Xbox Series X/S

Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Επειδή εσυ το αγόρασες 70 ευρώ τότε ήταν οκ, τώρα που είναι στο pass είναι σαβούρα, οκ μας έπεισες. Το pass κοστίζει 10 ευρώ το μήνα. Και εννοείται ότι είμαι lite user διαφορετικά θα είχα pc για gaming
Αν διάβαζες αυτά που γράφεις ούτε εσυ θα σε έσπερνες στα σοβαρά

Αστο φίλε δεν καταλαβαίνεις ούτε τα βασικά, μείνε με το S και slow motion RDR 2 που παίζεις και άσε το gaming για αυτούς που ξέρουν, πέταξες και την κορυφαία ατάκα, ότι αν δεν ήσουν lite gamer θα έπαιζες σε PC, αν κάθε φορά που άκουγα αυτή την ατάκα κέρδιζα ένα ευρώ τώρα θα ήμουν ο Bill Gates ....καληνύχτα....

Αστο φίλε δεν καταλαβαίνεις ούτε τα βασικά, μείνε με το S και slow motion RDR 2 που παίζεις και άσε το gaming για αυτούς που ξέρουν, πέταξες και την κορυφαία ατάκα, ότι αν δεν ήσουν lite gamer θα έπαιζες σε PC, αν κάθε φορά που άκουγα αυτή την ατάκα κέρδιζα ένα ευρώ τώρα θα ήμουν ο Bill Gates ....καληνύχτα....

Καληνύχτα, πάω να παίξω rdr2 σε slow motion χαχαχα

Στα τις κονσόλας το νέο Xbox έχει πράγματι ένα μικρό προβάδισμα με πιο ισχυρό Hardware και το φτηνό και καλό Gamepas, άλλα μέχρι εκει, αν το ps5 αρχίσει να πετάει το ένα exclusive Παιχνίδι πίσω από το άλλο (Π.χ. από τα σίγουρα που λίγο πολύ έχουν επιβεβαιωθεί, God Of War 2, Horizon 2, Spiderman 2, νέο Uncharted, νέο Ratchet & Clank, Yakuza 7, godfall, νέο game από το φοβερό studio Bluepoint καθώς και βελτιωμένες εκδώσεις των φρέσκων Last of us 2, Ghost of tsushima, Final Fantasy VII κλπ.) ο τροχός θα γυρίσει άμεσα αν δεν απαντήσει η Microsoft με αντίστοιχα παιχνίδια...τόσο απλά.

Το XBOX έχει και αυτό τα δικά του exclusive παιχνίδια πχ. Forza , Gears of War και Halo.

Δεν ξέρω αν έχεις ασχοληθεί ποτέ αλλά για παράδειγμα το Forza Horizon είναι ΜΑΚΡΑΝ το κορυφαίο Racing παιχνίδι στην αγορά , έτη φωτός μπροστά από οτιδήποτε έχει βγάλει ποτέ η Sony.

Τα επόμενα χρόνια τα 15 Studio της Microsoft θα βγάλουν πολλά νέα παιχνίδια όπως Hellblade 2 , Elder Scrolls 6 , Wasteland 3 , Flight Simulator , Minecraft Dungeons , Fable 4 , Dying Light 2 , Everwild, Grounded κτλ

Και βέβαια το Halo Infinite που θα είναι launch tittle για το νεο XBOX X και απο μόνο του μπορεί να κουβαλήσει την νέα κονσόλα.

Όσο για το PS5 σίγουρα θα είναι σκληρός αντίπαλος αλλά ας περιμένουμε πρώτα να το παρουσιάσει η Sony γιατί προς το παρόν δεν έχουν δείξει τίποτα και ο χρόνος περνάει. Αν συνεχίσουν έτσι προβλέπω να χάνουν την ημερομηνία που έχουν ανακοινώσει.:slapface:

το προβλημα με το χβοχ ειναι (για μενα τουλαχιστον) οτι τα παιχνιδια του τα παιζω στο PC μου .... γι αυτο και για κονσολα επιλεγω το PS.

Tο PS εχει παιχνιδια που δεν τα βρισκεις αλλου.

το προβλημα με το χβοχ ειναι (για μενα τουλαχιστον) οτι τα παιχνιδια του τα παιζω στο PC μου .... γι αυτο και για κονσολα επιλεγω το PS.

