Xiaomi 4K UST Laser Projector

καλημέρα, επιστρέφω για ενημέρωση σχετικά με τον xiaomi 4k projector για όσους τυχόν ενδιαφέρονται.

τελικά προχώρησα στην παραγγελία του στα μέσα του προηγούμενου μήνα. το concept που είχα στο μυαλό μου ήταν για τοποθέτηση στο καθιστικό συνδυαστικά με οθόνη alr με όσο το δυνατόν μικρότερη παρέμβαση στο ήδη στημένο σύστημα της τηλεόρασης (Samsung TV 50", ενισχυτής Yamaha RXV671 και 5.1 ηχεία Crystal Audio). Δηλ. χωρίς να κάνω έστω μία τρύπα σε τοίχο και χωρίς να καταργήσω την tv.

Φυσικά για όσους έχουν διαβάσει το νήμα από την αρχή, η πηγή έμπνευσης ήταν ο χρήστης tegonik που υλοποίησε κάτι αντίστοιχο στον δικό του χώρο και μάλιστα το ενθουσιώδες review του για το μηχάνημα τόσο στο νήμα αυτό όσο και στο δικό του site ήταν νομίζω ο κύριος λόγος που πείστηκα και έστρεψα την προσοχή μου στον xiaomi. Και τον ευχαριστώ γι αυτό αν διαβάζει ακόμα το site.

Να σημειώσω εδώ ότι είναι η πρώτη φορά που αγοράζω προβολέα. δεν γνωρίζω τίποτα, δεν είμαι ειδικός γενικά στα θέματα αυτά. απλά μ αρέσουν οι ταινίες και οι σειρές, παρακολουθώ αρκετά, όχι πάρα πολύ, σε καθημερινή βάση, είναι δηλ. μία διασκέδασή μου και προσπαθώ να βρίσκω τρόπους πάντα να τη βελτιώνω στα μέτρα του δυνατού. Για παράδειγμα, στον ήχο είμαι ικανοποιημένος, δεν χρειάζεται να κάνω κάποια αλλαγή και ήδη έχουν περάσει 9 χρόνια από τότε που αγόρασα ενισχυτή και ηχεία. Λες και μπορώ να παίξω και πολύ δυνατά, σε διαμέρισμα μένω και μάλιστα έχω και γειτόνους με καλύτερη ακοή από την δική μου… στην οθόνη όμως με έπαιρνε λόγω χώρου. έβλεπα αυτό το τοίχο γύρω από την τηλεόραση και σκεφτόμουν ότι ήταν κρίμα να μένει έτσι γυμνός. Ταλαντεύτηκα αρκετά για την αγορά τηλεόρασης αλλά τελικά έκρινα ότι ήταν καιρός να δοκιμάσω και έναν προβολέα. Διέθετα και τα χρήματα βέβαια αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Επίσης δεν είμαι από τους καταναλωτές που ονομάζονται early adopters, θέλω να είμαι αρκετά σίγουρος για το προϊόν που αγοράζω σε γενικές γραμμές, ιδίως αν είναι μία ακριβή αγορά χωρίς να απορρίπτω βέβαια σχετικά καινούρια πράγματα. Για την συγκεκριμένη αγορά όμως είχα αρκετές ανησυχίες. Πρώτη και καλύτερη, το εργοστασιακό σφαλματάκι με το πλακετάκι που κουβαλάει όπως έχω διαβάσει ο συγκεκριμένος προβολέας: αυτό το άγχος λύθηκε αποτελεσματικά από τον χρήστη tegonik και μάλιστα παρατήρησα από το site του ότι έχει βοηθήσει δεκάδες χρήστες από όλο το κόσμο, και μπράβο του για την δουλειά που έριξε. Το δεύτερο ήταν ότι, διαβάζοντας σε ξένα φόρουμ και βλέποντας σχετικό υλικό παρουσιάσεων στο youtube, πιθανά να έβγαζε ένα δυνατό ήχο κατά την διάρκεια της λειτουργίας του αν και αυτό ήταν κάπως αμφιλεγόμενο, κάποιοι χρήστες το ανέφεραν ως coil whine ή κάτι τέτοιο. Τρίτος προβληματισμός από που να το αγοράσω, από την επίσημη αντιπροσωπεία της Ελλάδας που θα σήμαινε πιο ακριβή αγορά αλλά με εγγύηση ή από την Κίνα χωρίς ξεκάθαρη διασφάλιση λειτουργίας του αλλά αρκετά πιο οικονομική αγορά. Τέταρτος προβληματισμός, η αγορά της αντίστοιχης οθόνης (πανί) που έκανε την επένδυση ακόμα πιο ακριβή.

