Xiaomi TV Box S (2nd Gen)

harhar

New member
16 August 2024
2
Επανέρχομαι μετά την παραλαβή του εξοπλισμού και τις πρώτες δοκιμές.
Το Xiaomi TV Box (2nd gen) σε QLED TV μέσω Atmos ενισχυτή και E-ARC έδωσε Atmos τόσο από streaming, όσο και από USB ταινία.
Στην εικόνα έδωσε 4K HDR 10+ σε Apple και Amazon και απλό HDR σε Netfix, Disney και YouTube.
Σε δοκιμή με μη HDMI σύνδεση, το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό.
Συνδέθηκε σε 4K HDR PC Monitor με splitter (όχι το φθηνό adaptor για την toshlink) που χώριζε την έξοδο HDMI και έβγαζε οπτική.
Η εικόνα πήγε ως HDR σε κάθε συνδυασμό από τους παραπάνω.
Ο ήχος όμως πήγε (με Toshlink) ως 5.1 μόνο από Amazon, Apple και YT.
Tο Netflix "ανάβει" 5.1 αλλά δεν το δίνει.
Το Disney δεν έδινε καθόλου 5.1.
Το YT έδινε κανονικά 5.1.
Στο Kodi μπορείς να επιλέξεις match frame rate, κάτι που δεν βρήκα στο menu του Xiaomi.
H συσκευή μένει πάντα stand-by. Το νωρίτερο που μπορείς να επιλέξεις ως αναμονή σε μη λειτουργία είναι 15 λεπτά.
Μπορείς να εγκαταστήσεις Cosmote και Ertflix.
Αυτό ως απάντηση σε όσους ανησυχούν για το Google ΤV που έχει.
Επίσης μπορείς να αλλάξεις στην αρχική οθόνη την σειρά των εικονιδίων, η να φορτώσεις APK.
Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, η διαφορά στην εικόνα είναι τόσο μεγάλη που δικαιολογεί την αγορά του.
Στην 65άρα Samsung QLED δεν είδα διαφορά μεταξύ ΤV και Xiamomi, επιλέγοντας τον ίδιο streamer.
Το πρόβλημα είναι ότι σε TV χωρίς ARC και μη HDMI ενισχυτή το gen 2 χωρίς τον toshlink adaptor δεν περνάει 5.1.
Από την άλλη όμως το gen 1 δεν υποστήριζε σε κάποιους streamers όχι μόνο HDR10+ αλλά ούτε καν HDR και συχνά έκανε "νερά" στον 5.1 ήχο που ήθελε restart για να τον δώσει.
Συμπερασματικά, όποιος έχει σύγχρονη HDR10+ (η φαντάζομαι Dolby Vision) τηλεόραση των τελευταίων ετών, χρειάζεται κάποιο από τα δύο μόνο για τον ήχο DTS από USB.
Έχει μπορέσει κάποιος να πάρει DTS ήχο από κάποια Marvel στο Disney;
Αλλιώς, σε περίπτωση μη HDMI ενισχυτή θα πρέπει η να έχει συνδεδεμένα gen1 & gen2 και να διαλέγει κατά περίσταση, η να διαβάσει ότι ανέφερα παραπάνω για τους ήχους και να αποφασίσει,
εκτός και αν δεν υπάρχει σύστημα 5.1 οπότε το gen 2 είναι η πιο καλή αγορά, λόγω εικόνας.

• Like
Reactions: protrudi and Pleo

Takis K

Established Member
7 July 2006
173
Το πρόβλημα με το auto frame να δούμε πότε θα διορθώσουν.Αλήθεια με εκείνη την αναβάθμιση σε android 12 ακούγεται κάτι η μας ξέχασαν;

Αντώνης-Κ

AVClub Addicted Member
22 June 2007
2,277
https://github.com/koying/SPMC/rele...-16.7.4-spmc-94d913d-armeabi-v7a_launcher.apk

Όταν σχεδόν όλα τα νέα apps αποσυντονίζονται σε dts στο 2nd Gen, το SPMC τα αναπαράγει εξαιρετικά με όλα τα προτερήματα του kodi

Δοκιμάστε το δουλεύει άψογα τόσο σε Ac3 dts και κάνει transcoding τα υπόλοιπα hd format ήχου

Αν στην αναπαραγωγή κάνει μικρά κολλήματα, στα video settings απενεργοποιήστε το Deinterlace video – και set as default for all media

Το επαναφέρω γιατί τίποτα δεν διορθώθηκε όπως έγραψα πιο πάνω από την αναπαραγωγή από usb στα περισσότερα αν όχι όλα τα app αναπαραγωγής.

Το kodi για μην αποσυντονίζει εικόνα και ήχο πρέπει στα settings passthrough output device η επιλογή να είναι (audio track (raw), android IEC packer) παρόλα αυτά εξακολουθεί να έχει θέματα ιδικά σε dts άμεσου συντονισμού με τον ενισχυτή, όταν το ζορίσεις μπρος πίσω..

https://github.com/koying/SPMC/rele...-16.7.4-spmc-94d913d-armeabi-v7a_launcher.apk

Εξακολουθεί έκτος από τον ενσωματωμένο video player που δεν αναγνωρίζει υποτίτλους το SPMC να είναι η καλύτερη επιλογή για home cinema

Κατά τα αλλά μια χαρά είναι σαν smart tv

• Like
Reactions: harhar

Αντώνης-Κ

AVClub Addicted Member
22 June 2007
2,277
Το πρόβλημα με το auto frame να δούμε πότε θα διορθώσουν.Αλήθεια με εκείνη την αναβάθμιση σε android 12 ακούγεται κάτι η μας ξέχασαν;
Άσε δεν θέλεις την 12 και ας δουλεύει το frame rate, επίσης κατάφεραν να αποσυντονίσουν χειρότερα εικόνα και ήχο και με κολλήματα στην εικόνα στο gen 1 με την 12 μετά από 10-15 λεπτά αναπαραγωγής..

• Like
Reactions: valkal19

john gabriel

AVClub Addicted Member
Kαλημερα,για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα θελω να αγορασω το σγκεκριμενο tv box , ωστοσο εχω μια αρχαια τηλεοραση lg scarlet 42 ιτσων14 ετων οποια διαθετει hdmi αλλα οχι arc εχω σκεφτει να το συνδεσω κανονικα με hdmi και μεσω οπτικης ινας στον επισης αρχαιο πολυκαναλο yamaha rxv 861.To ερωτημα μου ειναι εαν μπορω κανοντας συνδρομη στο netflix να ακουω σε 5,1 και κατι τελευταιο το netflix παιζει δυνατα η ειναι οπως τα επιγεια καναλια στα οποια απο οτι εχω ακουσει η ερτ παιζει δυνατα και το open μεχρι στιγμης! ευχαριστω!

mr.Vox

AVClub Enthusiast
4 April 2008
1,298
Kαλημερα,για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα θελω να αγορασω το σγκεκριμενο tv box , ωστοσο εχω μια αρχαια τηλεοραση lg scarlet 42 ιτσων14 ετων οποια διαθετει hdmi αλλα οχι arc εχω σκεφτει να το συνδεσω κανονικα με hdmi και μεσω οπτικης ινας στον επισης αρχαιο πολυκαναλο yamaha rxv 861.To ερωτημα μου ειναι εαν μπορω κανοντας συνδρομη στο netflix να ακουω σε 5,1 και κατι τελευταιο το netflix παιζει δυνατα η ειναι οπως τα επιγεια καναλια στα οποια απο οτι εχω ακουσει η ερτ παιζει δυνατα και το open μεχρι στιγμης! ευχαριστω!
Έχω αναφερθεί στο πρόβλημα. Το Xiaomi TV box gen 2 αναπαράγει ήχο Dolby Digital + και όχι Dolby Digital οπότε και από την οπτική του κουτιού να δώσεις στον ενισχυτή σου αυτό εξαρτάται με το αν υποστηρίζει ο ενισχυτής Dolby Digital +. Από την οπτική της τηλεόρασης αν συνδέσεις προς τον ενισχυτή τις περισσότερες φορές κλειδώνει αναλόγως το μοντέλο της τηλεόρασης σε dolby digital. 2.0
Αναγκάστηκα να αγοράσω νέο ενισχυτή για αυτού του είδους ασυμβατότητες. Ο ενισχυτής RX-V640RDS δεν υποστήριζε Dolby Digital+. Ο δικός σου ίσως το υποστηρίζει γιατί μάλλον είναι νεότερος. Τον πούλησα και αγόρασα τον YAMAHA RX-V6A και πήγα σε άλλο επίπεδο κυρίως για τα νέα format. WiFi, multicast, internet radio κ.α. Είναι όμως υποδεέστερης κατασκευής και ίσως λιγότερα watt.

Το Xiaomi TV box gen1 λειτουργεί κανονικά με παλαιότερους ενισχυτές αφού βγάζει ήχο Dolby Digital και όχι Dolby Digital +. ίσως βρεις κάποιο μεταχειρισμένο. Όσο για τον αν παίζει χαμηλά ή δυνατά δεν νομίζω να είναι αυτό πρόβλημα. Ρυθμίζεται.

john gabriel

AVClub Addicted Member
Σε ευχαριστω φιλε μου για την αμεση απαντηση,ο ενισχυτης μου δεν υποστηριζει digital plus αλλα επειδη δεν εχω απαιτησεις λογικα θα παιζει κανονικο prologic1 και 2 που υποστηριζει ο ενισχυτης μου σωστα!

