Xbox Series X/S

Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

L9SKWEb.jpg

Ότι και να λέμε σε σχεδιασμό hardware και software η Microsoft είναι πολύ μπροστα. Το ps5 έχει διπλάσιο όγκο από το xbox SX.

Γιατι δεν το συγκρινεις σε ογκο με το νεο xbox ?

Απάντηση: Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Γιατι δεν το συγκρινεις σε ογκο με το νεο xbox ?
Αν υποθέσουμε ότι είναι 40 σε ύψος , 20 πλάτος και 10 πάχος ειναι 15% μεγαλύτερο σε όγκο τουλάχιστον από το ήδη μεγάλο Xbox series x. Οι διαστάσεις του x είναι γνωστές . 30x15x15.

Re: Απάντηση: Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Αν υποθέσουμε ότι είναι 40 σε ύψος , 20 πλάτος και 10 πάχος ειναι 15% μεγαλύτερο σε όγκο τουλάχιστον από το ήδη μεγάλο Xbox series x. Οι διαστάσεις του x είναι γνωστές . 30x15x15.

Προφανως είναι πιο ψηλό αλλα και πιο λεπτό.
Δεν καταλαβαίνω το νόημα ολου αυτού.
Λες και στις προηγούμενες γενιές αποφασίσαμε από τις διαστάσεις.

Το βαρος παιδες, το βαρος! Οποιο ειναι πιο φθηνο τεχνολογια ανα κιλο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Προφανως είναι πιο ψηλό αλλα και πιο λεπτό.
Δεν καταλαβαίνω το νόημα ολου αυτού.
Λες και στις προηγούμενες γενιές αποφασίσαμε από τις διαστάσεις.
Εμενα πάντως μου χτύπησε άσχημα ο σχεδιασμός και όχι τόσο το μέγεθος . Απλα θα πιάσει ένα ράφι μονο του αντί να μπει και κάτι άλλο δίπλα . Ο γαμπρός.μου που έχει το 3 ακόμη το κοιτάω σαν παραφωνία μέσα στην όλη εικόνα του επίπλου της tv.
Διάβασα και ένα εκπροσωπο της sony που πρέπει να ήταν υπεύθυνος σχεδιασμού ότι είχαν γνώμονα να ταιριάζει στο σαλόνι κάθε σπιτιού ...
Σαν χρώμα ταιριαζει με τα έπιπλα που έχω , σαν σχεδιασμό όμως , δεν μένω σε διαστημόπλοιο ...

Οι διαστάσεις του PS5 σύμφωνα με υπολογισμούς είναι τουλάχιστον 40x10x25 cm δηλαδή 10 lt όγκος έναντι 6.8 lt του xbox SX.

Και το 40 cm μου φαίνεται πολύ αισιόδοξο , εγώ το υπολόγισα 42-44 cm.

Οι διαστάσεις του PS5 σύμφωνα με υπολογισμούς είναι τουλάχιστον 40x10x25 cm δηλαδή 10 lt όγκος έναντι 6.8 lt του xbox SX.

Και το 40 cm μου φαίνεται πολύ αισιόδοξο , εγώ το υπολόγισα 42-44 cm.

Για ποιον λόγο συγκρίνεις με ανταγωνιστική μονάδα προηγούμενης γενιάς?
Τι νόημα εχει?

Παιδιά πραγματικά who cares πόσο όγκο είναι η κάθε κονσόλα, πόσο βάρος κλπ... ας τις βγάλουν και πράσινες με κόκκινες βούλες, μια χαρά είναι από την στιγμή που έχουν παιχνίδια, χάνετε το δάσος και κοιτάτε το δέντρο. Η κονσόλα είναι απλά ένα ''δοχείο'' να σε μεταφέρει στον μαγικό κόσμο των games, τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.

Απάντηση: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Αν δεν μετρούσε θα είχα στήσει ένα PC δίπλα στην τηλεόραση .
Μια χαρά είναι το Xbox και σε διαστάσεις και όγκο και χρώμα.

Re: Απάντηση: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Αν δεν μετρούσε θα είχα στήσει ένα PC δίπλα στην τηλεόραση .
Μια χαρά είναι το Xbox και σε διαστάσεις και όγκο και χρώμα.

Εντελώς αδιάφορο μου είναι το πως είναι μια κονσόλα απέξω, στην προκειμένη περίπτωση το Xbox έχει τον πιο αδιάφορο σχεδιασμό που έχω δει σε κονσόλα, μια μάτια του έριξα και δεν ξανασχολήθηκα, μέχρι να δω real gameplay, όπως είπα who cares, ας βγάλει τα παιχνίδια που υπόσχεται η Microsoft και όλα τα αλλά περνάνε σε δεύτερη μοίρα.

Το Xbox έχει το πιο διακριτικό σχεδιασμό . Όχι ότι τρελαίνομαι για κάτι που εκραζα ως σχεδιασμό από τότε που η apple έβγαλε εκείνο το θερμοσίφωνα . Αλλά τουλάχιστον χωράει πιο εύκολα σε έπιπλο ή κρύβεται σε ντουλάπι .
Το ps5 μέσα σε μια ώρα από την παρουσίαση του απέσπασε τόσους αστείους συσχετισμούς όσες δεν είχε μαζέψει το xsx σε μήνες .
Δεν έχω δει YouTuber που να μην σχολιάσει αρνητικά τον σχεδιασμό και την επιλογή χρωμάτων του πάντως . Αν ο όγκος του ήταν μικρότερος δεν νομίζω να είχαμε πάντως τόσα σχόλια . Ο σχεδιασμός είναι υποκειμενικος . Ο όγκος όχι.

