Xenon vs Uhp Part II

Χρηστο, τι θες να πω τελικα... οτι εχει η xenon πιο ευρυ φασμα και αποδιδει περισσοτερα χρωματα ?
Σωστα, κι ενας τυφλος θα το εβλεπε αυτο (απο τα διαγραμματα φυσικα) , στη πραξη ομως τι γινεται ?
Αυτο λεει και ο Μανωλης, οτι με τη χρηση τοσων φιλτρων, αλγοριθμων κλπ το τελικο αποτελεσμα ειναι που ψαχνουμε .

Εκτος αν μιλαμε μονο θεωρητικα περι λαμπών !

Συμφωνω με τον Χρηστο......
Δεν καταλαβαινονται τα μηνυματα που εχουν γραφτει(περιεργος)και λεμε τα ιδια και τα ιδια......

Κωστα , μαλλον δε διαβαζεις αυτα που γραφω ... μαλλον εσκεμενα !!!

Και φυσικα ειδα διαφορες (το εχω γραψει τοσες φορες ) !!!

Τι σημαινει αυτο ?

Οτι αποδιδει πιο πιστα τα χρωματα η xenon απο τις Υπολοιπες ?

Απάντηση: Re: Xenon vs Uhp Part II

Μπαμπη , προφανως και θα εχουν διαφορες (ειδικα out of the box).
Τωρα, αν μιλησουμε για 2 ΣΩΣΤΑ καλιμπαρισμενους προβολεις και με την ΙΔΙΑ φωτεινοτητα (σε D65 ) , τοτε ΔΕΝ μπορεις να δεις διαφορες (εκτος αν τους κοιταξεις με μικροσκοπιο !!!

Φυσικα , ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο να καλιμπραρεις 2 προβολεις και στο τελος να εχουν και την ιδια φωτεινοτητα.

Εχεις στο μυαλο σου , οπως καταλαβαινω, τα χρωματα του Rubby ακι ολων των xenon.

Eιναι (σε πρωτη θεαση) διαφορετικα , τι σημαινει αυτο ?
Εμενα προσωπικα , ποτε δεν μου αρεσαν τα χρωματα του, τα θεωρουσα πολυ "ψευτικα".

Δεν ειναι ομως υποκειμενικο το θεμα.

Ειναι πιο "σωστα" , και με τι το συγκρινουμε - τι θεωρουμε "σωστο" ?

Αμ ελα ντε......!!!!!!σε τσακωσα....χαχαχαχα!!!!
Το ψευτικο που βλεπεις δεν εχει να κανει με το χρωμα .......!!!!

Τωρα, αν μιλησουμε για 2 ΣΩΣΤΑ καλιμπαρισμενους προβολεις και με την ΙΔΙΑ φωτεινοτητα (σε D65 ) , τοτε ΔΕΝ μπορεις να δεις διαφορες (εκτος αν τους κοιταξεις με μικροσκοπιο !!!

Φυσικα , ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο να καλιμπραρεις 2 προβολεις και στο τελος να εχουν και την ιδια φωτεινοτητα.

Εχεις στο μυαλο σου , οπως καταλαβαινω, τα χρωματα του Rubby ακι ολων των xenon.

Εμενα προσωπικα , ποτε δεν μου αρεσαν τα χρωματα του, τα θεωρουσα πολυ "ψευτικα".

Αν διαβαζεις σωστα Κωστα μου, το εγραψα στην αρχη του post μου

αυτο εχει αποδειχθει γραφτει πουθενα και το τονιζεις ?????

Σε δευτερη θεαση και μετα απο το υποθετικο ιδανικο καλιμπραρισμα που στην ουσια σε ρωτα ο Μπαμπης ? Θα ειναι ?

Ψευτικα σε σχεση με τι αληθινο ?

Μαλλον αυτο που θα μου απαντησεις στην προηγουμενη ερωτηση......

:grinning-smiley-043

Αρχική Δημοσίευση από Γιαννης Σπυρου

Αν διαβαζεις σωστα Κωστα μου, το εγραψα στην αρχη του post μου

Ναι αλλα μετα εγραψες οταν καλιμπραριστουν και ειναι ιδιοι σε ολα,δεν θα εχουν διαφορα....

Last edited:

Φτου και απο την αρχη....

Μα αν ειχε δει διαφορα ρε Μπαμπινο δεν θα εγραφε αυτα που γραφει..

Εκτος και αν δεν εχει δει προβολεα της sony...!!!!!!!

Κωστα, εσυ εχεις δει ποτε προβολεα της Sony με Xenon, ΣΩΣΤΑ ρυθμισμενο συμφωνα με τα προτυπα;

Χρηστο, τι θες να πω τελικα... οτι εχει η xenon πιο ευρυ φασμα και αποδιδει περισσοτερα χρωματα ?
Σωστα, κι ενας τυφλος θα το εβλεπε αυτο (απο τα διαγραμματα φυσικα) , στη πραξη ομως τι γινεται ?
Αυτο λεει και ο Μανωλης, οτι με τη χρηση τοσων φιλτρων, αλγοριθμων κλπ το τελικο αποτελεσμα ειναι που ψαχνουμε .

Εκτος αν μιλαμε μονο θεωρητικα περι λαμπών !

Ξαναμανα.

Εγω για μενα δεν θελω να πεις τιποτα. Το διαγραμμα το εχω καταλαβει.

Εσυ προφανως δεν εχεις καταλαβει , παρολο ποσες φορες το εχω γραψει , οτι αυτα ειναι μετρησεις απο τον vw50 και vw100 με colorfacts και οργανα απο το cine4home και αφορουν την πραξη .

Και μη μου πει κανεις οτι ειναι διαφορα αυτη λογο φιλτραρισματος ......

Οσο και λαθος να εχουν τα κολοοργανα στην ακριβεια μετρησεων τους, οι διαφορες ειναι κραυγαλεες, πως να το κανουμε/ Εκτος αν τελικα δεν καταλαβαινεις τι λεει το διαγραμμα, γιατι απο αυτα που γραφεις , ουτε τι εγραψε ο Μανωλης καταλαβες μαλλον.....

Τωρα οσον αφορα ρουμπι κτλ και xenon η διαφορα στο χρωμα κανει ΜΠΑΜ και στα ματια, και μακαρι να γινει το συγκριτικο που ανεφερθηκε παραπανω να μπορεσουμε να τα δουμε ΜΑΖΙ.

Κωστα , μαλλον δε διαβαζεις αυτα που γραφω ... μαλλον εσκεμενα !!!

Και φυσικα ειδα διαφορες (το εχω γραψει τοσες φορες ) !!!

Τι σημαινει αυτο ?

Οτι αποδιδει πιο πιστα τα χρωματα η xenon απο τις Υπολοιπες ?

Ναι , και το ειδες και με τα ματια σου . Αυτο σημαινει . Οτι και επιστημονικα στεκει και φαινεται !!

Ξαναμανα.

Εγω για μενα δεν θελω να πεις τιποτα. Το διαγραμμα το εχω καταλαβει.

Εσυ προφανως δεν εχεις καταλαβει , παρολο ποσες φορες το εχω γραψει , οτι αυτα ειναι μετρησεις απο τον vw50 και vw100 με colorfacts και οργανα απο το cine4home και αφορουν την πραξη .

Και μη μου πει κανεις οτι ειναι διαφορα αυτη λογο φιλτραρισματος ......

Οσο και λαθος να εχουν τα κολοοργανα στην ακριβεια μετρησεων τους, οι διαφορες ειναι κραυγαλεες, πως να το κανουμε/ Εκτος αν τελικα δεν καταλαβαινεις τι λεει το διαγραμμα, γιατι απο αυτα που γραφεις , ουτε τι εγραψε ο Μανωλης καταλαβες μαλλον.....

Τωρα οσον αφορα ρουμπι κτλ και xenon η διαφορα στο χρωμα κανει ΜΠΑΜ και στα ματια, και μακαρι να γινει το συγκριτικο που ανεφερθηκε παραπανω να μπορεσουμε να τα δουμε ΜΑΖΙ.

Χρηστο, το οτι ο φασματογραφος κατεγραψε διαφορα, δεν σημαινει οτι αυτη θα ειναι αντιληπτη απο τα ματια μας!

ΥΓ. Και μην παθιαζεσαι τοσο, κουβεντα κανουμε! :smash:

Να επαναλαβω και σε εσενα την ερωτηση που εκανα στον Κωστα:
Εχεις δει ποτε Sony με Xenon , ρυθμισμενο ΣΩΣΤΑ συμφωνα με το προτυπο;
Αλλιως, δεν μπορεις να μιλας για διαφορες που οφειλονται αποκλειστικα στην λαμπα!

Χρηστο, δουλευω 18 χρονια στη τηλεοραση, και δυστυχως-ευτυχως εχουν δει πολλα τα ματια μου.
Εχω τη τυχη να δουλευω σε ΜΕΓΑλο τηλεοπτικο καναλι και να βλεπω υλικο σε προτογενη μορφη και ασυμπιεστα formατ (film, digital beta , D1, graphics ,klp, ).

Eπισης ολο το τελικο αποτελεσμα ελεγχεται απο ειδικα μηχανηματα (παλμογραφους κλπ) πριν βγει στον αερα και τσεκαρεται απο ειδικους τεχνικους.

Eρχομαι καθημερινα σε επαφη με υλικο βιντεο (kai paliotera se film kai intsa).

Οπως καταλαβαινεις δεν στηριζομαι σε 5-10 dvd αναφορας οπως λεγονται (αστεια εκφραση μαλλον) αλλα σε μετρησεις - και στα ματια μου.

