Xbox Series X/S

Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Να δώ πως θα παίζει κάποιος ΑΑΑ παιχνίδι με απαιτήσεις σε gameplay σε tablet και σε κινητό στο δρόμο για τη δουλειά...ούτε fifa μποείς να παίξεις με touch interface. Ούτε τα παλιότερα παλιά παιχνίδια του xbox παίζονται χωρίς χειριστήριο, λίγη τριβή χρειάζεται για να το κατανοήσει κανείς. Επίσης καλή τύχη να stream-άρεις παιχνίδια με τον όγκο των data νέας γενιάς. Γι αυτό ανέφερα τις φουσκίτσες και λοιπά casual παιχνιδάκια...Παλιά τα παίζαμε στα arcades όταν οι "μεγάλοι" έλεγαν με τι βλακείες ασχολείστε, τώρα οι μεγάλοι τα παίζουν στα κινητά. Ευχαριστώ άλλα την έχω περάσει αυτή τη φάση προ πολλού. Η Microsoft βλέπει ότι η συγκεκριμένη αγορά έχει ζουμί. Αν μάλιστα δε δείξει κανα σοβαρό παιχνίδι στην παρουσίαση δείχνει ότι εκεί πλέον στοχεύει.

Παίδες καταλαβαίνω τη λογική σας, δε λειτουργεί έτσι όμως το πράγμα. Αυτό δε λέγεται όμως ούτε εξέλιξη, ούτε θα μπει καμιά ταφόπλακα σε όποιον δεν ακολουθήσει. Και στην επόμενη γενιά τα ίδια θα λέμε. Έκαστος στο είδος του.

Μην χαλάς τσάμπα λόγια, δεν πρόκειται να καταλάβουν, δεν θέλουν και δεν μπορούν...πάμε παρακάτω...τα ίδια πράγματα λεμε συνεχώς αλλά είναι 3 άτομα εδώ μέσα που λένε τα δικά τους.
 
Απάντηση: Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Να δώ πως θα παίζει κάποιος ΑΑΑ παιχνίδι με απαιτήσεις σε gameplay σε tablet και σε κινητό στο δρόμο για τη δουλειά...ούτε fifa μποείς να παίξεις με touch interface. Ούτε τα παλιότερα παλιά παιχνίδια του xbox παίζονται χωρίς χειριστήριο, λίγη τριβή χρειάζεται για να το κατανοήσει κανείς. Επίσης καλή τύχη να stream-άρεις παιχνίδια με τον όγκο των data νέας γενιάς. Γι αυτό ανέφερα τις φουσκίτσες και λοιπά casual παιχνιδάκια....
υποχρεωτικά με χειριστήριο και δεν παίζει ρόλο τι συσκευή έχεις , αρκεί να έχεις το λιγότερο 5mbps . Αυτό τουλάχιστον ζητάει η sony για το PlayStation now streaming . Αν είναι μουφα της sony επειδή δεν έχει τους server της Ms ή ακόμη και της Google , είναι άλλο θέμα και δεν θα πρέπει να κρίνεις τον ανταγωνισμό με βάση την sony ... Αλλά για να δίνει και η sony αυτή την υπηρεσία , να σου λανσάρει digital ps5 εκεί πάει το πράγμα . Αν δεν θέλετε να το δείτε είναι δικό σας πρόβλημα .
 
Re: Απάντηση: Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

υποχρεωτικά με χειριστήριο και δεν παίζει ρόλο τι συσκευή έχεις , αρκεί να έχεις το λιγότερο 5mbps . Αυτό τουλάχιστον ζητάει η sony για το PlayStation now streaming . Αν είναι μουφα της sony επειδή δεν έχει τους server της Ms ή ακόμη και της Google , είναι άλλο θέμα και δεν θα πρέπει να κρίνεις τον ανταγωνισμό με βάση την sony ... Αλλά για να δίνει και η sony αυτή την υπηρεσία , να σου λανσάρει digital ps5 εκεί πάει το πράγμα . Αν δεν θέλετε να το δείτε είναι δικό σας πρόβλημα .

