Xoro HRT 7600

Re: XORO HRT 7600 DVB-T HD AVC/H.264 MPEG-4 HDMI

Οσοι εχετε προβλημα με τους υποτιτλους θα πρεπει να τους κανετε encode (ενσωματωση στο Video) απο τον υπολογιστη (14 λεπτα για 1,30 ωρα ταινια σε Intel C2D E6600) με το VirtualDub.Εκτος και αν βγηκε κανα firmware που φτιαχνει αυτο το προβλημα και εμεινα πισω.Ωστοσο θα πρεπει να παιξετε καλα με τις ρυθμισεις για να μην φαινονται μικροι και αν εχετε CRT τηλεοραση μην ψεχασετε να ενεργοποιησετε την εξοδο video σε 16:9.
Αμα θελετε σας κανω οδηγο για ενσωματωση.
Απιστευτο να φταιχνουν ενα τοσο καλο δεκτη και να μην μελετησαν το θεμα τον υποτιτλων.Μας βαζει σε τεραστια φασαρια για ενα τοσο απλο πραγμα.

Γεια σου Στεφανε,
σου εχω στειλει 2 pm για να μου στειλεις τον οδηγο, αλλα δυστυχως δεν ειχα καμμια απαντηση. Επειδη υπαρχει περιπτωση να υπηρξε καποιο προβλημα με τα pm το γραφω και στο forum. Ευχαριστω προκαταβολικα.

Οσοι εχετε προβλημα με τους υποτιτλους θα πρεπει να τους κανετε encode (ενσωματωση στο Video) απο τον υπολογιστη (14 λεπτα για 1,30 ωρα ταινια σε Intel C2D E6600) με το VirtualDub.Εκτος και αν βγηκε κανα firmware που φτιαχνει αυτο το προβλημα και εμεινα πισω.Ωστοσο θα πρεπει να παιξετε καλα με τις ρυθμισεις για να μην φαινονται μικροι και αν εχετε CRT τηλεοραση μην ψεχασετε να ενεργοποιησετε την εξοδο video σε 16:9.
Αμα θελετε σας κανω οδηγο για ενσωματωση.
Απιστευτο να φταιχνουν ενα τοσο καλο δεκτη και να μην μελετησαν το θεμα τον υποτιτλων.Μας βαζει σε τεραστια φασαρια για ενα τοσο απλο πραγμα.
Δυστυχώς μόλις ανακάλυψα ότι δεν έχω πρόβλημα μόνο με την συγκεκριμένη σειρά, αλλά με όλες σχεδόν τις ταινίες που έχω αποθηκευμένες.
Μάλιστα σε μερικές που ο λόγος της ανάλυσης είναι μεγαλύτερος του 16:9 (πχ 640*272) δεν μου τους εμφανίζει ακόμη και αν είναι ενσωματωμένοι.
Υπάρχει κάποιος που να μην έχει αυτό το πρόβλημα;
Μπορεί κάποιος να μας δώσει κάποια λύση; Είναι πιστεύω το σοβαρότερο πρόβλημα του δέκτη.

Δυστυχώς μόλις ανακάλυψα ότι δεν έχω πρόβλημα μόνο με την συγκεκριμένη σειρά, αλλά με όλες σχεδόν τις ταινίες που έχω αποθηκευμένες.
Μάλιστα σε μερικές που ο λόγος της ανάλυσης είναι μεγαλύτερος του 16:9 (πχ 640*272) δεν μου τους εμφανίζει ακόμη και αν είναι ενσωματωμένοι.
Υπάρχει κάποιος που να μην έχει αυτό το πρόβλημα;
Μπορεί κάποιος να μας δώσει κάποια λύση; Είναι πιστεύω το σοβαρότερο πρόβλημα του δέκτη.

Εγω σε avi αρχεια, που εχω ενσωματωσει υποτιτλους με το AviRecomp, δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα (εκτος του οτι στρετσαρει την εικονα και γεμιζει την οθονη σε crt tv). Δεν εχω βρει λυση σε mp4 και mkv στα οποια δεν μπορω ακομη να ενσωματωσω τους υποτιτλους. Μπορεις να μου στειλεις εσυ το οδηγο που σου εστειλε ο στεφανος για να ψαχτω λιγο?

