Xoro HRT 7600

Re: XORO HRT 7600 DVB-T HD AVC/H.264 MPEG-4 HDMI

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
περασα χτες κατα λαθος στον XORO ενα ανεπισημο update της εταιριας AKIRA.
ο δεκτης εκανε αναβαθμιση κανονικα δηλ.εμφανισε τα καναλια που ειχα , αλλα δεν μου λειτουργει το τηλεκοντρολ και δεν ξερω τι να κανω.μαλλον παει για πεταμα αφου δεν μπορω να μπω στο μενου χωρις τηλεκοντρολ.
εαν μπορει καποιος να βοηθησει θα ειμαι ευγνομων!!!ευχαριστω
Αν είναι Ελληνική εταιρεία ή αν μπορείς να βρεις άκρη ίσως σου βγει φθηνότερα να αγοράσεις από αυτούς ένα τηλεκοντρόλ για το μοντέλο που προοριζόταν η αναβάθμιση. Φυσικά δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα δουλέψει αλλά είναι πολύ πιθανό.

Αν είναι Ελληνική εταιρεία ή αν μπορείς να βρεις άκρη ίσως σου βγει φθηνότερα να αγοράσεις από αυτούς ένα τηλεκοντρόλ για το μοντέλο που προοριζόταν η αναβάθμιση. Φυσικά δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα δουλέψει αλλά είναι πολύ πιθανό.

Καλή ιδέα.
Με το νέο firmware θεωρητικά θα έχει χάσει τους original κωδικούς του τηλεκοντρόλ και θα έχει βάλει τους κωδικούς της άλλης εταιρείας.

Εάν έχεις Universal τηλεκοντρολ (νομίζω υπαρχει και με 10 ευρώ) μπορείς να κάνεις το εξής:
Ανοίγεις τον αποκωδικοποιητή και βάζεις το τηλεκοντρολ σε scan mode. Αυτό σαρώνει όλες τις συχνότητες και στέλνει ένα μύνημα power off σε κάθε συχνότητα. Όταν ο αποκωδικοποιητής κλείσει σημαίνει ότι το τηλεκοντρόλ έχει βρει την ομάδα κωδικών του αποκωδικοποιητή, και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρεις τον έλεγχο.

Προσοχή, η παραπάνω λύση μπορεί να μην λειτουργήσει και να αγοράσεςι άσκοπα ε´να ακόμα τηλεκοντρολ. Εάν έχεις από κανέναν γνωστό δανείσου το και δοκίμασε!

ΒTW, ποιό firmware από ποια συσκευή έβαλες και γιατί? Φαντάζομαι για υποστήριξη NTFS ?

Εβαλα το filmware της εταιριας akira.ειναι γαλλικη εταιρια και εχει και δεκτες.και ενω δεχτηκε την αναβαθμιση δεν λειτουργει το τηλεκοντρολ.

Παιδιά μια βοήθεια, έχει η πεθερά μου :hanged: μια παλιά τηλεόραση η οποία δεν έχει scart,rca κλπ..εχει μόνο την είσοδο της κεραίας.Μπορώ να συνδέσω τον xoro 7500 μέσω του RFout που διαθέτει για να μην παροπλίσω την αρχαία tv που τόσο αγαπά η πεθερά μου? το έχει δοκιμάσει κανείς?
:confused:

Παιδιά μια βοήθεια, έχει η πεθερά μου :hanged: μια παλιά τηλεόραση η οποία δεν έχει scart,rca κλπ..εχει μόνο την είσοδο της κεραίας.Μπορώ να συνδέσω τον xoro 7500 μέσω του RFout που διαθέτει για να μην παροπλίσω την αρχαία tv που τόσο αγαπά η πεθερά μου? το έχει δοκιμάσει κανείς?
:confused:
Δεν νομίζω ότι έχει RF modulator ώστε να μπορείς να το πιάσης σαν κανάλι όπως γίνεται πχ με τα video

Το ειχα ψιλιαστει..καποιος αλλος που να κανει αυτη την δουλειά?

Δεν έχω δει κανένα δέκτη να κάνει αυτή τη δουλειά!
Το μόνο που ίσως μπορείς να κάνεις, αν η πεθερά σου έχει κανένα VHS, να συνδέσεις εκεί το δέκτη και μέσω του VHS να βλέπεις ψηφιακή τηλεόραση!!!
Αναλογίσου τι είναι πιο εύκολο... να μάθει η πεθερά σου πως για να βλέπει ψηφιακά θα πρέπει να ανοίγει δέκτη, βίντεο και τηλεόραση, ή να μάθει πως να δουλεύει μια νέα τηλεόραση;

Προσφέρθηκα να της πάρω νέα τηλεοραση και δεν θέλει...

Νομίζω έχει ενα VHS αλλά όπως λέτε και σεις είναι τρέλα.

:ADFADF1:

Παιδιά θα το προσπαθήσω θα δω αν δουλεύει και αν δεν..θα αναγκαστεί να αποχωριστεί την αγαπημένη της αντίκα.

Πεθερές... τι να πει κανεις!:smash:

Παιδιά υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για μετατροπή απο ts σε mpeg4 όπως υπάρχει για το mpeg2 το DVR-Studio που με ευκολία μεγάλη μπορείς να μετατρέψεις το ts σε mpeg2 έχοντας κάνει και μοντάζ και convert χωρίς να χάνει σε ποιότητα το βίντεο.Εδώ τώρα που έχουμε να κάνουμε με mpeg4 ποιά προγράμματα είναι τα καλύτερα?

Εμενα δεν μου εμφανιζει κανένα κανάλι στον συντονισμο πάντως. Στις ρυθμισεις εχω διαλεξει χώρα Ελλάδα, αυτοματο συντονισμο και ισχυς κεραίας "ανοιχτό"

Η κανω κατι λάθος ή παμε για αντικατάσταση...

Παιδιά υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για μετατροπή απο ts σε mpeg4 όπως υπάρχει για το mpeg2 το DVR-Studio που με ευκολία μεγάλη μπορείς να μετατρέψεις το ts σε mpeg2 έχοντας κάνει και μοντάζ και convert χωρίς να χάνει σε ποιότητα το βίντεο.Εδώ τώρα που έχουμε να κάνουμε με mpeg4 ποιά προγράμματα είναι τα καλύτερα?

Δοκίμασε hdconverttox

Λοιπόν πήρα τον 7500, τον αναβάθμησα ολα οκ, τίμιος για τα χρηματά του.Μοναδικό παράπονο η αποδοσή του με τα αναλογικά κανάλια ,όπως εχει ήδη ειπωθει απο αλλο φίλο πριν .Σε σχέση πάντως με τον turbo x sd 1000 είναι αρκετα πιο γρήγορος.

Τον αγόρασα και εγώ άλλά την προηγούμενη εβδομάδα του έκανα αναβάθμιση μιας και από την 18/6 που ήρθαν στην Αττική τα ψηφιακά χρειάστηκα να έχω ελληνικό epg . Όμως έχω ένα ψηλοπροβλημματάκι ενώ το ρυθμίζω στα ελληνικά και μου βγάζει ελληνικά στο epg ξαφνικά και για αναιξήγητο μέχρι στιγμής λόγο μου ξαναγυρνάει στα αγγλικά το epg . Το έχει κάνει και σε κανέναν άλλο ; Υπάρχει λύση ; Ευχαριστώ

Τον αγόρασα και εγώ άλλά την προηγούμενη εβδομάδα του έκανα αναβάθμιση μιας και από την 18/6 που ήρθαν στην Αττική τα ψηφιακά χρειάστηκα να έχω ελληνικό epg . Όμως έχω ένα ψηλοπροβλημματάκι ενώ το ρυθμίζω στα ελληνικά και μου βγάζει ελληνικά στο epg ξαφνικά και για αναιξήγητο μέχρι στιγμής λόγο μου ξαναγυρνάει στα αγγλικά το epg . Το έχει κάνει και σε κανέναν άλλο ; Υπάρχει λύση ; Ευχαριστώ

Έχει ξαναναφερθεί, αν μπεις στο multimedia menu το κάνει αυτό.

Ευχαριστώ για την απάντηση σας . Άρα δεν είναι μόνο το δικό μου. Κατα τα άλλα είναι πολύ καλό μηχανάκι . Κρίμας που το e-shop έφερε μια παρτίδα και δεν τα ξανάφερε.

Το 'πρόβλημα' είναι της καταραμένης της digea που και καλά έβγαλε πολυγλωσσικό epg, και στα Ελληνικά καί στα Αγγλικά.

Λοιπόν έπειτα από σχεδόν ένα μήνα χρήσης του 7500 ( με f/w του 7600) παρατηρώ ότι όταν δέχεται σήμα από τα ψηφιακά καναλια της ΕΡΤ (ΜPEG 2) για πολλές ώρες ,όταν γυρνάς σε digea κάποιες φορές υπάρχει πρόβλημα συγχρονισμου του ήχου με την εικόνα!
Το προβλημα λύνεται με επεννεκινηση του δέκτη.

Εχει παρατηρήσει κάποιος άλλος αυτο το φαινόμενο?

Last edited: