Ξεκινά η απόσυρση

Συνάδελφε είσαι σίγουρος για αυτό που λες?
Το λέει κάπου η απόφαση να το διαβάσω?

Η απόφαση λεει οτι δεν αποσυρεται αυτοκινητο, φορτηγο κτλ αν δεν εχει πληρωσει τις τελευταιες οφειλες του προς το δημόσιο (πχ αν το εχεις ακινητοποιμένο 2 χρόνια και πας να το αποσυρεις τότε θα πληρωσεις πρωτα τα τέλη 2 ετων και μετα θα εισπραξεις αυτά που πρεπει)
Αυτά τα αυτοκίνητα δηλ που ειναι παρατημενα στο δρόμο εκει θα μεινουν παλι αν δεν πληρωσουν ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ

""Οχήματα για τα οποία οι ιδιοκτήτές τους έχουν υποβάλει δήλωση ακινησίας, εκτός εάν άρουν την ακινησία, καταβάλουν τα οφειλόμενα Τέλη Κυκλοφορίας και ανακτήσουν την άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας.""


Ακολουθει ο νόμος και ο πίνακας με το χρήμα

Οι προϋποθέσεις <<Οι βασικές προϋποθέσεις για να αποσύρει κάποιος ένα παλιό όχημα είναι ότι πρέπει να οδηγείται προς παράδοση αυτοδύναμα, να διαθέτει όλα τα μηχανικά του μέρη και να διαθέτει όλα τα στοιχεία του αμαξώματος (αριθμός πλαισίου). Για να γίνει χρήση του κινήτρου απόσυρσης θα πρέπει το όχημα να έχει ταξινομηθεί εντός της χώρας πριν από την 1/06/2009 δηλαδή μπορούν να αποσυρθούν όλα τα οχήματα που έχουν 1η άδεια κυκλοφορίας πριν τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους! Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη ρύθμιση εισήχθη, καθώς υπάρχουν πολλά οχήματα εισαγωγής από χώρες της ΕΕ και παρά το γεγονός πως η άδεια κυκλοφορίας τους μπορεί να έχει εκδοθεί μετά το 2005 η ημερομηνία παραγωγής τους να είναι πολύ παλαιότερη.
ΙΧ-φορτηγά έως 3,5 τόνους
Ο ιδιοκτήτης ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος κάποιου παλιού οχήματος θα πρέπει να το μεταφέρει σε ένα εξουσιοδοτημένο μέλος της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ) και αμέσως θα λάβει τη σχετική βεβαίωση παραλαβής. Το μέλος της ΕΔΟΕ εκδίδει το Πιστοποιητικό Καταστροφής μέσα σε 8 ημέρες από τη χορήγηση της βεβαίωσης Παραλαβής. Μέσα σε αυτό το διάστημα (8 ημερών), αντίγραφο του Πιστοποιητικού Καταστροφής διαβιβάζεται μαζί με τα στοιχεία του οχήματος (Αδεια Κυκλοφορίας και Πινακίδες) σε οποιαδήποτε υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να γίνει η Οριστική Διαγραφή του Οχήματος. Η υπηρεσία Μεταφορών εκδίδει εντός 3 εργάσιμων ημερών από τη λήψη του Πιστοποιητικού Καταστροφής τη Μηχανογραφημένη Πράξη Οριστικής Διαγραφής εις Διπλούν υπογεγραμμένη η οποία αποτελεί το δικαιολογητικό για την παροχή οικονομικού κινήτρου απόσυρσης στον ιδιοκτήτη.
Φορτηγά άνω των 3,5 τόνων <<Για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων η διαδικασία αλλάζει σε κάποια σημεία, καθώς:
Ο ιδιοκτήτης του οχήματος ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του καταθέτει ο ίδιος σε οποιαδήποτε υπηρεσία Μεταφορών τη βεβαίωση παραλαβής, μαζί με τον κομμένο αριθμό πλαισίου και όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα για να γίνει η διαγραφή του οχήματος. Η υπηρεσία Μεταφορών εκδίδει εντός 3 εργάσιμων από την λήψη της βεβαίωσης Παραλαβής το οποίο και παραδίδει στον ιδιοκτήτη ή τον εκπρόσωπο του.
Η Μηχανογραφημένη Πράξη Οριστικής Διαγραφής στην οποία αναγράφεται επιπλέον ότι η διαγραφή έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις αποτελεί το Δικαιολογητικό για την Παροχή Οικονομικού Κινήτρου Απόσυρσης. Και σε αυτή την περίπτωση όπως και στα ΙΧ εως ότου ολοκληρωθεί η μηχανογραφική εφαρμογή η αναγραφή θα γίνεται χειρόγραφα.
Μέχρις ότου ολοκληρωθεί η μηχανογραφική εφαρμογή της Οριστικής Διαγραφής των Φ.Δ.Χ. αυτοκινήτων, αντί της Μηχανογραφημένης Πράξης Οριστικής Διαγραφής θα εκδίδεται ηλεκτρονικά αντίγραφο αυτής και θα τοποθετείται στον φάκελο του φορτηγού. Στην περίπτωση αυτή οι πινακίδες δεν κατατίθενται.
καταβολή κινήτρων <<Για το οικο*νομικό κίνητρο της απόσυρσης ορίζεται ως τίτλος πληρωμής η Πράξη Οριστικής Διαγραφής.Για το κίνητρο της αγοράς αυτοκινήτου εκδίδεται τίτλος πληρωμής από την Αρχή που εξέδωσε την Αδεια Κυκλοφορίας, στην οποία αναγράφεται και ο αριθμός του αποσυρθέντος οχήματος, επικυρωμένο αντίγραφο της οποίας επισυνάπτεται στον τίτλο πληρωμής.
Με βάση τους ανωτέρω κατά περίπτωση Τίτλους Πληρωμής, στους οποίους θα αναγράφονται από την εκδίδουσα αρχή η ένδειξη Τίτλος Πληρωμής, το προς πληρωμή ποσό, ο αριθμός φορέα και ο κωδικός αριθμός εξόδου, καταβάλλονται τα ποσά των κινήτρων κατά περίπτωση από την αρμόδια ΔΟΥ χωρικής αρμοδιότητας που διαθέτουν τμήμα εξόδων. Η αντικατάσταση κάποιου παλιού οχήματος με καινούργιο ή μεταχειρισμένο Euro 4 ή Euro 5 θα αποδεικνύεται από την άδεια κυκλοφορίας του νέου οχήματος, στην οποία θα αναγράφεται η ένδειξη «Από Απόσυρση του ΙΧ ή Φ.Ι.Χ ή Φ.Δ.Χ.»
 
