Xiaomi Mi Box S

Από την στιγμή που εγκαταστήσα το blokada σε κάθε άνοιγμα της συσκευής χάνει την ethernet σύνδεση. Πρέπει να βγάλω το καλώδιο και μετά την τοποθέτηση δουλεύει κανονικά.
Τυχαίο?

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Από την στιγμή που εγκαταστήσα το blokada σε κάθε άνοιγμα της συσκευής χάνει την ethernet σύνδεση. Πρέπει να βγάλω το καλώδιο και μετά την τοποθέτηση δουλεύει κανονικά.
Τυχαίο?

Bug της τελευταίας έκδοσης του blokada που συνήθως το κάνει (έκανε) στην έκδοση για iOS 14.1. Δοκίμασε το εξής:Χωρίς να βγάλεις το καλώδιο πήγαινε στα Settings > Encryption > DNS και άλλαξε το DNS που έχει πάρει αυτόματα με κάποιο άλλο και μάλλον θα στρώσει.Συνήθως το παρουσιάζει όταν έχει πάρει το DNS της Cloudflare (1.1.1.1) οπότε άλλαξε το και βάλε της Google (8.8.8.8).

Last edited:
Bug της τελευταίας έκδοσης του blokada που συνήθως το κάνει (έκανε) στην έκδοση για iOS 14.1. Δοκίμασε το εξής:Χωρίς να βγάλεις το καλώδιο πήγαινε στα Settings > Encryption > DNS και άλλαξε το DNS που έχει πάρει αυτόματα με κάποιο άλλο και μάλλον θα στρώσει.Συνήθως το παρουσιάζει όταν έχει πάρει το DNS της Cloudflare (1.1.1.1) οπότε άλλαξε το και βάλε της Google (8.8.8.8).

Όντως είχα cloufflare, αλλά ακόμα και μετά την αλλαγή σε Google συμβαίνει το ίδιο.
Μήπως οφείλεται στο ότι βγάζω εντελώς το ρεύμα από το μηχάνημα?

Το πιθανότερο είναι σε κάθε επανεκκίνηση να παίρνει το DNS της cloufflare γιαυτό βάλε το DNS της google και άφησε το mi box σε standby mode να δούμε αν θα το ξανακάνει.

Το πιθανότερο είναι σε κάθε επανεκκίνηση να παίρνει το DNS της cloufflare γιαυτό βάλε το DNS της google και άφησε το mi box σε standby mode να δούμε αν θα το ξανακάνει.
Όχι δεν το κάνει αυτό. Ανοίγει και έχει τον ίδιο dns με το όταν έκλεισε.
Μυστήριο.......

Επανέρχομαι.....
Και με κλειστό το blockada μου το κάνει πλέον, χάνει την ethernet σύνδεση και πρέπει να βάζω βγάζω το καλώδιο ....

Γεια σας, νεος κατοχος του xiaomi box s, ηθελα να κανω δυο ερωτησεις: εχω τηλεοραση 4κ, στο display mode μου βγαζει 2160/30hz, αυτο ειναι το σωστο για να παιξει ομαλα ή θελει διορθωση ? στον ηχο, στο dts μου δειχνει μηδεν, αυτο ειναι το σωστο ή θελει διορθωση?

Γεια σας, νεος κατοχος του xiaomi box s, ηθελα να κανω δυο ερωτησεις: εχω τηλεοραση 4κ, στο display mode μου βγαζει 2160/30hz, αυτο ειναι το σωστο για να παιξει ομαλα ή θελει διορθωση ? στον ηχο, στο dts μου δειχνει μηδεν, αυτο ειναι το σωστο ή θελει διορθωση?

Σε προβολέα/τηλεόραση 4Κ πάντως με την επιλογή στο auto, πάει μόνο του στα 2160/60Ηz. Μιλάμε για μηχάνημα με είσοδο HDMI 2.0 όμως.

Μήπως η τηλεόρασή σου είναι 4Κ αλλά με HDMI 1.4; Αυτό θα σήμαινε ότι μπορεί να δεχτεί σήμα 4Κ μέχρι 30Hz.

