Ξέμεινα απο χώρο για δίσκους. Τώρα τί ?...

Απάντηση: Re: Ξέμεινα απο χώρο για δίσκους. Τώρα τί ?...

Βγαίνει νέο DROBO με υποδοχή δικτύου...
http://www.drobo.com/products/drobo-fs.php

(τώρα αν ήθελες δίκτυο στα υπάρχοντα Drobo έπρεπε να αγοράσεις http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305051&u=DROBOSHARE)

Την λύση του Lian Li την ζαχαρώνω αρκετό καιρό απλά δεν ήξερα ότι πωλείται και από το hac shop... είναι ΑΡΙΣΤΗ ΛΥΣΗ...(για κάποιον που δεν θέλει ΝΑΣ)

Χρειαζομαι επειγοντος καφε!!!
Δεν προσεξα οτι εχει προταθει....

Η αληθεια ειναι οτι ουτε το drobo που αναφερει ο φιλος ειναι NAs, προφανως λογω απουσιας ethernet.
Αρα, μαλλον η διαφορα τιμης εγκειται σε αλλους παραγοντες...
Παντως, απ οτι εχω δοκιμασει, το LianLi κανει μια χαρα αυτο για το οποιο προοριζεται :)

Βρήκα και αυτά τα δύο DAS στο Πλ@ίσιο ! Καλές τιμές βλέπω...

Αυτό και αυτό ...!

Το ένα λέει πως υποστηρίζει μέχρι 4x1.5TB ... To άλλο (Raidsonic) λέει πως δεν έχει όριο το τί δίσκους θα βάλεις μέσα...

Αλήθεια, γιατί γίνεται αυτό? ... Πώς γίνεται αυτές οι συσκευές (ή κάποιες απο αυτές μάλλον) να έχουν αυτά τα limitations ?

Δηλαδή το Raidsonic είναι για να μπεί σε κουτί? Αν το βάλω δίπλα στο κουτί? Πειράζει ?... Με 4 μακριά SATA καλώδια και 1-2 μακριά molex ?

Το Drobo ήταν ένα από τα πρώτα που άρχισα να ψάχνω. Τελικά εγκατέληψα την ιδέα γιατί μου είπαν οτι έχει πολλά προβλήματα.
Η επόμενη λύση ήταν το Qnap, πολύ ακριβό αλλά το καλύτερο, αλλά και πάλι δεν άξιζαν τόσα λεφτά αν δεν κάνεις - όπως εγώ - χρήση του RAID.
Εγώ ήθελα να βάζω δίσκους 5Τ και να έχω χώρο για 5Τ κι όχι 3.5Τ λόγω RAID.

Re: Απάντηση: Ξέμεινα απο χώρο για δίσκους. Τώρα τί ?...

Το Drobo ήταν ένα από τα πρώτα που άρχισα να ψάχνω. Τελικά εγκατέληψα την ιδέα γιατί μου είπαν οτι έχει πολλά προβλήματα.
Η επόμενη λύση ήταν το Qnap, πολύ ακριβό αλλά το καλύτερο, αλλά και πάλι δεν άξιζαν τόσα λεφτά αν δεν κάνεις - όπως εγώ - χρήση του RAID.
Εγώ ήθελα να βάζω δίσκους 5Τ και να έχω χώρο για 5Τ κι όχι 3.5Τ λόγω RAID.

5x1TB χωράει το Lianli ? ή μπορείς να βάλεις κ 5x2TB ???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξέμεινα απο χώρο για δίσκους. Τώρα τί ?...

5x1TB χωράει το Lianli ? ή μπορείς να βάλεις κ 5x2TB ???

Βεβαίως, μπορείς να βάλεις και δίσκους των 2Τ.
Εγώ έχω 2 των 2Τ και 3 του 1Τ αυτή τη στιγμή. Σε λίγο θα γίνουν και οι 5 2Τ. (Μέχρι να βγούν τα 3Τ :p)

Δηλαδή το Raidsonic είναι για να μπεί σε κουτί? Αν το βάλω δίπλα στο κουτί? Πειράζει ?... Με 4 μακριά SATA καλώδια και 1-2 μακριά molex ?

για την παραπάνω ερώτηση ? Ακούγεται καλή ιδέα? ...

Μπορεί και να γίνετε, αλλά θα σου άρεσε αισθητικά κάτι τέτοιο?
Εμένα πάντως με τίποτα.

Μπορεί και να γίνετε, αλλά θα σου άρεσε αισθητικά κάτι τέτοιο?
Εμένα πάντως με τίποτα.

To ξέρω... αλλα είναι και στη μισή τιμή ρε γαμώτο...

Και άλλο ένα πλεονέκτημα (όπως το βλέπω εγώ) είναι πως οι δίσκοι θα είναι κατευθείαν συνδεμένοι στο PC. Δλδ. δεν θα χρειάζεται να πατάω το διακόπτη να ανοιγοκλείνει. Με αποτέλεσμα να κλείνουν και να ανάβουν όταν θα έχω το PC ανοιχτό/κλειστό...

Συν του οτι μπορώ να το βάλω πίσω πίσω ωστε να μην φαίνεται τίποτα... *

Last edited:
Λές να κάνω καμμιά πατέντα? (αν και τις σιχαίνομαι..?)

Απλά με το κουτί θα είναι κατα ένα μεγάλο ποσοστό πιό συμμαζεμένοι...Αυτό σκέφτηκα...

Οι ταινιοθήκες είναι σαν τις mp3-οθήκες της περασμένης δεκαετίας. Σιγά - σιγά τα βαριέσαι και τα πετάς όλα μαζί ένα πρωί.

Καλύτερα να τα σβήνεις και να αφήνεις λίγα και καλά.

Λές να κάνω καμμιά πατέντα? (αν και τις σιχαίνομαι..?)

Απλά με το κουτί θα είναι κατα ένα μεγάλο ποσοστό πιό συμμαζεμένοι...Αυτό σκέφτηκα...

Νομιζα οτι το ελεγες για πλακα...:bang::bang:

Όχι καθόλου. Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην το κάνω... (με το κουτί εννοώ..)

Ξέρετε αν υπάρχουν μακρυά molex καλώδια?... Και αν ναι, απο πού μπορώ να τα προμηθευτώ ?

Να προσθέσω και μια παλιο-μοδίτικη λύση
Παίρνεις δύο 2TB σκληρούς για να αντικαταστήσεις τους δυο 1ΤΒ.
Κρατάς τους 1ΤΒ σε άλλο σπίτι για off-site backup.
done :-)

Να προσθέσω και μια παλιο-μοδίτικη λύση
Παίρνεις δύο 2TB σκληρούς για να αντικαταστήσεις τους δυο 1ΤΒ.
Κρατάς τους 1ΤΒ σε άλλο σπίτι για off-site backup.
done :-)

Eδώ έχεις ένα δίκιο...