XBOX One S/X

επισης , υπαρχει Ελλαδα καποιο controller για το blueray (τηλεκοντρολ) ?
Εγώ είχα ένα κινέζικο το οποίο ήταν μια χαρά μέχρι που σταμάτησε να δουλεύει χωρίς λόγο.
Προχθές παρήγγειλα αυτό που είναι και φωτιζόμενο.
https://www.amazon.de/-/en/248838/d...trol&qid=1601108998&sprefix=xboxone+re&sr=8-1

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

το εχω στα χερια μου (xbox one x) , αλλα δυστυχως η πρωτη επαφη (σαν media player ) δεν ειναι καλη.

Δεν παiζει με το Film TV (μερικες δεν τις βρισκει καν) τις ταινιες που εχω στο δισκο μου( FHD / 4k HDR) αλλα ουτε και πολλες σε mkv format.
Οι ιδιες φυσικα παιζουν μια χαρα σε pc , nvidia shield και στον player της LG .

Προφανως ειναι ασυμβατες και ψαχνω να δω με αλλες εφαρμογες.

YG... δεν υπαρχει τροπος να κανεις eject τον USB δισκο ? Εχω φαει τον τοπο να το βρω, αλλα ματαια.
Ακομα και shut down εκανα το xbox αλλα ο δισκος ακομα δουλευε!!! :furious3:

Απάντηση: Re: XBOX One S/X

eject δεν εχει απ οσο εψαξα, για να τον βγαλεις με ασφαλεια πρεπει να κανεις κνονικο shut down και οχι να ειναι insant on η κονσολα.
Η ασφαλης καταργηση χρειαζεται σε συσκευες που γραφουν στο usb , οπως Tv, εκτυπωτες και pc για να γινει αποφυγη να διακοπει η λειτουργεια εγγραφης σε αρχεια που ειναι cashed. Το xbox δεν γραφει κατι εκει . Οποτε και να το ειχε θα ηταν για ψυχολογικους λογους και συνηθεια. Αν σε προβληματιζει κανε shut down την κονσολα.

αυτο κανω.... αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο.

Κατεβασα ολες τις εφαρμογες , kodi, film tv , vlc kai scorpio player.

Το xbox για καποιο λογο, βλεπει τους φακελους του δισκου αδειους!

Εχω 5 φακελους (FHD movies, 4K , Bluray, TV Shows , Documentaries kai Various) και τους περισσοτερους τους βλεπει κενους.... που φυσικα δεν ειναι.
Ολα τα προγραμματα κανουν το ιδιο.

Δεν βλεπει επισης , εκτος ταινων κλπ ουτε το δικα μου βιντεο που ειναι τραβηγμενα με sony camera.... οποτε ΓΙΑ ΜΕΝΑ το xbox απορριπτεται σαν media player.

YΓ... αν καποιος το θελει, ας στειλει πμ πριν το βαλω αγγελια.

Έχεις δηλώσει τους σκληρούς σου δίσκους σαν χρήση media στο Xbox?
Αν έχεις άλλον εξωτερικό δίσκο και θέλεις να το χρησιμοποιήσεις για παιχνίδια θα πρέπει να τον δηλώσεις για παιχνίδια και όχι για media .
Πήγαινε στις ρυθμίσεις και κάντο .,αν δεν στο βγάζει αυτόματα όταν κουμπώνεις τον σκληρό στην usb...λογικά στο βγάζει και δεν χρειάζεται να καταργείς τον σκληρό κάθε φορά το αναγνωρίζει αυτόματα .

Επειδή διάβασα τώρα ολοκληρωμένο το post σου .
Αν θέλεις τους σκληρούς σου δίσκους να μην λειτουργούν όταν κλείνεις το xbox θα πρέπει να πας στις ρυθμίσεις ενέργειας και να επιλέξεις την eco λειτουργία δηλαδή το Xbox να μην είναι σε αναμονή ώστε να παρέχει ρεύμα στις usb.

Δεν είναι Android που δίνει συνεχόμενο ρεύμα .

αυτο κανω.... αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο.

Κατεβασα ολες τις εφαρμογες , kodi, film tv , vlc kai scorpio player.

Το xbox για καποιο λογο, βλεπει τους φακελους του δισκου αδειους!

Εχω 5 φακελους (FHD movies, 4K , Bluray, TV Shows , Documentaries kai Various) και τους περισσοτερους τους βλεπει κενους.... που φυσικα δεν ειναι.
Ολα τα προγραμματα κανουν το ιδιο.

Δεν βλεπει επισης , εκτος ταινων κλπ ουτε το δικα μου βιντεο που ειναι τραβηγμενα με sony camera.... οποτε ΓΙΑ ΜΕΝΑ το xbox απορριπτεται σαν media player.

YΓ... αν καποιος το θελει, ας στειλει πμ πριν το βαλω αγγελια.
Παίζω αποκλειστικά με Kodi, με όλα τα media files μου σε Nas. Βλέπει και αναπαράγει τα πάντα όλα, ταινίες 4Κ των 70giga, βαριά αρχεία video από βιντεοκάμερα, τα back up του κινητού μου.
Ψαξ' το λίγο πριν το δώσεις.

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα το ψάξω λίγο ακόμα κι αύριο....αν και δε βλέπω τι μπορεί να αλλάξει.

Ο δίσκος διαβάζεται κανονικά αλλά δε βλέπει τα 4κ και Blu-ray που έχω μέσα .

Όπως είπα το pc τα βλέπει, το ίδιο και το shield ,ακόμα και ο player της tv.... Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω.