Καλησπέρα παιδιά. Διαβάζω πολύ καιρό το φόρουμ αλλά μόλις τώρα έκανα την εγγραφή αφού ανακάλυψα (βασικά κάποιοι άλλοι) κάτι πολύ σημαντικό και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας (μετά από ρίσκο, δεν κρατιόμουν).

Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό:
Μόλις χθες και αφού διάβασα πολλά πράγματα (και μου βγήκαν τα μάτια σε online μεταφραστές) σε ένα σλοβένικο (!!!) forum για τον αποκωδικοποιητή μας και τους άλλους κλώνους, μετέτρεψα μέσω upgrade τον Xoro HRT-7600 σε ΑΒΕΟ ΑΒ Τ1110 (επίσης κλώνος).
Τί κέρδισα; Υποστήριξη σε δίσκους με σύστημα NTFS μέσω της θύρας USB του και σωστή εναλλαγή του κάδρου, του εκάστοτε καναλιού ή αρχείου βίντεο.
Τί έχασα; Τα ελληνικά μενού στο δέκτη (υποστηρίζει όμως αγγλικά στα μενού), και για ένα παράξενο λόγο, μου βγάζει μόνο αγγλικά στο EPG στα κανάλια της DIGEA (Tα κρατικά της ΕΡΤ μου τα βγάζει στο EPG κανονικά στα ελληνικά, δεν ξέρω για τα + αφού δε μπορώ να τα πιάσω λόγω της πολύ κακής λήψης που έχω).
Τώρα, για να μην πάρω κανέναν στο λαιμό μου, δοκιμάστε τη μετατροπή με δική σας ευθύνη. Πάντως σε εμένα δούλεψαν κανονικά εγγραφές και αναπαραγωγή σε δίσκο NTFS (320 GB), ο δέκτης και η λήψη των καναλιών
και ενδεχομένως μου φάνηκε ότι είναι λίγο πιο γρήγορος στις εναλλαγές καναλιών (χωρίς όμως να είμαι σίγουρος).
Για να εγκαταστήσουμε το firmware αποσυμπιέζουμε πρώτα το αρχείο MTC_MSD7828_DH2836.AP που βρίσκεται στο συμπιεσμένο αρχείο που έχουμε κατεβάσει προηγουμένως και το βάζουμε σε ένα στικ ή δίσκο (με FAT ή FAT32 σύστημα εννοείται). Μετά επιλέγουμε να παίξουμε μουσική και το
τρέχουμε. Ακολουθούμε τις οδηγίες και μέχρι η μπαρα να πάει στο 100% και να μας βγάλει το μήνυμα "SOFTWARE UPDATE COMPLETE - PLEASE RESTART" ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Μόλις λοιπόν μας βγάλει αυτό το μήνυμα κλείνουμε από το διακόπτη της συσκευής κι όχι από το τηλεκοντρολ τον XORO (ή μάλλον τον ΑΒ πλέον :2thumb22sup: ) και τον ξανανοίγουμε μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Οι επίσημες οδηγίες λένε ότι (για καλύτερα) κάνουμε και ένα FACTORY DEFAULTS από το μενού SYSTEM και όταν μας ζητηθεί ο κωδικός δίνουμε 000000.
Τα links:
το firmware http://www.abeodigital.com/da/produkter/details/102/50/billede/ab-t1110---digital-set-top-boks (κλικ στη δισκέτα)
τo εν λόγω forum http://forum.sibila.si/viewtopic.php?t=9308&postdays=0&postorder=asc&start=0
και http://forum.sibila.si/viewtopic.php?t=9398&postdays=0&postorder=asc&start=0
σλοβένικος μεταφραστής http://freetranslation.translation-services-usa.com/Slovenian/
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση και δοκιμή. Ελπίζω να βοήθησα.

Εγω σε avi αρχεια, που εχω ενσωματωσει υποτιτλους με το AviRecomp, δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα (εκτος του οτι στρετσαρει την εικονα και γεμιζει την οθονη σε crt tv). Δεν εχω βρει λυση σε mp4 και mkv στα οποια δεν μπορω ακομη να ενσωματωσω τους υποτιτλους. Μπορεις να μου στειλεις εσυ το οδηγο που σου εστειλε ο στεφανος για να ψαχτω λιγο?
Δεν μου έστειλε κάτι ο Στέφανος. Κατέβασα το VirtualDub-1.9.10 και μετά είναι εύκολο. Πας Video και προσθέτεις το φίλτρο textsub. Εγώ προσωπικά προσθέτω και ένα deintarlace.
Σε αρχεία με ξεχωριστούς υπότιτλους έχεις βρει λύση;

Δεν μου έστειλε κάτι ο Στέφανος. Κατέβασα το VirtualDub-1.9.10 και μετά είναι εύκολο. Πας Video και προσθέτεις το φίλτρο textsub. Εγώ προσωπικά προσθέτω και ένα deintarlace.
Σε αρχεία με ξεχωριστούς υπότιτλους έχεις βρει λύση;

Οχι δεν εχω βρει λυση με ξεχωριστους υποτιτλους (και φανταζομαι οτι δεν προκειται να βρουμε αν δεν βγει αναβαθμιση) γι' αυτο και εχω προβλημα με τα mkv και mp.

Να συμπληρώσω σε συνέχεια του #564 post μου, ότι ύστερα από τη μετατροπή του Xoro HRT 7600 σε ΑΒΕΟ ΑΒ Τ1110 εκτός από την
α) υποστήριξη σε δίσκους με σύστημα NTFS μέσω της θύρας USB του,
β) τη σωστή εναλλαγή του κάδρου, του εκάστοτε καναλιού ή αρχείου βίντεο

προστέθηκε ακόμα και
γ) η δυνατότητα ταυτόχρονης θέασης διαφορετικού καναλιού από αυτό που εγγράφεται αρκεί να βρίσκεται στην ίδια συχνότητα (π.χ. εγγραφή ΝΕΤ και ταυτόχρονη θέαση ΕΤ1).

Ακόμη θα ήθελα κάποιος να μου επιβεβαιώσει αν υπάρχει στον Xoro 7600 η δυνατότητα προγραμματισμένης εγγραφής με το δέκτη κλειστό (από το τηλεκοντρόλ) γιατί μετά τη μετατροπή υπάρχει και αυτή η δυνατότητα (έχω την εντύπωση ότι είχα προσπαθήσει αλλά δεν το είχα καταφέρει στον Xoro).

Γενικά πάντως δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα ή δυσλειτουργία.

Last edited:

Να συμπληρώσω σε συνέχεια του #564 post μου, ότι ύστερα από τη μετατροπή του Xoro HRT 7600 σε ΑΒΕΟ ΑΒ Τ1110 εκτός από την

προστέθηκε ακόμα και
γ) η δυνατότητα ταυτόχρονης θέασης διαφορετικού καναλιού από αυτό που εγγράφεται αρκεί να βρίσκεται στην ίδια συχνότητα (π.χ. εγγραφή ΝΕΤ και ταυτόχρονη θέαση ΕΤ1).

Ακόμη θα ήθελα κάποιος να μου επιβεβαιώσει αν υπάρχει στον Xoro 7600 η δυνατότητα προγραμματισμένης εγγραφής με το δέκτη κλειστό (από το τηλεκοντρόλ) γιατί μετά τη μετατροπή υπάρχει και αυτή η δυνατότητα (έχω την εντύπωση ότι είχα προσπαθήσει αλλά δεν το είχα καταφέρει στον Xoro).

Μολις τωρα δοκιμασα την εγγραφη με κλειστο το δεκτη, δεν ξεκιναει η εγγραφη, απλα μολις τον ανοιξεις αν δεν εχει τελειωσει ο χρονος της προγγραματισμενης εγγραφης ξεκιναει να γραφει.
Παντως φιλε φαινεται πολυ ενδιαφερουσα η περιπτωση της μετατροπης.
Να σαι καλα για τις πληροφοριες.
Μπορουμε μηπως με περασμα του παλιου firmware να το επαναφερουμε σε xoro?

