XBOX One S/X

Το Scorpio player,best player ,kodi,films tv .
Είναι player που παίζουν και αναγνωρίζουν τα πάντα εκτός από τα αρχεία 4K με HDR που περνάει αυτούσιο HDR μόνο με την εφαρμογή της Microsoft films TV στα υπόλοιπα έχουμε μετατροπή του HDR σε SDR ...Τα αναγνωρίζει όμως .
Η μετατροπή είναι καλύτερη που έχω δει στο Χ εκτός από μερικά σπασμένα αρχεία που κάποιες σκηνές που σηκώνει συζήτηση για τον απλούστατο λόγο δεν υπάρχει fake HDR.
Για τα αρχεία που είναι τραβηγμένη από την φωτογραφική -sony που αναφέρει ο Παναγιώτης τώρα τελευταία δεν έχω ασχοληθεί στο X αφού πυκνά συχνά υπάρχουν αναβαθμίσεις .
Τόσο στα αρχεία με 4Hevc h265 όσο με H264 wep rip ενεργοποιούνται τα media dada 4k master σε μια Sony oled αυτό γίνεται μόνο με αμιγώς blu Ray player τόσο με δισκάκι όσο με σπασμένα αρχεία .
Η εικόνα διακρίνεται από καθαρότητα ,ευκρίνεια ακόμη και με συμπιεσμένα αρχεία .
Με σκληρούς δίσκους από την usb δεν έχω θέμα ακόμη και με μεγάλης χωρητικότητας 4TB η προτίμηση μου εδώ είναι στους western digital καθαρά λόγω αξιοπιστίας σε βάθος χρόνου .
Σηκώνει και εξωτερικό ssd με ότι αυτό συνεπάγεται .
Με το kodi και όχι μόνο δεν υπάρχει θέμα και με το δύκτιο .

Υ.Σ Σαν αμιγώς blu Ray player έχει πάρει αναβάθμιση από το πιο πάνω video που είναι παλιό .
Κοντράρει άνετα τα πολυδιαφημισμένα oppo με μια επιφύλαξη από τα αμιγώς blu Ray της Sony ακόμη και σε αυτά που δεν τους φαίνεται σαν ποιότητα κατασκευής ....Το είχα δει το έργο παλιότερα .
Ακόμη και το σήμα SD dvd ζωντανεύει με το hardware του X.

Εγώ δεν θέλω καμία μετατροπή του hdr ...
Έχω ,lg oled και θέλω να παίζω κατευθείαν χωρίς καμία μετατροπή τα 4κ hdr αρχεία.
Το έχει δοκιμάσει κανείς σε tv με hdr να δει αν ενεργοποιείται το αντίστοιχο πρότυπο;

Μιλάω για αρχεία τύπου mkv κλπ από δίσκο ή δίκτυο ..

Sent from my HD1913 using Tapatalk

Ήμουνα σαφής Γιάννη ...Με σπασμένα αρχεία το HDR το περνάει μόνο η εφαρμογή της Microsoft films TV στο Xbox.
Αυτό ισχύει μέχρι στιγμής .

Ναι με κάποια συγκεκριμένη αποκωδικοποίηση που είχα δοκιμάσει παλιότερα .
Ναι είναι δωρεάν .

Ποια θεωρείς ότι είναι καλύτερη επιλογή αυτή τη σριγμγ6 ;

Να περιμένω το νέο Xbox series S (δεν πάω παραπάνω οικονομικά) ή να πάρω σε τιμή χώμα τώρα το Xbox one x ;

Κυρίως Μ ενδιαφέρει σαν 4k media player και το game pass ultimate.

Θα παρθεί σαν αντικατάσταση του Nvidia shield 4k.

Sent from my HD1913 using Tapatalk

Καταρχήν από ποιότητα εικόνας δεν συγκρίνεται η τωρινή γενιά Xbox one ακόμη και με το S με το Nividia shield.
Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το HDR αλλά και με την μετατροπή του HDR σε SDR.
Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει το 4K με HDR και το 1080 P 720 p (με ποιότητα )καλός ήρθες στην παρέα του X.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη πως θα τα πάει το Xbox series S σαν χρήση media player για μένα ρίσκο η αγορά του και χωρίς να είναι ultra blu ray.
Για το Xbox series X λόγω καθαρά hardware ίσως να υπάρξει υποστήριξη για καινούργια codec τόσο στην εικόνα όσο στον ήχο .
Αλλά ...Και η τωρινή γενιά του Xbox one S -X υπήρχε υποστήριξη . Ελπίζουμε να συνεχιστεί .
Μέχρι στιγμής όλα καλά ...Απλά με τα σπασμένα αρχεία θα ήθελα το HDR να το περνάει με όλες τις εφαρμογές και όχι μόνο με την εφαρμογή της Microsoft.

αυτο ειναι ενα θεμα... θα πρεπει να ανοιγεις διαφορες εφαρμογες αναλογα το αρχειο.
Kodi για τα περισσοτερα, microsoft για τα hdr.... θα το δω.

