ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ Η DIGEA (24-09-2009)

Λογικά ναι (εκτός και αν θέλει αναβάθμιση, που θεωρώ απίθανο για το dream).
Πάντως ας έρθουν πρώτα τα ψηφιακά και σίγουρα θα βρούμε τρόπο να τα δούμε...

"Το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα της DIGEA καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου φέρνοντας την ψηφιακή τηλεόραση σε πόλεις όπως: το Αίγιο, η Ακράτα, τα Ασπρα Σπίτια, το Βραχάτι, το Γαλαξίδι, το Δερβένι, το Διακοπτό, η Ερατεινή, η Ιτέα, το Καμάρι, το Κιάτο, η Κόρινθος, το Λουτράκι, η Ναύπακτος, το Ξυλόκαστρο και η Ψάθα.

Οπως διευκρίνισε η DIGEA, η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής έγινε με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της ενόχλησης του κοινού μιας και η ψηφιακή εκπομπή σε αυτή τη γεωγραφική θέση, δεν επηρεάζει την αντίστοιχη αναλογική και κατά συνέπεια δεν θα προκύψει άμεση ανάγκη προμήθειας αποκωδικοποιητών από το ευρύ κοινό."

Συγγνώμη αλλά είπε κανείς σε αυτούς τους κυρίους να τους υπενθυμίσει πως ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει τόσα χρόνια ΕΡΤ στους λογαριασμού της ΔΕΗ είτε έχει είτε όχι τηλεόραση και τώρα του λένε άντε πάρε αποκωδικοποιητή; Τους είπε κανείς πως έχει όλος ο κόσμος τηλεοράσεις με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη;

Γιατί πρέπει ο κάθε συνταξιούχος στην Κάτω-πέρα Ραχούλα να πάει να πληρώσει ακόμη και 60-100 ευρώ για να δει το αυτονόητο, δηλαδή τηλεόραση;

Μήπως έγινε αγαθό πολυτελείας και η τηλεόραση και δεν το καταλάβαμε;

ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ 'Η ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΟΛΟΥΣ !!!!!!

Η ΕΕ ορίζει παράλληλες αναλογικές-ψηφιακές εκπομπές από το ίδιο σημείο εκπομπής για να μην υπάρχουν προβλήματα.Οχι κλείσιμο πομπών με την μία ή εξαναγκασμό καταναλωτών να λάβουν από άλλες πηγές ή σημεία (προφανώς για το θέμα του άμεσου κόστους).Λόγω της γεωγραφικού ανάγλυφου της χώρας και έλλειψη συχνοτήτων ήταν γνωστά τα προβλήματα....

Επίσης αν διαβάσουμε σχετικά,η εταιρία θεωρεί ότι 40.000 νοικοκυριά θα έχουν πρόβλημα σε ότι προγραμματίζεται μέχρι τέλος του έτους.Τώρα η λογική μας λέει πόσο πραγματικό πληθυσμό έχουν όλες αυτές οι περιοχές,δεν χρειάζεται να μας λένε:guitarist:.

Σίγουρα και οι καταναλωτικές οργανώσεις θα έχουν το λόγο για την συνέχεια,αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κυβέρνιση να συνενοηθεί κανείς....

Last edited:
γκρινια και γι αυτο...?μεχρι πριν 2 μερες ολοι εδω μεσα γκρινιαζαν και δικαιως..."που δεν εχουμε ψηφιακα καναλια","που θα μας περασει και η ουγκαντα και η ζιμπαμπουε","που ουτε το 2010 δεν θα δουμε ψηφιακη" και μολις ανακοινωνεται οτι ξεκινησαν οι εκπομπες αρχισαμε...."ναι εδω δεν εχουμε να φαμε...η ψηφιακη μας μαρανε","να μας πληρωσουν τους δεκτες(αραγε ποιοι...???) δινοντας μας επιδοτηση!""ναι αλλα δεν ειναι high definition 1080p 3d...","και γιατι ειναι mpeg4 και οχι mpeg2..."!!!!
παιδια κατι καλο ξεκινησε,δεν χρειαζεται να γκρινιαζουμε ακομα και γι αυτο....και δεν ειναι μονο προβλημα της επαρχιας η καλη ληψη,εγω μενω στο περαμα λιγα χιλιομετρα απο τον πειραια και σας διαβεβαιω οτι ολο το περαμα δεν βλεπει σχεδον καθολου τα ιδιωτικα καναλια και οποιος τα πιανει εχει αθλια εικονα ακομα και με πατεντες σηκωνοντας κεραιες 4 και 5 μετρων με αντηριδες!
εγω τουλαχιστον χαρηκα και ας δωσω 50-60 ευρω αγοραζοντας εναν αποκωδικοποιητη για να λυθει επτελους ενα προβλημα που μας απασχολει πολλα χρονια εδω στην περιοχη μου

