Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

es/ρυθμισεις/ρυθμισεις υπενθυμισης νεου αρχειου/υπενθυμιση νεου αρχειου και το ξετικαρεις

Ήρθε το usb 2.0 to LAN ανταπτορακι με τσιπακι asix των τριών δολαρίων από aliexpress και δούλεψε αυτόματα. Για μένα ήταν απαραίτητο γιατί το WiFi από τον ρουτερ του παροχου είναι ψιλό χάλια.

Ήρθε το usb 2.0 to LAN ανταπτορακι με τσιπακι asix των τριών δολαρίων από aliexpress και δούλεψε αυτόματα. Για μένα ήταν απαραίτητο γιατί το WiFi από τον ρουτερ του παροχου είναι ψιλό χάλια.

Πολύ καλό νέο για οσους το χρειάζονται.
Δώσε και ενα λινκ απο το ανταπτοράκι αν θες.

Σήμερα το παρέλαβα, περίπου 15 μέρες από την παραγγελία από geekbyuing, ευτυχώς χωρίς τελωνείο!

Μια κ είμαι καινούργιος με το xiaomi, είμαι ακόμη στο στο στάδιο των δοκιμών. Το θέμα που αντιμετωπίζω έχει και κάνει με τον mx video player και την αναπαραγωγή από synology nas. Τη μια φορά παίζει κανονικά το αρχείο μου πχ σειρά ή ταινία που είναι αποθηκευμένη στο nas. Αν πάω να δω και δεύτερη τότε δεν παίζει, δείχνει να φορτώνει αλλά κολλάει εκεί. Αν κάνω επανεκκίνηση στο xiaomi δουλεύει κανονικά, η αναπαραγωγή είναι άψογη.

Με Kodi (και σχετικό plugin) και xpenology nas δεν έχω πρόβλημα με διαδοχικό παίξιμο ταινιών. Δεν έχω όμως δοκιμάσει απευθείας μέσω network share.

Με Kodi (και σχετικό plugin) και xpenology nas δεν έχω πρόβλημα με διαδοχικό παίξιμο ταινιών. Δεν έχω όμως δοκιμάσει απευθείας μέσω network share.
ποιό plug-in??? Πέρασα custom codec στον mx και φαίνεται να μη έχει θέμα.

Στον nas server μου έχω σηκώσει plex server. Και με το Kodi και το plugin PlexKodiConnect βλέπω ταινίες και σειρές στο Mi Box.

https://www.amazon.de/UGREEN-Ethernet-Netzwerkadapter-Konverter-Windows/dp/B00LLUEJF0
Δουλεύει με το Mi box για lan και Hub απλά δεν είναι φτηνή λυση,το Mi box έχει μόνο usb 2.0 αλλά είναι όντως usb 3.0 και έχει νόημα για χρήση και με μηχάνημα χωρίς lan αλλά με usb 3.0.

Edit :Ουπς αυτό μάλλον είναι παλιότερο γιατί λέει 100αρι lan, στο aliexpress ,στο επίσημο κατάστημα της Ugreen, έχει το ίδιο σε 1000αρι στα ίδια περίπου χρήματα. Από εκεί το πήρα εγώ.

Last edited:
@ Kyrliot θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι.

Αν κατάλαβα καλά το USB to LAN adapter που πήρες είναι 1000άρι απο USB 3.0 σωστά;

Μπορείς να δεις αν το Mi Box το βλέπει σαν 1000άρι ή σαν 100άρι;

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pzolee.android.localwifispeedtester&hl=en

Εγώ δοκίμασα (σε άλλο TV Box) 2 διαφορετικούς adapters και τους βλέπει και τους δύο σαν 100άρηδες. Υποθέτω ότι αυτό γίνεται επειδή η σύνδεση γίνεται σε USB 2.0 κι οχι σε USB 3.0.

Δικός μου σκοπός ήταν να ανέβω από τα 100 Mbps της LAN port του box στα 480 (μείον τα overheads) της USB 2.0 αλλά δεν παίζει εφόσον η λειτουργία του αντάπτορα πέφτει στα 100.

Δοκίμασα αυτό: https://www.amazon.de/UGREEN-Ethernet-Netzwerkadapter-Konverter-Windows/dp/B00LLUEJFU?th=1 και αυτό https://www.skroutz.gr/s/7034207/TP-LINK-UE300-v1.html

Το πρώτο της UGreen μου εβγαζε θέματα. Μετά από λίγες ώρες inactivity το box δεν το έβλεπε. Διάβασα και κάποια άλλα σχόλια που λέγανε ότι επειδή το πρωτόκολλο που χρησιμοποιεί έχει ένα save energy function, πέφτει σε sleep / idle mode και μερικές φορές δεν ...ξυπνάει, οποτε εκεί έπρεπε να κανω επανεκκίνηση το box η να βγαλω + να βαλω ξανα τον αντάπτορα. Επίσης πολλοί γράφουν ότι αν κουμπώσεις πάνω και 1-2 USB συσκευές, σέρνεται η κολλάει.

Το 2ο της TP-LINK έχει άλλο chip μέσα ( RTL8153 ) και δουλεύει χωρίς θέματα, αλλά κι αυτό μόνο σαν 100άρι στο android TV Box μου. Να προσθέσω ότι ακόμα κι έτσι, σε σύγκριση με την LAN θύρα του box μου, είδα μια μικρή έστω διαφορά στην ταχύτητα (gain περίπου 2 MBit/s στο download).

Λογικά από βδομάδα το περιμένω και εγώ...
Σε ποια έκδοση είναι τώρα το λογισμικό ;

Καλημέρα σε όλους. Με το δάχτυλο στη σκανδάλη της παραγγελίας,θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις.
Έχοντας μείνει πίσω όσον αφορά codecs και media players δουλεύω από τη εποχή του power buy το mede8er 600.
Το συγκεκριμένο έχει βγάλει τα λεφτά του 100 φορές και μέχρι σήμερα με έχει βγάλει ασπροπροσωπο.
Λίγο το μικρόβιο του καινούργιου, λίγο η ανάγκη να μετατρέψω την τηλεόραση μου σε smart κατέληξα στην αγορά του mi box κυρίως λόγω τιμής και λόγω της εμπιστοσύνης που έχω στην εταιρεία.
Λοιπόν πέραν του YouTube και Netflix που έχω δει ότι είναι από τα λίγα μηχανήματα που είναι 4Κ συμβατά θέλω να σας ρωτήσω για τις δυνατότητες του ως κλασσικός media player.
Η δικιά μου έννοια του κλασσικού είναι, κατεβάζω την ταινία η σειρά που θέλω τους υπότιτλους που θέλω και τα βάζω σε ένα USB σκληρό και τον συνδέω στο mi box. Δεν με ενδιαφέρει το Kodi.
Θα παίζει κανονικά και μέχρι ποια ποιότητα εικόνας και ήχου?
Τώρα επίσης πρόσεξα ότι άρχισαν οι κυκλοφορίες ταινιών σε 4Κ , με τον h265 codec. Θα υπάρχει θέμα με την αναπαραγωγή , σπασίματα κολλήματα κτλ (όσον αφορά την ισχύ του box ,αν είναι κακοριπαρισμενη προφανώς και 720p θα κολλάει)
Σας ευχαριστώ!!!

Τι εννοείς δεν σε ενδιαφέρει το Kodi. Το Kodi είναι (και) ένας υπερπλήρης media player που παίζει τα πάντα. Και στο συγκεκριμένο box, παίζει και με passthrough το HD audio.

Μπορει να μην το εξεφρασα σωστα, δεν με ενδιαφερουν οι streaming δυνατοτητες του kodi (σπασμενα συνδρομητικα,σειρες, ταινιες).Εφοσον δουλευει σωστα σαν media player απο στικακι η σκληρο, με δικο μου υλικο, εννοειται πως θα τον δοκιμασω.Φανταζομαι οταν λες οτι παιζει τα παντα εννοεις οτι καλυπτει και τις ερωτησεις μου στο αρχικο μου ποστ (blu ray remux σε mkv με μεγαλα bitrate,4κ υλικο σε h265 που το mede8er δεν αναγνωριζει κτλ.)?

Ναι. Χαλαρά τα παίζει όλα. Εδώ υπάρχουν και sample files από το official site για δοκιμές.