Ετσι είναι. Αναφέρεσαι στα exclusives που εχουν απογειώσει την Sony τόσα χρόνια.
Ενα gears και forca απλα δεν αρκουν.

Απο την αλλη, η νεα γενια πιτσιρικάδων δεν ενδιαφέρεται τοσο για uncharted και last of us (ουτε προφανώς και για gears/forza) και πανε πιο πολύ στα multi player τυπου fortnite και σια.

Νομίζω οτι η νεα γενιά θα κονταροχτυπηθεί με νέους κανόνες στην αρένα...
Κανει πολύ καλα η MS που παιζει πιο καλα στο marketing/social. Της ειχε στοιχίσει πολύ στο παρελθόν. Θα μετρήσει αρκετά οτι φοράει πιο δυνατό hardware.

Τέλος, καλό είναι στην μάχη των κονσολών να αφήνουμε έξω την Nintendo. Η συγκεκριμένη εταιρεία παίζει μπάλα εντελώς διαφορετικά (έτσι έκανε απο παλιά) και εχει το πιο φανατικό κοινό. Δεν ειναι άμεσα συγκρίσιμη με MS και Sony στην προσέγγιση του gaming.
Τις πωλήσεις της μπορεί να τις αναφέρει κάποιος μόνο για λόγους εντυπωσιασμού η σύγκρισης.
Συνήθως, οποιος εχει και ενα switch/wii εχει και ενα PS η XBOX. Κατα κανόνα, η Nintendo δηλαδή δεν κόβει πωλήσεις απο τους άλλους δύο.

Αν οι MS/Sony αποφασίσουν να βγαλουν handheld κονσόλα ή η Nintendo docked powerhouse, τοτε το συζητάμε με ίσους όρους.

Απάντηση: Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Για εμενα αυτό είναι το πλεονέκτημα. Μια συνδρομή , μια χρέωση και παίζω παντού τα παιχνίδια μου . Έχω βάλει δοκιμαστικά το PC game pass και είναι ωραία εμπειρία . Το steam θα έπρεπε να σβηστεί και να γραφτεί από την αρχή . Και είναι ακόμη beta το PC game pass.

Ετσι ακριβώς, έχοντας και καλό PC τα πάντα μπορείς να τα βρεις και να τα παίξεις εκει και με τους γνωστούς τρόπους και δωρεάν αν θέλεις και καλύτερα αν έχεις ισχυρό μηχάνημα...last of us και gow όμως δεν μπορείς να τα παίξεις πουθενά αλλού.

Το XBOX έχει και αυτό τα δικά του exclusive παιχνίδια πχ. Forza , Gears of War και Halo.

Δεν ξέρω αν έχεις ασχοληθεί ποτέ αλλά για παράδειγμα το Forza Horizon είναι ΜΑΚΡΑΝ το κορυφαίο Racing παιχνίδι στην αγορά , έτη φωτός μπροστά από οτιδήποτε έχει βγάλει ποτέ η Sony.

Τα επόμενα χρόνια τα 15 Studio της Microsoft θα βγάλουν πολλά νέα παιχνίδια όπως Hellblade 2 , Elder Scrolls 6 , Wasteland 3 , Flight Simulator , Minecraft Dungeons , Fable 4 , Dying Light 2 , Everwild, Grounded κτλ

Και βέβαια το Halo Infinite που θα είναι launch tittle για το νεο XBOX X και απο μόνο του μπορεί να κουβαλήσει την νέα κονσόλα.

Όσο για το PS5 σίγουρα θα είναι σκληρός αντίπαλος αλλά ας περιμένουμε πρώτα να το παρουσιάσει η Sony γιατί προς το παρόν δεν έχουν δείξει τίποτα και ο χρόνος περνάει. Αν συνεχίσουν έτσι προβλέπω να χάνουν την ημερομηνία που έχουν ανακοινώσει.:slapface:

Εχει τα δικά του παιχνίδια άλλα είναι λίγα και μετρημένα, αυτό είναι το πρόβλημα, ξέρεις πόσα exclusives έχει το Ps4? μπορώ να σου γράφω μέχρι αύριο κυριολεκτικά, μπορείς να βγάλεις όλη την γενιά παίζοντας χρόνια μόνο και μόνο με τα exclusives του ps4. Είναι τεράστιο asset αυτό, και μην ξεχνάμε ότι πολλά από αυτά τα παιχνίδια θα μεταφερθούν και σε βελτιωμένες εκδόσεις/remakes και στο Ps5. Είναι γκολ από τα αποδυτήρια αυτό κάτι που το αγνοούν οι περισσότεροι.
Επίσης τα παιχνίδια που αναφέρεις δεν είναι όλα exclusives στο xbox, τα περισσότερα από αυτά που έγραψες θα βγουν και στο ps5. Και όσα είναι ας περιμένουμε πρώτα να τα δούμε γιατί και σε αυτή την γενιά πολλά υποσχόταν η Microsoft λίγα έκανε, μακάρι πάντως.
Το forza είναι πράγματι το καλύτερο στην κατηγορία του, αδιαμφισβήτητο αυτό για όσους αρέσουν τα racing, είναι η μόνη κατηγορία που έχει κάτι πραγματικά ισχυρό η Microsoft, σκέψου όμως και εκει ακόμα η Sony έχει το Driveclub Και το GT που έχουν πάρει ένα σκασμό updates Και βελτιώσεις και δεν έχουν καμία σχέση με τα παιχνίδια που ήταν στην αρχή, δεν φτάνουν το Forza άλλα είναι πολύ αξιόλογα πλέον, και για όσους αρέσει η ταχύτητα υπάρχει και το Wipeout omega Που είναι μαγικό και ειδικά σε 4Κ τηλεόραση είναι απίστευτο. Στα exclusives δεν υπάρχει καμία σύγκριση είναι αιώνες μπροστά η sony.
Αργεί πράγματι η Sony άλλα αυτό δεν λέει τίποτα, καλύτερα να βγάλει ένα ολοκληρωμένο προϊόν με μεγάλη βιβλιοθήκη καλών games Και ας αργήσει.
Αυτή την στιγμή που μιλάμε το μεγάλο ατού της Microsoft που ίσως επηρεάσει τις πωλήσεις δεν είναι το gamepass άλλα ότι η κονσόλα φαίνεται να είναι πιο ισχυρή, αυτό από μόνο του είναι τεράστιο αβαντάζ για τις αρχικές πωλήσεις μιας κονσόλας, τώρα αν στην πράξη θα έχουν διαφορά τα παιχνίδια και αν εκμεταλλευτεί σωστά το Hardware θα φανεί στο μέλλον.

Ετσι είναι. Αναφέρεσαι στα exclusives που εχουν απογειώσει την Sony τόσα χρόνια.
Ενα gears και forca απλα δεν αρκουν.

Απο την αλλη, η νεα γενια πιτσιρικάδων δεν ενδιαφέρεται τοσο για uncharted και last of us (ουτε προφανώς και για gears/forza) και πανε πιο πολύ στα multi player τυπου fortnite και σια.

Νομίζω οτι η νεα γενιά θα κονταροχτυπηθεί με νέους κανόνες στην αρένα...
Κανει πολύ καλα η MS που παιζει πιο καλα στο marketing/social. Της ειχε στοιχίσει πολύ στο παρελθόν. Θα μετρήσει αρκετά οτι φοράει πιο δυνατό hardware.

Τέλος, καλό είναι στην μάχη των κονσολών να αφήνουμε έξω την Nintendo. Η συγκεκριμένη εταιρεία παίζει μπάλα εντελώς διαφορετικά (έτσι έκανε απο παλιά) και εχει το πιο φανατικό κοινό. Δεν ειναι άμεσα συγκρίσιμη με MS και Sony στην προσέγγιση του gaming.
Τις πωλήσεις της μπορεί να τις αναφέρει κάποιος μόνο για λόγους εντυπωσιασμού η σύγκρισης.
Συνήθως, οποιος εχει και ενα switch/wii εχει και ενα PS η XBOX. Κατα κανόνα, η Nintendo δηλαδή δεν κόβει πωλήσεις απο τους άλλους δύο.

Αν οι MS/Sony αποφασίσουν να βγαλουν handheld κονσόλα ή η Nintendo docked powerhouse, τοτε το συζητάμε με ίσους όρους.

