Xiaomi 4K UST Laser Projector

Πάντως στις 80 ίντσες Ανδρέα μιλάμε για πολύ φως, δεν ξέρω αν πλέον αποτελεί και πρόβλημα σε σκοτεινές θεάσεις. Μιλάμε για 300 nits, σε HDR είναι οκ, σε 1080 υλικό όμως, δεν ξέρω.Η 50αρα sony τηλεόραση που έχω παίζει στα 170 nits να σου δώσω να καταλάβεις.
Ακόμα καλύτερα μιλάμε για ~80fl όταν τα κινηματογραφικά πρότυπα μιλάνε για 12-22fl. Eχουμε όλοι στο μυαλό μας το HDR και ξεχνάμε το HD που ακόμα αποτελεί ΤΕΡΑΣΤΙΟ μέρος του υλικού που βλέπουμε.

Να προσθέσω μια διαπίστωση που έκανα αυτές τις μέρες όσο αφορά την UST προβολή. Εξαιτίας της πολύ κοντινής στόχευσης δεν επηρεάζεται τόσο από τον περιβάλλοντα φωτισμό (το ψιλοήξερα από τα επαγγελματικά μοντέλα σε αίθουσες διδασκαλίας, αλλα σε home cinema δεν είχα την εμπειρία, και πόση διαφορά κάνει).Αν δηλαδή παίξεις σε τοίχο με έναν κλασικό προβολέα με 1600lumen και ανάψεις τα φώτα απλά χαιρετάς την εικόνα. Στον UST χάνεις απλά ένα 20-30% του contrast, η διαφορά είναι χάος. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος που να έχει εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στα φωτόνια. Υπάρχει σύγκρουση φωτονίων και αλλαγή τροχιάς?Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο έτσι που το σκέφτομαι. Με τον Xiaomi στο σπίτι μου μπορώ να παίξω με όλο το σπίτι αναμμένο (στην κυριολεξία) και η εικόνα βλέπεται μια χαρά και όλα αυτά σε λευκό τοίχο, ούτε καν σε ειδική οθόνη UST ALR.

Βέβαια παιδιά υπάρχουν και τεράστια μειονεκτήματα. Πρώτον χρειαζόμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ επίπεδη επιφάνεια (δεν νομίζω να υπάρχει σε σπίτι τοίχος απόλυτα επίπεδος), η παραμικρή ατέλεια κάνει το κάδρο κυματιστό. Επίσης επειδή η γωνία είναι μεγάλη οποιαδήποτε ατέλεια του τοίχου μεγεθύνεται και κάνει μπαμ μέσα στην εικόνα.

Αν κάποιος σκεφτεί να πάρει UST προβολέα για θέαση σε home cinema, ΜΟΝΟ με ειδική ALR οθόνη. Ο UST πάει πακέτο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ με UST ALR οθόνη, ξεχάστε οτιδήποτε άλλο.

Προφανώς θέλει την οθόνη του ώστε να πνίξει και το πολύ φως.
Θέλει ένα τριχιλιαρο για να έχει επιτυχία το συγκεκριμένο setup.
Τώρα σε σύγκριση με μια 80 άρα led lcd δεν ξέρω πόσο κοντά η μακριά είναι σε εικόνα ώστε να αξίζουν αυτά τα τρία χιλιάρικα.
Πλέον οι τηλεόρασης lcd έχουν αρκετές προτάσεις σε αυτά τα μεγέθη.

H εικόνα είναι πολύ καλύτερη, δεν υπάρχει clouding το contrast είναι σαφώς ανώτερο, μπορείς να αλλάξεις μέγεθος κάδρου μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Για εμένα δεν υπάρχει σύγκριση, τουλάχιστον μέχρι ότι έχω δει μέχρι σήμερα...αυτή η laser tv έχει πολλά προτερήματα...και εικόνα?ξυράφι....
Δεν το συζητώ ότι ανταλλάσσω εύκολα αυτό που βλέπω στην LCD μου με την εικόνα που δίνει ο xiaomi...
(Οι 80 είναι λίγες ίντσες, εγώ μιλάω για 100 και πάνω, εκεί έχει νόημα..)

Για καφενεια και χωρους ετστασεως θα πηγανε ταμαμ εδικα αν ενα τοιχο τον στοκαρουν και τον βαψουν με μια γκρι ειδικη μπογια (θυμαμαι που σε καποιο αλλο νημα ειχε ριξει καποιες προτασεις ο Γιαννης Χατζηγεωργιου)

Εγώ ένα μειονέκτημα βρίσκω για χρήση home cinema:
Την τοποθέτηση του κεντρικού ηχείου.

Μην μου λέτε δεν χρειάζεται ο ηχος. Μιλάω για home CINEMA. Όχι για να ακούμε το δελτίο ειδήσεων των 8 και το σαβουροnetflix.

Η αναγκαστική λύση είναι να μπει από κάτω του και στριμμένο προς τα πάνω. Λάθος βέβαια. Για αυτό λέω μειονέκτημα.

Re: Απάντηση: Xiaomi 4K UST Laser Projector

Εγώ ένα μειονέκτημα βρίσκω για χρήση home cinema:
Την τοποθέτηση του κεντρικού ηχείου.

Μην μου λέτε δεν χρειάζεται ο ηχος. Μιλάω για home CINEMA. Όχι για να ακούμε το δελτίο ειδήσεων των 8 και το σαβουροnetflix.

Η αναγκαστική λύση είναι να μπει από κάτω του και στριμμένο προς τα πάνω. Λάθος βέβαια. Για αυτό λέω μειονέκτημα.
Εκτος αν εχεις χωρο οπως εγω πισω απ το κεντρικο με μια προεκταση στο επιπλο, δεν θα φαινεται κι ολας το προβολι.

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σωστά Κώστα.

Ανδρέα παντού μπορεί να μπει. Λέμε ποια είναι η σωστή θεση. Το κεντρικό ούτε στο πάτωμα πάει ούτε στο ταβάνι.π

Τάσο δεν μίλησα ούτε για το πάτωμα ούτε για ταβάνι.
Όταν δεν υπάρχει ηχοδιαπέρατη οθόνη για να μπει πίσω από αυτή , ( που αν θέλουμε να είμαστε σωστοί αυτή είναι η πραγματική του θέση) δύο είναι οι διαθέσιμες θέσεις του κεντρικού ηχείου.
Ή στην κάτω πλευρά της οθόνης ή στην πάνω πλευρά της οθόνης.
Εφόσον η οθόνη έχει κεντραριστεί ώστε το οπτικό μας πεδίο να είναι σε κάθετη γωνία με το κέντρο της οθόνης, το αποτέλεσμα ακουστικά είναι απολύτως το ίδιο.

Προφανώς και υπάρχει διόρθωση τραπεζίου-παραμόρφωσης. Εδώ έχει ο δικός μου που είναι λαμπάτος και 4 χρόνια παλιός, δε θα χει αυτός; Απλώς, η κοπέλα μάλλον δε θα έκανε καν τον κόπο να μπει στο μενού να το διορθώσει. Έτσι και αλλιώς, promo βιντεάκια για τις xy screens είναι αυτά, προκειμένου να τις παραγγείλεις μέσω youtube. Αυτές είναι τύπου κάδρου με gain 0.8. Αυτό που βλέπω εγώ στην πράξη είναι ότι παρόλο που βλέπεις μια χαρά και με τέρμα αναμένα τα φώτα με αυτές τις οθόνες, πάλι πρέπεις να αποφεύγεις να πέφτει απευθείας φως πάνω τους, αλλιώς πεπλιάζει-γκριζάρει ελαφρά η εικόνα και εδώ έχουμε επιπλέον το δυνατό ελληνικό ημερήσιο φως-ήλιο που τρυπώνει από παντού. Από κει και πέρα, κριτήριο αγοράς ενός τέτοιου μηχανήματος, πέρα από την τιμή, είναι το φως που βγάζει και το αγγλικό μενού.

https://www.youtube.com/watch?v=l7vX95bbfic

https://www.youtube.com/watch?v=E0u57vAcEbk

https://www.youtube.com/watch?v=q7Jo35qR1us

Appotronics Wemax A300 on 100 inch XY Ambient Light Rejecting Projection Screen.

Υ.Γ. Φίλε tegonik, τελικά έστησες τη vividstorm να μας πεις τις εντυπώσεις σου;

Με έχουν τσακίσει κάποια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω κατα περιόδους και δεν έχω τα κουράγια ούτε το ναύλον να σκίσω...υποθέτω κάπου μέσα στην επόμενη βδομάδα...

Με έχουν τσακίσει κάποια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω κατα περιόδους και δεν έχω τα κουράγια ούτε το ναύλον να σκίσω...υποθέτω κάπου μέσα στην επόμενη βδομάδα...

Περαστικα , take your time , -bye-