Το Xbox έχει το πιο διακριτικό σχεδιασμό . Όχι ότι τρελαίνομαι για κάτι που εκραζα ως σχεδιασμό από τότε που η apple έβγαλε εκείνο το θερμοσίφωνα . Αλλά τουλάχιστον χωράει πιο εύκολα σε έπιπλο ή κρύβεται σε ντουλάπι .
Το ps5 μέσα σε μια ώρα από την παρουσίαση του απέσπασε τόσους αστείους συσχετισμούς όσες δεν είχε μαζέψει το xsx σε μήνες .
Δεν έχω δει YouTuber που να μην σχολιάσει αρνητικά τον σχεδιασμό και την επιλογή χρωμάτων του πάντως . Αν ο όγκος του ήταν μικρότερος δεν νομίζω να είχαμε πάντως τόσα σχόλια . Ο σχεδιασμός είναι υποκειμενικος . Ο όγκος όχι.

Όπως είπα αδιάφορο και για τις 2 κονσόλες, το Xbox επειδή έχω πολύ κοντά ράφια μάλλον δεν το χωράει καθόλου το ντουλάπι μου αλλά κάπου θα το χώσω, έτσι και αλλιώς και τις 2 κονσόλες θα πάρω σχεδόν άμεσα όποτε όπως είπα μόνο τα παιχνίδια με ενδιαφέρουν, τίποτα μα τίποτα άλλο.

Από τη στιγμή που μια κονσόλα πάει ξάπλα κανένα πρόβλημα εκτός αν είναι μισό μέτρο σε μήκος. Προσωπικά δε μου αρέσει να ναι η κονσόλα όρθια, πολύ φοβάμαι που το X θα μπουκώνει γρήγορα και από σκόνη με τον ανεμιστήρα πάνω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Από τη στιγμή που μια κονσόλα πάει ξάπλα κανένα πρόβλημα εκτός αν είναι μισό μέτρο σε μήκος. Προσωπικά δε μου αρέσει να ναι η κονσόλα όρθια, πολύ φοβάμαι που το X θα μπουκώνει γρήγορα και από σκόνη με τον ανεμιστήρα πάνω.
Ο ανεμιστήρας επάνω εξάγει αέρα οπότε ότι κάτσει από πάνω σε σκόνη θα φυγει . Αν μπουκωσει σημαίνει ότι μέσα έχει γίνει τσίρκο από την σκόνη που θα εισαγει από την βάση κάτω...
Επίσης έχει και εισαγωγή αέρα στην πίσω πλευρά εκεί που είναι οι θύρες .

Οχι ότι παίζει κανένα σημαντικό ρόλο άλλα μιας και το βρήκα.

Xbox 30,1 X 15,1 X 15,1 = 6,9
PS5 38 X 9 X 25 = 8,6 ( το 38 αν το έχεις οριζόντιο)

Αν βάλεις στην εξίσωση ότι το ps5 αδικείται γιατί πιάνουμε τα πιο απομακρισμένα άκρα του μιας και δεν είναι συμμετρικό, θα δούμε ότι δεν απέχουν και τόσο πολύ σε όγκο, όσο το παρουσιάζουν κάποιοι.

Play-Station-5-Comparison.jpg

Υ.Γ. Βγάζοντας με το μάτι μου ένα μέσο όρο ανάμεσα στις πιο απομακρυσμένες πλευρές και τις πιο κοντινές του ps5, θα έλεγα ότι θα είναι κάπου (έτσι πολύ μπακαλίστικα), 8 χ 25 χ 37 = 7,4 σε ρεαλιστικό όγκο βάζοντας στην εξίσωση και αυτό που κερδίζεις από τις όχι συμμετρικές πλευρές. Βασικά πάρα μα πάρα πολύ κοντά στο Xbox....Βέβαια όπως είπα για μένα δεν παίζει κανένα σημαντικό ρόλο, άλλα για χάρη της κουβέντας.

Υ.Γ. Βρήκα κάτι παρόμοιο και στο Insomnia.gr που αναφέρει και εκει το 38 σε ύψος και 9 πλάτος.
https://www.insomnia.gr/articles/ga...tion-5-megethos-sigrisi-xbox-series-x/?page=6

Βλέπω ότι το μετράνε χωρίς την βάση στην εικόνα που έβαλες , η οποία όμως είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κονσόλας . Δεν στέκεται σε καμία θέση χωρίς αυτή . Να οι 2 πόντοι που "τρώνε" στις μετρήσεις . Και το 9 για την κονσόλα με το drive είναι παραπλανητικό , εκτός αν τα έπιπλα ακολουθούν τις καμπύλες του ps5... Αν η κορυφή είναι 9 τότε με το drive φτάνει τους 11 σε εκείνο το σημείο . Τελικά είναι μεγαλύτερο από ότι υπολογίσαμε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Ο ανεμιστήρας επάνω εξάγει αέρα οπότε ότι κάτσει από πάνω σε σκόνη θα φυγει ..

Στους υπολογιστες παντως το αντιθετο συμβαινει.

Εκει που ειναι ο ανεμιστηρας εξοδου της ζεστης πιανει φωλια απο σκονες.