Ίσως αύριο να δοκιμάσω και με έναν άλλο δίσκο ....θα δούμε.

Sent from my HD1913 using Tapatalk

Τα πράγματα είναι απλά .

Θα πας my games apps και θα επιλέξεις manage-storage device.
Εκει θα δεις αν έχεις δηλώσει τον σκληρό σου δίσκο σαν media δηλ φωτογραφίες μουσική video .
Αν όχι θα επιλέξεις τον σκληρό και θα τον δηλώσεις ,το αντίστοιχο γίνεται όταν θελουμε να δηλώσουμε έναν εξωτερικό για τα παιχνίδια μας και τις εφαρμογές .
Αυτό φυσικά γίνεται μια φορά και δεν χρειάζεται να το ξανακάνεις .
Έχω τρεις σκληρούς μεγάλης χωρητικότητας πάνω στο X φυσικά το φορματ είναι σε NTFS.

Αν πάλι θέλεις να βλέπει το Xbox δύκτιο ,το kodi είναι πολύ καλή επιλογή όπως είπε ο φίλος πιο πάνω .

Αλλά το HDR χωρίς Μετατροπή όπως σου είπα με σπασμένα αρχεία με πια εφαρμογή το βλέπει .

Υ.Σ Το Xbox από την θύρα usb υποστηρίζει την 3.0 η γρηγορότερη .

φορμαρα απο την αρχη εναν αλλο δισκο και περασα μερικες ταινιες.

Τις ειδε, αλλα οπως ειπες κανενα προγραμμα δεν παιζει 4k hdr (χωρις μετατροπη).
ΜΟΝΟ το films tv , αλλα εκει οι υποτιτλοι πρωτον ειναι κινεζικοι (προφανως θελει αλλη κωδικοποιηση) και δευτερον βγαινουν μεσα στη μεση της εικονας!

Δεν εχει (δεν βρηκα καμια ρυθμιση) ουτε για αλλη κωδικοποιηση, ουτε πως μετακινεις πανω κατω τους υποτιτλους.
Ασε που δεν εχει κανενα περιβαλλον της προκοπης (σαν το kodi πχ)... οποτε ΓΙΑ ΜΕΝΑ ξαναλεω, δεν κανει για media player.

Ενα media player πρεπει να εχει ωραιο περιβαλλον, να καταλαβαινει και να παιζει (χωρις μετατροπες) τα παντα , και να εχει παραμετροποιηση (υποτιτλοι κλπ)

Ισως το κρατησω για λιγο , να παιξω κανα παιχνιδι, που τουλαχιστον στην LG OLED ειναι πολυ εντυπωσιακα, ειδικα τα 4Κ HDR !

YG... ο ενσωματωμενος player της LG, παιζει τα παντα, κι εχει παραμετροποιηση των υποτιτλων (και καταλαβαινει τα Ελληνικα κατευθειαν).
Αν ειχε κι ενα ωραιο περιβαλλον, δε θα χρειαζομουν κατι αλλο.
Προς το παρον βολευομαι μ αυτον.

Αυτά που γράφεις Γιάννη τα έχουμε γράψει .
Την κωδικοποίηση για εξωτερικούς υπότιτλους την κανείς στο pc γιατί έτσι τους βλέπει η συγκεκριμένη εφαρμογή .
Μπορείς να τους ενσωματώσεις αν θέλεις .
Φυσικά δεν έχει τις δυνατότυτες του kodi αλλά σαν εικόνα αν δεν είναι fake το HDR στην ταινία σκίζει .

Άλλωστε όσο θα το δουλέψεις θα αντιληφθείς και άλλα πράγματα όπως ακόμη για το πως συμπεριφέρεται στα 1080 P.
Ακόμη και σε συμπιεσμένα αρχεία πχ wep rip κτλ .

οι υποτιτλοι ομως δεν πανε πιο κατω... ειναι μεσα στην εικονα, σχεδον στο κεντρο (στο microsoft films tv)!

Ασε που δεν προκειται να φτιαξω παλι 2000 υποτιτλους που εχω.... :ernaehrung004:

Χα Χα και αυτός είναι ένας λόγος για να τους ενσωματώσεις ,τουλάχιστον κάντο σε αρχεία που αξίζουν για να τα ξαναδείς ,όχι τίποτα άλλο γιατί η εικόνα είναι πολύ καλή .
Δες και κανένα DVD με το ultra blu ray για να καταλάβεις ...

Αλλά εσύ επειδή είσαι φαν της εικόνας και της τηλεόρασης σαν media player με ωραίο περιβάλλον θα σου συνιστούσα μια oled της Sony φυσικά λόγω Android υποστηρίζει το kodi και το νova player που και αυτό είναι ένα καλό player με ωραίο περιβάλλον .

δεν ειναι καιρος για αλλαγες τετοιου μεγεθους... το xbox μαλλον θα δωθει σε συμφουριτη!
Για παιχνιδια μονο, εχω και το PC που ειναι τουμπανο.

Θελω κατι ευκολο για το σαλονι σαν media player γιατι ειναι και η γυναικα μου μεταξυ αλλων, και αυτοι δεν εχουν ορεξη να μπλεκουν.
Και δεν εχω ορεξη προφανως να μπλεκω εγω με μετατροπες κλπ.

Το πιο εύκολο, είναι ένα android tv box, με κανένα 40άρι-50άρι.
Φτηνό, εύκολο στη χρήση και παίζει τα πάντα (με kodi).