Τέλος πάντων, κατέληξα στην πιο οικονομική αγορά από το site Banggood (πρώτη φορά έκανα αγορά από αυτό το κατάστημα) και συγκεκριμένα από αποθήκη της εταιρείας στην Τσεχία. Το μοντέλο που αγόρασα είναι το Xiaomi 1s, ένα επόμενο μοντέλο από το μοντέλο που παρουσιάστηκε εδώ στο νήμα από τον Tegonik και επιλέχθηκε αυτό για λίγο καλύτερη φωτεινότητα που διαθέτει, τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι πάνω κάτω τα ίδια. Η παραγγελία έγινε στις 16/02 και σε 10 ημέρες δηλ. στις 26/02 έφτασε το πακέτο με την DHL. Τον αγόρασα στα 1.496 ευρώ. Η αποστολή του προϊόντος αφού έγινε από αποθήκη του site στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν περνούσε τελωνείο και ήρθε με την αρχική του συσκευασία της Xiaomi, αυτής με το χαρτονένιο βαλιτσάκι για όσους έχουν δει σχετικά unboxing στο youtube και ήταν ικανοποιητική. Στην συσκευασία περιλαμβάνονταν το τηλεχειριστήριο με δύο μπαταρίες ΑΑΑ και ένα πανάκι καθαρισμού.

Επίσης, παρήγγειλα και την ηλεκτρική οθόνη δαπέδου της Vividstorm στις 92”, το Acoustic Transparent μοντέλο επειδή καθώς θα ανοίγει θα έχει από πίσω του το κεντρικό, το δεξιό και αριστερό ηχείο που είναι κρεμασμένα στον τοίχο γύρω από την tv. Η παραγγελία της οθόνης έγινε από το site της εταιρείας Vividstorm.eu στην τελική τιμή των 1.699 ευρώ. Την οθόνη δεν την έχω παραλάβει ακόμα, έχει έρθει ελλάδα και βρίσκεται στο τελωνείο για κάποιες τελικές εγκρίσεις (μου ζήτησαν από την DHL κάποια αποδεικτικά και υπεύθυνες δηλώσεις να στείλω για να προχωρήσει η παραλαβή, χωρίς να προκύπτουν επιπλέον τελωνειακά έξοδα, αυτό το ήξερα κατόπιν επικοινωνίας με τον εκεί αντιπρόσωπο που έγινε υποδειγματικά μέσω emails). Υπολογίζω να παραλάβω αρχές επόμενης εβδομάδας. Οπότε περισσότερα για αυτή την αγορά προσεχώς.