Τζάμπα παιδεύεσαι, αφού ότι παιχνίδι έχει το pass είναι σαβούρα αλλά όταν το αγοράσουν είναι παιχνιδαρα
 
Απάντηση: Xbox Series X

69 ευρώ κάνει κάθε νέος τίτλος εδώ και πολλά χρόνια

60 ευρώ/δολάρια είναι η μέγιστη αρχική τιμή των (βασικών εκδόσεων των) παιχνιδιών, από την εποχή PS3/Wii/Xbox 360. 70 ευρώ/δολάρια για αποκλειστικούς τίτλους, σε κάποιες αγορές. Ενδέχεται να προκύψει αύξηση (αρχικών) τιμών, στην επόμενη γενιά: https://www.gamesindustry.biz/artic...raising-game-prices-for-ps5-and-xbox-series-x

δεν υπάρχει περίπτωση ένας gamer που σέβεται τον εαυτό του να περιμένει π.χ. 1 χρόνο για να παίξει το RDR 2.

Υπάρχει.

συνήθως οι συνολικές πωλήσεις ενός παιχνιδιού είναι το 60% τις πρώτες 10-15 μέρες

Γενικά, όχι. Για ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να ισχύει.

Ουσιαστικά αυτοί οι χρήστες ''εκμεταλλεύονται'' και ''στηρίζονται'' στους fans που σκάνε 70αρια για να μπορούν να απολαμβάνουν τέτοια παιχνίδια με χαμηλές τιμές μετά από 1 χρόνο, δεν το γράφω αρνητικά αυτό.

Αν και δεν είναι ορθή η διατύπωση, όντως οι εταιρείες (κυρίως) και πλήθος από άτομα/gamers/πελάτες, βασίζονται στις πωλήσεις των πρώτων μηνών, στην προτεινόμενη, αρχική τιμή.

ο κόσμος σκάει λεφτά πολλά λεφτά και δεν τον νοιάζει συνήθως το VFM, θέλει καλά παιχνίδια και πληρώνει για αυτά, συλλεκτικές εκδόσεις, κάρτες γραφικών των 500 ευρώ για 5 καρέ παραπάνω, day one αγορές όσο όσο, έχεις superfans που αγοράζουν ότι βρουν μπροστά τους κλπ.

Ίσως να ισχύει για εσένα. Γενικά, αν και το gaming δεν είναι ιδιαίτερα φθηνό ή προσιτό χόμπι, δεν είναι επ' ουδενί ορθός ο πιο πάνω συλλογισμός.

...αν δω από τους beta tester day one αγοραστές ότι είναι το παιχνίδι αξίζει θα το πάρω στα 30 ευρώ περίπου

"Beta testers" μόνο σαν υπερβολή μπορεί να λεχθεί, για τον κόσμο που αγοράζει νωρίς τα παιχνίδια. Εκτός, αν θεωρείται δεδομένο πλέον, ότι κάθε τίτλος δεν είναι ολοκληρωμένος/άρτιος στο λανσάρισμά του στην αγορά. Η τιμή που αναφέρθηκε, μάλλον δεν αφορά retail, από 60 ευρώ στα 30, μετά από ελάχιστους μήνες.

Παναγιώτη τα ίδια λέμε συνεχώς, ο κόσμος στο Gaming ΔΕΝ το νοιάζει το VFM, πόσο πιο απλά να το γράψουμε??? Τα σκάει χοντρά, αν τον ένοιαζε το VFM το xbox θα είχε σαρώσει τα πάντα και όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Κάποια άτομα ενδιαφέρονται για "value for money", κάποια άλλα όχι. Δεν ισχύει το ένα εκ των δύο, για όλα τα άτομα, με οποιαδήποτε πλατφόρμα και αν ασχολούνται.

Όσο για το 1 δις κέρδος καλό είναι να υπάρχει αν και για την Microsoft είναι πενταροδεκάρες με αξία 1.360 τρις και κέρδη 46 δις ενώ η Sony είναι νάνος μπροστά της.

Εντάξει, αυτά είναι σχόλια του τύπου "ποιος την έχει μεγαλύτερη"...

Δεν λέω καλά τα spiderman και αυτά τα παιχνίδια για παιδάκια με το γάτο που τρέχει (Ratset ή κάπως έτσι τον λένε) αλλά να βλέπουμε και την εξέλιξη του gaming πως θα είναι στο μέλλον.

"Παιχνίδια για παιδάκια", με "γάτο που τρέχει"... :flipout:Ratchet and Clank, από την Insomniac Games, την ομάδα ανάπτυξης για το αποκλειστικό σε Xbox One (αρχικά) Sunset Overdrive (η οποία έχει τα δικαιώματα για το συγκεκριμένο IP).

Το να παίζεις το ΙΔΙΟ παιχνίδι που έπαιζες στο σπίτι από την κονσόλα ή το PC , στο λεωφορείο για τη δουλειά από εκεί που το άφησες μπορεί να είναι για εσένα αδιάφορο . Αλλά είναι αυτό που θα βάλει ταφοπλακα σε όποιον δεν ακολουθήσει .

Υπερβολή. Επίσης, υπάρχει μια βασική απαίτηση: (σχετικά γρήγορο και σταθερό) internet. Πιθανώς, σε κάποιες, προηγμένες χώρες, να έχει... μεγάλη πέραση το streaming σε φορητές συσκευές (έστω, με χρήση χειριστηρίου). Προσωπικά, αμφιβάλλω ότι στο σύντομο μέλλον θα είναι τόσο δημοφιλές, σε όλες τις χώρες.

Αυτό ακριβώς . Μάλιστα τα sony κινητά αν δεν κάνω λάθος υποστηρίζουν το χειριστήριο του PlayStation εγγενώς . Οπότε δεν είναι αδιάφορη η sony για το μέλλον .

Ορισμένα το υποστηρίζουν. Πάντως, αδιάφορη σίγουρα δεν είναι καμιά εταιρεία, περί streaming.
 
Απάντηση: Xbox Series X

23 Ιουλίου 2020, 19:00 ώρα Ελλάδος, το Xbox Games Showcace.

https://twitter.com/Xbox/status/1280139454796009477



Επίσης, η MS (και κάποιες άλλες εκδότριες εταιρείες) φέρεται διατεθειμένη να αποκτήσει τη Warner Bros. Interactive Entertainment, αν η μητρική Warner Bros αποφασίσει να τη διαθέσει προς αγορά. Θα είναι σημαντική κίνηση, αν (για κάποιο χρονικό διάστημα) έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα διανομής για τα IPs της WB.

https://www.gematsu.com/2020/07/rep...er-bros-interactive-entertainment-acquisition
 
Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Πρώην μηχανικός της Sony υποστηρίζει πως το Xbox Series S θα είναι ιδανικό για τη νέα γενιάhttps://techblog.gr/videogames/proin-michanikos-tis-sony-ypostirizei-pos-to-xbox-series-s-tha-einai-idaniko-gia-ti-nea-genia/

Το νέο Xbox ίσως κυκλοφορήσει πολύ πιο νωρίς τελικάhttps://esquire.com.gr/lifestyle/texnologia/10426/to-neo-xbox-isos-kukloforisei-polu-pio-noris-telika
 
Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

8bitdoxboxcontroller.0.jpeg


This tiny Xbox controller is designed for Microsoft’s xCloud service...https://www.theverge.com/2020/7/6/21314393/microsoft-xcloud-xbox-controller-8bitdo-sn30-pro-service

Άντε να προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά για το μέλλον.
 
Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Καλα αναμενόμενο, δεν τις σταματάει μόνο για το ότι θα βγουν νέες κονσόλες, άλλα κυρίως ότι δεν πουλάνε καλά, και τις σκότωσε, κράτησε μόνο το απλό S που είναι φτηνό και έχει Drive που είναι ίσως το μόνο που κάτι κάνει, αν πουλούσαν θα τις κράταγε χρόνια ακόμα στην κυκλοφορία, κρίμα και αμαρτία για το Χ, μια εντυπωσιακή κονσόλα να έχει τέτοιο μέλλον. Για κάτι τέτοιες κινήσεις που κάνει δεν μπορώ να πάρω σοβαρά την Microsoft, το Χ θα μπορούσε για χρόνια να σταθεί μια χαρά και να υποστηρίζει και τα νέας γενιάς παιχνίδια, και να σεβαστεί τους καταναλωτές που έδωσαν τα λεφτά τους και το αγόρασαν άλλα δεν.
Αντε να δούμε στις 23 τι παιχνίδια θα μας δείξει.

Υ.Γ. Από αυτό φαίνεται κιόλας ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται πάντα για την πιο δυνατή κονσόλα, είναι ευχή και κατάρα αν βγει και νέα κονσόλα S με χαμηλότερη τιμή, θα κάνει τεράστια ζημιά στην ακριβή Χ σε σημείο χαντακώματος. Περίεργες εποχές και θέλω να δω αν θα τις βγει της Microsoft αυτή την φορά.
 
Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Πλήρης ασέβεια στους κατόχους των One X.

Σιγα μην κατσει τώρα ο καθε developer να κανει software fine tuning σε μια EOL κονσόλα.
Generic και οτι κατσει...

Ειλικρινα δεν το περιμενα.
 
Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Πλήρης ασέβεια στους κατόχους των One X.

Σιγα μην κατσει τώρα ο καθε developer να κανει software fine tuning σε μια EOL κονσόλα.
Generic και οτι κατσει...

Ειλικρινα δεν το περιμενα.

Ασέβεια είναι μεγάλη και εκνευρίζομαι σαν κάτοχος του X που έδωσα αρκετά χρήματα να το πάρω με την λογική ότι θα έβλεπα νέα και βελτιωμένα για εκει παιχνίδια για αρκετά χρόνια με τόση δύναμη που έχει, άλλα γιατί ακριβώς δεν το περίμενες??? Για την Microsoft μιλάμε, όλα είναι πιθανά με αυτή την εταιρία, ικανή είναι να σου πει μια μέρα π.χ. αποσύρομαι από τις κονσόλες γιατί θα ασχοληθώ με ψηφιακές κορνίζες που εκει είναι το μέλλον!!!! Πλάκα κάνω άλλα πλέον δεν μου κάνει τίποτα εντύπωση στον κόσμο της τεχνολογίας, ειδικά από την Microsoft που αλλάζει γνώμες/πολιτικές/κινήσεις σαν τα πουκάμισα.
 
Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Δεν περιμενα να εθαβε ποτε την ναυαρχιδα της.

Ας εκοβε το S και ας αφηνε σαν φθηνη επιλογη το digital για να προωθήσει και τις υπηρεσίες της.

Δεν βγαζει νόημα...
 
Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Δεν περιμενα να εθαβε ποτε την ναυαρχιδα της.

Ας εκοβε το S και ας αφηνε σαν φθηνη επιλογη το digital για να προωθήσει και τις υπηρεσίες της.

Δεν βγαζει νόημα...

Βγάζει νόημα με την λογική ότι το Χ είναι αρκετά ισχυρό και θα κανιβαλίσει το νέο S, στον βωμό του κέρδους όλα γίνονται, η Microsoft με τους τόσους πόρους έπρεπε να κάνει το απλό που έχω ξαναγράψει, να βγάλει την νέα κονσόλα της και να κρατήσει και το τωρινό Χ σαν Lite έκδοση σε χαμηλή τιμή, το τωρινό X άνετα και για πλάκα μπορεί να παίζει τα νέα παιχνίδια για τουλάχιστον 5 χρόνια, ε ναι δεν θα έχει ray tracing γραφικά, ε και, λες και ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει τι είναι!!! Με αυτά που κάνει σκοτώνοντας μια κονσόλα 2 κάτι ετών που μας είχε πρήξει για το πόσο ισχυρή είναι και για το μέλλον της μόνο κακό της κάνει και θα το βρεί μπροστά της, δεν απαξιώνεις έτσι τους χρήστες που έδωσαν πριν λίγο μόλις καιρό τα λεφτά τους.

