ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ Η DIGEA (24-09-2009)

εχοντας δυο δεκτες πανακριβους dreambox http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=908221&postcount=4 παραπονιεσαι για τα 50 ευρω της ψηφιακης!
σαν τις εκπομπες του μικρου θεουλη Αυτια που ρωταει κατι ευτραφεις κυριες εξω απο σουπερ μαρκετ πως τα βγαζουν περα με την οικονομικη κριση και αυτες οργισμενες και κουνωντας τις γεματες απο ψωνια τσαντες "χαλια κυριε Αυτια μου... δεν εχουμε να φαμε...":shot:

1. Το σωστό είναι να ζητάς αυξήσεις. Άντε και καμία επιδότηση.
2. Μπορείς να δεις HD κανάλια και σε CRT.
3. Τα μαγαζιά δίνουν και με 36-48 δόσεις.
4. Το μηχάνημα θα κάνει 50 ευρώ.
5. Οι τράπεζες δίνουν και με 0 συνδρομή κάρτες.
6. Από το 3, 4 και 5 προκύπτει ότι με 1-2 ευρώ/μήνα θα μπορεί κάποιος να πάρει έναν δέκτη.

συμφωνώ και εγώ!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάτι καλό !

ας μην γκρινιάζουμε... δεν είναι πολλά 50ε... όσοι θέλουν ας μαζεύουν λεφτά ως το 2015... 50 λεπτά τον μήνα φτάνουν...

Ως τώρα δέκτες Mpeg4 με 50 ευρώ δεν υπάρχουν στην αγορά της ΕΕ όσο κοίταξα ....

Έχουν καμία υποχρέωση η πολιτεία και τα ιδιωτικά κανάλια να σου παρέχουν δωρεάν αποκωδικοποιητές για τη νέα μετάδοση; Μήπως με την ίδια λογική πρέπει να παρέχουν δωρεάν και τις τηλεοράσεις; Έλεος!!! Στο μόνο που έχεις δίκιο είναι πως όλοι πληρώνουν ΕΡΤ, είτε βλέπουν είτε όχι, οπότε από εκεί υπάρχει μία "έμμεση" απαίτηση. Αλλά μη τρελαθούμε κιόλας!!!

Στην Ιταλία έγινε με παροχή χιλιάδων δωρεάν αποκωδικοποιητών ,αφού σε κάποιες περιοχές δεν υπήρξε ενδιαφέρον..

Όσο για όσους έχουν ήδη δέκτες με MPEG2, όπως έχω ξαναπεί, έπαιξαν και έχασαν. Εμπιστεύτηκαν μία ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ εκπομπή, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και αγόρασαν δέκτες ή τηλεοράσεις με τέτοιους δέκτες. Ας προσέχατε και μη κλαίγεστε.

Και τότε έλεγαν τα ίδια που λένε τώρα,αλλά και τώρα κανείς δεν εγγυάται που θέλουν να το πάνε και τι θα γίνει ή θ'αλλαξει πάλι στο μέλλον ....χώρια ότι στην ΕΕ η πρακτική έχει δείξει ότι εκπομπές με Μpeg4 καταλήγουν πολύ συχνά στο τέλος σε συνδρομητική τηλεόραση.

Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η βιασύνη. Και η digea δοκιμαστικές εκπομπές κάνει. Όποιος βιάζεται, αγοράζει δέκτη τώρα. Οι υπόλοιποι να περιμένουν το switch off στην περιοχή τους.

Δεν νομίζω κανείς ότι βιάζεται,αλλά όταν σου λένε θα σου κλείσουν την παράλληλη παροχή αναλογικών καναλιών,αυτό δεν αφορά δοκιμές,είναι κανονικές εκπομπές (και με συγκεκριμένη ως τώρα ποιότητα), ούτε προβλέπεται έτσι η διαδικασία από τις οδηγίες της ΕΕ,οπότε δίκαιο είναι κάποιοι να θίγονται αν αφορα την περιοχή τους,δεν έχουν χρήματα ή απλά δεν μπορούν να βολευτούν τις νέες τεχνολογίες ....Και μη ξεχνάμε ότι όλα ξεκίνησαν ξαφνικά σε προεκλογική περίοδο,ενω πριν μια βδομάδα έλεγαν άλλα...

Last edited:
leonidas33 wroteΣτην Ιταλία έγινε με παροχή χιλιάδων δωρεάν αποκωδικοποιητών ,αφού σε κάποιες περιοχές δεν υπήρξε ενδιαφέρον..

δηλαδη αν επιδοτηθουν οι δεκτες παλι εμεις δεν θα τους πληρωσουμε???τι λογικη ειναι αυτη?επειδη δηλαδη θα τα δωσουμε εμμεσα και οχι αμεσα αλλαζει το πραγμα?