Πίσω στον xiaomi τώρα. Προκειμένου να είμαι έτοιμος να παίξω όταν θα έφτανε, είχα ήδη παραγγείλει τα εξής δύο προϊόντα: πρώτον, έναν power adaptor για να μετατρέπει την κινέζικη πρίζα σε σούκο. Αυτό γιατί είχα διαβάσει και φανταζόμουν ότι ως κινέζικο προϊόν δεν θα είχε κάποια universal πηγή ρεύματος. Υπάρχει ένα global μοντέλο του προηγούμενου xiaomi (όχι όμως και στο 1s) που ίσως να έχει υποδοχή για λοιπές χώρες εκτός Κίνας και ίσως το interface του να είναι περισσότερο αγγλικό. Για όποιον ενδιαφέρεται, η αγορά έγινε ηλεκτρονικά από ΚΑΥΚΑ και είναι της Hama. Δοκιμάστηκε και παίζει επιτυχώς, οπότε αφού λύθηκε το θέμα της τροφοδοσίας έπρεπε να διαθέτουμε και κάποια πηγή για 4k. Οπότε το δεύτερο προϊόν που αγόρασα, κατόπιν σχετικών μελετών κ παρουσιάσεων του προϊόντος στο Σκρουτζ και στο Youtube, ήταν το android box της Xiaomi, το Mi Box S το οποίο θα διέθετε αρχικά Netflix, Youtube, Kodi κοκ. και μπορούσε να υποστηρίξει ανάλυση 4k. Με αυτά θα ήμουν έτοιμος να δω κάποιο υλικό.

Αρχικά, ελλείψει οθόνης, έχω τοποθετήσει τον xiaomi στο υπνοδωμάτιό μου και προβάλλει σε τοίχο που είναι βαμμένος σε χρώμα off white, δηλ. όχι εντελώς λευκός, ούτε σκούρος γκρίζος, φέρνει στο χρώμα του πάγου. Έχω δύο ελεύθερους τοίχους στο υπνοδωμάτιο, έναν ακριβώς αντιδιαμετρικά απέναντι από την θέση που βρίσκομαι όταν είμαι ξαπλωμένος, σε απόσταση περίπου 3μ και κάτι και βγάζει γύρω στις 90” χοντρικά υπολογίζω και έναν δεύτερο, τον πλευρικό τοίχο από δεξιά του κρεβατιού που είναι κενός και αρκετά μεγαλύτερος, εκεί υπολογίζω ότι βγάζει στο max. περίπου στις 120”. Αλλά στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να μετακινώ το κρεβάτι μου τέρμα αριστερά ώστε να έχω αρκετή απόσταση από το τοίχο για να βλέπω καλά την μεγάλη θέα. Οπότε και κατέληξα στην πρώτη επιλογή που είναι πολύ ικανοποιητική.

Η θέαση είναι και στις δύο περιπτώσεις… κινηματογραφική. Ως πρώτη φορά χρήστης προβολέα, μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα… και σκέφτηκα τι έχανα τόσο καιρό. Ο xiaomi όπως και το box συνδέθηκαν αμφότερα στο δίκτυο με wifi. Η σύνδεση είναι ικανοποιητική χωρίς προβλήματα και ξεσυνδέσεις, αφού με 100άρα vdsl πιάνεί περίπου στα 56-59 Mbps οπότε στριμάρει με ευκολία υλικό 4k. Ο Xiaomi κάνει boot σε πολύ λίγα δευτερόλεπτα και το interface του είναι φυσικά στα… κινέζικα. Αυτό αντιμετωπίζεται εύκολα για αρχή, αλλάζοντας μια επιλογή στις ρυθμίσεις του για αγγλικά και μπορεί κάποιος να το βρει εύκολα στο youtube. Έτσι οι περισσότερες (όχι όλες) οι λειτουργίες του μπορούν πλέον να διαβαστούν και από εμάς. Όσον αφορά τα υπόλοιπα που προσφέρει από υλικό, επειδή από ότι κατάλαβα αυτά που έχει στα κινέζικα εμάς δεν μας ενδιαφέρουν, έχει άλλη μία χρήσιμη επιλογή όπου επιλέγεις μία πηγή εξόδου HDMI όταν κάνει boot, οπότε και μπαίνει κατευθείαν στο περιβάλλον του box.

