καλημέρα, επιστρέφω για ενημέρωση σχετικά με τον xiaomi 4k projector για όσους τυχόν ενδιαφέρονται.
τελικά προχώρησα στην παραγγελία του στα μέσα του προηγούμενου μήνα. το concept που είχα στο μυαλό μου ήταν για τοποθέτηση στο καθιστικό συνδυαστικά με οθόνη alr με όσο το δυνατόν μικρότερη παρέμβαση στο ήδη στημένο σύστημα της τηλεόρασης (Samsung TV 50", ενισχυτής Yamaha RXV671 και 5.1 ηχεία Crystal Audio). Δηλ. χωρίς να κάνω έστω μία τρύπα σε τοίχο και χωρίς να καταργήσω την tv.
Φυσικά για όσους έχουν διαβάσει το νήμα από την αρχή, η πηγή έμπνευσης ήταν ο χρήστης tegonik που υλοποίησε κάτι αντίστοιχο στον δικό του χώρο και μάλιστα το ενθουσιώδες review του για το μηχάνημα τόσο στο νήμα αυτό όσο και στο δικό του site ήταν νομίζω ο κύριος λόγος που πείστηκα και έστρεψα την προσοχή μου στον xiaomi. Και τον ευχαριστώ γι αυτό αν διαβάζει ακόμα το site.
Να σημειώσω εδώ ότι είναι η πρώτη φορά που αγοράζω προβολέα. δεν γνωρίζω τίποτα, δεν είμαι ειδικός γενικά στα θέματα αυτά. απλά μ αρέσουν οι ταινίες και οι σειρές, παρακολουθώ αρκετά, όχι πάρα πολύ, σε καθημερινή βάση, είναι δηλ. μία διασκέδασή μου και προσπαθώ να βρίσκω τρόπους πάντα να τη βελτιώνω στα μέτρα του δυνατού. Για παράδειγμα, στον ήχο είμαι ικανοποιημένος, δεν χρειάζεται να κάνω κάποια αλλαγή και ήδη έχουν περάσει 9 χρόνια από τότε που αγόρασα ενισχυτή και ηχεία. Λες και μπορώ να παίξω και πολύ δυνατά, σε διαμέρισμα μένω και μάλιστα έχω και γειτόνους με καλύτερη ακοή από την δική μου… στην οθόνη όμως με έπαιρνε λόγω χώρου. έβλεπα αυτό το τοίχο γύρω από την τηλεόραση και σκεφτόμουν ότι ήταν κρίμα να μένει έτσι γυμνός. Ταλαντεύτηκα αρκετά για την αγορά τηλεόρασης αλλά τελικά έκρινα ότι ήταν καιρός να δοκιμάσω και έναν προβολέα. Διέθετα και τα χρήματα βέβαια αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
Επίσης δεν είμαι από τους καταναλωτές που ονομάζονται early adopters, θέλω να είμαι αρκετά σίγουρος για το προϊόν που αγοράζω σε γενικές γραμμές, ιδίως αν είναι μία ακριβή αγορά χωρίς να απορρίπτω βέβαια σχετικά καινούρια πράγματα. Για την συγκεκριμένη αγορά όμως είχα αρκετές ανησυχίες. Πρώτη και καλύτερη, το εργοστασιακό σφαλματάκι με το πλακετάκι που κουβαλάει όπως έχω διαβάσει ο συγκεκριμένος προβολέας: αυτό το άγχος λύθηκε αποτελεσματικά από τον χρήστη tegonik και μάλιστα παρατήρησα από το site του ότι έχει βοηθήσει δεκάδες χρήστες από όλο το κόσμο, και μπράβο του για την δουλειά που έριξε. Το δεύτερο ήταν ότι, διαβάζοντας σε ξένα φόρουμ και βλέποντας σχετικό υλικό παρουσιάσεων στο youtube, πιθανά να έβγαζε ένα δυνατό ήχο κατά την διάρκεια της λειτουργίας του αν και αυτό ήταν κάπως αμφιλεγόμενο, κάποιοι χρήστες το ανέφεραν ως coil whine ή κάτι τέτοιο. Τρίτος προβληματισμός από που να το αγοράσω, από την επίσημη αντιπροσωπεία της Ελλάδας που θα σήμαινε πιο ακριβή αγορά αλλά με εγγύηση ή από την Κίνα χωρίς ξεκάθαρη διασφάλιση λειτουργίας του αλλά αρκετά πιο οικονομική αγορά. Τέταρτος προβληματισμός, η αγορά της αντίστοιχης οθόνης (πανί) που έκανε την επένδυση ακόμα πιο ακριβή.