ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ Η DIGEA (24-09-2009)

ειναι ο μονος τροπος να βγαλουμε πρακτικα συμπερασματα φιλε Roxy. Το κακο ειναι οτι για να βρεις πια τηλεοραση πρεπει να αγορασεις με mpeg4 ειναι σαν να παιζεις λοττο!!! Δυστυχως δεν εχει απ οτι φαινεται καθιερωθει σα λογοτυπο το mpeg4 ωστε να αναγραφεται πανω στις tv's και αγοραζεις στα τυφλα βασιζομενος στις διαβεβαιωσεις των καταστηματων!

Εχει αναφερθεί ότι είχε ανακοινωθεί ότι σκόπευαν (με διαφημιστικές δηλώσεις στα ΜΜΕ) να εκπέμψουν το Δεκέμβριο γι'Αθήνα,αρχικά από πομπούς της Αίγινας και όσες περιοχές καλύπτουν αυτοί,αν και αφόσον η αγορά ήταν έτοιμη και θα υπάρξει διαφήμιση....
Αυτά πριν αλλάξει η κυβέρνιση,που δήλωσε αναθεώριση του προγράμματος,υποστήριξη στην ΕΡΤ κλπ
Σε κάθε περίπτωση πρέπει και ο εξοπλισμός να είναι συμβατός για λήψη ....

Το κακο ειναι οτι για να βρεις πια τηλεοραση πρεπει να αγορασεις με mpeg4,ειναι σαν να παιζεις λοττο!!! Δυστυχως δεν εχει απ οτι φαινεται καθιερωθει σα λογοτυπο το mpeg4 ωστε να αναγραφεται πανω στις tv's και αγοραζεις στα τυφλα βασιζομενος στις διαβεβαιωσεις των καταστηματων!

Οπως φαίνεται εξαρτάται από το Mpeg4 tuner της κάθε τηλεόρασης και αν έχει κάποιες συμβατές λεπτομέρειες με ότι εκπέμπεται.Αυτό επειδή είναι αρχή ακόμα,ούτε οι εισαγωγείς ξέρουν αν τα προιόντα τους είναι συμβατά οπότε πόσο μάλλον να το ξέρουν τα μαγαζιά και να το διαφημίζουν...Σε καθε περίπτωση συνήθως τα εξωτερικά tuner πάντα είναι καλύτερα από τα εσωτερικά,σε πολλά.

Last edited:
Η τηλεοραση μου εχει MPEG4 δεκτη ,με επιλογη στο σκαν σε Αναλογικο και Ψηφιακο Antenna/Cable, προς το παρον λοιπον μονο ΕΡΤ ψηφιακη :D

Mομίζω δεν έχει δυνατότητα Mpeg4 και απευθύνεται μόνο σε κατόχους Ps3

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που έχει διασταυρώσει από διάφορες πηγές το Nooz.gr, υπάρχει τις τελευταίες ημέρες έντονη δραστηριότητα και στη χώρα μας για πιθανή έναρξη υποστήριξης του προϊόντος και της υπηρεσίας, εκμεταλλευόμενη βέβαια και την έναρξη της μετάδοσης των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών μέσω της ψηφιακής οδού από την Digea.

Για να λεει κατι τετοιο, κατι παραπανω θα ξερει μην προτρεχουμε απλα περιμενουμε.

Η πλάγια διαφήμιση,δεν παύει να είναι διαφήμιση...πόσο μάλλον αν πιστευαμε τι γράφει καθένας εμπορικά στο ιντερνετ...

Το "πιθανή έναρξη υποστήριξης" ξέχασες το τονίσεις,και πως θα γίνει αυτό δεν αναφέρεται τίποτε σχετικά,σε προιόν που δεν υποστηρίζει ως τώρα (σε άλλες αγορές που έχουν ήδη Mpeg4 υπηρεσίες).Εκτός βέβαια αν γίναμε τόσο μεγάλη αγορά και πρωτοπόροι στα θέματα τεχνολογίας και οι πολυεθνικές μας δίνουν πλέον σημασία...

Last edited:
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που έχει διασταυρώσει από διάφορες πηγές το Nooz.gr, υπάρχει τις τελευταίες ημέρες έντονη δραστηριότητα και στη χώρα μας για πιθανή έναρξη υποστήριξης του προϊόντος και της υπηρεσίας, εκμεταλλευόμενη βέβαια και την έναρξη της μετάδοσης των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών μέσω της ψηφιακής οδού από την Digea.

Για να λεει κατι τετοιο, κατι παραπανω θα ξερει μην προτρεχουμε απλα περιμενουμε.

TECHNICAL SPECIFICATIONS
Interface USB 2.0
Connector USB
Supported MPEG2
Interactive TV MHEG-5
Power consumption Not applicable, powered via USB
Voltage DC 5V – 320mA
Dimensions (approx.) 140mm x 70mm x 39.5mm
Weight (approx.) 113g
USB Cable length (approx.) 1.5m

μαλλον δεν μας κανει
απο http://uk.playstation.com/ps3/hardware/accessories/detail/item102429/PlayTV™/

υπαρχει το manual

EDIT:
http://www.ps3news.com/PS3-Online/playtv-patch-1-10-for-sonys-playstation-3-is-now-available/

εδω μιλαει για patch που λυνει το θεμα MPEG4

παρακατω καποιες συζητησεις

http://community.eu.playstation.com/playstationeu/board/message?board.id=417&message.id=32439 &

http://www.boards.ie/vbulletin/showthread.php?t=2055533809

Last edited:
Οι πληροφορίες χρονικά είναι παλιές από την πρόσφατη δημοσίευση του Nooz.gr

Σε κάποια μηχανήματα φαίνεται οτι μπορεί να γίνει ενα είδος firmware update,παίζει με ορισμένους παρόχους μια παραλλαγή του Μpeg4 με περιορισμούς.

Επίσης φημολογία αναφέρει ότι είχε ζητηθεί από πέρσι από την Γαλλική Sony να υπαρξει επίσημη υποστήριξη από την μητρική εταιρία για την χώρα που έχει το πιο διεδομένο Mpeg4 στην ΕΕ,αλλά δεν υπήρξε τότε απάντηση,ούτε τώρα υπάρχει αναφορά αν δουλεύει.

Ακουσον ακουσον,τοσες μερες σπαω το κεφαλι μου γιατι η g10 μου,η οποια εχει mpeg 4 αποκωδικοποιητη,δεν πιανει τα καναλια.ειχα τρελαθει και ειχα κανει και ραντεβου να ερθουν να μου τσεκαρουν την κεραια
Σημερα σιχτηρισα τον δορυφορικο μου δεκτη(εναν echostar 10ετιας) και αποφασισα να παρω εναν καινουργιο
Πηγα λοιπον σε ενα μαγαζι και κατεληξα στον edison argus ο οποιος ειναι και HD και εχει και ενσωματωμενο δεκτη mpeg4
Ηρθα σπιτι τον συνδεσα (ολα καλα με την @%$#%&*# νοβα καρτα μου)...και ουπς ως εκ θαυματος επιασε και τα ψηφιακα mpeg4 καναλια
Αρα φταιει ο @αμωδεκτης της πανασονικ......

Απάντηση: Re: ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ Η DIGEA (24-09-2009)

Ακουσον ακουσον,τοσες μερες σπαω το κεφαλι μου γιατι η g10 μου,η οποια εχει mpeg 4 αποκωδικοποιητη,δεν πιανει τα καναλια.ειχα τρελαθει και ειχα κανει και ραντεβου να ερθουν να μου τσεκαρουν την κεραια
Σημερα σιχτηρισα τον δορυφορικο μου δεκτη(εναν echostar 10ετιας) και αποφασισα να παρω εναν καινουργιο
Πηγα λοιπον σε ενα μαγαζι και κατεληξα στον edison argus ο οποιος ειναι και HD και εχει και ενσωματωμενο δεκτη mpeg4
Ηρθα σπιτι τον συνδεσα (ολα καλα με την @%$#%&*# νοβα καρτα μου)...και ουπς ως εκ θαυματος επιασε και τα ψηφιακα mpeg4 καναλια
Αρα φταιει ο @αμωδεκτης της πανασονικ......

περιοχή ;

Ας μην είμαστε βιαστικοί στο να βγάζουμε απόλυτα συμπεράσματα στην παρούσα φάση.

Οι εκπομπές της Digea είναι ακόμα δοκιμαστικές και θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι οι τεχνικοί να εξοικειωθούν με τα νέα μηχανήματα (avc encoders-multiplexers).

Άλλωστε, υπάρχει αναφορά για 42S10 που έπιασε τα σχετικά κανάλια, οπότε ίσως να είναι απλώς θέμα ευαισθησίας του δέκτη...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=971866&postcount=1231

Η απλή λογική το λέει ότι στην αρχή πάντα γίνονται δοκιμές..

Ξεχνάτε όμως οτι η Digea διαφημίζει από πρίν τις εκλογές,ότι άρχισε να εκπέμπει κανονικά και προέτρεπε να πάρουν δέκτες όσοι θα χάσουν τα αναλογικά κανάλια (που κανονικά έπρεπε να μεταδίδονται παράλληλα απο τό ίδιο σημείο),οπότε θα έχουν δοκιμάσει (υποτίθεται) συμβατότητες και ασυμβατότητες .

Οπότε τα περί δοκιμών , μειωμένου σήματος εκπομπής,και περί ενός τεχνικού που μετέχει σ'αλλο φορουμ που συνήθως γράφει όλα καλά υπέρ της εταιρίας,ακούγονται λίγο ....-bye-

Εν τελει ειναι MPEG4 ,παει και τελειωσε ,να δω αν θα πει κανενα "sorry" το μελος που επεμενε για το αντιθετο και μας ειχε βγαλει ολους ..........-bye-