Ξεκίνημα με πικάπ.

duthman

New member
22 December 2012
19
το ηχοσυστημα μου αποτελειται απο : ενισχυτη audio video control amplifier onkyo Α-SV420 (το μανουαλ εδω http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/49436/Onkyo_ASV420.html )(http://www.hifi-pictures.net/amplifiers-home/Onkyo A-SV420/Onkyo A-SV420.htm) , απο ηχεια τα bose acoustimass 4 και πικαπ ενα technics sl d2 με αλλαγμενη κεφαλη ortofon 2m red . Το θεμα ειναι το συστημα το ειχε αγορασει αυτο η μητερα μου γυρω στο 1995 και οφειλω να ομολογησω πως δεν ξερω τι ψαρια πιανει καθως δεν ξερω τις δυνατοτητες του . Αν εχετε να εκφερετε καποια γνωμη θα ειμουνα υποχρεος. Ειναι σιγουρο παντως πως διαβαζοντας εδω μεσα εχω καταληξει σε μερικα ηχεια , πικαπ κτλ . Οταν θα εχω ενα μπατζετ γυρω στα 4000 θα το αλλαξω ολο. Σκεφτομουνα το εξης : (ενα Clearaudio project με την sumico blue ηχεια τα polk audio Tsi 500 , σε ενισχυτη και phono δεν εχω καταληξει.) Επισης εχω μια απορια , αν συνδεθει το πικαπ σε phono pre amp και μετα ηχεια παιζει η θελει και αλλον ενισχυτη . Ευχαριστω .

.....Επισης εχω μια απορια , αν συνδεθει το πικαπ σε phono pre amp και μετα ηχεια παιζει η θελει και αλλον ενισχυτη ....

Δεν συνδέονται τα ηχεία πάνω στο phono stage (preamp) αλλά στον ενισχυτή, συνεπως πρέπει να συνδεθεί το phono stage σε κάποιο line-in του ενισχυτή. Το phono δεν είναι ενισχυτής ισχύος αλλά προενισχυτικό στάδιο για να μετατρέψει το πολύ ασθενικό σήμα της κεφαλής του πικάπ σε μορφή κατάλληλη για τον κύριο ενισχυτή. Παλαιότερα που η συνηθέστερη πηγή ήταν το πικάπ, όλοι οι ενισχυτές είχαν ενσωματωμένο phono in.

Από οτι βλέπω, ο ενισχυτής έχει είσοδο για κεφαλή ΜΜ.

Last edited:
Έχω την εντύπωση (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος) οτι αν βρείς phono preamp με volume control επάνω του και με κάποιον τελικό ενισχυτή να πάρει το προενισχυόμενο σήμα να το "τελικιάσει" και να το δώσει στα ηχεία....πρέπει να γίνεται.

βεβαια φανταζομαι πως το phono του ενισχυτη μου δεν πρεπει να ειναι καλο μιας και ειναι ενσωματωμενο υποθετω ... οποτε θα μπορουσα να του βαλω ενα ξεχωριστο phono ... απλα δεν ξερω αν κανει αυτος ο ενισχυτης γενικα αν ειναι καλος .. επισης βγαζει εχει περιεργες εισοδους για τα ηχεια με τα γυμνα καλωδιακια

Έχω την εντύπωση (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος) οτι αν βρείς phono preamp με volume control επάνω του και με κάποιον τελικό ενισχυτή να πάρει το προενισχυόμενο σήμα να το "τελικιάσει" και να το δώσει στα ηχεία....πρέπει να γίνεται.

Γίνεται, αλλά δεν είναι πρακτικό. Θα έχεις ένα σύστημα που μπορεί να παίζει μόνο βινύλιο. Ακόμα και εγώ που είμαι φανατικός βινυλάκιας δε μπορώ να περιοριστώ αποκλειστικά σε αυτό. Επίσης περιορίζει σημαντικά τις επιλογές σου σε phono stage. Εγώ ξέρω μόνο δύο τέτοια: το Belari που έχει έξοδο ακουστικών και κάνει κάπου 150 και το FM Acoustics που κάνει 20.000 ευρώ.

Το ενσωματωμένο phono stage δεν θα είναι και πολύ χειρότερο από τα φτηνά. Κάνε τη δουλειά σου με αυτό και αργότερα -αν αλλάξεις ενισχυτή- βλέπεις. Νομίζω ότι τα Acoustimass είναι το αδύνατο σημείο της αλυσίδας σου. Οπότε έχεις την ευκαιρία να πας σωστά: να βρεις πρώτα το κατάλληλο ηχείο για τον χώρο σου και να προχωρήσεις προς τα πίσω.

Απάντηση: Re: Ξεκίνημα με πικάπ.

Το ενσωματωμένο phono stage δεν θα είναι και πολύ χειρότερο από τα φτηνά. Κάνε τη δουλειά σου με αυτό και αργότερα -αν αλλάξεις ενισχυτή- βλέπεις. Νομίζω ότι τα Acoustimass είναι το αδύνατο σημείο της αλυσίδας σου. Οπότε έχεις την ευκαιρία να πας σωστά: να βρεις πρώτα το κατάλληλο ηχείο για τον χώρο σου και να προχωρήσεις προς τα πίσω.

+1

-Κατ' αρχήν καλώς όρισες στην παρέα! :smile:

-Δεύτερον, επειδή έχεις ανοίξει κι' άλλο θέμα περίπου με το ίδιο περιεχόμενο, οφείλω να σου υπενθυμίσω, ότι κανονικά αυτό δεν επιτρέπεται (posthunting) (άρθρ. 2.5 παρ. στ´Κανονισμού).