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,605
Αθήνα
Το DD+ είναι συμβατό με το DD. Δηλαδή εκ σχεδιασμού όταν στην άκρη της σύνδεσης δει αποκωδικοποιητή DD, τότε αναπαράγεται DD στο μεγαλύτερο bitrate που έχει το DD (αν θυμάμαι καλά 640kbps).

Λογικά θα πάρεις DD 5.1 είτε στείλεις με οπτική κατ' ευθείαν στον 861 είτε από την scarlet σε αυτόν έχοντας συνδέσει επάνω της το xiaomi (αν και καλύτερα κατ' ευθείαν στον ενισχυτή με οπτική το xiaomi).

• Like
Reactions: john gabriel

mr.Vox

AVClub Enthusiast
4 April 2008
1,298
Το DD+ είναι συμβατό με το DD. Δηλαδή εκ σχεδιασμού όταν στην άκρη της σύνδεσης δει αποκωδικοποιητή DD, τότε αναπαράγεται DD στο μεγαλύτερο bitrate που έχει το DD (αν θυμάμαι καλά 640kbps).

Λογικά θα πάρεις DD 5.1 είτε στείλεις με οπτική κατ' ευθείαν στον 861 είτε από την scarlet σε αυτόν έχοντας συνδέσει επάνω της το xiaomi (αν και καλύτερα κατ' ευθείαν στον ενισχυτή με οπτική το xiaomi).
Είπαν αλλά στην πράξη δεν είναι γίνεται πάντα έτσι. Κάποιοι AVR δεν το αποκοδικοποιούν.

• Like
Reactions: protrudi

mr.Vox

AVClub Enthusiast
4 April 2008
1,298
Σε ευχαριστω φιλε μου για την αμεση απαντηση,ο ενισχυτης μου δεν υποστηριζει digital plus αλλα επειδη δεν εχω απαιτησεις λογικα θα παιζει κανονικο prologic1 και 2 που υποστηριζει ο ενισχυτης μου σωστα!
,Prologic 1 και 2 είναι ψευδοκατάσταση. Δεν έμεινα προσωπικά ποτέ ευχαριστημένος.

Αντώνης-Κ

AVClub Addicted Member
22 June 2007
2,277
Ο αρχαίος Yamaha RX-V861 υποστηρίζει όμως hdmi και multichannel sound αλλά όχι hd audio.

Η τηλεόραση σου δεν υποστηρίζει 4Κ οπόταν με αυτό το setup το (2nd Gen) σε καλύπτει απολυτά.

Η σύνδεση σου όμως πρέπει να είναι αυστηρά με hdmi. (2nd Gen) > RX-V861 > TV

Το 2nd Gen αναγνωρίζει συμβατές συσκευές μέσο hdmi οπόταν άλλη σύνδεση με οπτική και hdmi στην tv δεν θα δούλεψη σωστά.

mr.Vox

AVClub Enthusiast
4 April 2008
1,298
Ο αρχαίος Yamaha RX-V861 υποστηρίζει όμως hdmi και multichannel sound αλλά όχι hd audio.

Η τηλεόραση σου δεν υποστηρίζει 4Κ οπόταν με αυτό το setup το (2nd Gen) σε καλύπτει απολυτά.

Η σύνδεση σου όμως πρέπει να είναι αυστηρά με hdmi. (2nd Gen) > RX-V861 > TV

Το 2nd Gen αναγνωρίζει συμβατές συσκευές μέσο hdmi οπόταν άλλη σύνδεση με οπτική και hdmi στην tv δεν θα δούλεψη σωστά.
Πιθανόν μέσω HDMI ο συγκεκριμένος RX-V861 να αποκωδικοποιεί σωστά τον ήχο του Netflix από το Xiaomi TV box gen 2. Philips AVR FR994 χωρίς HDMI και μέσω οπτικής αποκωδικοποιεί σωστά όλα τα κουτιά που έχω Xiaomi gen 1 gen2 και Nokia. όχι εννοείται Atmos. Ο RXV-640 που είναι ακόμα αρχαίος πάντως όχι.
Μόνο η δοκιμή θα πείσει. Σε ένα ξένο forum αντίστοιχο αυτιού εδώ είχα διαβάσει μια λίστα με συμβατότητες αλλά δεν το έχω εύκαιρο τώρα.

