Xbox Series X/S

σε NTFS φανταζομαι.... τι να πω , δε ξερω.

Δοκιμασες 4κ hdr ταινια?

Εχω φαει το ιντερνετ για καποια λυση, αλλα δεν υπαρχει κατι για τη περιπτωση αυτη, που τα βλεπει αδεια τα folder.

Κατι ακομα.... μπορουμε να φορτισουμε μπαταριες επαναφορτιζομενες μεσα στο χειριστηριο ?
Αν οχι, υπαρχει καποιο battery pack λιθιου?
Δε βολευομαι καθολου απλες μπαταριες.... χαθηκε ο κοσμος να βαλουν μια επαναφορτιζομενη ?
4K HDR ναι.. σπασμένα BLU-RAY αρχεία..

Δεν φορτίζουν μέσα στο χειριστήριο οι επαναφορτιζόμενες.

Μόνο σε εξωτερικό φορτιστή.

Θεωρώ το MS PLAY AND CHARGE KIT την καλύτερη λύση..

Με 23 έχεις 30+ ώρες χρήσης και φορτίζει πάνω στο χειριστήριο.

Αν δεν βρεις το νέο με usb type-c, κάνει και το παλιό, απλά χρειάζεσαι ένα ανταπτοράκι μετατροπής micro USB σε type-c.

Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και για τις 4 eneloop με φορτιστή κοντά στα 30 .

Αν έχετε εξωτερικό φορτιστή με δυο επαναφορτιζόμενες 2450 mAh λύνεται το πρόβλημα της φόρτισης σχεδόν για ένα μήνα .
Western Digital ένας 4TB ,ο άλλος 1TB και ένας SSD Samsung μικρής χωρητικότητας πάνω στο Xbox one X βλέπω κανονικά όλα τα αρχεία.

Re: Απάντηση: Xbox Series X/S

Όπως έχω πει σε άλλο θέμα , προτιμώ να αγοράζω δισκάκια γιατί δεν θέλω να παντρεύονται τα παιχνίδια με το account μου.
Με το που αγοράζω ένα δισκάκι το εγκαθιστω και στις τρεις κονσόλες του σπιτιού που η κάθε μία έχει διαφορετικό account.

Το πρόβλημα όπως γνωρίζετε είναι ότι δεν μπορούμε να παίξουμε ταυτόχρονα όλοι διότι χρειάζεται να διαβασει το δισκάκι. Ακόμα και το παιχνίδι να έχει ξεκινήσει αν πας να βγάλεις το δισκάκι , τέλος.
Λύνεται αυτό το πρόβλημα;

Προφανώς και δεν λύνεται αυτό το πρόβλημα. Γιατί εαν λυνόταν, π.χ. σε μιά παρέα 5 φίλων, θα αγόραζε ο ένας το δισκάκι, θα το έδινε στους άλλους 4 να το κάνουν εγκατάσταση και μετά εκείνοι θα έπαιζαν στο τζαμπέ... :grinning-smiley-043
Όταν αγοράζεις ένα παιχνίδι (ή οποιοδήποτε software) αγοράζεις ουσιαστικά ένα license. Αυτό το μοναδικό license, είτε θα "δεθεί" με κάποιο account (π.χ. xbox live, steam, κτλ) είτε θα δεθεί με το μέσο διανομής (δηλ. με το δισκάκι).

Δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο! -bye-

Re: Απάντηση: Xbox Series X/S

Προφανώς και δεν λύνεται αυτό το πρόβλημα. Γιατί εαν λυνόταν, π.χ. σε μιά παρέα 5 φίλων, θα αγόραζε ο ένας το δισκάκι, θα το έδινε στους άλλους 4 να το κάνουν εγκατάσταση και μετά εκείνοι θα έπαιζαν στο τζαμπέ... :grinning-smiley-043
Όταν αγοράζεις ένα παιχνίδι (ή οποιοδήποτε software) αγοράζεις ουσιαστικά ένα license. Αυτό το μοναδικό license, είτε θα "δεθεί" με κάποιο account (π.χ. xbox live, steam, κτλ) είτε θα δεθεί με το μέσο διανομής (δηλ. με το δισκάκι).

Δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο! -bye-
Μόνο σε 2 κονσόλες γίνεται ταυτόχρονα με share και διαφορετικούς λογαριασμούς. Το παιχνίδι πρέπει να είναι digital..