Last edited:

Δυστυχώς φίλε μου δεν ξέρω. Για λόγους εγγύησης ρωτάς μάλλον, έτσι;

προστέθηκε ακόμα και

Όταν λες σωστή εναλλαγή κάδρου, εννοείς ότι επιλέγει σωστά την διάσταση ανάμεσα σε 16:9, 4:3 κλπ;
Εγώ έχω πρόβλημα όταν βάζω ταινίες με λόγο εικόνας μεγαλύτερο του 16:9, όπως για παράδειγμα 720*300, δηλαδή 22:9 περίπου. Μου παραμορφώνει την εικόνα και τα δείχνει μακρόστενα. Αυτό έχει και σαν αποτέλεσμα να μη δείχνει ολόκληρους τους υπότιτλους, αλλά να κόβει συνήθως την κάτω γράμμη. Μπορείς σε παρακαλώ να κάνεις μία δοκιμή με τέτοιου είδους αρχείο και να μου πεις τι συμβαίνει. Αν λύνει και αυτό το πρόβλημα, θα τον μετατρέψω και γω. Έχω καβαντζώσει το παλιό firmware για επιστροφή σε Xoro αν κάτι δεν πάει καλά.

Όταν λες σωστή εναλλαγή κάδρου, εννοείς ότι επιλέγει σωστά την διάσταση ανάμεσα σε 16:9, 4:3 κλπ;
Εγώ έχω πρόβλημα όταν βάζω ταινίες με λόγο εικόνας μεγαλύτερο του 16:9, όπως για παράδειγμα 720*300, δηλαδή 22:9 περίπου. Μου παραμορφώνει την εικόνα και τα δείχνει μακρόστενα. Αυτό έχει και σαν αποτέλεσμα να μη δείχνει ολόκληρους τους υπότιτλους, αλλά να κόβει συνήθως την κάτω γράμμη. Μπορείς σε παρακαλώ να κάνεις μία δοκιμή με τέτοιου είδους αρχείο και να μου πεις τι συμβαίνει. Αν λύνει και αυτό το πρόβλημα, θα τον μετατρέψω και γω. Έχω καβαντζώσει το παλιό firmware για επιστροφή σε Xoro αν κάτι δεν πάει καλά.

Σε ότι αφορά το πρώτο, ναι. Εξακολουθεί όμως να υπάρχει ένα πρόβλημα όταν βάζεις τους μεγαλύτερους υποτίτλους, κόβει την κάτω γραμμή. Όταν βάζεις μεσαίους νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα. Να δοκιμάσω δηλαδή αρχεία Divx με ασυνήθιστο ratio για το κάδρο;

Last edited:
Απάντηση: XORO HRT 7600 DVB-T HD AVC/H.264 MPEG-4 HDMI

Όταν λες φίλε μου πως τα δείχνει μακρόστενα, εννοείς πως δεν τεντώνει την εικόνα για να γεμίσει όλη η οθόνη?
Πως κρατάει πάντα την aspect ratio που έχει κάθε βίντεο, ΧΩΡΙΣ δυνατότητα αλλαγής?

Σε ότι αφορά το πρώτο, ναι. Εξακολουθεί όμως να υπάρχει ένα πρόβλημα όταν βάζεις τους μεγαλύτερους υποτίτλους, κόβει την κάτω γραμμή. Όταν βάζεις μεσαίους νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα. Να δοκιμάσω δηλαδή αρχεία Divx με ασυνήθιστο ratio για το κάδρο;
Οι περισσότερες ταινίες που υπάρχουν στο δίκτυο, έχουν aspect ratio κοντά στο 20:9
Σε αυτές και με μεγάλο μέγεθος υπότιλων (στο μεσαίο και το μικρό δεν φαίνονται καλά), μου κόβει τουλάχιστον την κάτω γραμμή.
Αν μπορείς σε παρακαλώ να δοκιμάσεις και με ταινία συτού του ratio και με ενσωματωμένους υπότιτλους

Re: Απάντηση: XORO HRT 7600 DVB-T HD AVC/H.264 MPEG-4 HDMI

Όταν λες φίλε μου πως τα δείχνει μακρόστενα, εννοείς πως δεν τεντώνει την εικόνα για να γεμίσει όλη η οθόνη?
Πως κρατάει πάντα την aspect ratio που έχει κάθε βίντεο, ΧΩΡΙΣ δυνατότητα αλλαγής?
Σε τέτοιο aspect ratio θα έπρεπε να γεμίζει την οθόνη σε πλάτος, αλλά πάνω και κάτω να αφήνει μαύρο κενό. Εμένα την τεντώνει κατακόρυφα και γεμίζει όλη την οθόνη και σε πλάτος και σε ύψος, οπότε παραμορφώνει, τεντόνωντας προς τα πάνω και κάτω, όλη την εικόνα. Τεντώνοντας λοιπόν προς τα κάτω, χάνεται η περιοχή που έχει τους υπότιτλους.
Δεν κρατάει δηλαδή την aspect ratio του κάθε Video. Ένα Video δηλαδή με 22:9 θα στο δείξει σε 16:9