Όσον αφορά το θέμα του ήχου, να πω ότι η ακοή μου δεν είναι και η καλύτερη δυστυχώς. Το μοντέλο αυτό δεν μου βγάζει κάποιο περίεργο ή δυνατό ήχο ακόμα και δεν ξέρω και αν βγάλει ποτέ. Όμως δεν νομίζω ότι θα προβληματίσει κάποιον ιδιαίτερα, δεν ακούω κάτι ενοχλητικό όπως έχουν διαμαρτυρηθεί άλλοι χρήστες στα φόρουμ του banggood, στο youtube και αλλού. Με μια εφαρμογή ντεσιμπελόμετρου στο κινητό που δεν γνωρίζω την εγκυρότητά της, δεν βγάζει υψηλές μετρήσεις στο ξεκίνημα ή χωρίς να παίζει υλικό. Οπότε όλα καλά προς το παρόν και στο θέμα του θορύβου της συσκευής. Εμένα δεν με ενοχλεί κάτι.

• Like
Reactions: Auslaender
Το remote συνδέεται με Bluetooth και λειτουργεί υποδειγματικά, δεν έχουμε προβληματισμό εκεί. Μάλιστα η απόκρισή του είναι ταχύτατη σε όλες τις επιλογές, στον ήχο και αλλού. Τα δύο remote είναι παρόμοια και σε εμφάνιση και με την επιλογή CEC control μπορείς να χρησιμοποιείς μόνο το ένα για όλες σχεδόν τις λειτουργίες. Μια και μίλησα για τον ήχο του Xiaomi, ο ήχος που βγαίνει από τα ηχεία του είναι αναπάντεχα δυνατός. Είχε επιμείνει πολύ στο θέμα του ήχου ο Tegonik και προφανώς είχε δίκιο (γενικά όλη η παρουσίασή του επιβεβαιώθηκε, τουλάχιστον από την λίγη δική μου εμπειρία με τον προβολέα). Ο ήχος είναι τέρμα ικανοποιητικός για υπνοδωμάτιο ή ακόμα φαντάζομαι και για το καθιστικό μου, πράγμα όμως που δεν θα με απασχολήσει μια και στην τελική του τοποθέτηση θα συνδεθεί με τον ενισχυτή. Αλλά και χωρίς σύστημα 5.1 τα καταφέρνει νομίζω πολύ ικανοποιητικά, σίγουρα καλύτερα από τον ήχο που βγάζει η τηλεόρασή μου, με δυνατό μπάσο στις χαμηλές. Εγώ τα βράδια που βλέπω φτάνω σε ένταση τα 15-20 βαθμούς έντασης από τα 50 που διαθέτει ο προβολέας. Οπότε από θέμα ήχου είμαι πολύ ευχαριστημένος, ιδίως αν κάποιος όπως εγώ θέλει που και που να του αλλάζει θέση και να τον τοποθετεί προσωρινά είτε σε άλλο δωμάτιο ή και να τον πάρει μαζί του για λίγες ημέρες σε κάποιο πατρικό σπίτι, εξοχικό κοκ. Είναι δηλ. μια αυτόνομη συσκευή που παίζει ολοκληρωμένα ήχο εικόνα μόνη της.

Η προβολή στον τοίχο δεν με χαλάει καθόλου χωρίς βέβαια να μπορώ να τον συγκρίνω ακόμα με προβολή στο ειδικό πανί ή σε σύγκριση με άλλο βιντεοπροβολέα. Τον έχω τοποθετήσει σε απόσταση από τον τοίχο στα 18cm (η απόσταση μεταξύ τοίχου και πρόσοψης συσκευής), η προβολή ξεκινάει περίπου στους 28-30 πόντους μετρώντας από το επίπεδο που είναι τοποθετημένος ο προβολέας (το ύψος της συσκευής είναι στα 9cm και συμπεριλαμβάνεται στα 30cm που ξεκινάει η προβολή) και βγάζει εικόνα υπολογίζω γύρω στις 90-91” (2m πλάτος και περίπου 1,10m ύψος, δεν είμαι ακριβής ίσως για το ύψος). Εστιάζει μόνος του χωρίς να ασχοληθεί κάποιος ιδιαίτερα ενώ για να πετύχεις ακριβώς το χώρο που θέλεις να προβάλεις θα χρειαστεί μόνο να μετακινηθεί ελαφριά δεξιά αριστερά στις γωνίες του και μπρος πίσω μέχρι να εντοπίσεις το σημείο που είσαι ευχαριστημένος. Διαθέτει τα βελτιωτικά keystone αλλά και ένα fast focus που τα βρίσκεις στις ρυθμίσεις αλλά και απευθείας από το remote, αλλά τέλος πάντων, πολύ γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις κάποιος όπως εγώ μπορεί να τον τοποθετήσει και να παρακολουθήσει. Να σημειώσω ότι προβάλλω σε αρκετά σκοτεινό χώρο με κλειστά μπατζούρια, δεν μου χρειάζεται να προβάλλω σε φωτεινό δωμάτιο μια και η χρήση του θα γίνεται αποκλειστικά σχεδόν τα βράδια.