γκρινια και γι αυτο...?μεχρι πριν 2 μερες ολοι εδω μεσα γκρινιαζαν και δικαιως..."που δεν εχουμε ψηφιακα καναλια","που θα μας περασει και η ουγκαντα και η ζιμπαμπουε","που ουτε το 2010 δεν θα δουμε ψηφιακη" και μολις ανακοινωνεται οτι ξεκινησαν οι εκπομπες αρχισαμε...."ναι εδω δεν εχουμε να φαμε...η ψηφιακη μας μαρανε","να μας πληρωσουν τους δεκτες(αραγε ποιοι...???) δινοντας μας επιδοτηση!""ναι αλλα δεν ειναι high definition 1080p 3d...","και γιατι ειναι mpeg4 και οχι mpeg2..."!!!!
παιδια κατι καλο ξεκινησε,δεν χρειαζεται να γκρινιαζουμε ακομα και γι αυτο....και δεν ειναι μονο προβλημα της επαρχιας η καλη ληψη,εγω μενω στο περαμα λιγα χιλιομετρα απο τον πειραια και σας διαβεβαιω οτι ολο το περαμα δεν βλεπει σχεδον καθολου τα ιδιωτικα καναλια και οποιος τα πιανει εχει αθλια εικονα ακομα και με πατεντες σηκωνοντας κεραιες 4 και 5 μετρων με αντηριδες!
εγω τουλαχιστον χαρηκα και ας δωσω 50-60 ευρω αγοραζοντας εναν αποκωδικοποιητη για να λυθει επτελους ενα προβλημα που μας απασχολει πολλα χρονια εδω στην περιοχη μου

+1000
Το να δώσει ενας παπούς 50 ευρώ εφάπαξ για την "βασική" του ψυχαγωγία δεν είναι και κάτι φοβερό, αν μάλιστα σκεφτούμε ότι ...χιλιάδες παπούδες και γιαγιάδες ανα την επικράτεια πληρώνουν τουλάχιστον την μίνιμουμ συνδρομή Νοβα για να βλέπουν τα ελεύθερα κανάλια και αυτό δεν έχει ενοχλήσει κανέναν απολύτως πολιτικό μέχρι σήμερα!

Αν καλυψουν την επαρχια ψηφιακα, θα δειτε ποσοι θα φυγουν απο Νοβα.

Η ΕΕ μιλά για 85% καλύψη για το κλείσιμο των αναλογικών.(οπότε αναλογικά πιθανόν να συνεχιστούν σε ορισμένες περιοχές που έχουν τεχνικό πρόβλημα,κάτι παρόμοιο που έγινε με τα αναλογικά δορυφορικά κανάλια που συνεχίζουν να υπάρχουν.)

Δεν είναι όμως οι περισσότερες περιοχές τόσο χάλια στα αναλογικά των μεγάλων καναλιών,τουλάχιστον σε αρκετές περιφέρειες ανά τη Ελλάδα που έχω παει (και σε χωριά),λόγω εργασίας.Η εικόνα είναι παρόμοια με αυτές καλών λήψεων.Φταίει η ανάλυση,τα χρώματα κλπ που αφορούν μηχανήματα εκπομπής της πλάκας.Το μεγαλύτερο πρόβλημα το εχουν κάποια νησιά.Οσοι έχουν βάλει Νova στην περιφέρεια δεν έχουν βάλει βασικά γι'αυτό το λόγο,αλλά και το συνδιάζουν,καθώς δεν έχουν τίποτε άλλο από επιλογές ψυχαγωγίας,εξόδου κλπ εκτός από το να βλέπουν τηλεόραση.

Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο και το σημείο εκπομπής,η στάθμη του σήματος και αυτό της λήψης.Οσο αφορά το Πέραμα που αναφέρθηκε,όποιος μπορεί να λαμβάνει εκτός από Υμηττό (που έχει πιό πολλα κανάλια και είναι δέλεαρ, και γι'αυτο οι 3 μετρες εγκαταστάσεις) δεν έχει "πρόβλημα".Λήψη στα βασικά κανάλια γίνονταν (όσο είχα δεί στην περιοχή και αυτή,και της Σαλαμίνας) και από Αίγινα και από Γεράνια.Τωρα αν κάποιος έχει πέσει στην περίπτωση και είναι αδικημένος,τα ίδια πιθανόν να αντιμετωπίσει και στην ψηφιακή.

Απλά με την ψηφιακή επίγεια,αν ανοίγουν τα κανάλια από σήμα κλπ,δεν έχεις πρόβλημα παρεμβολών με το παραμικρό και περισσότερες επιλογές από συνολικά κανάλια.

Last edited:
απο αιγινα το περαμα εχει καλη ληψη μονο σε 1-2 καναλια...τα αλλα δεν βλεπονται καθολου!τωρα απο υμηττο η ληψη γινεται στα περισσοτερα καναλα αλλα με με αθλα εικονα γεματη ειδωλα και χιονια...
και δεν ειναι μονο ενας ο ατυχος αλλα χιλιαδες κατοκοι της περιοχης...
οσο για την ληψη της ψηφιακης δεν υπαρχει κανενα προβλημα αφου ολοι οσοι εχουν τηλεορασεις με ενσωματωμενους αποκωδικοποιητες τα κατεβαζουν ευκολα τα καναλια της ερτ

Μέχρι το Πάσχα που είχα παρτίδες με την περιοχή δεν είδα προβλημα όπως το περιγράφεις.Τώρα τι άλλαξε από τότε,δεν ξέρω....

Να προσθέσω ότι η ξαφνική εκπομπή της Digea,παρότι πριν λίγες μέρες έλεγαν άλλα γιατί αργούν,με την Πολιτεία γενικά απούσα να ορίσει και να ελέγξει κάποια πράγματα,και ενόψη εκλογών,όλο αυτό είναι που προκαλεί ερωτηματικά τι θα γίνει στο μέλλον ή που το πάνε κάποιοι κλπ όχι ότι δεν είναι χρήσιμο να γίνει.

Last edited:

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω!!!!

Ωραία τότε αν έχεις λεφτά να δώσεις και στους άλλους που δεν έχουν και θα πρέπει να δώσουν πόσα άραγε για να πάρουν δέκτη!!!

Δεν μιλάω για τον εαυτό μου αλλά για αυτούς που δυστυχώς θα τους πληρώσουν χωρίς να έχουν πάλι από το υστέρημα τους !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αν καλυψουν την επαρχια ψηφιακα, θα δειτε ποσοι θα φυγουν απο Νοβα.

Αμην και πότε !!!!
Άντε να δει η ακατανόμαστη τι εστί βερύκοκο !
Γιατί πολύ είχε σηκώσει τον αμανέ!!!!

+1000
Το να δώσει ενας παπούς 50 ευρώ εφάπαξ για την "βασική" του ψυχαγωγία δεν είναι και κάτι φοβερό, αν μάλιστα σκεφτούμε ότι ...χιλιάδες παπούδες και γιαγιάδες ανα την επικράτεια πληρώνουν τουλάχιστον την μίνιμουμ συνδρομή Νοβα για να βλέπουν τα ελεύθερα κανάλια και αυτό δεν έχει ενοχλήσει κανέναν απολύτως πολιτικό μέχρι σήμερα!