Λοιπόν επανέρχομαι....

Λόγω του ότι δε μπορείς να κάνεις eject τον δίσκο, έβγαζα το δίσκο ενώ ήταν σε sleep mode το xbox και μάλλον αυτό δημιούργησε κάποιο θέμα.

Εβαλα τον δίσκο στο pc κι ενώ δεν έβγαζε κάποιο θέμα, έκανα ένα chkdsk/f για να διορθωσει οποία θέματα είχε.

Και τελικά τον είδε το xbox όταν τον ξανά σύνδεσα.
Άρα, πρέπει να κάνεις shut down ολικο το xbox για να βγει σωστά ο δίσκος.

Εχω θέμα με υπότιτλους, μου τα βγάζει κινέζικα το Microsoft player, και θέλουν μετατροπή από utf σε asnsi μάλλον.

Το τελευταίο θέμα τώρα είναι ότι η lg δεν περνάει καθόλου dts και σε κάποιες ταινίες δεν έχω καθόλου ήχο.

Αν κάποια στιγμή το kodi λειτουργούσε σωστά, θα ήταν πολύ καλό media player.

Θα κρατήσω όμως το zidoο μιας και παίζει εύκολα τα πάντα, κι έχει και οπτική για τον παλιό μου ενισχυτή.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Λοιπόν επανέρχομαι....

Λόγω του ότι δε μπορείς να κάνεις eject τον δίσκο, έβγαζα το δίσκο ενώ ήταν σε sleep mode το xbox και μάλλον αυτό δημιούργησε κάποιο θέμα.

Εβαλα τον δίσκο στο pc κι ενώ δεν έβγαζε κάποιο θέμα, έκανα ένα chkdsk/f για να διορθωσει οποία θέματα είχε.

Και τελικά τον είδε το xbox όταν τον ξανά σύνδεσα.
Άρα, πρέπει να κάνεις shut down ολικο το xbox για να βγει σωστά ο δίσκος.

Εχω θέμα με υπότιτλους, μου τα βγάζει κινέζικα το Microsoft player, και θέλουν μετατροπή από utf σε asnsi μάλλον.

Το τελευταίο θέμα τώρα είναι ότι η lg δεν περνάει καθόλου dts και σε κάποιες ταινίες δεν έχω καθόλου ήχο.

Αν κάποια στιγμή το kodi λειτουργούσε σωστά, θα ήταν πολύ καλό media player.

Θα κρατήσω όμως το zidoο μιας και παίζει εύκολα τα πάντα, κι έχει και οπτική για τον παλιό μου ενισχυτή.

Άκουσε με..

Κατέβασε την εφαρμογή Dolby από το store.

Θα μετατρέπει τον ήχο σε optimized atmos και θα έχεις ήχο κανονικά, ακόμα και σε dts αρχεία.

Νομίζω το δοκίμασα.... τι ρυθμίσεις έχεις στο xbox για audio?
Πηγαίνεις κι εσύ τον ήχο μέσω της TV?

Ναι μέσω της TV. Μπες στη εφαρμογή και ρύθμισε να κάνει ATMOS pass-through.

Χθες σε αρχεία dts HD που δοκίμασα, μου τα μετέτρεψε σε atmos.

Την εφαρμογή της Microsoft , movies and TV?

Δεν έχει κάποια ρύθμιση εκεί.

Μόνο στο system audio του xbox....

Πχ εδώ, σε ένα απλό αρχείο μιας σειράς ( the newsrrom) δεν περνάει κανένα ήχο, ότι και να επέλεξα στο system audio...

43e03ddf897840711276d1ed2d8cd63f.jpg
1b734b787c0a23f6ecb2de9b4a30b939.jpg

Πχ εδώ, σε ένα απλό αρχείο μιας σειράς ( the newsrrom) δεν περνάει κανένα ήχο, ότι και να επέλεξα στο system audio...

Η δεύτερη φωτογραφία δεν είναι καθαρή..

Έχεις επιλογές ρύθμισης και στο xboχ και στην εφαρμογή.

Εμένα μου δούλεψε κανονικά.

Με τι έχεις έχεις συνδέσει το Xbox στον ενισχυτή σου ;
Τα συγκεκριμένα codec ήχου Dolby atmos και dts X δουλεύουν μόνο με HDMI .