-Τρίτον,στο θέμα σου:
Η δική μου άποψη είναι πως το τμήμα Phono που είναι ενσωματωμένο στους AV Ενισχυτές είναι κατά κανόνα υποτυπώδες. Και μάλιστα θα έλεγα πως είναι τελευταίο στις προτεραιότητες των κατασκευαστών, καθώς οφείλουν να καλύψουν τόσες πολλές λειτουργίες μέσα από μία και μόνο συσκευή. Κατά τη γνώμη μου θα ωφεληθείς και θ' ακούς καλύτερα μ' ένα οικονομικό εξωτερικό Phono ακόμα και με τα μηχανήματα που έχεις, όπως είναι.
Εξάλλου ακόμα και να κάνω λάθος, δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις στο χώρο σου με το δικό σου set-up πριν το αγοράσεις.
Κι' αυτό το συνηθίζουμε στον τομέα που ασχολούμαστε, όπως ξέρεις... -bye-

καμμια αλλη προταση?

η μια προταση ειναι αν εχεις το μπατζετ των 4000 και σε ενδιαφερει να φτιαξεις ενα ωραιο ηχοσυστημα για να απολαμβανεις τις μουσικες σου, να το παρεις ζεστα το θεμα και να τα αλλαξεις ολα. με 4000 φτιαχνεις ενα ωραιο ηχοσυστημα

η αλλη προταση ειναι να συνεχισεις να ακους με το υπαρχον συστημα . αν μπεις στο τρυπακι να παρεις εξωτερικο phono μετα απο λιγο θα θελεις να αλλαξεις και την κεφαλη μετα θα θες να αλλαξεις τον ενισχυτη κτλπ. με λιγα λογια θα μπεις στον χορο των διαρκων αναβαθμισεων.

-Κατ' αρχήν καλώς όρισες στην παρέα! :smile:

-Δεύτερον, επειδή έχεις ανοίξει κι' άλλο θέμα περίπου με το ίδιο περιεχόμενο, οφείλω να σου υπενθυμίσω, ότι κανονικά αυτό δεν επιτρέπεται (posthunting) (άρθρ. 2.5 παρ. στ´Κανονισμού).

-Τρίτον,στο θέμα σου:
Η δική μου άποψη είναι πως το τμήμα Phono που είναι ενσωματωμένο στους AV Ενισχυτές είναι κατά κανόνα υποτυπώδες. Και μάλιστα θα έλεγα πως είναι τελευταίο στις προτεραιότητες των κατασκευαστών, καθώς οφείλουν να καλύψουν τόσες πολλές λειτουργίες μέσα από μία και μόνο συσκευή. Κατά τη γνώμη μου θα ωφεληθείς και θ' ακούς καλύτερα μ' ένα οικονομικό εξωτερικό Phono ακόμα και με τα μηχανήματα που έχεις, όπως είναι.
Εξάλλου ακόμα και να κάνω λάθος, δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις στο χώρο σου με το δικό σου set-up πριν το αγοράσεις.
Κι' αυτό το συνηθίζουμε στον τομέα που ασχολούμαστε, όπως ξέρεις... -bye-
συγνωμη γι αυτο

αν παρω ενα εξωτερικο phono μπορω να το κουμπωσω στον ονκυο ? σε ποια εισοδο?

Re: Απάντηση: Re: Ξεκίνημα με πικάπ.

βασικα δεν ξερω αν αξιζει να παρω ενα φτηνο phono δεν νομιζω να ακουσω διαφορα απο το τωρινο συστημα , μαλλον θα περιμενω να μαζεψω χρηματα και να το αλλαξω μια καλη , εξαλλου αυτο π εχω τωρα ειναι λυση αναγκης

βασικα δεν ξερω αν αξιζει να παρω ενα φτηνο phono δεν νομιζω να ακουσω διαφορα απο το τωρινο συστημα , μαλλον θα περιμενω να μαζεψω χρηματα και να το αλλαξω μια καλη , εξαλλου αυτο π εχω τωρα ειναι λυση αναγκης

σωστος. θα αλλαξεις phono και μετα απο μια βδομαδα θα πας να αλλαξεις κεφαλη στο πικαπ,μετα θα σου φταινε τα καλωδια θα τα αλλαξεις και αυτα κτλπ. .καλυτερο ειναι να μαζεψεις καποια χρηματα και να κανεις τις αλλαγες που χρειαζονται. μπορεις ομως παραλληλα να διαβασεις αρκετα πραγματα σχετικα που θα σε βοηθησουν ,οπως συνδυασμους κεφαλης-phono , ενισχυτη - ηχειων και αλλα πολλα

σωστος. θα αλλαξεις phono και μετα απο μια βδομαδα θα πας να αλλαξεις κεφαλη στο πικαπ,μετα θα σου φταινε τα καλωδια θα τα αλλαξεις και αυτα κτλπ. .καλυτερο ειναι να μαζεψεις καποια χρηματα και να κανεις τις αλλαγες που χρειαζονται. μπορεις ομως παραλληλα να διαβασεις αρκετα πραγματα σχετικα που θα σε βοηθησουν ,οπως συνδυασμους κεφαλης-phono , ενισχυτη - ηχειων και αλλα πολλα

αυτο κανω μερες τωρα :)) αλλα θελουνε πολλα χρηματα τα ατιμα τα μηχανηματα :)) :guitarist:

αυτο κανω μερες τωρα :)) αλλα θελουνε πολλα χρηματα τα ατιμα τα μηχανηματα :)) :guitarist:

εχει μηχανηματα για ολα τα βαλαντια, μην νομιζεις και γω οτι εχω κανα σουπερ ηχοσυστημα,ακομα λεφτα μαζευω να παρω ηχεια.