Xiaomi Mi Box S

Δεν έχω κάνει την αναβάθμιση και είπα εχθές να δοκιμάσω για πρώτη φορά να συνδεθώ με WiFi και όχι μέσω Ethernet που το έχω τώρα.
Τζίφος...
Βλέπει το σήμα,γυρίζει,γυρίζει αλλά στο τέλος μου βγάζει μνμ ότι δεν μπορεί να συνδεθεί.

Re: Απάντηση: Xiaomi Mi Box S

Δεν έχω κάνει την αναβάθμιση και είπα εχθές να δοκιμάσω για πρώτη φορά να συνδεθώ με WiFi και όχι μέσω Ethernet που το έχω τώρα.
Τζίφος...
Βλέπει το σήμα,γυρίζει,γυρίζει αλλά στο τέλος μου βγάζει μνμ ότι δεν μπορεί να συνδεθεί.
πριν την αναβάθμηση είχα κι γω θέματα με το wifi

Απάντηση: Re: Xiaomi Mi Box S

Αποσύνδεσε τον αντάπτορα και θα συνδεθεί.
Λες;
Θα το δοκιμάσω γιατί καλή η ethernet αλλά η ταχύτητα του ιντερνετ είναι αργή,χωρίς βέβαια να έχω καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό.

Χαίρεται,

Εγκατέστησα το Mi Box S πριν 2 ημέρες το οποίο συνδέεται με τηλεόραση Samsung 65MU6122 και σύντομα με προβολέα Epson EH-TW7000 (για τον οποίο και αγοράστηκε) μέσω ενός ενισχυτή Denon 2400.
Η εικόνα του στο Netflix είναι πολύ κατώτερη (θολή) από την εικόνα που λαμβάνω στην τηλεόραση απ'ευθείας από το "δικό της" ενσωματωμένο Netflix.
Αντιθέτως ο ήχος είναι κατά πολύ ανώτερος. Η κίνηση επίσης έχει κάποια "σπασίματα".
Όταν βάζω την ανάλυση του display στο auto το γυρίζει λανθασμένα στο 720p. Το έχω βάλει σε όλες τις αναλύσεις manually (4Κ 60hz, 4K 50hz κλπ) αλλά το αποτέλεσμα παραμένει κακό.
Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την εικόνα?

Έλεγξε σε τι ανάλυση κλειδώνει όχι το μποξάκι αλλά το netflix μήπως υπάρχει πρόβλημα με την ταχύτητα.

H ταχύτητά μου δεν είναι σπουδαία (5αρα), λόγω περιοχής είναι adsl, όμως στο netflix της τηλεόρασης είναι "κρύσταλλο" η εικόνα.

Γι'αυτό θα πρέπει να ελεγξεις αν υπάρχει διαφορά στο κλείδωμα εικόνας στο νετφλιξ μεταξύ τηλεοράσεως και mi,αν δεν υπάρχει διαφορά τότε απλα η τηλεόραση σου έχει καλύτερον upscaler.

H ταχύτητά μου δεν είναι σπουδαία (5αρα), λόγω περιοχής είναι adsl, όμως στο netflix της τηλεόρασης είναι "κρύσταλλο" η εικόνα.

τότε απλα η τηλεόραση σου έχει καλύτερον upscaler.

Για να δεις αν ειναι οντως θεμα upscaler κλειδωσε την αναλυση του box σε 1080p ωστε το upscaling να το κανει η τηλεοραση.

Ευχαριστώ πολύ και τους δύο για το ενδιαφέρον.
Πως μπορώ να δω σε τι ανάλυση κλειδώνει η εικόνα στο netflix?

Στις περισότερες τηλεοράσεις βλεπεις τις 'εξτρα πληροφόριες πατώντας το κουμπί info, στο mi θα πρέπει να συνδέσεις πληκτρολόγιο και να πατήσεις ένα εκ των F7,F8,F9 δεν θυμάμαι ποιο ακριβώς.

