XLD

Λοιπον τελικά το 1ο cd το έκανε με cdparanoia και με χ6 ταχυτητα... αλλά στο log σε κάποια tracks δινει atom jitter error (may be fixed) απο 12 - 18 κ συνολικά για ολο το δισκάκι 61 τι σημαίνει αυτό;

Το 2ο cd ουτε καν το ανοιγει ο υπολογιστής... και μιλάμε για προσεγμένα δισκάκια ... ????????????:nounder:

Αυτό μάλλον σημαίνει ότι έχει κάποιο ελάττωμα ο δίσκος σου και δεν το διάβασε σωστά. Μην τρελαίνεσαι, αφορά πιθανόν ένα διάστημα μερικών δευτερολέπτων ή λιγότερο. Το πρόβλημα στο δεύτερο CD πιθανότατα είναι στο drive η το δισκάκι σου. Μιά καλή λύση είναι να δοκιμάσεις να το αντιγράψεις σε κάποιο CD-RW και να ριπάρεις από το αντίγραφο. Αλήθεια έχεις κάνει update του XLD στην πιό πρόσφατη έκδοση;

Αυτό μάλλον σημαίνει ότι έχει κάποιο ελάττωμα ο δίσκος σου και δεν το διάβασε σωστά. Μην τρελαίνεσαι, αφορά πιθανόν ένα διάστημα μερικών δευτερολέπτων ή λιγότερο. Το πρόβλημα στο δεύτερο CD πιθανότατα είναι στο drive η το δισκάκι σου. Μιά καλή λύση είναι να δοκιμάσεις να το αντιγράψεις σε κάποιο CD-RW και να ριπάρεις από το αντίγραφο. Αλήθεια έχεις κάνει update του XLD στην πιό πρόσφατη έκδοση;
Μα και τα δυο δισκάκια ειναι σε αριστη κατάσταση και δεν είχαν ποτέ πρόβλημα αναπαραγωγης σε κανενα player!
Tο XLD ειναι στην τελευταια εκδοση εννοείται...
Το drive δλδ τι μπορει να έχει που να μην διαβάζει μονο αυτο το δισκάκι και ο,τιδηποτε άλλο να το διαβάζει κανονικά;
Πλάκα πλάκα δεν εχω γράψει ποτέ cd με το mac... με ποιο πρόγραμμα το κάνεις; Αλλά αν δεν μπορει να το διαβάσει καθολου το δισκακι ανεξαρτήτως xld πως θα το γράψω; Ετσι κ αλλιώς....
Εμενα πιο πολύ μου φαινεται για κάποιου ειδους κλειδωμα που μπορει να εχουν τα εν λόγω δισκάκια... ειναι τα μόνα που εχω πρόβλημα...

To c2 μη το χρησιμοποιείς ποτέ δε πρόκειται να καταφέρεις κάτι παραπάνω. Το μόνο που έχω να προτείνω είναι να δοκιμάσεις σε άλλο μηχάνημα αν μπορείς. Ή και σε EAC εάν μπορείς, ή όταν βρεθούμε μου το δίνεις να δοκιμάσω και εγώ. Η κλασική/οπερα είναι ωκεανός δισκογραφικά δε φαντάζομαι να έχω το ίδιο αλλά αν θες μας λές ποιο CD είναι – κάποιος μπορεί να το έχει και να δοκιμάσει και αυτός rip.

Μα και τα δυο δισκάκια ειναι σε αριστη κατάσταση και δεν είχαν ποτέ πρόβλημα αναπαραγωγης σε κανενα player!
Δεν έχει σημασία, μπορεί να είναι σε άψογη κατάσταση, να παίζουν καλά σε πλέιερ,αλλά να περιέχουν μικρά λάθη που δημιουργήθηκαν κατά την εγγραφή στο εργοστάστιο και το error correction τα προσπερνάει. υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να πρόκειται για κάποια προστασία από αντιγραφή, αλλά μόνο σε ένα δισκάκι από το ίδιο σετ;

Tο XLD ειναι στην τελευταια εκδοση εννοείται...
Το drive δλδ τι μπορει να έχει που να μην διαβάζει μονο αυτο το δισκάκι και ο,τιδηποτε άλλο να το διαβάζει κανονικά;
Πλάκα πλάκα δεν εχω γράψει ποτέ cd με το mac... με ποιο πρόγραμμα το κάνεις;
Υπάρχει το toast it, το burn, το Corg Audiogate, ακόμα και το itunes μπορεί να εγγράψει cd.
Αλλά αν δεν μπορει να το διαβάσει καθολου το δισκακι ανεξαρτήτως xld πως θα το γράψω; Ετσι κ αλλιώς....
Εμενα πιο πολύ μου φαινεται για κάποιου ειδους κλειδωμα που μπορει να εχουν τα εν λόγω δισκάκια... ειναι τα μόνα που εχω πρόβλημα...

