Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Εγώ με n παίζω, τον αντάπτορα τον κατάργησα προς το παρόν γιατί κατά το κλείσιμο- ανοιγμα έχανα την σύνδεση.
Πάντως διαφορά δεν έχω δει.

και εγω με N ειμαι και τραβαει ενα ζορι με αρχεια ανω των 10-12Gb.

θεωρητικα το n δινει ταχυτητα εως 300 mbps,ενω το ac δινει ταχυτητα εως 1300mbps..
εννοειται οτι το καθε πρωτοκολλο,θα πρεπει να υποστηριζεται και απο τις 2 συσκευες για να δωσει τις αναγραφομενες ταχυτητες.

Μιας και γέρνω προς την αγορά του κάποιες απλές ερωτησούλες.
1.Εχει απο μαμά κάποιον player έτσι ώστε να κουμπώνω ταινία απο εξωτερικό σκληρό και να βλέπω ??
2.Τα format ηχου ac-3 dts dts-hd dts-hma τα βλέπει κανονικά σε αναπαραγωγή απο εξωτερικό σκληρό.
3. frame rates 24-23976 βλέπει αυτόματα ??
4. Αρχεία πάνω απο 10 giga τα δουλεύει απροβλημάτιστα χωρίς κομπιάσματα ???
5. Εξώφυλλα ταινιών που υπάρχουν στον εξωτερικό σκληρό βρίσκει ???
6. Υπότιτλους srt βλέπει κανονικά είτε ενσωματωμένους σε ταινία είτε εξωτερικά ????
Υπόψιν η βασική του χρήση θα γίνεται με ταινίες από εξωτερικό σκληρό δίσκο 1tb

Re: Απάντηση: Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Μιας και γέρνω προς την αγορά του κάποιες απλές ερωτησούλες.
1.Εχει απο μαμά κάποιον player έτσι ώστε να κουμπώνω ταινία απο εξωτερικό σκληρό και να βλέπω ??
2.Τα format ηχου ac-3 dts dts-hd dts-hma τα βλέπει κανονικά σε αναπαραγωγή απο εξωτερικό σκληρό.
3. frame rates 24-23976 βλέπει αυτόματα ??
4. Αρχεία πάνω απο 10 giga τα δουλεύει απροβλημάτιστα χωρίς κομπιάσματα ???
5. Εξώφυλλα ταινιών που υπάρχουν στον εξωτερικό σκληρό βρίσκει ???
6. Υπότιτλους srt βλέπει κανονικά είτε ενσωματωμένους σε ταινία είτε εξωτερικά ????
Υπόψιν η βασική του χρήση θα γίνεται με ταινίες από εξωτερικό σκληρό δίσκο 1tb
1. Οχι
2. Ναι
3. Όχι
4. Ναι
5. Δεν έχω δοκιμάσει
6. Ναι

Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

1. Οχι
2. Ναι
3. Όχι
4. Ναι
5. Δεν έχω δοκιμάσει
6. Ναι

Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δηλαδή πρέπει μέσω kodi η vlc να γίνεται η αναπαραγωγή ?? και αν ναι με το kodi θα περνάει ο ήχος με πολυκάναλο format ????
Εν σχέσει με το wd tv live gen 3 που έχω κερδίζω κάτι σε εικόνα η ΔΕΝ ???

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

Δηλαδή πρέπει μέσω kodi η vlc να γίνεται η αναπαραγωγή ?? και αν ναι με το kodi θα περνάει ο ήχος με πολυκάναλο format ????
Εν σχέσει με το wd tv live gen 3 που έχω κερδίζω κάτι σε εικόνα η ΔΕΝ ???

Μεσω KODI στο Xiaomi Mi Box εχεις κανονικα passthrough.
Απλα θα το εγκαταστήσεις απο το Play Store.

Πάμε με τις δικές μου εντυπώσεις, οι οποίες μέχρι στιγμής είναι ανάμικτες:

- Πολύ καλή απόκριση στα πάντα, το χειριστήριο όμως είναι τόσο λιτό που χρειάζεται οπωσδήποτε και ασύρματο keyboard με touchpad (ειδικά αν κάποιος έχει σκοπό να το χρησιμοποιήσει με Kodi)
- Το αρχικό "set up my device" μέσω Android κινητού δεν δούλεψε ποτέ, αλλά δεν φταίει το Mi Box.
- Πολλά προβλήματα με το wifi (802.11n), πάρα πολλά. Το streaming μέσω DLNA μία παίζει και μία όχι (τις περισσότερες φορές όχι). Συνήθως μουλαρώνει τόσο πολύ που το βίντεο δεν ξεκινάει καν. Το θέμα όμως είναι πως δεν συμβαίνει το ίδιο με όλες τις συσκευές του σπιτιού. Σε μικρή απόσταση από το Xiaomi έχω Macbook το οποίο λειτουργεί μια χαρά σαν DLNA client και δεν κολλάει με τίποτα. Επίσης το Xiaomi στα Youtube HD videos ή στο NBA app παίζει καλά, δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει.
- Ομοίως και με το cast από άλλες συσκευές. Τις περισσότερες φορές δεν δουλεύει και κάνει timeout, είτε στο Youtube είτε από άλλα site όπως της Ευρωλίγκας.
- Σπασίματα στα Youtube videos των 60fps σε ανάλυση TV 1080p@60Hz, κάτι που διάβασα πως ήταν γενικά πρόβλημα πριν καιρό (δεν ξέρω αν είναι ακόμα). Workaround ήταν να βάλω το display output στα 50Hz. Το οποίο δημιουργούσε πρόβλημα overscan με το Kodi και ήθελε video calibration. Την επόμενη μέρα που το ξαναδοκίμασα στα 60Hz όμως, νομίζω έπαιζε καλά. Θα δείξει.
- Πρόβλημα με πολλές "παλιές" (βλ. 5ετίας) τηλεόρασεις Philips/Sony λόγω ασυμβατότητας στην κωδικοποίηση των χρωμάτων. Εφόσον το Mi Box δεν υποστηρίζει Force RGB mode (όπως κάνουν άλλα Android boxes) η μοναδική λύση είναι η... αλλαγή τηλεόρασης. Αυτό έπαθε φίλος μου και σιχτιρίζει, θέλει να το σουτάρει το Xiaomi.
- Puffin browser παίζει μια χαρά τα flash videos, δεν έχω προλάβει να τσεκάρω αν και πόσα καρέ χάνει αλλά οι πρώτες εντυπώσεις ήταν θετικές.
- Παρήγγειλα ήδη το UGREEN USB3.0/RJ45 adapter καθώς και ένα στικάκι 64GB με read 150MB/s. Το μεν πρώτο δουλεύει σωστά σύμφωνα με το reddit και το καλώδιο ethernet απ' ότι φαίνεται είναι μονόδρομος για μένα. Το δεύτερο θα χρειαστεί γιατί τα 5GB της διαθέσιμης μνήμης (ήδη με τα διάφορα apps και Kodi addons που έβαλα έχει πέσει στα 3) είναι ελάχιστα. Φαντάζομαι πως addons όπως το Quasar πιθανώς θα έχει θέμα σε μεγάλα αρχεία.
- Kodi/acestream όλα κομπλέ, υποστηρίζει δύο streams ήχου κάτι που δεν κάνει πχ. το Raspberry πλέον (βοηθάει σε ρώσικα κανάλια που έχουν secondary αγγλικό audio stream). Το μόνο αρνητικό νομίζω είναι ότι το acestream engine θα πρέπει να ξεκινήσει πριν φορτωθεί το Kodi αλλά εφόσον μένει συνέχεια ενεργοποιημένο σαν service μικρό το κακό.
- Ομοίως και στον πολυκάναλο ήχο. Το Xiaomi συνδέθηκε στο home cinema, όλα passthrough και παίζει μια χαρά DD, DTS κλπ.
- Σχετικά με το Kodi υπάρχει το προφανές μειονέκτημα ότι σε συσκευές σαν το raspberry μπορείς να κάνεις πολύ εύκολα και άμεσα ssh, να αλλάξεις αρχεία, να κοιτάξεις logs κλπ. Στο Xiaomi αυτό είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο αλλά δεν είχα καμία τέτοια απαίτηση από τη συσκευή. Απλώς μου κακοφαίνεται τώρα που το έχω δίπλα-δίπλα με το RPi και κάνω σταδιακά το migration.

Last edited:
Αλλαγή του καναλιού wifi βελτίωσε λίγο τα πράγματα, αλλά και πάλι υπάρχει θέμα με το casting. Καταλήγω ότι καλώδιο, καλώδιο και πάλι καλώδιο, έστω μέσω powerline.

Με τους εξωτερικούς σκληρούς τι παίζει με το συγκεκριμένο? Τους βλέπει? Αν ναι μέχρι πόσα γίγα-τερα?

Same Sh1t...Different Day

Ευχαριστώ.Κούμπωσα δυο ( γιγα ) και δεν βλέπει τιποτα.Αλλα ούτε και το Ρουτερ μου τον αναγνωρίζει για να τον μοιρασω απο εκεί.Κι αλλα έξοδα προβλέπω..

Πάλι καλά που καταλαβαίνεις και κινέζικα..Τερα ήθελα να γράφω

καλησπερα παιδια.Ενδιαφερομαι να αγορασω και εγω το συγκεκριμενο μοντελο.Εχω μια τηλεοραση plasma Lg PA 5500 (5 χρονων περιπου) και σε ερωτηση μου στον κωτσοβολο ενα υπαλληλος μου ειπε οτι το συγκεκριμενο μοντελο ειναι συμβατο με τηλεορασεις 2ετιας και κατω..ισχυει ρε παιδια;Λετε να εχω προβλημα συμβατοτητας;;