλά Χρήστο σε σένα και σε όλους τους υπόλοιπους καλή χρονιά,
Θα είναι τα πρώτα μου και ο σκοπός θα είναι αποκλειστικά και μόνο για την κονσόλα για να τα χρησιμοποιήσω για αυτό το atmos που λέμε αφού αγοράσω και την άδεια από το store.

Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Τα Rig 400 τα έχω και φαίνονται τίμια, δεν έχω βέβαια εμπειρία επί των ακουστικών.
Ένα μειονέκτημα μόνο βρίσκω ότι από μια ένταση και πάνω ακούν και οι διπλανοί σου από τα ακουστικά.

Αξίζει να επενδύσω σε ακουστικά για atmos στο Xbox one s ή άδικα τα χρήματα υπόψιν δεν έχω ενισχυτή ούτε πρόκειται να πάρω, έχω δει αυτά τα 2 ακουστικά

Plantronics Rig 600
Plantronics RIG 400 with Dolby Atmos

Η αγορά θα γίνει απο Ελλάδα πιθανότατα απο κάποιο σκρουτζομαγαζο εκτός αν υπάρχει η δυνατότητα σε κάποιο κατάστημα να τα δοκιμάσω επίσης κάποια άλλη πρόταση για ακουστικά ευπρόσδεκτη αρκεί να είναι στο εύρος τιμής των Plantronics δεν θέλω να δαπανήσω πολλά χρήματα χωρίς να ξέρω αν θα τα χρησιμοποιησω

Θεωρώ το οποιοδήποτε πολυκαναλο σε ακουστικά ως gimmicky trick.
Αυτό στο λέει κάποιος που έχει περάσει πολλές ώρες με τα Sony hw700 (λογικά καλά το γραφώ) και πολλά αλλά ακουστικά των 200+ ευρώ.

Ένα καλό δικαναλο ακουστικό semi open θα σου δώσει εξαιρετική ακρόαση σε gaming hαλλά και μουσικής) ασχέτως πολυκαναλου η Dolby/ DTS και σια.
Αν δεν σε ενδιαφέρει το μικρόφωνο, ψάξε για sennheiser semi open.
Αν θες gaming (άρα και mic) τα 400 atmos που προτείνεις δείχνουν τίμια περίπτωση και θα σου φύγει και το Dolby απωθημένο.

Ελπίζω να σε βοήθησα και όχι να σε μπέρδεψα παραπάνω.

Καλή χρόνια στην παρέα. Έχω και εγώ κάτι ακουστικά philips fidelio h2xr ακούγονται τέλεια στη μουσική αλλά στα παιχνιδια
μου αρέσει πιο πολύ ο ήχος από τα ηχεία, δεν συγκρίνεται το 5.1 με το στέρεο άμα αποδίδεται σωστά, γνώμη μου πάντα. Για παιχνίδια τα πήρα αλλά τελικά τα έχω και κάθονται

Όπως υπάρχει διαφοροποίηση σε ένα σύστημα 5.1 με ένα άλλο ,έτσι υπάρχουν διαφοροποιήσεις και με τα ακουστικά .
Εδώ υπάρχουν τεράστιες διαφοροποιήσεις στον ήχο ακόμη και σε αυτά που είναι προορισμένα σε δικάναλο ήχο .

Ένα καλό ακουστικό άσχετα για το που είναι προορισμένο θα ακουστεί και στις ταινίες μας ,αρκεί να έχουν υψηλή ευαισθησία για να οδηγηθούν σωστά και δυνατά και αυτό αφορά τις κονσόλες .

Κοιτάξτε πόσο μεγάλη διαφοροποίηση (τεχνικά χαρακτηριστικά ) υπάρχει https://www.plantronics.com/us/en/features/dolby-atmos

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις /συμβουλές σας θα τα μελετήσω και θα δω τι θα κάνω.
Σημ. μήπως να πήγαινα για καμιά μέτρια ηχομπαρα;

Το όλο θέμα έχει να κάνει ακριβώς τι θέλεις να κάνεις .
Καμία ηχόμπαρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν Av ενισχυτή χαμηλού κόστους με 5.1 ηχεία .
Η ηχόμπαρα για μένα είναι χρήσιμη για κάποιον που δεν θέλει να πλέξει με καλώδια κτλ για να μην χαλάσει την μόστρα του σαλονιού .

