Xiaomi Mi Box Review (2GB RAM,Voice control, 4K Netflix)

To spmc πλέον δεν το προτείνω όπως έκανα παλιά... έχει μείνει τόσο πίσω που ένα ένα τα πρόσθετα σταματούν να είναι συμβατά.
Είδα 2-3 άλλα στο store που δεν ξέρω τι ρόλο βαράνε (δεν τα έβαλα). Τα είδα νομίζω όταν πήγα στο play store (του mi box) κάτω κάτω στα εργαλεία όπου κάτω απ το ip tools που έχει εκεί μέσα μου έβγαλε κάποιες προτάσεις και ήταν 2 fork του kodi (17.6) αλλά δεν με ενδιέφερε να τα δοκιμάσω καν και δεν βρήκα κάτι σχετικό για αυτά στα ψαχτήρια.

Έβαλα και Cosmote TV Go. Γρήγορα που τσέκαρα, παίζει ok..
Με τον ήχο δεν τα έχω καταφέρει ακόμα. Με σύνδεση τηλεόρασης με ενισχυτή με οπτικής, σε μερικές ταινίες που δοκίμασα αλλά και στο Netflix, όλα παίζουν με ήχο στέρεο...

Κοίτα στις ρυθμίσεις της tv μήπως έχει κάποια επιλογή, ποια tv έχεις? Υποστηρίζει πολυκάναλο στην οπτικη έξοδο?

βαλε και το spmc player( το κατεβαζεις κατευθειαν απο το playstore) που ειναι ουσιαστικα μονο το media player του Kodi( light) και υποστιριζει true hd,hd master.[/QUOTE

Ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω.

Τι θα κερδίσω όμως με το spmc player?
Το image banding είναι θέμα του προγράμματος αναπαραγωγής και όχι του hardware του mi box?

Το spmc ειναι μονο media player, πολυ πιο light σε σχεση με το kodi. Πολλες φορες το kodi θα "χασει" τις επιλογες που εχεις κανει στο setup σχετικα με hd master-true hd. Με το spmc δε θα εχεις τετοιο θεμα και δε θα ταλαιπωρηθεις καθολου να βρεις και να κλικαρεις τις επιλογες για hd ηχο.

To spmc πλέον δεν το προτείνω όπως έκανα παλιά... έχει μείνει τόσο πίσω που ένα ένα τα πρόσθετα σταματούν να είναι συμβατά.
Είδα 2-3 άλλα στο store που δεν ξέρω τι ρόλο βαράνε (δεν τα έβαλα). Τα είδα νομίζω όταν πήγα στο play store (του mi box) κάτω κάτω στα εργαλεία όπου κάτω απ το ip tools που έχει εκεί μέσα μου έβγαλε κάποιες προτάσεις και ήταν 2 fork του kodi (17.6) αλλά δεν με ενδιέφερε να τα δοκιμάσω καν και δεν βρήκα κάτι σχετικό για αυτά στα ψαχτήρια.
μαζι με το kodi ειναι το μονο που ποτε δε θα εχεις προβλημα με τα hd format ηχου....Μιλαω μονο για λειτουργεια σαν media player ( mkv player), και οχι για να βαλεις προσθετα και να το χρησημοποιεις για online ταινιες-σειρες.

Έβαλα και Cosmote TV Go. Γρήγορα που τσέκαρα, παίζει ok..
Με τον ήχο δεν τα έχω καταφέρει ακόμα. Με σύνδεση τηλεόρασης με ενισχυτή με οπτικής, σε μερικές ταινίες που δοκίμασα αλλά και στο Netflix, όλα παίζουν με ήχο στέρεο...

Μονο μεσω hdmi και με ενισχυτη που υποστιριζει dd+ θα εχεις ηχο dd απο νετφλιχ. ( εγω πριν αποκτησω ενισχυτη με dd+ ακουγα μεσω του ενισχυτη dolby suround ...απο το σκετο στερεο πολυ καλυτερα φυσικα οποτε δοκιμασε το ετσι αν δεν εχεις dd+ ενισχυτη)

Φιλε μου λαθος...Πρωτα στον ενισχυτη και μετα στη tv (ολα hdmi). Ο ενισχυτης σου ειναι 1080P ΑΛΛΑ δινει dts hd master ,dolby true hd που δε θα τα παρεις απο την οπτικη. Το mi box συμπεριφερεται μακραν καλυτερα σε 1080p σε σχεση με 4κ.