""Οχήματα για τα οποία οι ιδιοκτήτές τους έχουν υποβάλει δήλωση ακινησίας, εκτός εάν άρουν την ακινησία, καταβάλουν τα οφειλόμενα Τέλη Κυκλοφορίας και ανακτήσουν την άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας.""
Ανακτήσουν την άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας.
Για να ανακτήσουμε την άδεια σαν έμποροι αυτό δεν γίνετε διότι το επάγγελμα μας είναι εμπορία.
Αν όμως παράλληλα έχουμε και ανταλλακτικά,εκεί κάτι μπορεί να γίνει αλλά θα είναι κάτω από 3,5 τόνους.
Φορτηγά μεγαλύτερα τον 8 τόνων τι κάνουμε?
Για αυτό μήπως αυτός ο νομός πρέπει να τροποποιηθεί?
 
Ανακτήσουν την άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Φορτηγά μεγαλύτερα τον 8 τόνων τι κάνουμε?
Για αυτό μήπως αυτός ο νομός πρέπει να τροποποιηθεί?

Σωστά αλλά την απάντηση και την τροποποίηση (αν γίνει) θα στη δωσει ο νεος υπουργός ....
 
Μια ζωή εδώ στην Ελλάδα συνάδελφε υπάρχουν άσχετη άνθρωποι σε άσχετες θέσεις στο δημόσιο.
Όσο με τον νέο υπουργό....καλά κρασιά στα ποτήρια μας πάλι και αναμονή,ενώ άλλη θα τα οικονομάνε και μείς θα αναμένουμε την τροποποίηση του νομού.
 
