Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

να επιλέξω το axiom Mi Box αντί για chromecast;
αν η χρήση του ειναι για netflix, youtube και καμιά φορά MKV (φτιαγμένα με το makeMKV απο DVD)?

τί settings εχει για framerate?
με ενδιαφέρει να έχει για NTSC & PAL, που έχουν τα DVD (τα οποια τα μετατρεπω σε MKV οπως έγραψα παραπάνω)

απο όσο διάβασα, δεν υποστηρίζει auto frame rate..

να επιλέξω το axiom Mi Box αντί για chromecast;
αν η χρήση του ειναι για netflix, youtube και καμιά φορά MKV (φτιαγμένα με το makeMKV απο DVD)?

τί settings εχει για framerate?
με ενδιαφέρει να έχει για NTSC & PAL, που έχουν τα DVD (τα οποια τα μετατρεπω σε MKV οπως έγραψα παραπάνω)

απο όσο διάβασα, δεν υποστηρίζει auto frame rate..

το ξερεις οτι δεν εχει ethernet ετσι;

το ξερεις οτι δεν εχει ethernet ετσι;

ναι,
λες να μην μπορεί να αναπαράγει MKV των 3 με 8 GB (DVD > MKV) μέσω wifi;
αλλα και με εξωτερικό δίσκο μπορώ αφου τα mkv τα φτιάχνω στο laptop οποτε το ίδιο πράγμα ειναι ειτε να τα μεταφέρω στον server, είτε σε εξωτερικό σκληρό/USB stick..

εκτος και αν μου βρεις το makeMKV για synology... (και σύντομα και για unraid!)

Last edited:
Σόρρυ ξέχασα ποιο ρούτερ έχεις. Δεν θα έχεις πρόβλημα και με WiFi ακόμα και με πολύ μεγαλύτερα αρχεία.

Makemkv έχω ήδη στημένο στο unraid :)
Πότε τελειώνει το "stretch" test είπαμε; :)

Σόρρυ ξέχασα ποιο ρούτερ έχεις. Δεν θα έχεις πρόβλημα και με WiFi ακόμα και με πολύ μεγαλύτερα αρχεία.

Makemkv έχω ήδη στημένο στο unraid :)
Πότε τελειώνει το "stretch" test είπαμε; :)
παει πολύ πιο γρήγορα απο οσο νόμιζα. λογικά αυριο ή μεθαύριο θα ειμαι έτοιμος.

τα 5GHz τα έχω απενεργοποιημένα, λέει οτι ειναι για μέχρι 5 μέτρα και εγω τα ξεπερνάω, οποτε μου είναι άχρηστο..

τα 5GHz τα έχω απενεργοποιημένα, λέει οτι ειναι για μέχρι 5 μέτρα και εγω τα ξεπερνάω, οποτε μου είναι άχρηστο..

Δεν νομιζω να ισχύει αυτό ... Σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση, το dual band εξακολουθεί να μου παιζει καλύτερα απο το 2.4 ...

Μέχρι 5 μέτρα το 5ghz? νομίζω το Asus router μου διαφωνεί κάθετα με αυτό. Αφήστε βρε παιδιά τα "λέει" και κάντε στις συσκευές σας τις δικές σας δοκιμές..

Στο θέμα, το mi box παίζει άψογα σε εμένα με 802.11ac ... σε router χωρίς ac εγώ δεν θα το πρότεινα πάντως

Οκ then αφού έρθει θα το δοκιμάσω και με 5ghz.

Αν μπορεί κάποιος ας απάντησει για αν έχει framerate για NTSC/PAL?

Υποστηριζει και 50 και 60hz.
Δεν υπάρχει αυτοματη εναλλαγη.
Ευχαριστώ πολύ!

Έλεγα να πάρω chromecast αλλά
το chromecast δεν αναπαράγει mkv με external srt και είναι σχεδόν στην ίδια τιμή με το xiaomi. Δεν βρίσκω λόγο να μην δοκιμάσω το xiaomi.

Ευχαριστώ πολύ!

Έλεγα να πάρω chromecast αλλά
το chromecast δεν αναπαράγει mkv με external srt και είναι σχεδόν στην ίδια τιμή με το xiaomi. Δεν βρίσκω λόγο να μην δοκιμάσω το xiaomi.

Μεταξύ των δυο, ουτε εγω θα το σκεφτόμουν ιδιαίτερα.

Ευχαριστώ, ρώτησα για αυτό επειδή είναι σε καλή τιμή για σήμερα.

To μηχανάκι είναι ΠΟΛΥ καλό για τα λεφτά του (μιλάω για την international έκδοση του)
Κάνει αυτά που λέει και είναι και όμορφο αισθητικά.
Προσωπικά θα το προτιμούσα ΚΑΙ με θύρα LAN.
Με το wifi 5G δεν θα έχεις κανένα θέμα είναι 'επαρκες' εκτός ίσως από αρχεία πολύ βαριά (πχ ATMOS) όπου εγώ βλέπω ανεπεσθητο 'κομπιασμα'..
Εγώ στο σαλόνι το έχω και το router (asus dsl-ac68u) και όλα δουλεύουν ομαλά.
Το προτεινω

Ψήνομαι να το τσιμπήσω λογο επίσημης υποστήριξης Netflix
Από οσο διάβασα με δυο ανταπτορες μια για lan και μια για την οπτική εκμηδενίζονται και οι δυο βασικές του ελλείψεις

Διευκρινιστικές ερωτησεις.
Από κίνηση σε 1080 24f πως τα παει τελικα;
Διαβαζω αντικρουόμενες απόψεις και δεν μπορω να καταλήξω.
Θα δω ομαλή ροη video η προτείνεται μονο για μικρα μόνιτορ που δεν είναι τοσο αντιληπτό τοι φαινόμενο;
Από Kodi και Netflix μεσω τις οπτικής θα δω στον ενισχυτή μου Dolby 5.1 και DTS;
Ο Kodi μπορει να παίξει δομη blurry ( δηλαδή με μενου)?

Από player υπάρχει μόνο το kodi ή υπάρχουν και άλλα καλύτερα που να υποστηρίζουν αλλαγή auto frame rate; ειναι θεμα του box ή του player (πχ kodi)?

Απάντηση: Re: Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Πάντως αν και είμαι ευχαριστημένος με το μηχανάκι σαν streaming device για διάφορους λόγους δεν το χαίρομαι. Το Netflix app, μέσω οπτικής, θέλει να έχεις DD+ συμβατό ενισχυτή για 5.1 ήχο.
Απο Kodi μεσω οπτικης μπορεις να παρει dolby και dts;