Το μηχανάκι εξακολουθεί να έχει πρόβλημα με τους μεγάλους υπότιτλους οτιδήποτε αρχείο βίντεο και αν του δώσουμε, κόβει δηλαδή ένα μέρος της 2ης γραμμής. Μόλις το δοκίμασα με ένα αρχείο βίντεο (divx) ανάλυσης 688x288. Το κάδρο έπαιξε σωστά χωρίς παραμόρφωση.

Το μηχανάκι εξακολουθεί να έχει πρόβλημα με τους μεγάλους υπότιτλους οτιδήποτε αρχείο βίντεο και αν του δώσουμε, κόβει δηλαδή ένα μέρος της 2ης γραμμής. Μόλις το δοκίμασα με ένα αρχείο βίντεο (divx) ανάλυσης 688x288. Το κάδρο έπαιξε σωστά χωρίς παραμόρφωση.
Έχεις μήπως κάποιο με ανάλογο κάδρο και με ενσωματωμένους υπότιτλους; Αν σου έπεξε σωστά το κάδρο, λογικά με τους ενσωματωμένους θα υπάρχει λύση στο πρόβλημα. Και μόνο βέβαια που παίζει το κάδρο σωστά, είναι μεγάλη υπόθεση

Έχεις μήπως κάποιο με ανάλογο κάδρο και με ενσωματωμένους υπότιτλους; Αν σου έπεξε σωστά το κάδρο, λογικά με τους ενσωματωμένους θα υπάρχει λύση στο πρόβλημα. Και μόνο βέβαια που παίζει το κάδρο σωστά, είναι μεγάλη υπόθεση

Ναι, με ενσωματωμένους δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρω μήπως υπάρχει πρόβλημα στις ρυθμίσεις του δέκτη και της τηλεόρασης σου. Εγώ έχω στο κάδρο AUTO (δέκτης και τηλεόραση) και μου παίζουν όλα καλά (τα 4/3 κανάλια γεμίζουν όλη την οθόνη - άμα βάλω στο δέκτη 16/9 αντί για AUTO μου παίζει τα κανάλια 4/3 στην πραγματική τους αναλογία αλλά δεν το προτιμώ γιατί έχω πλάσμα τηλεόραση και αφήνει ίχνη στην οθόνη, μόνο σε ταινίες)
Εσύ τί ρυθμίσεις έχεις;

Last edited:

Ναι, με ενσωματωμένους δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρω μήπως υπάρχει πρόβλημα στις ρυθμίσεις του δέκτη και της τηλεόρασης σου. Εγώ έχω στο κάδρο AUTO (δέκτης και τηλεόραση) και μου παίζουν όλα καλά.
Εσύ τί έχεις;
Και εγώ auto έχω, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι auto. Αυτά με μεγαλύτερο aspect ratio από 16:9 δεν μου τα παίζει σωστά. Μέσα στις επόμενες μέρες θα δοκιμάσω το νέο firmware και ο Θεός βοηθός.
Κάποιος που να έχει το κλασικό firmware του Xoro, μπορεί να μας πει αν του διατηρεί σωστό aspect ratio σε ταινίες πολύ στενόμαρης εικόνας >20:9;
Στην τηλεόραση έχω 16:9 και στον Xoro έχω auto

johndos το εγκατέστησα και μου λύθηκε το πρόβλημα. Είσαι άψογος και η ανακάλυψη σου πολύ καλή. Τα συγχαρητήριά μου.
Εμένα δεν μου αναγνωρίζει Ελληνικούς υπότιτλους όταν είναι ξεχωριστό αρχείο. Τα βγάζει Κινέζικα. Δεν πρόλαβα να κάνω πολλές δοκιμές. Εσένα στους εμφανίζει κανονικά όταν είναι ξεχριστό αρχείο srt;
Συνεχίζει να εξαφανανίζει την κάτω γραμμή, αλλά τουλάχιστον όταν είναι ενσωματωμένοι φαίνονται κανονικά. Και πάλι μπράβο σου :SFGSFGSF: