Xbox Series X/S

Απάντηση: Re: Xbox Series X/S

Δεν μου φαινεται τιποτα παραλογο.

Ζεστο αερα ειναι η δουλειά του να βγαζει. Αν το κάνει, ολα καλά.
Το PS5 δηλαδη θα βγάζει κρύο?
Μπορει να εχει λιγο μεγαλύτερη κατανάλωση το X λογω δυνατότερης GPU αλλα δεν θεωρώ οτι θα ανηκει σε αλλη ενεργειακή κατηγορία.

Μονο θεωρητικά, απο αυτα που βλέπω, αντιλαμβάνομαι οτι και οι δύο εταιρείες εχουν σκεφτεί σοβαρά το κομμάτι της ψύξης.
Mια υπερχρονισμενη gpu οπως του ps5 παραγει περισσοτερη θερμοτητα και εχει μεγαλυτερη καταναλωση . Θυμιζω οτι ειναι στην ουσια 8TF .

Re: Απάντηση: Re: Xbox Series X/S

Τα σημερινά post θεωρούνται φυσιολογικά;

Ειλικρινά δεν κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι.

Mια υπερχρονισμενη gpu οπως του ps5 παραγει περισσοτερη θερμοτητα και εχει μεγαλυτερη καταναλωση . Θυμιζω οτι ειναι στην ουσια 8TF .

Δεν νομιζω οτι θα παραγει περισσότερη θερμότητα. Ουτε θα ειναι oced ολη την ωρα.

Re: Απάντηση: Re: Xbox Series X/S

Ειλικρινά δεν κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι.

Δεν νομιζω οτι θα παραγει περισσότερη θερμότητα. Ουτε θα ειναι oced ολη την ωρα.
Όχι για σένα φιλαράκι..

Εκ παραδρομής απάντησα στο δικό σου σχόλιο..

Αναφέρομαι στα παραπάνω..

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xbox Series X/S

Θα παραγει οταν ειναι OC . Για αυτο και η τεραστια ψυκτρα. Οταν δεν ειναι OC απλα θα εχει χειροτερες επιδοσεις .

Ειναι σαν τις δοκιμες toyota prius vs BMW M5. Με 100χλμ/ωρα η M5 ειχε μικροτερη καταναλωση. Καπως ετσι θα ειναι και με το series x vs ps5 . Σε ρελαντι η ισχυρη gpu του Χ δεν θα ζοριζεται και οταν θα θελει να αποδοσει θα το κανει ανετα, ενω το ps5 θα πρεπει να κανει OC.
Παντως σε πλοηγηση στο menu στο ps5 θα ειναι πιο ψυχρο απο το xbox αν πεφτει στα 8TF :p ( τρολια )

Re: Απάντηση: Xbox Series X/S

Βασικά το ζητούμενο είναι να μην ακούγονται. Αν βγάζουν ζεστό αέρα who gives a shit?
Ο προτζεκτορας βγάζει ακόμα πιο ζεστό.

Ούτε και ο θόρυβος είναι τόσο ζητούμενο, οι περισσότεροι παίζουν με ακουστικά ή ηχοσύστημα ή τα ηχεία της τηλεόρασης οπότε ο ήχος δεν ενοχλεί. Σκέψου ότι το ps4 pro που κάνει πράγματι θόρυβο το είχα καιρό δεν το είχα καταλάβει ότι κάνει θόρυβο, το διάβασα από χρήστες και έκλεισα τον ήχο σε κάποιο βαρύ παιχνίδι την ώρα που έπαιζα 1-2 ώρες για να τον ακούσω (την έχω βέβαια σε ντουλάπι κλειστό οπότε κόβει και σημαντικά τον θόρυβο), και φυσικά την κονσόλα την έχω λειώσει και δεν έχει κάνει κιχ, το παραμικρό bug....το ξαναλέω ψυρίζουμε την μαϊμού χωρίς λόγο. Και οι2 κονσόλες θα είναι σχετικά αθόρυβες για όσους τους απασχολεί αυτό, τώρα αν μια κάνει 1-2db παραπάνω πραγματικά ποιος νοιάζεται.

Υ.Γ. Θόρυβο τρελό έκανε το πρώτο PS3 Fat αν έπιαναν σκόνη οι ανεμιστήρες, πραγματικά αεροπλάνο.

Βασικά το ζητούμενο είναι να μην ακούγονται. Αν βγάζουν ζεστό αέρα who gives a shit?
Ο προτζεκτορας βγάζει ακόμα πιο ζεστό.