εδώ που τα λέμε κι εγώ είμαι περίεργος να μάθω για ποιά ηχογράφηση πρόκειται...

http://www.amazon.com/Vivaldi-Bajazet-DArcangelo-Mijanovic-Includes/dp/B00022LE38
για αυτη

Αυριο τραγουδάει στο Μεγαρο η Vivica Genaux http://www.youtube.com/watch?v=jQ-3Wxt4HN4&feature=related και ειπα να θυμηθώ τις ηχογραφήσεις της που εχω.... εν τω μεταξυ χθες είχα πρόβα σε διπλανη αιθουσα, για την συναυλία που εχω την Δευτέρα και η ορχήστρα πρόβαρε αυτό... http://www.youtube.com/watch?v=hTpIRFiKTqo!!!
Βεβαια την Βιβικα δεν την είδα... δεν ηταν... ισως αυριο! :worshippy:
Για άποιους προφανείς (αλλα και μη) λόγους την "παω" τρελά αυτη την τραγουδιστρια!!

Last edited:
To c2 μη το χρησιμοποιείς ποτέ δε πρόκειται να καταφέρεις κάτι παραπάνω. Το μόνο που έχω να προτείνω είναι να δοκιμάσεις σε άλλο μηχάνημα αν μπορείς. Ή και σε EAC εάν μπορείς, ή όταν βρεθούμε μου το δίνεις να δοκιμάσω και εγώ. Η κλασική/οπερα είναι ωκεανός δισκογραφικά δε φαντάζομαι να έχω το ίδιο αλλά αν θες μας λές ποιο CD είναι – κάποιος μπορεί να το έχει και να δοκιμάσει και αυτός rip.
Nαι γενικώς c2 δεν χρησιμοποιώ.. θυμάμαι που το είχες ξαναπει πιο πάνω... ΟΚ κάποια στιγμή θα στο δώσω!

Απο αυτα που γραφεις πιο πολυ για προβλημα στο drive φαινεται.
Σε καποια στιγμη ειχα στο MacBookPro ενα προβλημα: να μην παιζει καποια (λιγα αρχικα) cds .
Σιγα-σιγα το προβλημα αυξηθηκε (ολο και περισσοτερα σπιναραν στο κενο) μεχρι που μας τελειωσε το drive.
Δοκιμασε ενα usb εξωτερικο

λέγε μου τέτοια.... αντε να αλλαξεις drive στο mac mini ...
πάντως το ιδιο πράγμα είχε γινει και πριν καιρο που ειχα ξαναδοκιμάσει να ριπαρω το δισκακι κ το παράτησα θεωρώντας πως ισως με κάποιο update λυθει το θεμα... δεν ειχα κανενα θεμα με κανένα άλλο μεχρι τώρα και ειναι καιρος... και πάλι οταν το προσπάθησα πριν κάτι μερες εγινε το ιδιο με την πρώτη φορά (τοτε βεβαια δεν ειχα δοκιμάσει με cdparanoia κ ουτε ειχα δει τι γινεται με το 2ο cd της οπερας)

εν τω μεταξύ έχω ριπάρει ακομα κάποιοα χωρις πρόβλημα

Μη πανικοβάλλεστε :p
Καλά σιγά μη πανικοβάλλεστε αλλά είπα να σας πειράξω λίγο :)

Σπανιότατα λ.χ. 1-3 στα 100 CD
Το κύριο PC μου δε τα καταφέρνει με κάποιο δισκάκι. Το δοκιμάζω στο laptop και παίζει καταπληκτικά. Αντίστοιχα, άλλες φορές του laptop με τίποτα, ενώ άλλα drives μια χαρά. Καμιά φορά δηλαδή συμβαίνουν ‛παράξενα πράγματα’ και μου έχει τύχει δισκάκι που να μη το διαβάζουν 3-4 drives και κάποιο άλλο χρεπι-drive που έχει συνέχεια προβλήματα, να δώσει τη λύση.

