Re: Απάντηση: Re: Ξέμεινα απο χώρο για δίσκους. Τώρα τί ?...

2. Σε καλύπτω πάνω από 10 φορές...![]()
Αν ήθελα διακριτικότητα δεν θα έμπαινα εδώ μέσα....
Έχω μέσα 5 δίσκους κι από το LianLi στο HTPC γράφει περίπου με 70-72 ταχύτητα. Από τον ένα δίσκο του LianLi στον άλλον η ταχύτητα πέφτει σχεδόν στο μισό.
Έχεις κάνει και RAID 5, ή απλά χύμα οι δίσκοι;
Αν και αν κοπιάρεις από τον έναν στον άλλο, δύσκολο να έχεις κάνει RAID..
Θυμάμαι που είχαμε παλιά, πριν κάτι χρόνια, με τον Χρήστο μια κουβέντα για το αν γίνεται αυτό, όταν είχαν πρωτοβγεί τα port multipliers..
Λύθηκε λοιπόν η απορία.. :smile:
Η άποψη μου είναι πως htpc και file server, "πρέπει" να είναι διαφορετικά μηχανήματα, πιθανότατα και σε διαφορετικούς χώρους... Μιλάμε φυσικά για gLAN "αναγκαστικά", αλλά... έτσι τα έχεις όλα, χωρίς να ξεφραγκιαστείς. Ισως μπορείς να χρησιμοποιήσεις και παλιότερο h/w σου για να γλιτώσεις χρήματα.
Ταυτόχρονα καταργείς μηχανικούς από το htpc, αφήνεις έναν ssd ή έστω έναν 2.5" από λάπτοπ για να είναι αθόρυβο.
Φτιάχνεις ένα ατομ ή αν μιλάμε για πολλούς δίσκους, καλύτερα ένα φτηνό ΑΜ3 με ένα ευάερο κουτί, κάπου όπου δεν το ακούς και δεν το βλέπεις. Θες και άλλο δίσκο? ΟΚ κανένα πρόβλημα.. τον πετάς μέσα και έτοιμος. Καμία δέσμευση.
==========
Αλλη λύση μπορεί να σου είναι τα sata docks...
Η άποψη μου είναι πως htpc και file server, "πρέπει" να είναι διαφορετικά μηχανήματα, πιθανότατα και σε διαφορετικούς χώρους... Μιλάμε φυσικά για gLAN "αναγκαστικά", αλλά... έτσι τα έχεις όλα, χωρίς να ξεφραγκιαστείς. Ισως μπορείς να χρησιμοποιήσεις και παλιότερο h/w σου για να γλιτώσεις χρήματα.
Ταυτόχρονα καταργείς μηχανικούς από το htpc, αφήνεις έναν ssd ή έστω έναν 2.5" από λάπτοπ για να είναι αθόρυβο.
Φτιάχνεις ένα ατομ ή αν μιλάμε για πολλούς δίσκους, καλύτερα ένα φτηνό ΑΜ3 με ένα ευάερο κουτί, κάπου όπου δεν το ακούς και δεν το βλέπεις. Θες και άλλο δίσκο? ΟΚ κανένα πρόβλημα.. τον πετάς μέσα και έτοιμος. Καμία δέσμευση.
==========
Αλλη λύση μπορεί να σου είναι τα sata docks...
Εγώ απο την άλλη εχω αυτό εδώ και 1 χρονο και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος....
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305059&u=DROBO-S
να σου πω την αληθεια δεν ξερω!!!!
αν και το Λιαν εχει την δυνατοτητα να αλλάζεις τους δισκους του χωρίς να χάνει δεδομένα και να κάνει αυτόματα την αναδιοργάνωση αυτών τότε φυσικά πάρε το.
Εγώ απο την άλλη εχω αυτό εδώ και 1 χρονο και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος....
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305059&u=DROBO-S
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.