Και κάτι για το οποίο σας ειχα πει να κάνετε υπομονή .Διαβάστε παρακατω και θα καταλάβετε

«Πάγωσε» πριν καλά-καλά ξεκινήσει η απόσυρση παλαιών IX, καθώς ακόμη δεν έχουν αποσταλεί οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι στις Διευθύνσεις Mεταφορών και Eπικοινωνιών της Nομαρχιακής Aυτοδιοίκησης, αλλά ούτε και στις εφορίες όλης της χώρας που θα ορίζουν τι ακριβώς θα πρέπει να κάνουν οι υπάλληλοι, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν οι υπάλληλοι την ακριβή διαδικασία της απόσυρσης και βέβαια οι ιδιοκτήτες να μην μπορούν να εισπράξουν τα χρήματα που τους αναλογούν μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση!
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες κυβερνητικών στελεχών, οι επίμαχες ερμηνευτικές εγκύκλιοι θα είχαν αποσταλεί μέχρι χθες το απόγευμα στις Διευθύνσεις Mεταφορών αλλά και στις εφορίες, ώστε οι διαδικασίες του μέτρου της απόσυρσης να μπορούν να προχωρήσουν κανονικά από τη Δευτέρα με τη νέα κυβέρνηση!
Ωστόσο εξαιτίας της προχειρότητας και της γραφειοκρατίας μεταξύ κυβέρνησης και υπηρεσιών περισσότερες από 2.000 πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας οχημάτων που έχουν ήδη αποσυρθεί στα κέντρα ανακύκλωσης της Eναλλακτικής Διαχείρισης Oχημάτων Eλλάδος (EΔOE) από το ξεκίνημα του μέτρου βρίσκονται στον «αέρα», καθώς δεν τις δέχονται οι Διευθύνσεις Mεταφορών και Eπικοινωνιών της Nομαρχιακής Aυτοδιοίκησης.
Mάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις τα μέλη EΔOE που παραλαμβάνουν τα παλιά IX σταματούν σταδιακά τις παραλαβές, καθώς οι Διευθύνσεις Mεταφορών δεν δέχονται να παραλάβουν τις πινακίδες κυκλοφορίας και τις άδειες κυκλοφορίας των αποσυρόμενων IX, ώστε να εκδώσουν τη Mηχανογραφημένη Πράξη Oριστικής Διαγραφής εις διπλούν, με την οποία οι κάτοχοι των οχημάτων θα μεταβαίνουν στην εφορία ώστε να λάβουν το ποσό που αντιστοιχεί στο όχημα που έχουν αποσύρει και κυμαίνεται από 500 έως 3.200 για IX και από 500 έως και 9.000 ευρώ για επαγγελματικά οχήματα.
Δεν γνωρίζουν τίποτα...
Yπάλληλοι κάποιας Διεύθυνσης Mεταφορών προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν πολίτες αλλά και μέλη της EΔOE επικοινώνησαν με το αρμόδιο υπουργείο προσπαθώντας να βρουν την άκρη του νήματος χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα.
Mάλιστα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ούτε στο υπουργείο γνώριζαν τι να τους πουν και τελικά τους απάντησαν πως κάποια στιγμή οι εγκύκλιοι θα φθάσουν στα γραφεία τους, χωρίς ωστόσο να το προσδιορίζουν χρονικά...
Ωστόσο μπορεί τα μέλη της EΔOE να σταματούν σταδιακά να παραλαμβάνουν αυτοκίνητα, όμως ήδη οι πρώτες σκηνές απείρου κάλλους έχουν καταγραφεί και σε κάποια Διεύθυνση Mεταφορών στην οποία μετέβη ιδιοκτήτης φορτηγού με τα έγγραφα του οχήματός του και τον αριθμό πλαισίου κομμένο για να τα καταθέσει και μόλις άκουσε από τους υπαλλήλους πως δεν μπορούν να τα δεχθούν παραλίγο να πιαστεί στα χέρια μαζί τους και τα πράγματα ηρέμησαν ευτυχώς με την επέμβαση των ψυχραιμότερων πολιτών που βρίσκονταν εκεί!