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα όσον αφορά την Nintendo. Το Wii U γιατί πάτωσε σε πωλήσεις??? Δεν θα έπρεπε να το πουλήσει αφού έχει φανατικό κοινό? Η αλήθεια είναι απλή, η Nintendo έχει πράγματι κοινό σημαντικό, άλλα οι πωλήσεις μια κονσόλας εξαρτώνται κυρίως από τα παιχνίδια που βγάζεις, το wii u δεν είχε αυτά που υποσχέθηκε η Nintendo και πάτωσε τόσο απλά, οι καταναλωτές δεν είναι πρόβατα όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Στα υπόλοιπα συμφωνώ, γενικώς πράγματι τα νέα παιδιά θέλουν fortnite κλπ. άλλα αν θες δες τι boost έδωσε στις πωλήσεις π.χ. το GOW και το Spiderman όταν κυκλοφόρησαν στο Ps4, δες ακόμα και τι έγινε με το Gears 5 στο Xbox, Που όταν κυκλοφόρησε ανέβηκαν σημαντικότατα οι πωλήσεις τις κονσόλας, θα δεις σε λίγες μέρες τι έχει να γίνει με τις πωλήσεις του ps4 με την έλευση του Last of us 2 Και ghost of tsushima, για το Last of us 2 συγκεκριμένα αναμένουν πωλήσεις γύρω στα 20 εκ. κομμάτια!!!! ξέρεις πόσο θα σπρώξει αυτό την κονσόλα? επηρεάζουν πάρα μα πάρα πολύ τα exclusives παιχνίδια, αυτά χτίζουν βάση κονσολών.

Last edited by a moderator:

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα όσον αφορά την Nintendo. Το Wii U γιατί πάτωσε σε πωλήσεις??? Δεν θα έπρεπε να το πουλήσει αφού έχει φανατικό κοινό? Η αλήθεια είναι απλή, η Nintendo έχει πράγματι κοινό σημαντικό, άλλα οι πωλήσεις μια κονσόλας εξαρτώνται κυρίως από τα παιχνίδια που βγάζεις, το wii u δεν είχε αυτά που υποσχέθηκε η Nintendo και πάτωσε τόσο απλά, οι καταναλωτές δεν είναι πρόβατα όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Στα υπόλοιπα συμφωνώ, γενικώς πράγματι τα νέα παιδιά θέλουν fortnite κλπ. άλλα αν θες δες τι boost έδωσε στις πωλήσεις π.χ. το GOW και το Spiderman όταν κυκλοφόρησαν στο Ps4, δες ακόμα και τι έγινε με το Gears 5 στο Xbox, Που όταν κυκλοφόρησε ανέβηκαν σημαντικότατα οι πωλήσεις τις κονσόλας, θα δεις σε λίγες μέρες τι έχει να γίνει με τις πωλήσεις του ps4 με την έλευση του Last of us 2 Και ghost of tsushima, για το Last of us 2 συγκεκριμένα αναμένουν πωλήσεις γύρω στα 20 εκ. κομμάτια!!!! ξέρεις πόσο θα σπρώξει αυτό την κονσόλα? επηρεάζουν πάρα μα πάρα πολύ τα exclusives παιχνίδια, αυτά χτίζουν βάση κονσολών.

Το wii U πάτωσε επειδη δεν τα πήγε καλα κυριως σαν hardware. Ηταν ενα ακομψο υβρίδιο.

Δεν υπάρχει περίπτωση ο Nintendo fan να μην παιξει το νεο Mario η το νεο Zelda.
Θα το κάνει no matter what.

Και η Sony αν κανει κάποια επική παπαριά με ενα playstation, άπατο θα παει σχετικά.

Κατα τα άλλα δεν διαφωνώ για τα περί boost των exclusives. Σιγουρα δινουν ποντους στην Sony.

Αλλα οπως παει γενικά το πράγμα, θα παιξει πολύ ρολο στο μέλον το subscription, ακομα και αν ειναι δύο ταχυτήτων. Το ιδιο ισχύει και για το hardware.

Αν θα έπρεπε να κανω μια υπόθεση, τότε πάλι το PS5 θα πουλήσει πιο πολύ απο το νεο X, αλλα σιγουρα οχι με την ιδια αναλογία του PS4 με το One.

H σφαγή μεταξύ τους τώρα θα ειναι μεγαλύτερη.

Το wii U πάτωσε επειδη δεν τα πήγε καλα κυριως σαν hardware. Ηταν ενα ακομψο υβρίδιο.

Δεν υπάρχει περίπτωση ο Nintendo fan να μην παιξει το νεο Mario η το νεο Zelda.
Θα το κάνει no matter what.

Και η Sony αν κανει κάποια επική παπαριά με ενα playstation, άπατο θα παει σχετικά.

Κατα τα άλλα δεν διαφωνώ για τα περί boost των exclusives. Σιγουρα δινουν ποντους στην Sony.

Αλλα οπως παει γενικά το πράγμα, θα παιξει πολύ ρολο στο μέλον το subscription, ακομα και αν ειναι δύο ταχυτήτων. Το ιδιο ισχύει και για το hardware.

Αν θα έπρεπε να κανω μια υπόθεση, τότε πάλι το PS5 θα πουλήσει πιο πολύ απο το νεο X, αλλα σιγουρα οχι με την ιδια αναλογία του PS4 με το One.

H σφαγή μεταξύ τους τώρα θα ειναι μεγαλύτερη.

Μα και το Switch (πέρα οτι παίζει και σαν mobile μόνο) σαν Hardaware ίδιο πάνω κάτω σε δυνατότητες είναι με το Wii U Και δεν πούλησε τίποτα, ούτε οι fans δεν το πήραν, νομίζω μάλιστα ότι είναι η πιο αποτυχημένη εμπορικά κονσόλα της Nintendo, σταθερή τουλάχιστον, άλλο αν εγώ το έχω ακόμα και έχω περάσει πολύ ωραίες στιγμές μαζί του!!! Τέλοςπάντων άλλη κουβέντα αυτή.
Στα υπόλοιπα που γράφεις συμφωνώ σε όλα, όσες πληροφορίες έχω εκ των έσω λίγο πολύ λένε αυτό που γράφεις, ότι το Ps5 θα πουλήσει παραπάνω συνολικά άλλα όχι με την ίδια αναλογία με αυτή την γενιά....λίγο τα πολλά exclusives που πολλά από αυτά θα μεταφερθούν και στην νέα γενιά, λίγο η μεγάλη εγκατεστημένη βάση, λίγο το όνομα που έχει δημιουργήσει, λίγο ότι τα παιχνίδια της τα παίζεις μόνο εκει και όχι και σε PC όπως στο xbox και λίγο η ασφάλεια που δίνει στον κόσμο ότι όπως και να έχει θα βγάλει καλά παιχνίδια και δεν θα σε αφήσει στα κρύα του λουτρού όπως η microsoft με υποσχέσεις που δεν τηρεί, δείχνουν προς τα που θα πάει το πράγμα και στην νέα γενιά.
Οι συνδρομιτικές υπηρεσίες σίγουρα θα αυξηθούν άλλα ποιος λέει ότι αν επικρατήσει αυτό το μοντέλο (που προσωπικά απεχθάνομαι γιατί θα ρίξει πολύ την ποιότητα των games) δεν μπορεί να το ακολουθήσει και η Sony?, το μόνο εύκολο, αν δει ότι δεν πετυχαίνει ρίχνει τις τιμές και τέλος, το δύσκολο είναι να φτιάξεις καλά παιχνίδια!!

Οχι και δεν πουλησε το switch!
Και πηγαινει και ανοδικά μάλιστα

https://www.digitaltrends.com/gaming/nintendo-switch-sales-triple-wii-u/

Το παραπανω αρθρο ειναι και προ covid, που το switch πρακτικά εξαφανιστηκε απο τα ραφια...

Επιτυχημένη κονσόλα. Μεχρι και η κουτσή Μαρία αγόρασε μια (και εγω μεσα :p )

Οχι και δεν πουλησε το switch!
Και πηγαινει και ανοδικά μάλιστα

https://www.digitaltrends.com/gaming/nintendo-switch-sales-triple-wii-u/

Το παραπανω αρθρο ειναι και προ covid, που το switch πρακτικά εξαφανιστηκε απο τα ραφια...

Επιτυχημένη κονσόλα. Μεχρι και η κουτσή Μαρία αγόρασε μια (και εγω μεσα :p )

Μάλλον δεν το έγραψα καλά, το wii U εννοώ ότι δεν πούλησε τίποτα, το switch πάει τρένο, έχω 2 ήδη το κανονικό version 2 Και το lite, τα έχω λιώσει κυριολεκτικά!!! Η κονσόλα της δεκαετίας για μένα!!

