Ξέμεινα απο χώρο για δίσκους. Τώρα τί ?...

Re: Απάντηση: Re: Ξέμεινα απο χώρο για δίσκους. Τώρα τί ?...

2. Σε καλύπτω πάνω από 10 φορές...
icon12.gif

:eek:

Φίλε Babis K.,

Αν ήθελα διακριτικότητα δεν θα έμπαινα εδώ μέσα....

Η καλύτερη απάντηση που περίμενα!! Σωστός...
Η ταχύτητες που αναφέρεις είναι πολύ καλές για το κόστος.
Απ' όσο γνωρίζω σε Ethernet NAS πρέπει να δώσεις αρκετά χρήματα για να τις πάρεις.. Επίσης κάνουν rendering πολύ μεγάλο ποσοστό της Gigabit σύνδεσης (θεωρητικά μιλώντας, μιας και συνδέεται μέσω SATA)
Τον θόρυβο όντως μπορείς να τον εκμηδενίσεις με κάποιο σωστό φουρφούρι.

Έχω μέσα 5 δίσκους κι από το LianLi στο HTPC γράφει περίπου με 70-72 ταχύτητα. Από τον ένα δίσκο του LianLi στον άλλον η ταχύτητα πέφτει σχεδόν στο μισό.

Έχεις κάνει και RAID 5, ή απλά χύμα οι δίσκοι;

Αν και αν κοπιάρεις από τον έναν στον άλλο, δύσκολο να έχεις κάνει RAID..

2. Σε καλύπτω πάνω από 10 φορές...
icon12.gif

Και ΤΙ τα κάνεις βρε Μπάμπη?
Πολύ πράμα για να αξίζουν ΟΛΑ αυτά που έχεις...Πάντα είχα αυτή την απορία με όσους κρατάνε ΟΛΕΣ τις ταινίες τους...:worshippy:

Έχεις κάνει και RAID 5, ή απλά χύμα οι δίσκοι;

Αν και αν κοπιάρεις από τον έναν στον άλλο, δύσκολο να έχεις κάνει RAID..

Jbod τους εχει.
Ποιο raid... απ οτι ακουω, παλι γεματος ειναι...:flipout::flipout:

Οχι, εντελως ξεχωριστους και ανεξαρτητους.
Υποψιαζομαι οτι θα μεινει οπου ναναι και απο γραμματα... :)

Η άποψη μου είναι πως htpc και file server, "πρέπει" να είναι διαφορετικά μηχανήματα, πιθανότατα και σε διαφορετικούς χώρους... Μιλάμε φυσικά για gLAN "αναγκαστικά", αλλά... έτσι τα έχεις όλα, χωρίς να ξεφραγκιαστείς. Ισως μπορείς να χρησιμοποιήσεις και παλιότερο h/w σου για να γλιτώσεις χρήματα.

Ταυτόχρονα καταργείς μηχανικούς από το htpc, αφήνεις έναν ssd ή έστω έναν 2.5" από λάπτοπ για να είναι αθόρυβο.

Φτιάχνεις ένα ατομ ή αν μιλάμε για πολλούς δίσκους, καλύτερα ένα φτηνό ΑΜ3 με ένα ευάερο κουτί, κάπου όπου δεν το ακούς και δεν το βλέπεις. Θες και άλλο δίσκο? ΟΚ κανένα πρόβλημα.. τον πετάς μέσα και έτοιμος. Καμία δέσμευση.

==========

Αλλη λύση μπορεί να σου είναι τα sata docks...

Θυμάμαι που είχαμε παλιά, πριν κάτι χρόνια, με τον Χρήστο μια κουβέντα για το αν γίνεται αυτό, όταν είχαν πρωτοβγεί τα port multipliers..

Λύθηκε λοιπόν η απορία.. :smile:

Ναι, δεν υπαρχει κανενα θεμα πλεον.
Το μονο ειναι το θεματακι που ανεφερε ο Μπαμπης με τον ανεμιστηρα, αλλα αυτο λυνεται ευκολα με αντικατασταση.

Re: Απάντηση: Ξέμεινα απο χώρο για δίσκους. Τώρα τί ?...