Υ.Γ. Προφανώς σε μια σκοτωμένη κονσόλα δεν θα κάνει ο κάθε developer tunning, κρίμα για τέτοιο Hardware.
 
Απάντηση: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Απο τη στιγμη που θα υπαρξει νεοτερη ισοδυναμη (εστω και χωρις drive) κονσολα , το X δεν ειχε θεση , οπως και το all digital που δεν εκλεισε ουτε χρονο κυκλοφοριας. Εσωτερικος ανταγωνισμος . Θα εθετε διλήμματα αγορας καθως και η τιμη τους θα ηταν παραπλησια. Παλια τεχνολογια + drive ή νεοτερη χωρις drive στην ιδια τιμη; Θα αναγκαζοταν να ριξει πολυ την τιμη του One X. Γιατι κανεις δεν θα το αγοραζε . Ανταυτου επελεξε να ανεβασει την τιμη του series S ( αυτο το 200$ παει μαλλον ) και να μειωσει το κοστος παραγωγης καταργώντας το X.

Δεν νομιζω αυτο να επιρρεασει τουλαχιστον για 2 χρονια τους developers. Τα παιχνιδια θελουν χρονια παραγωγης και ελαχιστα εχουν γινει optimized για τις νεες κονσολες. Ολα εχουν δουλευτει πανω στις τωρινες.

@karamela δεν ξερω για ποιους παικτες μιλας που δεν γνωριζουν το ray tracing . Στο pc gaming ειναι το Big thing εδω και καιρο.
 
Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

Βγάζει νόημα με την λογική ότι το Χ είναι αρκετά ισχυρό και θα κανιβαλίσει το νέο S, στον βωμό του κέρδους όλα γίνονται, η Microsoft με τους τόσους πόρους έπρεπε να κάνει το απλό που έχω ξαναγράψει, να βγάλει την νέα κονσόλα της και να κρατήσει και το τωρινό Χ σαν Lite έκδοση σε χαμηλή τιμή, το τωρινό X άνετα και για πλάκα μπορεί να παίζει τα νέα παιχνίδια για τουλάχιστον 5 χρόνια, ε ναι δεν θα έχει ray tracing γραφικά, ε και, λες και ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει τι είναι!!! Με αυτά που κάνει σκοτώνοντας μια κονσόλα 2 κάτι ετών που μας είχε πρήξει για το πόσο ισχυρή είναι και για το μέλλον της μόνο κακό της κάνει και θα το βρεί μπροστά της, δεν απαξιώνεις έτσι τους χρήστες που έδωσαν πριν λίγο μόλις καιρό τα λεφτά τους.

Υ.Γ. Προφανώς σε μια σκοτωμένη κονσόλα δεν θα κάνει ο κάθε developer tunning, κρίμα για τέτοιο Hardware.


To προβλημα σε αυτο ειναι μάλλον το κατασκευαστικό κόστος του One X.
Το νεο series S παιζει να ειναι φθηνοτερο για αυτούς και δυνατότερο συνολικά.
 
Απάντηση: Re: Xbox Series X [New Xbox console 2020]

To προβλημα σε αυτο ειναι μάλλον το κατασκευαστικό κόστος του One X.
Το νεο series S παιζει να ειναι φθηνοτερο για αυτούς και δυνατότερο συνολικά.
Αυτο ακριβως.

Και σαν αγοραστης να το δεις. Θα αγοραζες μια παλαιοτερη κονσολα στα ιδια χρηματα , εστω και 50 φτηνοτερη , απο την νεοτερη που θα εχει υποστηριξη για περισσοτερα χρονια;