Απάντηση: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Δεν έχουν όλοι τα ίδια γούστα.
Το πήρα για τη σύζυγο που έπαιξε το Mario, το οποίο δε βρήκε τόσο καλό όσο το odyssey και μετά τέλος.
Έπαιξαν και οι μικρές 5-6 φορές και τέλος και αυτές.
Και να σκεφτεί κάνεις ότι το είχα μοντάρει και μπορούσα να δοκιμάσω κάθε παιχνίδι.
Είχαμε και wii παλιότερα που παίζαμε σε τρελά tennis online με φίλους.
Ξαναλέω όμως ότι το τζάμπα πολύ εργαλείο xbox s δεν το αλλάζω επί του παρόντος.

Re: Απάντηση: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Δεν έχουν όλοι τα ίδια γούστα.
Το πήρα για τη σύζυγο που έπαιξε το Mario, το οποίο δε βρήκε τόσο καλό όσο το odyssey και μετά τέλος.
Έπαιξαν και οι μικρές 5-6 φορές και τέλος και αυτές.
Και να σκεφτεί κάνεις ότι το είχα μοντάρει και μπορούσα να δοκιμάσω κάθε παιχνίδι.
Είχαμε και wii παλιότερα που παίζαμε σε τρελά tennis online με φίλους.
Ξαναλέω όμως ότι το τζάμπα πολύ εργαλείο xbox s δεν το αλλάζω επί του παρόντος.

Προφανώς δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα, προσωπικά το ΧβοΧ Χ το έχω και κάθεται καθώς δεν έχει σχεδόν τίποτα πλέον που να θέλω να παίξω εκεί (περιμένω μόνο το cyberpank και μετά θα πάρει πόδι ή θα πάει στο εξοχικό), το switch από την άλλη το έχω λιώσει, είμαι έτοιμος για δεύτερο γύρω Zelda και τα μυαλά στα κάγκελα, μόνο αγκαλιά δεν κοιμόμαστε!!!

Re: Απάντηση: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Zelda ούτε 10λεπτο δεν μπορώ, έχω όμως φίλο που τα έχει παίξει όλα.

Σοβαρά??? Εγώ μόνο με Zelda θα μπορούσα να ζήσω και κανένα άλλο game, προφανώς τα έχω τελειώσει όλα από τουλάχιστον 2 φορές, ειδικά το Breath of the Wild είναι μαγεία και μαζί με το Last of us τα καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον.

Αν σας πω τον λόγο που δεν μ αρέσει το PS θα γελάσετε:
Το χειριστήριο !

Πολύ λεπτό για τα χέρια μου. Δεν μπορώ καθόλου. Όσες φορές πιάνω σε φίλους του PS το παραταω στο λεπτό.

Του Xbox είναι γάντι.

Δεν ξέρω αν υπάρχει ποσοστό κόσμου με τέτοιο κριτηριο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Σοβαρά??? Εγώ μόνο με Zelda θα μπορούσα να ζήσω και κανένα άλλο game, προφανώς τα έχω τελειώσει όλα από τουλάχιστον 2 φορές, ειδικά το Breath of the Wild είναι μαγεία και μαζί με το Last of us τα καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον.

Εγώ με το oblivion και περιμένω πως και πως το επόμενο.

Κοιτάζουμε πρώτα τις προτεραιότητες μας και μετά αποφασίζουμε σε πιο οικοσύστημα κονσόλα θα πάμε .

Για μένα είχαν προτεραιότητα τα εξής ...

1) Δεν νοήτε με αυτά τα hardware να μην υπάρχουν multimedia δυνατότητες ξανά ανακάλυψα ως συλλέκτης τα DVD και τα blu ray μου με το X.

2) Ανακάλυψα τους server της Microsoft γιατί παίζω μόνο online παιχνίδια .

3) Παιχνίδια είναι και ο ήχος ...Είναι τόσα άλλα που τα έχω γράψει και δεν χρειάζεται να ξανά επαναλαμβάνομαι .
4) Αρέσκομαι να θαυμάζω γραφικά και εικόνα και όχι ότι να ναι .
Αυτό που έλειπε στην Microsoft ήταν το marketing όπως σωστά ειπώθηκε ....Αυτός ο Phil Spencer και η ομάδα του έχει κάνει φανταστική δουλειά .