• Like
Τι να πω ρε παιδιά, εγώ έχω μείνει προσωπικά πολύ ευχαριστημένος μέχρι και εντυπωσιασμένος. Innovation for everyone λέει το moto της Xiaomi όταν ανοίγει ο προβολέας και τους πιστεύω. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ένα πραγματάκι να βγάζει τέτοια εικόνα με τόση σχετική ευκολία. Ως προσωρινό οδηγό σε σχέση με το καλιμπράρισμα των χρωμάτων χρησιμοποίησα τις ρυθμίσεις που πρότεινε ο Tegonik τον οποίο και πάλι ευχαριστώ, αν διαβάζει το νήμα αυτό. Νομίζω ότι βελτιώθηκαν πολύ τα χρώματα και έγιναν πιο φυσικά σε σχέση με τα standard που είχε αρχικά ο xiaomi, τις πρώτες ημέρες παρακολουθούσα χωρίς να κάνω καμιά ρύθμιση.

Άλλες παρατηρήσεις που μπορώ να γράψω, τέλος, είναι ότι διακρίνω καλύτερη απόδοση στα χρώματα όταν το υλικό από μια σειρά του Netflix είναι σε ultra 4k ανάλυση από ότι αν είναι απλό HD. Στις περιπτώσεις HD υπάρχουν σκηνές όπου κάποια συγκεκριμένα χρώματα (λευκό προς κίτρινο, πχ. κάποια λάμπα στην ταινία ή στη σειρά) πιξελιάζουν, αλλά σε τελική δεν με ενοχλούν και τόσο. Σε υλικό 4k νομίζω ότι η ποιότητα είναι πολύ καλή και αναρωτιέμαι πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει με την οθόνη όταν έρθει με το καλό. Γενικά όμως είμαι ένας βολικός χρήστης.. εδώ έχω παρακολουθήσει άπειρες σειρές και ταινίες στο laptop μου, τι να με χαλάσει…

Οπότε μέχρι τώρα, το υλικό που βλέπω προέρχεται από Netflix, χρησιμοποιώ το Kodi για να στριμάρω ταινίες που έχω στο nas στο καθιστικό και μέσω του adddon Alive.gr στο Kodi βλέπω κανάλια της ελληνικής τηλεόρασης (δυστυχώς δεν κάνουν στρίμινγκ όλα τα κανάλια όλες τις εκπομπές, κάποια κάνουν στρίμινγκ μόνο τις δικές τους παραγωγές). Αλλά για να βλέπω ειδήσεις και master chef όταν θέλω, είναι πολύ ικανοποιητικά. Ίσως συνδέσω και κάποιον ψηφιακό δέκτη αν δεν βρω άλλη ιντερνετική λύση για προβολή των καναλιών.