Με 5άρα και 4κ δυστυχώς το ξεχνάς, με επιφύλαξη βέβαια αλλά θυμάμαι ότι για 4κ θες ταχύτητα από 8 και πάνω, αν μάλιστα έχεις και τίποτα άλλο ανοιχτό κυριολεκτικά το γονατίζεις.

Ευχαριστώ όλους.
Δεν γνωριζω εαν τελικα ειναι 4κ αυτο που βλέπω ή άλλο, απλά με τις ίδιες συνθήκες η εικονα του netflix μεσω της τηλεόρασης ειναι σουπερ, ενω μεσω του box θολή.

4k σίγουρα δεν βλέπεις, οσο για το θεμα της διαφοράς στην ποιότητα εικόνας οπως σου είπα και παραπάνω εκτος από το θέμα του upscaler υπαρχει περιπτωση στην τηλεοραση βλεπεις σε 1080p αναλυση και στο mi 720p η ακομα και 480 επειδη το mi για τον άλφα η βήτα λογο μπορει να εχει χαμηλότερη ταχυτητα σύνδεσης.

Το βραδυ της Παρασκευής το εβαλα στην αναλυση οθονης 1080p και τα πηγε καπως καλυτερα. Τα "σπασιματα" στην κίνηση πσραμένουν ως είχαν. Δεν εχω καταφερει να δω τι αναλυση δινει το box.

Προτεινόμενη ταχύτητα σύνδεσης για Netflix:

0,5 Mbps – Απαιτούμενη ταχύτητα ευρυζωνικής σύνδεσης
1,5 Mbps – Προτεινόμενη ταχύτητα ευρυζωνικής σύνδεσης
3,0 Mbps – Προτεινόμενη ταχύτητα για ποιότητα SD
5,0 Mbps – Προτεινόμενη ταχύτητα για ποιότητα HD
25 Mbps – Προτεινόμενη ταχύτητα για ποιότητα Ultra HD
Απαιτήσεις Netflix σε δεδομένα:

300MB ανά ώρα για την χαμηλότερη ποιότητα video
700MB ανά ώρα για ποιότητα video SD
3GB ανά ώρα για ποιότητα video HD
7GB ανά ώρα για ποιότητα video UHD (4K)

Πηγή: Plaisio blog

Εγώ απ αυτό καταλαβαίνω ότι με την 5άρα που έχεις δε μπορείς να δεις 4Κ.

Από άλλη σελίδα: https://blog.kotsovolos.gr/pws-na-paraolouthiseis-periehomeno-tou-netflix-stin-4k-ultra-hd-tv-sou/

Απαιτήσεις ταχύτητας Internet
Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι για ν’ απολαμβάνεις περιεχόμενο 4K από το Netflix είναι μια γρήγορη ευρυζωνική σύνδεση. Το Netflix συνιστά να έχεις γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο, και συγκεκριμένα απαιτείται ταχύτητα streaming/download περίπου 25mbps. Πιθανότητα να μπορείς ν’ απολαύσεις 4K streaming και με μία ελαφρώς χαμηλότερη ταχύτητα, αλλά ενδέχεται ν’ αντιμετωπίσεις διάφορα ζητήματα όπως buffering, «κολλήματα», ή να μειωθεί αυτόματα το σήμα ροής σου σε 1080p, ή χαμηλότερη ανάλυση σε συνάρτηση με τη διαθέσιμη ταχύτητα διαδικτύου – που σημαίνει ότι δε θα έχεις τη βέλτιστη ποιότητα εικόνας.

Στα υπόψιν ότι εάν έχεις βάλει στο mi ανάλυση οθόνης π.χ 720p δεν βλέπεις 1080p η 4Κ με ΤΙΠΟΤΑ ανεξάρτητα από την ταχύτητα σύνδεσης και ανάλυσης της ταινίας.