Aτυχής σύγκριση. Ο προβολέας έχει λάμπα που δουλευει εξ ορισμού σε υψηλές θερμοκρασίες, οπότε δεν τίθεται θέμα. Ενα ολοκληρωμένο κύκλωμα όμως, μία κάρτα γραφικών, ένας επεξεργαστής όταν ψήνεται στις θερμοκρασίες υπάρχει θέμα. Το να μπορεί να δουλεύει η παιχνιδομηχανή σε χαμηλές θερμοκρασίες δείχνει σωστό σχεδιασμό, σωστή ψύξη και σωστή λειτουργία. Το να ψήνεται δείχνει ακριβώς τα αντίθετα. Να μην μιλήσω για αντοχή στο χρόνο...

Eνώ το PS5 δουλεύει σε νορμάλ θερμοκρασίες και αθόρυβα, το ΧΒΟΧ Χ ψήνεται στην κυριολεξία. Μάλλον αυτά τα 1-2 τεραφλόπς παραπάνω περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό....
Ασχημα τα νέα για το X, μάλλον έχουμε αντιστροφή των ρόλων όσο αφορά θερμοκρασίες λειτουργίας μεταξύ των δυο εταιριών...να και κάτι που δεν το περιμέναμε...

Ξαναγράφω γιατί έχεις μείνει πισω.

Το Xbox series X έχει GPU 12 TFLOPS.
Το PS5 έχει GPU ΕΩΣ 10 TFLOPS.
Η διαφορά είναι κατ' ελάχιστο 2 TFLOPS (20% πάνω) αλλά πρακτικά ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Όσο για την δήθεν υπερθέρμανση διαψεύστηκε από δημοσιογράφους που έχουν στην κατοχή τους το Series X εδώ και 10 ημέρες.

Ο συγκεκριμένος που έγραψε για "ζεστή" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.

https://youtu.be/240iI2lEOFc
https://youtu.be/yQYuNUlsCLU

Δείτε οπωσδήποτε το δεύτερο video μιλάμε για τρελό γέλιο.

Last edited by a moderator:
Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει ο οπαδισμός..

Ξαναγράφω γιατί έχεις μείνει πισω.

Το Xbox series X έχει GPU 12 TFLOPS.
Το PS5 έχει GPU ΕΩΣ 10 TFLOPS.
Η διαφορά είναι κατ' ελάχιστο 2 TFLOPS (20% πάνω) αλλά πρακτικά ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Εγώ τι είπα?1-2 τεραφλοπς είπα, αρα δεν έχω μείνει πίσω.
Θέλεις αν μου εξηγήσεις γιατί στο pS5 λες εως 10 τεραφλοπς?
Δηλαδή στο Χ αν βάλω να παίξω τέτρις η gpu θα παρέχει 12 τεραφλοπς ισχύς συνεχώμενα?Μα αυτό είναι τρελό σφάλμα, στο ΧΒΟΧ αν κατάλαβα καλά η GPU θα δουλύει παντού και πάντα στα όρια της , ενώ στο PS5 θα ρυθμίζεται έξυπνα αυτόματα από το software πόσα ακριβώς τεραφλοπς χρειάζεται την δεδομένη στιγμή.
Ομολογώ δεν το ήξερα, αμ γιαυτό τηγανίζεις αυγό στο X, αυτό είναι μια εξήγηση...

"Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας" όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι..

Δηλαδή στο Χ αν βάλω να παίξω τέτρις η gpu θα παρέχει 12 τεραφλοπς ισχύς συνεχώμενα?Μα αυτό είναι τρελό σφάλμα, στο ΧΒΟΧ αν κατάλαβα καλά η GPU θα δουλύει παντού και πάντα στα όρια της , ενώ στο PS5 θα ρυθμίζεται έξυπνα αυτόματα από το software πόσα ακριβώς τεραφλοπς χρειάζεται την δεδομένη στιγμή.
Ομολογώ δεν το ήξερα, αμ γιαυτό τηγανίζεις αυγό στο X, αυτό είναι μια εξήγηση...

Ένα αμάξι βγάζει βρέξει/χιονίσει 120 ίππους, ένα δεύτερο βγάζει 100 ίππους αλλά μονο όταν έχει έως 25 βαθμούς κελσίου και ο δρόμος είναι ελαφρά κατηφορικός.

Πιστεύω καταλαβαίνεις τώρα την διαφορά.

Ναι βρε . Με μια ferrari είτε πηγαίνεις με 100 είτε 200 το ίδιο δουλεύει ο κινητήρας .
Το ps5 φαντάσου το σαν αυτοκίνητο με turbo . Μικρή κατανάλωση όταν δεν μπαίνει το turbo αλλά όταν ανοίξει καταπίνει . Τώρα αν εσύ θα πάρεις ps5 για να παιζεις απλά παιχνίδια που δεν θα ανοίξει ποτε το turbo του ps5 με γεια σου .