Από την άλλη η ακρόαση ενός ακουστικού είναι επιβεβλημένη .
Τα πιο πάνω ακουστικά (planttonics) είναι γνωστά στην κοινότητα των gamers όπως και τα razer ,τα πρώτα τα προτείνει η Dolby μέσα από την εφαρμογή της Dolby.Δεν τα έχω ακούσει δεν έχω άποψη ,είναι μεγάλη υπόθεση να ακούς γενικά από αυτά ειδικότερα όταν δεν θέλεις να ενοχλείς (μεγάλες εντάσεις ) το βράδυ .

Όπως και να έχει ο κόσμος του ακουστικού είναι μεγάλη υπόθεση και αυτός ήταν ο λόγος που το av club διοργάνωσε με επιτυχία έκθεση τα προηγούμενα χρόνια .
Αν έχεις λοιπόν όρεξη να ακούς από αυτά θα αντιληφθείς τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν όχι μόνο στο πόσο ικανά είναι αλλά κατά πόσο σε βολεύουν όταν τα φοράς .
Υπάρχει και ο κόσμος των in ear και τα apple (Προηγούμενης γενιάς ) τα πήγε πολύ καλά στις χαμηλές συχνότητες που τα άκουσα .

Το όλο θέμα έχει να κάνει ακριβώς τι θέλεις να κάνεις .
Καμία ηχόμπαρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν Av ενισχυτή χαμηλού κόστους με 5.1 ηχεία .
Η ηχόμπαρα για μένα είναι χρήσιμη για κάποιον που δεν θέλει να πλέξει με καλώδια κτλ για να μην χαλάσει την μόστρα του σαλονιού .

Από την άλλη η ακρόαση ενός ακουστικού είναι επιβεβλημένη .
Τα πιο πάνω ακουστικά (planttonics) είναι γνωστά στην κοινότητα των gamers όπως και τα razer ,τα πρώτα τα προτείνει η Dolby μέσα από την εφαρμογή της Dolby.Δεν τα έχω ακούσει δεν έχω άποψη ,είναι μεγάλη υπόθεση να ακούς γενικά από αυτά ειδικότερα όταν δεν θέλεις να ενοχλείς (μεγάλες εντάσεις ) το βράδυ .

Όπως και να έχει ο κόσμος του ακουστικού είναι μεγάλη υπόθεση και αυτός ήταν ο λόγος που το av club διοργάνωσε με επιτυχία έκθεση τα προηγούμενα χρόνια .
Αν έχεις λοιπόν όρεξη να ακούς από αυτά θα αντιληφθείς τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν όχι μόνο στο πόσο ικανά είναι αλλά κατά πόσο σε βολεύουν όταν τα φοράς .
Υπάρχει και ο κόσμος των in ear και τα apple (Προηγούμενης γενιάς ) τα πήγε πολύ καλά στις χαμηλές συχνότητες που τα άκουσα .

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες θα κοιτάξω για ακουστικά.

Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Όταν βλέπουμε από Netflix πάντα η έξοδος αναγκαστικά είναι στα 60 (59.94) ;; Η ταινία δεν είναι στα 60.

Σορυ αν έχει απαντηθεί αλλά έχω χάσει την μπάλα με τα χιλιάδες ποστ.

Re: Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Όταν βλέπουμε από Netflix πάντα η έξοδος αναγκαστικά είναι στα 60 (59.94) ;; Η ταινία δεν είναι στα 60.

Σορυ αν έχει απαντηθεί αλλά έχω χάσει την μπάλα με τα χιλιάδες ποστ.

Κανονικά οχι. Υποστηριζεται και 23.976, αρκει να μπορεί το hardware να πραγματοποιήσει αυτοματα την αλλαγή.

Το Apple TV αλλαζει κανονικά σε 23.976 στο Netflix (αναλογα με το υλικο προφανώς).
Με το XBOX δεν ξερω τι παιζει.