Oι εφορίες επίσης όλης της χώρας δεν είναι ενημερωμένες για τον τρόπο καταβολής των χρημάτων, καθώς ούτε και σε εκείνες έχουν αποσταλεί οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δώσουν χρήματα σε κανέναν!
Προχειρότητες...
Eνισχύεται καθημερινά πλέον η άποψη που είχαν κάποια στελέχη της αγοράς πως το μέτρο της απόσυρσης όπως θεσμοθετήθηκε είναι γεμάτο ελλείψεις και ασάφειες, και σε καμία περίπτωση δεν θα λειτουργήσει αποτελεσματικά.
Aλλωστε δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που πίστευαν οι διαδικασίες υλοποίησης του μέτρου και οι καθυστερήσεις ήταν εσκεμμένες, ώστε η απόσυρση παλαιών οχημάτων να ξεκινήσει μόλις λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές για να προσελκύσει ψηφοφόρους η κυβέρνηση... Eπίσης το ΠAΣOK έχει τοποθετηθεί ανοικτά για το θέμα της απόσυρσης και σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του το μέτρο θα επανεξεταστεί, όπως επίσης θα «παγώσουν» και τα αυξημένα Tέλη Kυκλοφορίας για το 2010 σε περίπτωση που κερδίσουν τις εθνικές εκλογές.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες τα οικονομικά κίνητρα για την απόσυρση και αντικατάσταση παλαιών IX με νέα θα τροποποιηθούν και θα ευνοηθούν ιδιαίτερα τα οχήματα που οι εκπομπές ρύπων τους ανέρχονται έως 140 γρ./χλμ. (περίπου 3.000 ευρώ από 2.000 που είναι σήμερα) ενώ στα περισσότερο ρυπογόνα με εκπομπές έως 180 γρ./χλμ. η επιδότηση δεν θα ξεπερνά τις 2.000 ευρώ (σήμερα ανέρχεται έως 3.200 ευρώ).
Tέλος στα IX που εκπέμπουν πάνω από 181 γρ./χλμ. θα ακυρωθεί η επιδότηση καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στελέχη του ΠAΣOK τα εν λόγω οχήματα είναι ρυπογόνα και δεν πρέπει να επιδοτούνται. Ωστόσο για να εξισορροπήσει η αγορά των οχημάτων μεγάλου κυβισμού έχει τεθεί και πάλι στο τραπέζι η άρση απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης, καθώς τα μοντέλα με βενζινοκινητήρες μεγάλου κυβισμού είναι ρυπογόνα, ενώ τα αντίστοιχα με κινητήρες πετρελαίου είναι πολύ πιο «καθαρά»!
Χρειάζονται διευκρινήσεις
Πόσες φορές μπορεί να επιδοτηθεί ένα νέο όχημα;
Aναστάτωση έχει ήδη δημιουργηθεί στην αγορά αυτοκινήτου αλλά και στους καταναλωτές που θα συμμετέχουν στο μέτρο της απόσυρσης, καθώς κανείς δεν έχει διευκρινίσει τι γίνεται μετά το πέρας της αντικατάστασης κάποιου παλιού IX με καινούργιο ή μεταχειρισμένο Euro4 ή Euro5.
Eιδικότερα αν κάποιος αντικαταστήσει το παλιό του IX με ένα νέο και για κάποιους λόγους αναγκαστεί να το πουλήσει σε κάποιον ιδιώτη ή έμπορο που έχει να αποσύρει όχημα και να λάβει την επιδότηση μπορεί να επιδοτηθεί και πάλι ένα όχημα που προέρχεται από απόσυρση και αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας του;
Σύμφωνα με πληροφορίες όταν έχει επιδοτηθεί ένα νέο όχημα με τα 1.000 ευρώ δεν μπορεί να επιδοτηθεί και πάλι ακόμη και αν ο δεύτερος υποψήφιος αγοραστής έχει να αποσύρει κάποιο άλλο παλιό όχημα.
Ωστόσο οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων που θα αγοράσουν ή θα αποκτήσουν κάποια τέτοια αυτοκίνητα από ανταλλαγές δεν γνωρίζει κανείς τι θα γίνει, καθώς αν ισχύσει τελικά η επιδότηση για κάθε νέο IX μόνο μία φορά τότε θα δημιουργηθεί τεράστια αναστάτωση στην αγορά!
 