Αυτά ως μία πρώτη εικόνα μετά από τρεις εβδομάδες χρήσης του προβολέα, ξέρω, έγραψα αρκετά, αλλά ήθελα να δώσω μία όσο το δυνατόν ολοκληρωμένη οπτική κάποιου άσχετου με βιντεοπροβολέα που χρησιμοποιεί τη συσκευή αυτή, έτσι ώστε αν κάποιος είναι σαν κι εμένα και διαβάζει το νήμα αυτό και ενδιαφέρεται να έχει μία εικόνα.

Περισσότερες εντυπώσεις σε συνδιασμό με την vividstorm οθόνη όταν παραλάβω και ολοκληρώσω την τοποθέτηση στο καθιστικό! Ευχαριστώ για την ανάγνωση και όποιος ενδιαφέρεται έστω για κάτι από τα γραφόμενα, ευχαρίστως να απαντήσω αν μπορώ. Καλές θεάσεις να έχουμε!

• Like
Σ' ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες σου. Σου εύχομαι καλές θεάσεις και με το καλό να παραλάβεις και την ηχοπερατή οθόνη! Επειδή είσαι από τους ελάχιστους (για να μην πω μοναδικός) που έχει πάρει αυτή την οθόνη, περιμένουμε διπλές εντυπώσεις! και για τον ήχο και για την εικόνα. Και βέβαια και φωτό όταν τα στήσεις όλα. -bye-

καλημέρα..επειδή θέλω και εγώ να τον παραγγειλω..απλά έχει τελειώσει από ευρωπαϊκή αποθήκη για την ωρα..μπορείς να μας πεις για επίπεδα μαυρου;

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Xiaomi 4K UST Laser Projector

καλημέρα και ευχαριστώ για τις ευχές! ηχοπερατή οθόνη έχει και ο χρήστης El-El που έγραψε δυο σελίδες πριν. θα βάλω κάποιες φωτό σε λίγο από το τρέχον στήσιμο. ξαναλέω ότι δεν είμαι ειδικός στα της εικόνας και ήχου οπότε με επιφύλαξη για όσους ψάχνονται πολύ στα θέματα αυτά, δεν ξέρω πόση αντικειμενικότητα και εγκυρότητα έχει η άποψή μου!

καλημέρα..επειδή θέλω και εγώ να τον παραγγειλω..απλά έχει τελειώσει από ευρωπαϊκή αποθήκη για την ωρα..μπορείς να μας πεις για επίπεδα μαυρου;

τα επίπεδα μαύρου ε; χμμμ δεν ξέρω τι να σου απαντήσω πέρα από το ότι δεν έχω βρει κάτι ενοχλητικό. δηλ. σε σκηνές που είναι σκοτεινές είναι αρκετά ικανοποιητικά, ίσως όχι τόσο μαύρο όσο η plasma tv που έχω στο καθιστικό... αλλά δεν ξέρω κι αυτό αλλάξει με το πανί. ίσως να χρειαστεί και ένα καλιμπράρισμα αν παίρνει κάτι διαφορετικό από τις υπάρχουσες ρυθμίσεις. πάντως σε φωτεινές σκηνές φωτίζεται όλο το δωμάτιο και στα σκοτεινά παρακολουθείται ευχάριστα. αν δεν είχαμε τους περιορισμούς του lockdown ευχαρίστως να ερχόταν κάποιος επίσκεψη να δει ο ίδιος και να κρίνει. το Avengers Endgame που κατέβασα σε 4κ πάντως ήταν πολύ καλό, δεν το παρακολούθησα όλο ακόμα με τον προβολέα, γιατί το έχω δει ήδη καμιά 10αριά φορές...