Σε ευχαριστώ πολύ! Γιατί όμως αρχικά που το σύνδεσα έτσι και έπαιξε κάποια μεγάλα 4Κ mkv με ΗD ήχο, δεν έπαιξε τον ήχο HD; Και η εικόνα δεν ήταν καλή. Μήπως χρειάζεται κάτι στις ρυθμίσεις;

Σε ευχαριστώ πολύ! Γιατί όμως αρχικά που το σύνδεσα έτσι και έπαιξε κάποια μεγάλα 4Κ mkv με ΗD ήχο, δεν έπαιξε τον ήχο HD; Και η εικόνα δεν ήταν καλή. Μήπως χρειάζεται κάτι στις ρυθμίσεις;

Γιατι hd ηχο δε μπορεις να εχεις μεσω οπτικης και επισης καλη εικονα-κινηση με 4κ ειναι οριακα το mi box. Πολυ καλυτερα θα απολαμβανεις 1080p.

Σύνδεσέ το κατευθείαν στην tv σου, (ο ενισχυτής σου πάει μέχρι 1080p
αν δεν κάνω λάθος) και στείλε τον ήχο με καρφί ή αντάπτορα για οπτική στον ενισχυτή σου.

Mi box - tv με HDMI
Tv - pioneer με οπτική που λογικά έχει η tv

Κοίτα στις ρυθμίσεις της tv μήπως έχει κάποια επιλογή, ποια tv έχεις? Υποστηρίζει πολυκάναλο στην οπτικη έξοδο?

Έχω την Samsung UE65KS8000. Noμίζω υποστηρίζει. Sorry για τις ερωτήσεις αλλά μέχρι τώρα (τα τελευταία 7-8 χρόνια) το μόνο που έκανα ήταν να να έχω σταθερά στον Pioneer την TV και τον προβολέα, και να συνδέω τα πάντα στον ενισχυτή (players, playstations κτλ) και να μην πολυασχολούμαι..

Έχω την Samsung UE65KS8000. Noμίζω υποστηρίζει. Sorry για τις ερωτήσεις αλλά μέχρι τώρα (τα τελευταία 7-8 χρόνια) το μόνο που έκανα ήταν να να έχω σταθερά στον Pioneer την TV και τον προβολέα, και να συνδέω τα πάντα στον ενισχυτή (players, playstations κτλ) και να μην πολυασχολούμαι..

σου απανυησα παραπανω...μιλαω παντα για true hd,dts master και οχι για dts,ac3. Τη συνδεση που σου ειπα θα κανεις και θα εχεις hd ηχο.

Γιατι hd ηχο δε μπορεις να εχεις μεσω οπτικης και επισης καλη εικονα-κινηση με 4κ ειναι οριακα το mi box. Πολυ καλυτερα θα απολαμβανεις 1080p.

Εννοώ αρχικά που σύνδεσα το Mi μόνο με τον ενισχυτή με HDMI

Ναι ετσι πρεπει αν θες hd ηχο. Απο mi σε ενισχυτη με hdmi και απο ενισχυτη σε tv με hdmi....και εισαι οκ.

Ναι, αυτή είναι η καλύτερη συνδεσμολογία αλλά δεν θα έχει 4κ με αυτό το τρόπο

Ναι, αυτή είναι η καλύτερη συνδεσμολογία αλλά δεν θα έχει 4κ με αυτό το τρόπο

Ναι λογω ενισχυτη....αλλα τα 4κ στο mi box περισσοτερο προβληματικα μπορει να γινουν παρα να τα χαρεις :) Διστυχως ειναι οριακες οι δυνατοτητες του για 4κ, ειδικα σε γρηγορες σκηνες κτλπ. ( ισως με ενα hdmi spliter μπορεις να τα εχεις και τα 2)

Παντως εγω στο mi box δουλευω το ftmc και ειναι και πολυ γρηγορο,και αξιοπιστο
Επισης ειναι απο τα πρωτα forks που ειχαν βγει μαζι με το spmc
Απλα αυτο δεν υπαρχει στο store οποτε το κατεβαζετε απο link
Αν ψαξετε στο google ,ftmc το βγαζει κατευθειαν

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Υποστιριζει true hd,master hd? Αν ναι το κατεβαζω και αυτο ( εχω κατεβασει οτι υπαρχει απο players :P )

Με πιανεις αδιαβαστο!!
Πως το βλεπω αυτο;

Με πιανεις αδιαβαστο!!
Πως το βλεπω αυτο;

Ο καλυτερος τροπος ειναι να το διαπιστωσεις βαζοντας να παιξει μια ταινια( mkv) που ειναι true-hd ή master hd. ( φυσικα να υποστιριζει και ο ενισχυτης αυτα τα format)

Ο καλυτερος τροπος ειναι να το διαπιστωσεις βαζοντας να παιξει μια ταινια( mkv) που ειναι true-hd ή master hd. ( φυσικα να υποστιριζει και ο ενισχυτης αυτα τα format)

Ενισχυτη δεν εχω