Αντώνης-Κ

AVClub Addicted Member
22 June 2007
2,277
Πιθανόν μέσω HDMI ο συγκεκριμένος RX-V861 να αποκωδικοποιεί σωστά τον ήχο του Netflix από το Xiaomi TV box gen 2. Philips AVR FR994 χωρίς HDMI και μέσω οπτικής αποκωδικοποιεί σωστά όλα τα κουτιά που έχω Xiaomi gen 1 gen2 και Nokia. όχι εννοείται Atmos. Ο RXV-640 που είναι ακόμα αρχαίος πάντως όχι.
Μόνο η δοκιμή θα πείσει. Σε ένα ξένο forum αντίστοιχο αυτιού εδώ είχα διαβάσει μια λίστα με συμβατότητες αλλά δεν το έχω εύκαιρο τώρα.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δουλέψει όπως το έγραψα.. Απλά δεν θα έχει Dolby Digital Plus

mr.Vox

AVClub Enthusiast
4 April 2008
1,298
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δουλέψει όπως το έγραψα.. Απλά δεν θα έχει Dolby Digital Plus
Μικρό το κακό αν έχει Dolby Digital 5,1 όλα είναι εντάξει. Το Gen1 γιατί έβγαζε σε μένα ενώ το gen2 όχι; και τα δύο με οπτική;

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,605
Αθήνα
Αρκεί να υπάρχει η επιλογή να βγάζει το DD+ π.χ. σε πολυκαναλικό PCM. Υπάρχει αυτό το option στις ρυθμίσεις εξόδου του Xiaomi; Το κάνει αυτόματα αν δεν υπάρχει;

john gabriel

AVClub Addicted Member
Αρα συνδεω το tv box μεσω hdmi στην τηλεοραση και μεσω οπτικης ινας το tv box στον ενισχυτη ωστοσο εαν εχω και οπτικη ινα απο την τηλεοραση στον ενισχυτη για να ακουω τα επιγεια καναλια δεν θα υπαρχει καποιο προβλημα σωστα!

mr.Vox

AVClub Enthusiast
4 April 2008
1,298
Αρα συνδεω το tv box μεσω hdmi στην τηλεοραση και μεσω οπτικης ινας το tv box στον ενισχυτη ωστοσο εαν εχω και οπτικη ινα απο την τηλεοραση στον ενισχυτη για να ακουω τα επιγεια καναλια δεν θα υπαρχει καποιο προβλημα σωστα!
Αυτό κάνεις. Μια οπτική από την τηλεόραση στον ενισχυτή και άλλη μία από το box στον ενισχυτή. Coaxial έχει το box ή βάζεις μετατροπέα. Έτσι το είχα κάνει στον 640 αλλά δεν πήρα ούτε Dolby Digital 5,1.
Αλλά εσύ έχεις νεότερο ενισχυτή.

Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί το ,gen1 δεν είχε πρόβλημα με την ίδια συνδεσμολογία. Άναβε στο netflix το 5,1 ενώ στο 2 όχι.
Το gen1 έχει την επιλογή στις ρυθμίσεις ήχου spiff ενώ το 2 δεν την έχει.

Διαπίστωσα όμως ότι το gen2 έδινε Dolby Digital plus από την εφαρμογή του multicast της Yamaha.

Όλο τέτοια θα έχουμε.
Χθες η εφαρμογή του Netflix σε δεκαετίας τηλεόραση σταμάτησε να υποστηρίζεται. Παλιά αλλά αχρησιμοποίητη σχεδόν. Των 1500 ευρώ τότε.
Δεν γίνεται να τα αλλάζουμε όλα με την μία.

Το Nokia πάντως είναι καλύτερο κουτί. Δες και αυτό. Το 8000 το 8010 αν βρεις φθηνό. Το 8010 είναι πανάκριβο για μένα

• Like

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,605
Αθήνα
Η κανω την συνδεση tv box hdmi in στον ενισχυτη και μετα μεσω παλι hdmi out του ενισχυτη στο hdmi in της τηλεορασης!

Αυτό. Απλώς επειδή δεν έχει HDMI standby through ο δικός σου ενισχυτής, θα πρέπει να τον ανάβεις κάθε φορά που θα θες να χρησιμοποιήσεις το box.

Οι άλλες περιπτώσεις, δηλ. box στην TV και από την TV οπτική στον ενισχυτή αλλά και box στην TV με HDMI και οπτική από το Box στον ενισχυτή, θα σου δώσουν μεν τη δυνατότητα να λειτουργεί και το box χωρίς τον ενισχυτή ενίοτε, αλλά θα πρέπει να δεις τελικά τι σήματα περνάνε έτσι με δοκιμές.

• Like