Είπαμε σπάνια! Δεν είναι κανόνας, αλλά ας το έχουμε υπόψη.

Αβυσος.... -bye-

Mου τη σπάει ομως ρε γμτ γιατι το εν λόγω εργο μου αρέσει πολύ και το θέλω ριπαρισμένο... μου φαινεται θα στο φέρω συντομα το δισκιον! :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: XLD

Αβυσος.... -bye-

Mου τη σπάει ομως ρε γμτ γιατι το εν λόγω εργο μου αρέσει πολύ και το θέλω ριπαρισμένο... μου φαινεται θα στο φέρω συντομα το δισκιον! :ernaehrung004:

Ευχαρίστως, μόλις χθες πέρασα καμία 10αρια CDακια που έφτασαν πρόσφατα από amazon … με έχει κάψει το άτιμο.
Και σύμφωνα με την προσφιλή μου τακτική, ξεσφράγισμα, πρώτα ριπ, και scan τα βιλιαράκια, και τέλος ακρόαση :D

Re: Απάντηση: XLD

Μη πανικοβάλλεστε :p
Καλά σιγά μη πανικοβάλλεστε αλλά είπα να σας πειράξω λίγο :)

Σπανιότατα λ.χ. 1-3 στα 100 CD
Το κύριο PC μου δε τα καταφέρνει με κάποιο δισκάκι. Το δοκιμάζω στο laptop και παίζει καταπληκτικά. Αντίστοιχα, άλλες φορές του laptop με τίποτα, ενώ άλλα drives μια χαρά. Καμιά φορά δηλαδή συμβαίνουν ‛παράξενα πράγματα’ και μου έχει τύχει δισκάκι που να μη το διαβάζουν 3-4 drives και κάποιο άλλο χρεπι-drive που έχει συνέχεια προβλήματα, να δώσει τη λύση.

Είπαμε σπάνια! Δεν είναι κανόνας, αλλά ας το έχουμε υπόψη.

+1000
Αγνωστες οι βουλες των drive,παντως αμα στο κανει ολο και σε περισσοτερα δοκιμασε να το καθαρισεις με ενα ειδικο σιντακι της αγορας,και αν δεν παιξει και αυτο πας για αλλαγη,μην τρελαινεσε ενα εξωτερικο usb κοστιζει λιγο και ειναι jet.

υ.γ
γιαυτο εχουμε το πισι για τις βαριες δουλειες οτι χαλασει σε apple ειναι θανατος για την τσεπη.:smash:

Last edited:
Re: Απάντηση: XLD

+1000
Αγνωστες οι βουλες των drive,παντως αμα στο κανει ολο και σε περισσοτερα δοκιμασε να το καθαρισεις με ενα ειδικο σιντακι της αγορας,και αν δεν παιξει και αυτο πας για αλλαγη,μην τρελαινεσε ενα εξωτερικο usb κοστιζει λιγο και ειναι jet.

υ.γ
γιαυτο εχουμε το πισι για τις βαριες δουλειες οτι χαλασει σε apple ειναι θανατος για την τσεπη.:smash:

+1. Εγώ πάντως έχω αυτό
http://www.ebay.com/itm/LaCie-8X-d2...External_Hard_Disk_Drives&hash=item337def9392

Ότι δεν παίζει το combo drive το παίζει αυτό και τούμπαλιν, έτσι δε μένω ποτέ από ανάγνωση δίσκων.

Έχουμε κανέναν οδηγό για σωστό ripping μέσω XLD?

Επίσης.... σε τί rate τα βγάνει από το φουρνάκι? 44.1?

αμα φτιαξεις φλακ τελειωσε το θεμα εχεις πιστο αντιγραφο με το πρωτοτυπο το rate εχει να κανει με τον βαθμο συμπιεσης και τον αλγορυθμο που χρησιμοποιηται απο το εκαστοτε προγραμμα.
http://avp.stackexchange.com/questi...c-file-have-a-lower-bit-rate-than-the-cd-file