kάποιοι δεν είναι ευχαριστημένοι από την απόσυρση και προσπαθούν να τη μπλοκάρουν. Διαβάστε ....

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 50 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο εισαγωγής και εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, επισκευής αυτοκινήτων κ.λπ. και ζητούν να ακυρωθεί η. υπ´ αριθμ. 3/2009 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η από 25.9.2009 απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών που αφορούν την απόσυρση των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας.
Στην προσφυγή τους οι 50 επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι η απόσυρση των οχημάτων είναι αντίθετη στο Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ειδικότερα, είναι αντίθετη στις συνταγματικές επιταγές που κατοχυρώνουν την οικονομική ελευθερία, την ελεύθερη άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, την αρχή της αναλογικότητας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πριν την Π.Ν.Π. με την οποία αποφασίστηκε η απόσυρση των αυτοκινήτων δεν προηγήθηκε Στρατηγική Περιβαλλοντικής Εκτίμησης όπως απαιτεί η κοινοτική οδηγία 2001/42/ΕΚ, επισημαίνεται στην προσφυγή, ενώ παράλληλα παραβιάζεται η υποχρέωση του κράτους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Και αυτό, γιατί τα αυτοκίνητα δεν αποσύρονται με βάση την περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλούν οι κινητήρες τους, αλλά με βάση τον χρόνο πρώτης κυκλοφορίας τους και ανεξάρτητα από τους ρύπους που εκπέμπουν, λόγω καλής ή κακής συντήρησης, αλλαγής ή μη καταλύτη, κ.λπ.

Ακόμη, οι 50 υποστηρίζουν ότι η απόσυρση συνιστά κρατική ενίσχυση που απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ σημειώνουν ότι η απόσυρση θα τους επιφέρει οικονομική καταστροφή όπως και σε όσους έχουν καταστήματα «after-market» (συνεργεία αυτοκινήτων, καταστήματα πώλησης αξεσουάρ αυτοκινήτων, κ.λπ.) και αυτό γιατί θα αχρηστευθούν τα εμπορεύματα τους.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=88528
 
kάποιοι δεν είναι ευχαριστημένοι από την απόσυρση και προσπαθούν να τη μπλοκάρουν. Διαβάστε ....

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 50 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο εισαγωγής και εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, επισκευής αυτοκινήτων κ.λπ. και ζητούν να ακυρωθεί η. υπ´ αριθμ. 3/2009 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η από 25.9.2009 απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών που αφορούν την απόσυρση των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας.
Στην προσφυγή τους οι 50 επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι η απόσυρση των οχημάτων είναι αντίθετη στο Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ειδικότερα, είναι αντίθετη στις συνταγματικές επιταγές που κατοχυρώνουν την οικονομική ελευθερία, την ελεύθερη άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, την αρχή της αναλογικότητας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πριν την Π.Ν.Π. με την οποία αποφασίστηκε η απόσυρση των αυτοκινήτων δεν προηγήθηκε Στρατηγική Περιβαλλοντικής Εκτίμησης όπως απαιτεί η κοινοτική οδηγία 2001/42/ΕΚ, επισημαίνεται στην προσφυγή, ενώ παράλληλα παραβιάζεται η υποχρέωση του κράτους για την προστασία του περιβάλλοντος.