Η άποψη μου είναι πως htpc και file server, "πρέπει" να είναι διαφορετικά μηχανήματα, πιθανότατα και σε διαφορετικούς χώρους... Μιλάμε φυσικά για gLAN "αναγκαστικά", αλλά... έτσι τα έχεις όλα, χωρίς να ξεφραγκιαστείς. Ισως μπορείς να χρησιμοποιήσεις και παλιότερο h/w σου για να γλιτώσεις χρήματα.

Ταυτόχρονα καταργείς μηχανικούς από το htpc, αφήνεις έναν ssd ή έστω έναν 2.5" από λάπτοπ για να είναι αθόρυβο.

Φτιάχνεις ένα ατομ ή αν μιλάμε για πολλούς δίσκους, καλύτερα ένα φτηνό ΑΜ3 με ένα ευάερο κουτί, κάπου όπου δεν το ακούς και δεν το βλέπεις. Θες και άλλο δίσκο? ΟΚ κανένα πρόβλημα.. τον πετάς μέσα και έτοιμος. Καμία δέσμευση.

==========

Συμφωνω απολυτα...κατ εμε --> htpc με ssd (αν και ΙΣΩΣ να ειναι υπερβολη ...μονο και μονο για ησυχο περιβαλλον) και μετα δικτυωση σε nas (το οποιο βρισκεται σε ξεχωριστο χωρο με ενα full tower Κουτι (coolermaster stacker το θεωρω ιδανικο μιας και παιρνει 12 δισκους+εχει επαρκη και πανω απο ολα ησυχη αεροψυξη). Σαν hardware βαζεις κατι το οποιο να σηκωνει raid 5 και εισαι αρχοντας!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Ξέμεινα απο χώρο για δίσκους. Τώρα τί ?...

==========

Πράγματι αυτή είναι η ιδανικότερη λύση, αν και προσωπικά είμαι λάτρης του RAID 1+0.

Εγώ απο την άλλη εχω αυτό εδώ και 1 χρονο και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος....
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305059&u=DROBO-S

Πολύ ακριβό όμως ρε γαμώτο... Τί παραπάνω κάνει απο το Lian Li EX-50 του Μπάμπη?... Το Lian Li είναι το πρώτο hdd storage kit που βλέπω σε τόσο χαμηλή τιμή..

να σου πω την αληθεια δεν ξερω!!!!
αν και το Λιαν εχει την δυνατοτητα να αλλάζεις τους δισκους του χωρίς να χάνει δεδομένα και να κάνει αυτόματα την αναδιοργάνωση αυτών τότε φυσικά πάρε το.

Απάντηση: Re: Ξέμεινα απο χώρο για δίσκους. Τώρα τί ?...

να σου πω την αληθεια δεν ξερω!!!!
αν και το Λιαν εχει την δυνατοτητα να αλλάζεις τους δισκους του χωρίς να χάνει δεδομένα και να κάνει αυτόματα την αναδιοργάνωση αυτών τότε φυσικά πάρε το.

Αυτό που λες σημαίνει NAS. Το Lian-Li ΔΕΝ είναι μηχάνημα. Είναι ένα δισκόκουτο με ότι σημαίνει αυτό. Βάζεις-βγάζεις δίσκους και την διαχείριση αυτών την κάνεις από το PC.

Ααα, οπότε απο εκεί προέρχεται και η διαφορά τιμής..! Αλλα για αυτό που το θέλω είναι ό,τι πρέπει !!!!

Απάντηση: Re: Ξέμεινα απο χώρο για δίσκους. Τώρα τί ?...

Εγώ απο την άλλη εχω αυτό εδώ και 1 χρονο και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος....
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305059&u=DROBO-S

Βγαίνει νέο DROBO με υποδοχή δικτύου...
http://www.drobo.com/products/drobo-fs.php

(τώρα αν ήθελες δίκτυο στα υπάρχοντα Drobo έπρεπε να αγοράσεις http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305051&u=DROBOSHARE)

Την λύση του Lian Li την ζαχαρώνω αρκετό καιρό απλά δεν ήξερα ότι πωλείται και από το hac shop... είναι ΑΡΙΣΤΗ ΛΥΣΗ...(για κάποιον που δεν θέλει ΝΑΣ)