Και για να περάσει ο ήχος στην τηλεόραση με κλειστό τον av ,θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένος ο έλεγχος HDMI στον av σου .

Άσε τους ενισχυτες αρχικά...εχω παλιό ενισχυτή που δεν έχει HD audio , ούτε 4κ.

Οπότε προς το παρόν μιλάω απλά για σύνδεση xbox με lg oled (hdmi 2.1)

Το θέμα είναι ότι από vlc και Scorpio, έχω κανονικά ήχο με όλα τα φορματ, μόλις πάω στο Microsoft Movies εκεί δεν έχω σε dts.
Οπότε κάτι παίζει με την εφαρμογή της Microsoft, που τη θέλω προφανώς κυρίως λόγω του 4k hdr που δεν έχουν οι άλλες εφαρμογές.

Άσε τους ενισχυτες αρχικά...εχω παλιό ενισχυτή που δεν έχει HD audio , ούτε 4κ.

Οπότε προς το παρόν μιλάω απλά για σύνδεση xbox με lg oled (hdmi 2.1)

Το θέμα είναι ότι από vlc και Scorpio, έχω κανονικά ήχο με όλα τα φορματ, μόλις πάω στο Microsoft Movies εκεί δεν έχω σε dts.
Οπότε κάτι παίζει με την εφαρμογή της Microsoft, που τη θέλω προφανώς κυρίως λόγω του 4k hdr που δεν έχουν οι άλλες εφαρμογές.

Μπορώ να δω την 2η φωτογραφία πιο καθαρή;

Μόνο σε 2 κονσόλες γίνεται ταυτόχρονα με share και διαφορετικούς λογαριασμούς. Το παιχνίδι πρέπει να είναι digital..

Εσύ μιλάς για το share του xbox live account, που όντως γίνεται σε 2 το πολύ κονσόλες (δηλ. να είναι ταυτόχρονα signed in το ίδιο account, σε δύο διαφορετικές κονσόλες).

Αλλά δεν καταλαβαίνω που κολλάει αυτό, σε σχέση με εκείνο που απάντησα εγώ, αναφορικά με το sharing ενός παιχνιδιού;

Εσύ μιλάς για το share του xbox live account, που όντως γίνεται σε 2 το πολύ κονσόλες (δηλ. να είναι ταυτόχρονα signed in το ίδιο account, σε δύο διαφορετικές κονσόλες).

Αλλά δεν καταλαβαίνω που κολλάει αυτό, σε σχέση με εκείνο που απάντησα εγώ, αναφορικά με το sharing ενός παιχνιδιού;

Share κάνεις τα πάντα (συνδρομές-games)οπότε κολλάει..και δεν χρειάζεται να είσαι log in στο ίδιο account.

Έχει να κάνει με το home xbox

2 αρχεία που δεν βγάζουν ήχο, στην εφαρμογή της Microsoft, ενώ έχω ήχο σε vlc, Scorpio.....αλλά όχι hdr προφανώς.

e9144d6d8fd507f51c1751de7b2fe466.jpg
d3011dc67d0da4eb2ba479ce32d7d7b0.jpg

Εμένα παίζουν τα DTS master audio HD.

Στο είπα από την αρχή ότι δε θα καλυφθείς 100% από το XBOX ως media player.

^^Ναι αλλά ο φίλος πιο πάνω, μίλησε για παιχνίδια.

Επομένως, για να είμαστε χρήσιμοι στις πληροφορίες και για να μην παίζουμε με τις λέξεις, ισχύουν τα εξής:

1. Φυσική μορφή (δισκάκι)
+ μεταβίβαση (π.χ. πώληση)
- απαιτείται η ύπαρξη drive στην κονσόλα, που θα πρέπει να έχει μέσα το δισκάκι
- από το παραπάνω συνεπάγεται ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα σε παραπάνω από 1 κονσόλα

2. Ψηφιακή μορφή (δέσιμο με account)
- μεταβίβαση
+ δεν απαιτείται η ύπαρξη drive στην κονσόλα (π.χ. xbox series s)
+ μπορεί να παιχτεί η ίδια ψηφιακή κόπια ταυτόχρονα σε ένα δεύτερο xbox, μέσω share του xbox account, με το κόλπο του home console.

Απο εκεί και πέρα, ζυγίζει κανείς τις 2 λύσεις και επιλέγει ανάλογα.