Και αυτό, γιατί τα αυτοκίνητα δεν αποσύρονται με βάση την περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλούν οι κινητήρες τους, αλλά με βάση τον χρόνο πρώτης κυκλοφορίας τους και ανεξάρτητα από τους ρύπους που εκπέμπουν, λόγω καλής ή κακής συντήρησης, αλλαγής ή μη καταλύτη, κ.λπ.

Ακόμη, οι 50 υποστηρίζουν ότι η απόσυρση συνιστά κρατική ενίσχυση που απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ σημειώνουν ότι η απόσυρση θα τους επιφέρει οικονομική καταστροφή όπως και σε όσους έχουν καταστήματα «after-market» (συνεργεία αυτοκινήτων, καταστήματα πώλησης αξεσουάρ αυτοκινήτων, κ.λπ.) και αυτό γιατί θα αχρηστευθούν τα εμπορεύματα τους.
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=88528


αλλα δεν μπορει οι 50 καραγκιοζιδες να πανε κοντρα στη πλειοψηφια του συνολου των ιδιοκτητων (χιλιαδες) που οφελουνται απο το μετρο , και φυσικα μαζι οφελειται και το περιβαλλον
Οποτε ακομα και να φτασει να εκδικαστει τετοια προσφυγη , οι δικαστες πρεπει να ειναι καθετοι , σε τετοια μικροσυμφεροντα μια μικρης μεριδας ανθρωπων
 
δηλαδη εμεις με λιγα λογια να κλεισουμε τα σπιτια μας να αφησουμε της οικογενιες μας στον δρομο για να τα κοναμανε αλλη!!
Tα πραματα ειναι πλεον σοβαρα για πολλους συναδελφους καπου πρεπει η κατασταση αυτη να ξεκαθαριση.
 
Μην στεναχωριεσαι και περιμενε... Ας μην ξεχναμε οτι το ελληνικο κρατος <φημιζεται> για την συνεχεια και την συνεπεια του.
 
Δυστυχως εχεις δικιο,απλα οι περισσοτεροι μανδαρινοι της εξουσιας δεν εχουν ποτε δουλεψει στην ζωη τους,απλως καποιοι συνδικαλιστικοι πατερες δουλευαν προ αμνημονευτων χρονων.Αληθεια ποσους απο τους 300 της τωρινης η της προηγουμενης βουλης θα τους προσλαμβανε καποια ιδιωτικη εταιρεια,οπου θα ηταν υποχρεωμενοι να δουλεψουν?Ποσοι εχουν ασκησει καποιο επαγγελμα και ποτε εκτος του πολιτευτου-πολιτικου?
 
Ti περιμένατε το "φοντανάκι" που λέει και ο Τράγκας το πήραν από τους αντιπροσώπους οι παλιοί.
Οι καινούργιοι αν δεν "γλυκαθούν" θα κάνουν το κορόιδο.....
 
Οποιος μιλαει για <φοντανακια> κατι ξερει παραπανω,διοτι <φοντανακια> δινονται και σε αλλους πχ δημοσιογραφους,εκδοτες Αν δεν κανω λαθος τα <φοντανακια> περιφερονται στους διαφορους καλεσμενους και καποιοι οταν δεν παρουν αλλαζουν σταση η μηπως οχι?Τωρα αν θα παρουν <φοντανακι> οι καινουργιοι σε λιγες μερες θα δειξει,μπορει να μην παρουν η να παρουν τουρτα,εξ αλλου ειναι ,αν θυμαμαι καλα ,πιο εμπειροι
 
βλέπω ότι στη Θεσσαλονίκη η εαιρεί Αφων Κωνσταντινίδη έχει δικά της φορτηγά και έρχεται και μαζεύει τα αυτοκίνητα που δεν μπορούν να φτάσουν αυτοδύναμα στη μαντρα. Έχει έδρα αν θυμάμαι καλά κάπου προς το Κορδελιό.
 
Απάντηση: Re: Ξεκινά η απόσυρση

To "φοντανάκι" είναι θαυματουργό σε γλυκαίνει τόσο που μετά σε νοιάζει και αν πας σπίτι σου.

Κεραστείτε ελεύθερα………


Έχει και άλλα μην γκρινιάζετε……..

42-19661336.jpg