Απλά πληροφοριακά ... Το Xbox με το game bass ξεπέρασε σε πωλήσεις την Sony την περίοδο των γιορτών με ανοδικές τάσεις .
Φίλος και συνάδελφος με πληροφόρησε την εποχή του ps3 και Xbox 360 για τις δυνατότυτες του τελευταίου και έμεινα με το στόμα ανοικτό που δεν γνώριζα .

Πρόβλεψη αν το παιχνίδι πάει στο streaming δηλαδή την δυνατότητα να παίζεις ακόμη και στο κινητό σου και όπου αλλού θέλεις ....
Το παιχνίδι είναι χαμένο για την Sony στην καινούργια γενιά για τον απλούστατο λόγο δεν έχει να κάνει μονο με την ικανότητα του hardware αλλά το να διαθέτεις ικανούς server και software.
Εκτός αν υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ των δυο εταιριών που δεν γνωρίζουμε .

Για μένα:

1) Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να κάτσω να δω DVD (720 X 576) εν έτη 2020. Ευτυχώς σταμάτησα να μαζεύω σουβέρ κι έτσι δεν σπαταλισα λεφτά και σε HD σουβέρ 😁 Μετά τις βιντεοκασέτες πρέπει κάποια στιγμή να γεμίσω κι άλλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών...

2) η κονσόλα θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο τούμπανο στο hardware για να είναι future proof στα παιχνίδια. Όχι στα multimedia. Για multimedia υπάρχουν εξειδικευμένα media players.

3) online αδιάφορο. Δεν δίνω ούτε ένα ευρώ σε συνδρομή. Σιχαίνομαι την λέξη συνδρομή γενικώς. Όλη η ζωή μας έχει γίνει μια συνδρομή και δεν δέχομαι να μας τα παίρνουν για τα παιχνίδια. Είχα γραφτεί πριν καμία δεκαριά χρόνια στο gold live και το έκοψα στον μήνα.

4) Κονσόλα = παιχνίδια. ΤΕΛΟΣ. Που σημαίνει πρέπει να υπάρχουν ωραία και ενδιαφέροντα παιχνίδια. Κι εδώ είναι το μπερδεμα. Πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών έχει φοβερά γραφικά και ήχο κλπ και πολλοι μπερδεύουν την εμφάνιση με την ουσία. Άλλοι θέλουν γραφικα και ήχο κι ας έχει κι ένα στορυ από πίσω , κι άλλοι ψάχνουν το αναποδο. Όλοι μας π.χ. εξασιαστηκαμε με την ταινία το Avatar , αλλά ήταν ταινιαρα; καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.

5) Εννοείται το να κάνει θόρυβο κονσόλα εν έτη 2020 όπως έκανε το πρώτο Xbox 360 είναι απλά απαράδεκτο. Out of question.

6)Τις δυνατότητες του streaming στην Microsoft δεν τις έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και ούτε προκειται. Ο λόγος είναι ότι όταν θα κάτσω να παίξω παιχνίδι θα κάτσω με τις δικές μου προδιαγραφές. Ηχοσύστημα 7.2 και προβολέας. Ιεροτελεστία. Ουτε στον τρύπιο κουμπάρα (pc) με τις 24αρες θυροτηλεορασεις πρόκειται να κάτσω ποτέ ούτε φυσικά σε κανένα κινητό/tablet. Αυτά είναι για τα εικοσάχρονα που κάθονται αποχαυνωμενα και παίζουν με ότι βρουν μπροστά τους (laptop, κινητά κλπ) . Άρα αδιάφορο κι αυτό το κομμάτι.

Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι τα εξειδικευμένα media players..
Εκτός αν εννοούμε αυτά που θα πρέπει να λύνεις τα software bugs ...Για να τα γράφουμε όλα .

Και εντέλει τι ενοχλεί αν σε ένα δυνατό hardware υπάρχουν και multimedia δυνατότυτες δεν το καταλαβαίνω τι ενοχλεί ;
Εδώ ακόμη και σε τηλεοράσεις με δυνατούς επεξεργαστές (εικόνας ) έχουν δωθεί κάποιες δυνατότυτες .

Και ευτυχώς που υπήρχε το kodi που πρωτοξεκίνησε από το 360 xbmc -Xbox media player.
Για αυτούς που αρέσκονται στα σπασμένα αρχεία .
Αυτό όμως δεν υποκαθιστά το πρωτότυπο -blu ray δισκάκι για τον απλούστατο λόγο το γνήσιο είναι γνήσιο και το άλλο μαϊμού .