Η δική μου γιαγιά μένει στο Λουτράκι εδώ και χρόνια και δεν έβαλε ποτέ NOVA!
Παρόλα αυτά πληρώνει ΕΡΤ τόσα χρόνια και το σήμα είναι από άθλιο εως μη πως πως!!!! Το είδωλο πάει σύννεφο σε όλα τα κανάλια (και μένει και ψηλά στο βουνό δεν έχει ούτε αντανακλάσεις ούτε τίποτα, έχει αλλάξει 10 μετασχηματιστές και 5 κεραίες, και 2 τηλεοράσεις αλλά τίποτα) γιατί δηλαδή πρέπει να πληρώσει πάλι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δηλαδη ρε παληκαρια για να το καταλαβω και εγω που τις μεσημεριανες ωρες δουλευει το μυαλο με "ντιζελ" ,τα καναλια της Digea θα τα βρισκουμε οπως ας πουμε βρισκουμε και τα ψηφιακα της ερτ ;

Το να δώσει κάποιος 50 για να αγοράσει ένα αποκωδικοποιητή μπορεί να του φαίνεται αστείο ποσό.Για ένα παππού και μια γιαγιά που ζουν στο χωριό με 450 σύνταξη αυτό είναι τεράστιο.Στην ουσία τους κόβει τη μοναδική ίσως διασκέδαση που έχουν.Και μη μου πείτε ότι έχουν βάλει νόβα γιατί δε νομίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των συνδρομητών της είναι παππούδες και γιαγιάδες.Αν δεν κάνω λάθος κάπου διάβασα σε κάποιο φόρουμ στην "υποανάπτυκτη" USA δώσανε επιδότηση για έναν αποκωδικοποιητή ανά οικογένεια.Εμείς είμαστε απλά....μπροστά (από το τέλος)

Παπούδες και γιαγιάδες να βάζουν Nova για να παρακολουθούν τα επίγεια κανάλια, ούτε εγώ ξέρω πάντως. Πόσο μάλλον που μεγάλο ποσοστό από αυτούς που ξέρω έχουν παμπάλαιες τηλεοράσεις και ποιότητα εικόνας "τα μαύρα μου τα χάλια", και αν τους ρωτήσεις πως βλέπουν έτσι σου απαντούν ότι παίζει μια χαρά! (που να τους πεις ότι πρέπει να πάρουν και δέκτη DVB-T)

Όσο για τις επιδοτήσεις δεκτών στις ΗΠΑ, έτσι ακριβώς ήταν, μέχρι δύο κουπόνια των 40$ για κάθε σπίτι...

http://news.cnet.com/Feds-unveil-digital-TV-subsidy-details/2100-1028_3-6166416.html
http://spectrum.ieee.org/blog/semiconductors/devices/tech-talk/will_a_delayed_analog_tv_shutd

Αν είναι να χαντακώσουμε τον "κοσμάκι" επειδή εμείς θέλουμε καλή εικόνα ε όχι να μη βάλουμε ποτέ ψηφιακά!

Δηλαδή αν μεθαύριο γίνουν HD όλα θα πρέπει να πάρει και τηλεόραση ο συνταξιούχος των 450 ευρώ HD ε; Ωραία πράγματα !!!

Compatibility 0 !!!!

Αν είναι να χαντακώσουμε τον "κοσμάκι" επειδή εμείς θέλουμε καλή εικόνα ε όχι να μη βάλουμε ποτέ ψηφιακά!

Δηλαδή αν μεθαύριο γίνουν HD όλα θα πρέπει να πάρει και τηλεόραση ο συνταξιούχος των 450 ευρώ HD ε; Ωραία πράγματα !!!

Compatibility 0 !!!!

Έχουν καμία υποχρέωση η πολιτεία και τα ιδιωτικά κανάλια να σου παρέχουν δωρεάν αποκωδικοποιητές για τη νέα μετάδοση; Μήπως με την ίδια λογική πρέπει να παρέχουν δωρεάν και τις τηλεοράσεις; Έλεος!!! Στο μόνο που έχεις δίκιο είναι πως όλοι πληρώνουν ΕΡΤ, είτε βλέπουν είτε όχι, οπότε από εκεί υπάρχει μία "έμμεση" απαίτηση. Αλλά μη τρελαθούμε κιόλας!!!

Όσο για όσους έχουν ήδη δέκτες με MPEG2, όπως έχω ξαναπεί, έπαιξαν και έχασαν. Εμπιστεύτηκαν μία ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ εκπομπή, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και αγόρασαν δέκτες ή τηλεοράσεις με τέτοιους δέκτες. Ας προσέχατε και μη κλαίγεστε.

Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η βιασύνη. Και η digea δοκιμαστικές εκπομπές κάνει. Όποιος βιάζεται, αγοράζει δέκτη τώρα. Οι υπόλοιποι να περιμένουν το switch off στην περιοχή τους.