Σε προβολέα/τηλεόραση 4Κ πάντως με την επιλογή στο auto, πάει μόνο του στα 2160/60Ηz. Μιλάμε για μηχάνημα με είσοδο HDMI 2.0 όμως.

Μήπως η τηλεόρασή σου είναι 4Κ αλλά με HDMI 1.4; Αυτό θα σήμαινε ότι μπορεί να δεχτεί σήμα 4Κ μέχρι 30Hz.

επειδη χρησιμοποιω και ενα beelink king αυτο μου βγαζει 2160/60hz, αλλα εχω καλωδιο hdmi καλο, οποτε μηπως δεν μου βγαζει το καλωδιο hdmi που ειχε μεσα το box ? για τον ηχο ξερεις κατι?

επειδη χρησιμοποιω και ενα beelink king αυτο μου βγαζει 2160/60hz, αλλα εχω καλωδιο hdmi καλο, οποτε μηπως δεν μου βγαζει το καλωδιο hdmi που ειχε μεσα το box ? για τον ηχο ξερεις κατι?

Είναι σίγουρα όλες οι είσοδοι της TV HDMI 2.0 τότε; Μήπως κάποια είναι 1.4? Δεν ξέρω, απλά υποθέσεις κάνω.

Εγώ το DTS sounds το έχω στο 0% αλλά δεν έχω κάνει δοκιμές.

Το ίδιο φαίνεται να προτείνει και εδώ αυτός ο οδηγός.

https://www.helpdesk.nakamichi-usa.com/mibox-audio

Το DTS sounds, χωρίς να το έχω δοκιμάσει ξαναλέω, μάλλον προσθέτει δυναμική συμπίεση στον ήχο και το έχει σε ποσοστό να το επιλέξεις.

Είναι σίγουρα όλες οι είσοδοι της TV HDMI 2.0 τότε; Μήπως κάποια είναι 1.4? Δεν ξέρω, απλά υποθέσεις κάνω.

Εγώ το DTS sounds το έχω στο 0% αλλά δεν έχω κάνει δοκιμές.

Το ίδιο φαίνεται να προτείνει και εδώ αυτός ο οδηγός.

https://www.helpdesk.nakamichi-usa.com/mibox-audio

Το DTS sounds, χωρίς να το έχω δοκιμάσει ξαναλέω, μάλλον προσθέτει δυναμική συμπίεση στον ήχο και το έχει σε ποσοστό να το επιλέξεις.

σε ευχαριστω φιλε μου για τις πληροφοριες, θα το δω αυτο με τις θυρες hdmi της τηλεορασης.

Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα περίεργο θέμα που αντιμετωπίζω. Έχω το xiaomi συνδεδεμένο μέσω hdmi με την 1080p τηλεόραση και το χρησιμοποιώ μεταξύ άλλων και για το netflix. Μέχρι πρότινος είχα ένα καλώδιο οπτικής από την τηλεόραση πρός ένα network player (Pioneer N50-A) το οποίο με την σειρά του έδινε σε δικάναλο σύστημα ενισχυτή - ηχείων για ελαφρώς βελτιωμένο ήχο. Ανακάλυψα όμως μετά από δοκιμές που αφορούσαν κυρίως μουσική ότι αν συνδέσω το xiaomi με το pioneer μεσω usb το ηχητικό αποτέλεσμα είναι σαφώς βελτιωμένο και επιχείρησα να κάνω το ίδιο με το netflix. Να πάρω εικόνα μέσω hdmi αλλά ήχο από την usb επιλέγοντας την αντίστοιχη είσοδο στο pioneer. Αυτό που διαπίστωσα με έκπληξη είναι το εξής: Οι μισές ταινίες ή σειρές (παλαιότερες γενικά) παίζουν κανονικά αλλά οι υπόλοιπες (πρόσφατες) δεν ανοίγουν καν από τον player του netflix όταν έχω επιλέξει από το pioneer ήχο μέσω της usb. Το μήνυμα που βλέπω είναι οτι δεν μπορείτε να επιλέξετε αυτόν τον τίτλο τώρα ,δοκιμάστε αργότερα. Αν γυρίσω τον ήχο από την οπτική , το πρόγραμμα ανοίγει κανονικά. Σε λίγο παλαιότερες σειρές και ταινίες το πρόβλημα δεν υπάρχει. Δικίμασα τα πάντα με τις ρυθμίσεις ήχου του xiaomi αλλά δεν αλλάζει κάτι. Μπορεί να φανταστεί κάποιος τι συμβαίνει;