τα επίπεδα μαύρου ε; χμμμ δεν ξέρω τι να σου απαντήσω πέρα από το ότι δεν έχω βρει κάτι ενοχλητικό. δηλ. σε σκηνές που είναι σκοτεινές είναι αρκετά ικανοποιητικά, ίσως όχι τόσο μαύρο όσο η plasma tv που έχω στο καθιστικό... αλλά δεν ξέρω κι αυτό αλλάξει με το πανί. ίσως να χρειαστεί και ένα καλιμπράρισμα αν παίρνει κάτι διαφορετικό από τις υπάρχουσες ρυθμίσεις. πάντως σε φωτεινές σκηνές φωτίζεται όλο το δωμάτιο και στα σκοτεινά παρακολουθείται ευχάριστα. αν δεν είχαμε τους περιορισμούς του lockdown ευχαρίστως να ερχόταν κάποιος επίσκεψη να δει ο ίδιος και να κρίνει. το Avengers Endgame που κατέβασα σε 4κ πάντως ήταν πολύ καλό, δεν το παρακολούθησα όλο ακόμα με τον προβολέα, γιατί το έχω δει ήδη καμιά 10αριά φορές...
οπότε βλέπεις διαφορά σε 4κ σε σχέση με το full HD σε ευκρίνεια τουλάχιστον.. ;αν και θεωρητικά είναι 4κ γιατί στην ουσία είναι 1080p απλά το 4κ επιτυγχάνεται διαφορετικά σε αυτές τις υλοποιησεις;;είχες και κάποιο κουπόνι για περαιτέρω εκπτωση;καλορίζικος να ναι και καλές θεασεις

οπότε βλέπεις διαφορά σε 4κ σε σχέση με το full HD σε ευκρίνεια τουλάχιστον.. ;αν και θεωρητικά είναι 4κ γιατί στην ουσία είναι 1080p απλά το 4κ επιτυγχάνεται διαφορετικά σε αυτές τις υλοποιησεις;;είχες και κάποιο κουπόνι για περαιτέρω εκπτωση;καλορίζικος να ναι και καλές θεασεις

ναι, οι διαφορές είναι εμφανείς, αυτό μπορώ να το καταλάβω. για την ανάλυση ναι, έχω διαβάσει για το pixel shifting που κάνει αφού δεν είναι native 4k όπως λέγονται οι πιο ακριβοί προβολείς αλλά καταλαβαίνεις αμέσως την ανώτερη ποιότητα στην ανάλυση. κουπόνι όχι δεν βρήκα, αν και έμπαινα συνεχώς πριν παραγγείλω, έκανα την παραγγελία όταν είδα ότι είναι διαθέσιμος σε ευρωπαϊκή αποθήκη στην πιο συμφέρουσα τιμή που μπόρεσα να βρω συγκριτικά με άλλους παρόμοιους εκείνη την χρονική στιγμή. ο ανταγωνιστής του ήταν ένας fengmi 4k με παρόμοια χαρακτηριστικά, ίσως και ίδια, λευκός που τον έδιναν και bundle προσφοράς με ένα sub της xiaomi αλλά δεν υπήρχε λόγος γιατί έχω ήδη subwoofer και δεν ήθελα και λευκό χρώμα (λίγο άσχετο όχι ότι δεν θα μπορούσα να ζήσω και με αυτό). επίσης ο fengmi είχε και on/off button πάνω του που ο xiaomi 1s δεν διαθέτει αλλά και δεν μου είναι απαραίτητο.

όμως διαβάζοντας έναν τύπο γάλλο, στο site του, ήδη στο συγκριτικό του ότι ο xiaomi υπερτερούσε σε αντίθεση και ευκρίνεια και μικρότερο θόρυβο. ο fengmi υπερτερούσε σε input lag για games που όμως εμένα δεν με ενδιαφέρουν. links στα γαλλικά και στα αγγλικά (μετά την γαλλική παρουσίαση ακολουθεί η αγγλική μετάφραση και για τους δύο projectors)

https://www.passionhomecinema.fr/blog/index.php/11/10/2020/test-xiaomi-mijia-1s-4k-lavis-de-gregory/

https://www.passionhomecinema.fr/bl...engmi-cinema-4k-2000-lumens-lavis-de-gregory/

ναι και εγω έχω προβληματίστει στο ποιον να παρω αλλά έχω διαβάσει ότι είναι καλύτερος και νεότερος ο1s ..δε ξέρω τι να κανω

όμως διαβάζοντας έναν τύπο γάλλο, στο site του, ήδη στο συγκριτικό του ότι ο xiaomi υπερτερούσε σε αντίθεση και ευκρίνεια και μικρότερο θόρυβο. ο fengmi υπερτερούσε σε input lag για games που όμως εμένα δεν με ενδιαφέρουν. links στα γαλλικά και στα αγγλικά (μετά την γαλλική παρουσίαση ακολουθεί η αγγλική μετάφραση και για τους δύο projectors)

https://www.passionhomecinema.fr/blog/index.php/11/10/2020/test-xiaomi-mijia-1s-4k-lavis-de-gregory/

https://www.passionhomecinema.fr/bl...engmi-cinema-4k-2000-lumens-lavis-de-gregory/
και διάβασα και το Γάλλο....αυτός..αυτός μας πήρε στο λαιμό του....

Σ' ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες σου. Σου εύχομαι καλές θεάσεις και με το καλό να παραλάβεις και την ηχοπερατή οθόνη! Επειδή είσαι από τους ελάχιστους (για να μην πω μοναδικός) που έχει πάρει αυτή την οθόνη, περιμένουμε διπλές εντυπώσεις! και για τον ήχο και για την εικόνα. Και βέβαια και φωτό όταν τα στήσεις όλα. -bye-

Να προσθεσω και την αφεντιά μου με 120p vividstorm, παραγγελια απο κινα τελικο κοστος 1900ευρω με τελωνειο

ναι και εγω έχω προβληματίστει στο ποιον να παρω αλλά έχω διαβάσει ότι είναι καλύτερος και νεότερος ο1s ..δε ξέρω τι να κανω

εγώ σε αυτές τις περιπτώσεις, πάω πάντα στο νεότερο μοντέλο. πάντως δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι στο δικό μου άπειρο μάτι θα έκανε κάποια ουσιαστική διαφορά ο xiaomi με τον xiaomi 1s ή με τον Fengmi. αυτή την στιγμή είναι σε καλή τιμή o 1s αλλά επειδή έρχεται από Χονγκ Κονγκ δεν γνωρίζω αν το EU priority line που αναφέρουν σε απαλλάσει από τελωνείο, ίσως κάποιος συνάδελφος εδώ να γνωρίζει να μας πει. πάντως θα εμφανιστεί πιστεύω σύντομα και σε ευρωπαική αποθήκη.

Να προσθεσω και την αφεντιά μου με 120p vividstorm, παραγγελια απο κινα τελικο κοστος 1900ευρω με τελωνειο

το επισήμανα κι εγώ προηγουμένως! πολύ καλή τιμή για το μέγεθος... ίσως την πάτησα κι εγώ και έπρεπε να πάρω από Κίνα, αλλά τώρα επικεντρώνομαι στα τρέχοντα και όχι στο τι θα μπορούσε να γίνει.

εγώ σε αυτές τις περιπτώσεις, πάω πάντα στο νεότερο μοντέλο. πάντως δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι στο δικό μου άπειρο μάτι θα έκανε κάποια ουσιαστική διαφορά ο xiaomi με τον xiaomi 1s ή με τον Fengmi. αυτή την στιγμή είναι σε καλή τιμή o 1s αλλά επειδή έρχεται από Χονγκ Κονγκ δεν γνωρίζω αν το EU priority line που αναφέρουν σε απαλλάσει από τελωνείο, ίσως κάποιος συνάδελφος εδώ να γνωρίζει να μας πει. πάντως θα εμφανιστεί πιστεύω σύντομα και σε ευρωπαική αποθήκη.

Καλορίζικος ο προβολέας και να τον ευχαριστηθείς!
Σχετικά με το EU Priority line (όπως και το Priority Direct Mail) μέχρι στιγμής είναι απόλυτα ασφαλές από τελωνείο, έχω κάνει πολλές αγορές από Banggood χωρίς κανένα πρόβλημα.