Xiaomi MI Router

Χθες είδα ενημερώθηκε το firmware του router στην έκδοση 2.5.7 και μόλις ανέβασα την τελευταία έκδοση του προγράμματος 2.3.13 που βγήκε και αυτή πριν 2 ημέρες περίπου.... Η νέα εφαρμογή έχει μικροβελτιώσεις, τίποτα ορατό όμως.

Από ότι είδα βγήκε και νέο κουτί, μικρότερο, αλλά και μειωμένων δυνατοτήτων... Ίσως τα updates ήταν για να την υποστήριξη αυτού.

Βγήκε 2.3.15 για το κινητό. Ανεβαίνει τώρα και σε λίγο θα είναι διαθέσιμη από το forum της ελληνικής MIUI

ειμαι με 2.3.16. Δεν θυμαμαι αλλη έκδοση με τόσες κινεζιές αμετάφραστες. και μου έσπασε απίστευτα τα νεύρα που αλλαξαν το block ανά device για το wifi ετσι όπως το είχαν υλοποιήσει... πριν ήταν τζούφια η σύνδεση, τώρα τα πετάει εκτός wifi... αυτό εμένα που δημιουργεί πρόβλημα, π.χ. με τα apple που όταν τα ξεμπλοκάρεις, δεν τα είδα να ξανασυνδέονται...

Δεν την έχω μεταφράσει ακόμα, οπότε δεν ξέρω τι παίζει. Παιδευόμουν αυτόν τον καιρό με την εφαρμογή smart home της Xiaomi, που ελέγχει όλες της τις συσκευές. Αύριο θα την δω....

ειμαι με 2.3.16. Δεν θυμαμαι αλλη έκδοση με τόσες κινεζιές αμετάφραστες. και μου έσπασε απίστευτα τα νεύρα που αλλαξαν το block ανά device για το wifi ετσι όπως το είχαν υλοποιήσει... πριν ήταν τζούφια η σύνδεση, τώρα τα πετάει εκτός wifi... αυτό εμένα που δημιουργεί πρόβλημα, π.χ. με τα apple που όταν τα ξεμπλοκάρεις, δεν τα είδα να ξανασυνδέονται...

Έτοιμη η 2.3.16. Κάτι το φοβερό δεν είδα. Έχει προσθέσει ένα νέο κουμπί που όταν πάω να το τρέξω κρασάρει η εφαρμογή (Ένα κλιδεί για την επιτάχυνση). Θα δω μήπως θέλει κανένα καθαρισμό η cache.

Όσοι έχετε τον ρούτερ, μπορείτε να χρησιμοποιείται και την εφαρμογή Έξυπνο Σπίτι (Smart Home). Η εφαρμογή συνεργάζεται άψογα με την εφαρμογή του ρούτερ και μάλιστα δείχνει όλα τα μενού που έχω μεταφράσει και δεν έχουμε πρόσβαση. Το πρόγραμμα, 100% στα ελληνικά, το βρίσκεται στο Downloads του φόρουμ της MIUI.

Έχει η Xiaomi φτιάξει repetear/amplifier που πρέπει να συνδέεται και με αυτό το μοντέλο, λογικά χωρίς ρυθμίσεις και ιστορίες. Στην εφαρμογή πάντως που μεταφράζω, μέσα έχει εντολές. Εάν με ρωτάς για άλλο, δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει. Το σήμα του είναι αρκετά δυνατό για μένα και δεν μου έχει χρειαστεί. Εάν πάντως έχεις τον ρούτερ, μπορείς να δοκιμάσεις καλύτερα της εταιρείας.

Απ' ότι διαβασα στο skroutz, δεν ειναι σαν αυτό που σου έδειξα, αλλά το συνδέεις στο pc και βρίσκει σήμα από μακρινή πηγή. Επίσης πιάνει μόνο στα 2.4 και όχι στα 5. Έτσι οπως το διάβασα θα συνδέεται.

τις προηγούμενες μέρες δοκίμασα να βάλω usb δίσκο αλλά και στικ μετά, και να το χρησιμοποιήσω σαν backup φωτογραφιών... ουτε καν. Ο τρόπος που τις διαχειρίζεται, τα κινεζομενού κλπ, το κάνει κακή επιλογή.

Τελικά το δυνατό του σημείο είναι η διαχείριση των συνδεόμενων συσκευών πάνω του (με notifications, blocklist, κλπ), καλή του εμβέλεια κλπ.

Και όμως κάνει μια χαρά backup, μόνο του αυτόματα. Το διαπίστωσα πρόσφατα που είδα σχετική ειδοποίηση στο notification bar του note pro. Κινέζικα ναι, μην ξεχνάς firmware και εφαρμογή είναι στα κινέζικα. Απλώς τα μενού της εφαρμογή έχεις στα ελληνικά λόγω της μετάφρασης, όχι τις λειτουργίες της. Εγώ πάντως έχω μονίμως ένα 250άρι passport συνδεδεμένο πάνω του.

Doctor μηπως ξερεις με πια εφαρμογή android βλέπεις σε πια μπαντα εκπεμπει π.χ η κοσμοτε

Απάντηση: Re: Xiaomi MI Router

Doctor μηπως ξερεις με πια εφαρμογή android βλέπεις σε πια μπαντα εκπεμπει π.χ η κοσμοτε
Δεν νομίζω να υπάρχει, αλλά δεν το έχω ψάξει για να είναι ειλικρινής. Τα κινητά και οι πάροχοι δουλεύουν σε συγκεκριμένες συχνότητες, που δεν αλλάζουν.