Θέλω να ρωτήσω, υπάρχει δυνατότητα να διαχειρίζομαι απομακρυσμένα το box , ναι μεν με το TeamViewer μπορώ και βλέπω μέσα αλλά θέλω να το λειτουργό κιόλας.

Καλημέρα. Έχω το μηχανάκι εδώ και μια εβδομάδα. Το έχω στην τηλεόραση. Στον προβολέα έχω ένα zidoo x9. Για τηλεόραση είναι ότι πρέπει, για την ακρίβεια είναι πολύ καλό, ειδικά οι φωνητικές εντολές απίθανες. Youtube, ertflix, chromecast, netflix, όλα μια χαρά, πολλές δυνατότητες που λειτουργούν απροβλημάτιστα. Θέλει βεβαίως ένα usb hub με δικό του ρεύμα για να βγάζει περισσότερες usb και ethernet. Επίσης είναι αρκετά γρήγορο αν και κολλάει μερικές φορές οπότε θέλει αποσύνδεση απο την πρίζα. Επίσης θεωρώ ότι το android tv λογισμικό που έχει είναι καλύτερο από το σκέτο android, δέχεται λιγότερα προγράμματα που λειτουργούν όμως καλύτερα. Tο kodi σαν player επίσης άψογο τα υπόλοιπα δεν τα έχω τσεκάρει αλλά απ' ότι διαβάζω μια χαρά θα είναι και αυτά. Σε όλα τα παραπάνω είναι καλύτερο του zidoo. Σε ποιότητα εικόνας ωστόσο υπολείπεται ξεκάθαρα από το zidoo, άρα για προβολέα δεν κάνει. Αυτά για τις εντυπώσεις μου. Έχω επίσης μια απορία αν μπορεί κάποιος από εσάς να μου την απαντήσει. Έχω ένα bluetooth ηχειάκη το woderboom ultimate ears, το οποίο συδέεται μόνο μέσω bluetooth, δηλαδή δεν έχει υποδοχή για καρφάκι ήχου. Η τηλεόραση είναι μια panasonic gt60 πλάσμα. Υπάρχει τρόπος ο ήχος να περνάει από το ultimate ears, το οποίο παρεπιπτόντως είναι για το μέγεθός του κυριολεκτικά καταπληκτικό.

Καλησπέρα,

Χρησιμοποιώ το KODI σαν media player αλλά κάτι με χαλάει και θέλω να ψαχτώ σε κανένα άλλο μήπως με καλύψει. Και το vlc δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποιεί. Έχω τον mx player στο tablet που μου αρέσει αλλα δεν μπορώ να τον κάνω να δει το pc μου μέσω smb. Δεν έχω βρει τρόπο και δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει. Θα ήθελα να δοκιμάσω και τον Archos player αλλα όσες φορές και να τον έχω κατεβάσει δεν μπορώ να τον ανοίξω σαν εφαρμογή. Πάντα τον επιλέγω, αναβοσβήνει η οθόνη και τελικά δεν ανοίγει. Έχετε να προτείνετε κάποια λύση για αυτά τα 2 ή να προτείνετε κάποιον άλλον player να δοκιμάσω?
Πάντως, κι επειδη στο σαλόνι έχω ένα Zidoo X8 και ειμαι τρομερα ικανοποιημένος από την ποιότητα της εικόνας, θεωρώ ότι καθαρά σαν player το mi box s είναι αρκετα υποδέστερο. Βέβαια έχει όλες τις αλλές ευκολίες που κερδίζει εκεί αλλά αν το θές αποκλειστικά για player δεν πρέπει να έχεις υπερβολικές απαιτήσεις.