ΥΓ... γιατι αναφερεις συνεχως τη μετατροπη απο HDR se SDR ? Γιατι να το κανω αυτο ? Ποτε δεν το εχω κανει .

ΥΓ2... δισκακια δε παιζω πια, τα εχω κανει ολα σουβερ! :p
Αν εβγαινε τωρα το νεο xbox series S θα το δοκιμαζα σιγουρα.

Το kodi τα πηγαίνει περίφημα ...Τώρα αν σου πω ότι βλέπω περισσότερο 1080 p .
Απλά βάζω σε λίγες περιπτώσεις 4K με HDR στην εφαρμογή της Microsoft μόνο σε περιπτώσεις που δεν είναι Fake το HDR.

Το X είναι πολύ δυνατό hardware αλλά είναι πια εκτός παραγωγής ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για την υποστήριξη του.
Περίμενα τη φετινή bf για να αλλάξω το one s που έχω με ένα x αλλά μετά από τη διακοπή της διάθεσης του προτιμώ να περιμένω ένα χρόνο ώστε να πάω στη νέα γενιά.

Αναβάθμιση σήμερα για την εφαρμογή Dolby Acces.

Τέρμα τα γκάζια .
Μην ξεχάσετε να τερματίζεται το volume του AV ενισχυτή σας για να απολαύσετε εικόνα -ήχο Dolby vision -Dolby Atmos
F1 2020 και Fast &Furious.

Έχουμε γράψει τόσα για την υλοποίηση και υποστήριξη του software στις κονσόλες του Xbox one S/X.
Και να από την σημερινή αναβάθμιση του συστήματος το store της Microsoft άλλαξε ...

Έχουμε γράψει τόσα για την υλοποίηση και υποστήριξη του software στις κονσόλες του Xbox one S/X.
Και να από την σημερινή αναβάθμιση του συστήματος το store της Microsoft άλλαξε ...
Κσι τώρα που το κοιτάζω απλά ...Δίνει τρισδιάστατη υφή στην εικόνα .
Σαφέστατα και όμορφα ταξινομημένο για τις εφαρμογές και τα παιχνίδια .

Σε μια ανάρτηση στο επίσημο blog, ο διευθυντής διαχείρισης προγράμματος του Xbox Jason Ronald είπε ότι οι παίκτες θα μπορούν να αποσυνδέσουν το υπάρχον εξωτερικό USB 3.1 HDD ή SSD από το Xbox One και να το συνδέσουν στο Xbox Series X / S και να παίξουν όλα τα παιχνίδια τους .

Οι παίκτες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν USB 3.1 storage για να αποθηκεύσουν παιχνίδια επόμενης γενιάς για μεταφορά και παιχνίδι στα Series X και Series S.https://www.xplaygr.com/2020/09/25/h-microsoft-edose-leptomereies-gia-tis-epektaseis-mnimis-ton-xbox-series-x-kai-series-s/
Εκτόξευση των πωλήσεων του Xbox One X, το μπερδεύουν με το Xbox Series Xhttps://techblog.gr/videogames/ektoxeysi-ton-poliseon-toy-xbox-one-x-to-mperdeyoyn-me-to-xbox-series-x/

Όλες οι ταινίες και οι τηλεοπτικές εκπομπές σας, όλες σε ένα μέρος, σε όλες τις συσκευές σας. Οι Ταινίες και τηλεόραση σάς προσφέρουν την πιο πρόσφατη ψυχαγωγία σε μια απλή, γρήγορη και κομψή εφαρμογή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για περιήγηση και αναπαραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών που έχετε νοικιάσει ή αγοράσει από το Store. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει επίσης να παίζετε και να διαχειρίζεστε βίντεο από την προσωπική σας συλλογή.https://www.microsoft.com/en-us/p/movies-tv/9wzdncrfj3p2

Υ.Σ Η εφαρμογή είναι δωρεάν είναι η μοναδική που περνάει το HDR 4K HEVC 265 ,στις υπόλοιπες εφαρμογές πχ kodi τα αρχεία αυτά παίζουν κανονικά με την μόνη διαφορά γίνεται μετατροπή του HDR σε SDR.

Όσον αφορά τον ήχο ...Στις ρυθμίσεις του Xbox επιλέγουμε εμείς το codec του ήχου που επιθυμούμε άσχετα για το πως είναι γραμμένο το σπασμένο αρχείο ...Οι επιλογές είναι dts Dolby digital ασυμπίεστο pcm 7.1 5.1 και η εφαρμογή της Dolby access -Dolby atmos Φυσικά προτιμώ την συγκεκριμένη εφαρμογή ακόμη και στα παιχνίδια .
Αν αλλάξεις region -περιοχή που μπορείς να κανείς θα δεις ότι στο store του εξωτερικού γίνεται ενοικίαση των ταινιών .

Σαν ultra blu ray με δισκάκι η αποκωδικοποίηση γίνεται με τον γνωστό τρόπο .

Όσοι προτιμούν τα ακουστικά για τις ταινίες -παιχνίδια η εφαρμογή Dolby access και τώρα dts X είναι με πληρωμή την οποία την αγοράζεις μια φορά.