Στην Ιταλία από ότι θυμάμαι δόθηκαν δωρεάν ,όχι με επιδότιση για τα γνωστά FTA κανάλια.
Αυτά όμως είναι υποθέσεις για την Ελλάδα.Οσο η Πολιτεία δεν ξεκαθαρίζει τα πράγματα σε πολλά θέματα η κατάσταση θα είναι ρευστή σε όφελος επιτηδίων ή μη,όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση συναλλαγής και υπηρεσιών στην Ελλάδα που είναι ασαφείς.

Last edited:
εχοντας δυο δεκτες πανακριβους dreambox http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=908221&postcount=4 παραπονιεσαι για τα 50 ευρω της ψηφιακης!
σαν τις εκπομπες του μικρου θεουλη Αυτια που ρωταει κατι ευτραφεις κυριες εξω απο σουπερ μαρκετ πως τα βγαζουν περα με την οικονομικη κριση και αυτες οργισμενες και κουνωντας τις γεματες απο ψωνια τσαντες "χαλια κυριε Αυτια μου... δεν εχουμε να φαμε...":shot:

1) Το πως έχω πάρει εγώ τα αγαθά μου είναι δικό μου θέμα
2) Θέλεις μήπως και το εκκαθαριστικό να σου ανεβάσω στο internet;
3) Δεν μίλησα για εμένα, αλλά για το σπίτι της γιαγιάς μου και το τι χρήματα έχει πληρώσει αυτή και άλλοι πόσες χιλιάδες σαν και αυτή όπου πρέπει να ξανα πληρώσει επειδή κάποιοι θέλουν να κονομήσουν πουλώντας δέκτες με τον τσαμπουκά για να βλέπουμε τζάμπα Ελληνική τηλεόραση !!!!
4) Αν έχετε εσείς την οικονική και ηθική άνεση αγοράστε μερικές χιλιάδεις δέκτες και κάντε τους δώρο στους ανθρώπους είναι είναι έστω ηθικά ριγμένοι και όχι σε εμένα !!! Εγώ έχω δεν χρειάζομαι.

leonidas33 wroteΣτην Ιταλία έγινε με παροχή χιλιάδων δωρεάν αποκωδικοποιητών ,αφού σε κάποιες περιοχές δεν υπήρξε ενδιαφέρον..

δηλαδη αν επιδοτηθουν οι δεκτες παλι εμεις δεν θα τους πληρωσουμε???τι λογικη ειναι αυτη?επειδη δηλαδη θα τα δωσουμε εμμεσα και οχι αμεσα αλλαζει το πραγμα?

Όχι αλλάζει αν τους ελέγξει κάποιος επιτέλους σε αυτή τη χωρά και αν αντιδράση κάποιος.
Αν δεν μιλάει κανείς όχι 50 ευρώ που λέτε σε λίγο θα βγαίνουν και θα μας ζητάνε νταβατζιλίκι 200-300αριες έτσι για το γαμώτο.

Προτιμώ να τα κάψω παρά να τους τα δώσω !!!

Μήπως έχετε κανένα συμφέρον εσείς που αντιδράτε περίεργα??????
Δεν το κατάλαβα δηλαδή, αντί να είμαστε με το μέρος του κοσμάκι είμαστε με το μέρος αυτών που μια ζωή μας τα τρώνε?

Ξέρετε που θα συμφωνούσα, αν άφηναν τις συχνότητες όπως ηταν και έκπεμπαν και αναλογική και ψηφιακή μαζί. Δε με ενδιαφέρει αν δεν γίνεται να κόψουν το κεφάλι τους να το κάνουν.
Όποιος δεν αγόραζε δέκτη να έβλεπε τα αναλογικά αν θέλετε να πάμε ψηφιακά να τους δώσετε τζάμπα. Αφού κονομάτε από τους πελάτες που σας βλέπουν και θέλετε ψηφιακά να πληρώσετε και εσείς κύριοι καναλάρχες! Να πάμε στην ψηφιακή πλατφόρμα αλλά όχι με το κόστος πάνω στους μη έχοντες πάλι !!!

Last edited:
1. Κόψε την.
2. Με την ψηφιακή επιτέλους θα βλέπουμε μια ικανοποιητική ποιότητα. Όχι πια είδωλα ή παράσιτα.
3. Και οι καναλάρχες λεφτά έβαλαν. Εκατομμύρια και όχι 50 ή 100 ευρώ.

1) Το πως έχω πάρει εγώ τα αγαθά μου είναι δικό μου θέμα
2) Θέλεις μήπως και το εκκαθαριστικό να σου ανεβάσω στο internet;
3) Δεν μίλησα για εμένα, αλλά για το σπίτι της γιαγιάς μου και το τι χρήματα έχει πληρώσει αυτή και άλλοι πόσες χιλιάδες σαν και αυτή όπου πρέπει να ξανα πληρώσει επειδή κάποιοι θέλουν να κονομήσουν πουλώντας δέκτες με τον τσαμπουκά για να βλέπουμε τζάμπα Ελληνική τηλεόραση !!!!
4) Αν έχετε εσείς την οικονική και ηθική άνεση αγοράστε μερικές χιλιάδεις δέκτες και κάντε τους δώρο στους ανθρώπους είναι είναι έστω ηθικά ριγμένοι και όχι σε εμένα !!! Εγώ έχω δεν χρειάζομαι.

Όχι αλλάζει αν τους ελέγξει κάποιος επιτέλους σε αυτή τη χωρά και αν αντιδράση κάποιος.
Αν δεν μιλάει κανείς όχι 50 ευρώ που λέτε σε λίγο θα βγαίνουν και θα μας ζητάνε νταβατζιλίκι 200-300αριες έτσι για το γαμώτο.

Προτιμώ να τα κάψω παρά να τους τα δώσω !!!

Μήπως έχετε κανένα συμφέρον εσείς που αντιδράτε περίεργα??????
Δεν το κατάλαβα δηλαδή, αντί να είμαστε με το μέρος του κοσμάκι είμαστε με το μέρος αυτών που μια ζωή μας τα τρώνε?

Ξέρετε που θα συμφωνούσα, αν άφηναν τις συχνότητες όπως ηταν και έκπεμπαν και αναλογική και ψηφιακή μαζί. Δε με ενδιαφέρει αν δεν γίνεται να κόψουν το κεφάλι τους να το κάνουν.
Όποιος δεν αγόραζε δέκτη να έβλεπε τα αναλογικά αν θέλετε να πάμε ψηφιακά να τους δώσετε τζάμπα. Αφού κονομάτε από τους πελάτες που σας βλέπουν και θέλετε ψηφιακά να πληρώσετε και εσείς κύριοι καναλάρχες! Να πάμε στην ψηφιακή πλατφόρμα αλλά όχι με το κόστος πάνω στους μη έχοντες πάλι !!!

δεν σου ζητησα εγω τιποτα,ουτε σου ειπα πως πηρες τα αγαθα σου φιλε,μακαρι να εισαι καλα και να τα αυξησεις ακομα περισσοτερο.
εγω απλα ειπα οτι κατι καλο ξεκινησε και χαρηκα γι αυτο γιατι περιμεναμε πολλα χρονια να γινει κατι τετοιο και δεν χρειαζεται αμεσως να τα βλεπουμε ολα τοσο αρνητικα...
και μακαρι να δωσουν ολους τους δεκτες δωρεαν μοιραζοντας τους στα σουπερ μαρκετ,χωρις ομως να μου αυξησουν την ηδη δυσβασταχτατη φορολογια

όχι δεν είπες τίποτα για διάβασε λίγο παραπάνω.

Τέλος πάντων.
Εγώ είμαι υπέρ της ψηφιακής απλά όχι να πληρώσουν χρήματα ειδικά άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν και δεν θα έχουν να τα δώσουν και θα αναγκαστούν να κόψουν και την τηλεόραση !!!
Ενώ εμείς που έχουμε (και εγώ μαζί) θα βλέπουμε τα ψηφιακά μας και θα κάνουμε όνειρα για HD.

Εμένα όλο αυτό μου φαίνεται κάπως ! και είναι ειρωνία να βγαίνουν να λένε "πρέπει να προμηθευτείτε δέκτες" έτσι απλά σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Τα έχουν τα ευρώ σαν τα μαρούλια έτσι να φυτρώνουν όπου να'ναι.

Εγώ είμαι υπέρ της ψηφιακής απλά όχι να πληρώσουν χρήματα ειδικά άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν και δεν θα έχουν να τα δώσουν και θα αναγκαστούν να κόψουν και την τηλεόραση !!!

Το γράφεις αυτό σαν να πρόκειται για κάτι κακό.. :rolleyes:

Εγώ πάντως δεν ανησυχώ. Δεν υπάρχει Κυβέρνηση στον πλανήτη που θα άφηνε το μεγαλύτερο Εργαλείο Αποβλάκωσης που διαθέτει στο οπλοστάσιό της να πέσει σε δημοτικότητα / προσβασιμότητα.

Kαλησπέρα παιδιά. Τελικά στην Ελλάδα διαμαρτυρόμαστε για το τίποτα. Κανείς δεν είπε να πληρώνουμε συνέχεια, αλλά πρέπει πάνω από όλα να σκεφτόμαστε ότι η τεχνολογία έχει και αυτή το κόστος της. Δεν νομίζω ότι 50 - 60 ευρώ είναι και τόσο μεγάλο κόστος για το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή, στην οποία, έτσι κι´αλλοιώς θα πάμε. Θυμηθείτε τι έγινε με τη μετάβαση από την ασπρόμαυρη τηλεόραση στην έγχρωμη, όπου τότε αναγκαστικά έπρεπε να αλλάξει κάποιος συσκευή τηλεόρασης. Από τη μια λέμε ότι μας πέρασε και η Κένυα και από την άλλη λέμε ότι θα δώσουμε 60 περίπου ευρώ, για να πάρουμε αποκωδικοποιητές. Ο Αλβανός ή ο Σκοπιανός ή ο Κενυάτης καταναλωτής είναι άραγε σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από τον Έλληνα; Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να πληρώνουμε συνέχεια, αλλά τα 50 ή 60 ή 70 ευρώ δεν είναι και τόσο μεγάλο κόστος, που εξάλλου θα τα δώσεις μια φορά. Αν δηλαδή μας υποχρέωναν να αλλάξουμε τηλεοπτική συσκευή, τι θα κάναμε; Εγώ καλωσορίζω την ψηφιακή τηλεόραση και εύχομαι να έρθει το συντομότερο και σε άλλες περιοχές τις χώρας. Ευχαριστώ.

ναι το mpeg 4 ειναι καλυτερο

ναι ειναι τεχνολογικα ανωτερο

ναι στο μελον θα προσφερει hd - υψηλη ευκρινεια

ναι εκαναν κατι καλο

ομως πηραμε δεκτες εξωτερικους και τηλεορασεις με δεκτη mpeg 2

ναι κανανε κατι καλο - ναι ειναι ανοργανωτοι

το ενα δεν αποκλειει το αλλο

ας ξεκινουσαν κατ ευθειαν με mpeg 4

( σαμπως σκοπευουν να το αξιοποιησουν πληρως )

και κατι αλλο

υπαρχει και το dvb-t2

υπαρχει ... αν δεν κανω λαθος

αν τους ερθει και πουνε dvb - t2 ?

ξανα αλλαγη ...

μπορουσαν απο τωρα ...

δευτερον ...

τηλεοραση εχω και στην κουζινα και στην κρεβατοκαμαρα και αλλου ...

4χ50 ευρω ( αν και δεν κανουν 50 οι δεκτες που ειδα )

113 εκανε ενας ( βεβαια ηταν hd dvb-t mpeg 4 )

To τζάμπα "πεθαίνει" σιγά - σιγά. Να είμαστε ευχαριστημένοι, αν θα βλέπουμε και ελεύθερα σε λίγο καιρό, ό,τι βλέπαμε μέχρι τώρα. Η συνδρομητική ψηφιακή τηλεόραση θα είναι το επόμενο βήμα. Οι είσοδοι για μοντούλα που έχουν σχεδόν όλες οι τηλεοράσεις με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη, γι´ αυτό το σκοπό είναι.

To τζάμπα "πεθαίνει" σιγά - σιγά. Να είμαστε ευχαριστημένοι, αν θα βλέπουμε και ελεύθερα σε λίγο καιρό, ό,τι βλέπαμε μέχρι τώρα. Η συνδρομητική ψηφιακή τηλεόραση θα είναι το επόμενο βήμα. Οι είσοδοι για μοντούλα που έχουν σχεδόν όλες οι τηλεοράσεις με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη, γι´ αυτό το σκοπό είναι.
σε αυτο δεν εχεις και αδικο,λες να σιγα σιγα οχι τσαμπα τηλεοραση.
Τοτε τα πραματα θα ειναι για κλαματα πλεον,στο τελος μας βλεπω να ψαχνουμε προγραματα απο το νετ να βλεπουμε καναλια:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ Η DIGEA (24-09-2009)

Το γράφεις αυτό σαν να πρόκειται για κάτι κακό.. :rolleyes:

Εγώ πάντως δεν ανησυχώ. Δεν υπάρχει Κυβέρνηση στον πλανήτη που θα άφηνε το μεγαλύτερο Εργαλείο Αποβλάκωσης που διαθέτει στο οπλοστάσιό της να πέσει σε δημοτικότητα / προσβασιμότητα.

Πόσο δίκιο έχεις... :grinning-smiley-043

Απλά όταν μιλάμε για ανθρώπους σε μεγάλη ηλικία, ε εκεί πράγματι μπορείς να πεις ότι η τηλεόραση αποτελεί για αυτούς "παράθυρο" στον κόσμο...