Προφανώς η δεν μπορούμε να καταλάβουμε την δύναμη της υλοποίησης της Microsoft.
Η έχουμε να λέμε ...
Στο θέμα σωστής και ορθής ψύξης η Microsoft επέλεξε στην απόφαση διαχωρισμού των εξαρτημάτων σε δύο ξεχωριστές πλακέτες κυκλωμάτων. το ένα στεγάζει την CPU / GPU, τη μνήμη και τους ρυθμιστές ισχύος και μια δεύτερη πλακέτα που λειτουργεί ως πλακέτα Southbridge.
Η Sony επέλεξε όλα σε μια πλακέτα συνηθισμένο και παλιά υλοποίηση πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά .
2)Μίλησα σε προηγούμενο post ότι οι δυο αντίθετες πλακέτες που είναι το ζητούμενο βρίσκονται μέσα σε μασίφ αλουμίνιο τοποθετημένες σε αντίθετη πλευρά που βοήθησαν στη δημιουργία καναλιών αέρα για την ψύξη αλλά και τις ιδιότητες του αλουμινίου η κράμα .
Τα υπόλοιπα εξαρτήματα - η ψύκτρα , η ηλεκτρική θωράκιση , το τροφοδοτικό , ο οπτικός δίσκος και ο ανεμιστήρας ψύξης τοποθετήθηκαν στη συνέχεια με τρόπο Tetris.
3)Το σύστημα περιλαμβάνει πολλούς αισθητήρες για τον έλεγχο της ταχύτητας του ανεμιστήρα .
4) Η συγκεκριμένη δομή -Hardware έχει ως προτεραιότητα τις υψηλότερες αναλύσεις, τις οποίες επιτυγχάνει η Σειρά Χ μέσω των καλύτερων δυνατοτήτων της CPU και της GPU ...πως θα το κάνουμε δηλαδή .
5)Η Σειρά X μπορεί να υποστηρίξει έως και 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο και μπορεί να αποδώσει έως και 8K ανάλυση ,άσχετα αν δεν υπάρχει υλικό ακόμη ,το upskeling όμως που επιτυγχάνει είναι τρομερό στα παλιά παιχνίδια σύμφωνα πάντα με το video που είδα .
6) Μετρήστε την ποσότητα (μέταλο )του χαλκού και του αλουμινίου στο Xbox series X η το πόσο όμορφα Κούμπωναν τα επιμέρους εξαρτήματα και βγάλτε τα συμπεράσματα σας .

Κάθε υλικό έχει κάποια αντοχή στην θερμοκρασία για κανονική λειτουργία (+- ενα margin). Εαν ο κατασκευαστής το εχει τεσταρει να δουλευει σωστα στους 60 βαθμους τότε ειναι οκ, εαν πάει 65 μπορεί να δουλεύει ακομα (margin), εαν πάει 70 (εκτός margin) ο σωστός κατασκευαστείς θα έχει βαλει ρουτινα να κάνει shutdown η μηχανη για προστασία.

Το σύστημα ψύξης μπορεί να δουλεύει απο 500 rpm μέχρι 9000rpm και πάλι ο επεξεργαστής να ειναι στους 60 βαθμους.

Δεν παθαίνει τπτ το υλικό εαν βρίσκεται στα όρια που έχει βάλει ο κατασκευαστής.

Προσωπικα δεν μου κάνει εντύπωση και δεν πρόκειται να συκρινω εαν βγάζει λιγο ή πολυ ζέστη. Αστο να ψηνεται. Ο κατασκευαστής το εχει τεσταρει.ξέρω οτι θα δουλευει.

Πέραν τουτου, εαν κάποιος θέλει να την έχει και για θερμάστρα, την βάζει κοντα στα πόδια του. Ειδικά μηχανες με λιτο σχεδιασμο γεωμετρικου σχήματος εχουν το πλεονεκτημα ενα τοποθετουνται ύκολα τελικά. :)

https://youtu.be/240iI2lEOFc
https://youtu.be/yQYuNUlsCLU

Δείτε οπωσδήποτε το δεύτερο video μιλάμε για τρελό γέλιο.😂

Δεν βλέπω καμμιά διάψευση εδώ, μόνο downsizing και δικαιολόγηση. Κοντός ψαλμός, σε 5 εβδομάδες έρχονται. Μ' αυτά και μ' αυτά, εγώ θα πάω στα μαγαζιά να τα αγγίξω(αν έχει μείνει κανένα για ντέμο δλδ).

Κουμπώνουν όλα τα εξαρτήματα μεταξύ τους με μαγνήτες..

Πραγματικά σαν Lego η όλη φάση..

Ούτε καλώδια, ούτε τίποτα..