Η xenon λαμπες βγαζουν διαφορετικο λευκο , προφανως και εχουν πιο ευρυ φασμα.

Αυτο ομως δεν εχει να κανει με το τι θα δεις τελικα ΣΗΜΕΡΑ.

Αυριο , ναι.

Και ναι, εχω δει Sony sxrd (εχουμε και στο καναλι), και σε πληροφορω οτι σε σχεση με κορυφαιο DLP και απλη λαμπα UHP , τα χρωματα "εδειχναν" ψευτικα !!!
Η χενον θα αποδωσει καλυτερα - σωστοτερα μονο σε Digital cinema Και με αλλαγμενο προτυπο , που θα ακολουθηθει απο ολη την αλυσιδα παραγωγης (καμερες, φωτισμος , editing kai post prodycrtion).

Κωστα, εσυ εχεις δει ποτε προβολεα της Sony με Xenon, ΣΩΣΤΑ ρυθμισμενο συμφωνα με τα προτυπα;

Σωστα ρυθμιζμενο προβολεα δεν εχω δει ακομα ΓΕΝΙΚΟΣ.....!!!!!

Αυτο που βλεπω(συγκεκριμενα στο χρωμα)δεν χρειαζεται ρυθμιση ακριβη στα προτυπα για να δω την διαφορα...

Out of the box δεν το συζητάμε.
Τουλάχιστον οι 2 προβλείς που είχα εγώ στην κατοχή μου (RUBY & DILA) είχαν τεράστια διαφορα.

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DILA.jpg
    DILA.jpg
    78.4 KB · Views: 42
  • Ruby.jpg
    Ruby.jpg
    85.6 KB · Views: 42
Last edited:

Σωστα ρυθμιζμενο προβολεα δεν εχω δει ακομα ΓΕΝΙΚΟΣ.....!!!!!

Αυτο που βλεπω(συγκεκριμενα στο χρωμα)δεν χρειαζεται ρυθμιση ακριβη στα προτυπα για να δω την διαφορα...

ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΠΑΛΙ?!!!:bang:
Ρε Κωστα, αν ο προβολεας δεν ειναι ρυθμισμενος κατα το προτυπο (πχ Rec 709) τοτε τα χρωματα του θα ειναι ειτε υπερκορεσμενα ειτε υποκορεσμενα και πιθανοτατα σε λαθος σημεια!! Οποτε, θα δεις μεν διαφορες, αλλα δεν θα δεις σωστο -κατα τα προτυπα- χρωμα!!

Χρηστο, το οτι ο φασματογραφος κατεγραψε διαφορα, δεν σημαινει οτι αυτη θα ειναι αντιληπτη απο τα ματια μας!

ΥΓ. Και μην παθιαζεσαι τοσο, κουβεντα κανουμε! :smash:

Μαλλον για να το πουμε ολοκληρωμενα, θα ελεγα οτι και να υπαρχει διαφορα δεν σημαινει οτι γινεται αντιληπτή απο ολους ! Και το ενα μπορει να ισχθυει και το αλλο !

Γι αυτο και παντα για να ειμαστε σωστοι επικαλουμαστε τα οργανα. Αλλες φορες για να επιβεβαιωσουν κι αλλες για να απορριψουν τους ισχυρισμους μας !

Τωρα αν μου ζητας να αρχισω να απορριπτω τις μετρησεις και τους φασματογραφους βαση αυτων που βλεπω.....δεν ξερω , θα το σκεφτω ! Παντως μας ανατρεπεις τα παντα :ernaehrung004:.

υ.γ. Ετσι κουβεντιαζω, με παθος :flipout:, οχι σαν το νωχελικο Ρουλη που δεν εχει πιει καφε στη ζωη του :flipout:. Που χαθηκε? Εμ του εκανα το χατηρι, εμ εξαφανιστηκε :ernaehrung004:

Να επαναλαβω και σε εσενα την ερωτηση που εκανα στον Κωστα:
Εχεις δει ποτε Sony με Xenon , ρυθμισμενο ΣΩΣΤΑ συμφωνα με το προτυπο;
Αλλιως, δεν μπορεις να μιλας για διαφορες που οφειλονται αποκλειστικα στην λαμπα!

ΒΕΒΑΙΩΣ κι εχω δει. Τωρα μπορω να μιλω ? -bye-

Βεβαιως ετσι μου δινεις το δικαιωμα να "την λεω" σε οποιον δεν εχει δει αυτα που λες. Το θεωρεις σωστο?

Out of the box δεν το συζητάμε.
Τουλάχιστον οι 2 προβλείς που είχα εγώ στην κατοχή μου (RUBY & DILA) είχαν τεράστια διαφορα.

attachment.php

attachment.php

Αστα βρε Μπαμπη, τι τα θες. Οι περισσοτεροι θα σου πουν για τα μονιτορ και θα καταλληξουμε στο οτι η μια ειναι απλα "υπερκορεσμενη".........ξαναμανα....:a0210: