Xoro HRT 8300 (Twin Tuner)

Re: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

Θα περιμένω να ακούσω αποτελάσματα και απο εσένα φίλε flaski.
Πάντως τις επόμενες δοκιμές σε δέκτη με διπλό tuner θα ήθελα να τις κάνω πλέον στον Telesystem TS6520 HD εφόσον απο ότι φαίνεται από το μενού του μοιάζει πιο
προσεγμένος δέκτης και με πλήρη υποστήριξ.η Ελληνικών.
Δεν ξέρω μόνο αν θα αντέξω να περιμένω τόσο.
Φιλικά Θεόδωρος.
Δεν μπορώ να έχω κάτι που να μη λειτουργεί καλά. Μου σπάνε τα νεύρα. Πήγα σε κατάστημα με ηλεκτρονικά που είχα πάρει κάποιους δέκτες να ζητήσω συμβουλές. Μου είπε ότι πιξελιάσματα και διακοπές μπορεί να έχω και από χαμηλό σήμα αλλά και από δυνατό. Τελικά έφυγα με έναν μειωτήρα έντασης σήματος (καθώς στα ιδιωτικά είμαι στα περισσότερα 100% σήμα, σκέφτηκα ότι ίσως να παίζει "μπούκωμα"):
http://www.necogroup.com/Εξαρτήματα_ενίσχυσης.pdf (το τελευταίο)
και γύρισα για δοκιμές. Αυτή η ΕΡΤ πρέπει να είναι προβληματική και μου σπάει τα νεύρα. Στα ιδιωτικά είχα 100% και στην τέρμα μείωση στο βύσμα έπεφτα στο 34% έχοντας όμως κανονικά εικόνα. Η κυρία ΕΡΤ από 60% έπεφτε στο ... 51%. Ελάχιστη μείωση. Άρα κατά πάσα πιθανότητα έχω "μπούκωμα". Ο 8300 συνεχίζει να δουλεύει κανονικά όμως. Θεωρώ ότι έχει καλό δέκτη. Τα προβλήματα τα έχω με έναν hdt-150 και θα τα αναφέρω αναλυτικά στο νήμα εκεί. Πάντως θεωρώ (χωρίς να ξέρω πολλά) ότι ακόμη και στην ίδια εγκατάσταση διαφορετικοί δέκτες μπορεί να έχουν εντελώς διαφορετική συμπεριφορά (γνωστό αυτό) αλλά και ο ίδιος δέκτης να μην μπορεί να διαχειριστεί σωστά δυνατό/ασθενές σήμα. Πολλές συνιστώσες...

Να δεις που τελικά μπορεί να μας κάνουν να πάμε να αγοράσουμε κανένα φθηνό Πεδιόμετρο.

Αλήθεια τα κανάλια που ανάφερα προηγουμένως στις χαμηλές συχνότητες ,πως τα πιάνεις ;

Πάντως από τους ηλεκτρονικούς , πιθανόν για λόγους επαγγελματικούς δεν βγάζεις και πολλές αναλύσεις.

Και μου είναι λίγο δύσκολο να πιστέψω ότι αυτό το φόρουμ το διαβάζουν μόνο ερασιτέχνες πειραματιστές σαν και εμάς.

Φιλικά Θεόδωρος

Να δεις που τελικά μπορεί να μας κάνουν να πάμε να αγοράσουμε κανένα φθηνό Πεδιόμετρο.

Αλήθεια τα κανάλια που ανάφερα προηγουμένως στις χαμηλές συχνότητες ,πως τα πιάνεις ;

Πάντως από τους ηλεκτρονικούς , πιθανόν για λόγους επαγγελματικούς δεν βγάζεις και πολλές αναλύσεις.

Και μου είναι λίγο δύσκολο να πιστέψω ότι αυτό το φόρουμ το διαβάζουν μόνο ερασιτέχνες πειραματιστές σαν και εμάς.

Φιλικά Θεόδωρος
Και το δικό μου μυαλό σε πεδιόμετρο πήγε αλλά σκέφτηκα ότι όσο κάνει ένα φθηνό κάνουν και δύο...δέκτες καλοί (ίσως και παραπάνω), οπότε το απέρριψα ως σκέψη. Έκανα κάποια πειράματα ακόμη και θα τα γράψω στο νήμα του HDT-150 για να ενημερωθεί και εκεί κάποιος που έχει ανάλογο πρόβλημα. Να πω πάντως πάλι, ότι ο 8300 έχει καλή συμπεριφορά στο θέμα της λήψης τουλάχιστον στην δικιά μου εγκατάσταση. Μπορεί να έχει άλλα κουσούρια αλλά σε αυτό είναι οκ νομίζω.

Απο την απόδοση των χρωμάτων του 8300 είσαι ικανοποιημένος;

Το ρωτάω αυτό γιατί στις δοκιμές που έκανα σε αυτά τα δυο κομμάτια που προανέφερα τα χρώματα μου φάνηκαν άσχημα, και υπερβολικά τονισμένα σε αυτά τα λίγα κανάλια που έπιανα.
Βέβαια δεν είχα πειράξει καθόλου την ανάλυση σαν άσχετος ακόμα.
Στον τελευταίο Lifeview LV6TBOXHD-A όταν κατάβασα την ανάλυση, και διορθώθηκαν τα χρώματα και λειτουργούσε σωστά το αυτόματο απο 4:3 σε 16:9 κλπ.

Στον POWER PLUS 2000 άφησα την ανάλυση όπως ήταν ,στα 1080 δηλαδή ,και όλα λειτουργούν άψογα.

Καληνυχτίζω. Φιλικά Θεόδωρος.

Απο την απόδοση των χρωμάτων του 8300 είσαι ικανοποιημένος;

Το ρωτάω αυτό γιατί στις δοκιμές που έκανα σε αυτά τα δυο κομμάτια που προανέφερα τα χρώματα μου φάνηκαν άσχημα, και υπερβολικά τονισμένα σε αυτά τα λίγα κανάλια που έπιανα.
Βέβαια δεν είχα πειράξει καθόλου την ανάλυση σαν άσχετος ακόμα.
Στον τελευταίο Lifeview LV6TBOXHD-A όταν κατάβασα την ανάλυση, και διορθώθηκαν τα χρώματα και λειτουργούσε σωστά το αυτόματο απο 4:3 σε 16:9 κλπ.

Στον POWER PLUS 2000 άφησα την ανάλυση όπως ήταν ,στα 1080 δηλαδή ,και όλα λειτουργούν άψογα.

Καληνυχτίζω. Φιλικά Θεόδωρος.

Τα χρώματα του 8300 δεν με έχουν ενθουσιάσει. Ειχα κανει κάποιες δοκιμές και παρατήρησα ότι με σύνδεσή hdmi τα χρώματα έβγαινε κάπως ψυχρά και ανοιχτα. Π.χ. το ανθρώπινό δέρμα δεν το έδειχνε όπως έπρεπε. Αυτό που ειδα είναι με component σύνδεσή υπήρχε βελτίωσή. Την ιδία διάφορα ειδα και στο hdt-150 οπότε κατέληξα ότι μάλλον πιο φυσική σύνδεσή είναι η component για τα ματια μου.

Είναι ALI και πολλοί ALI έχουν διαφορετική αρχική εικόνα από άλλους δέκτες. Χρειάζεται ρύθμιση η τηλεόραση για να είναι καλή η εικόνα. Νομίζω πρέπει να γίνει ένα καινούριο θέμα με συμβουλές για ρυθμίσεις σε ALI γιατί βλέπω πολλοί που δεν είναι γνώστες των ιδιοτροπιών τους απογοητεύονται από την εικόνα τους. Ρίξε μία ματιά εδώ μήπως σε βοηθήσει. Αν δεν υπάρχει το θέμα με την κακή κίνηση, κοίτα αυτό με τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Μήπως ταιριάζουν και εδώ. Μήνυμα 102.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/98238-Lifeview-LV6TBOXHD-A/page11

Μιας και αναφέρθηκε το θέμα με την κακή κίνηση στους Ali, θα ήθελα να αναφέρω πως υπάρχουν στιγμές που το πρόβλημα της σπαστής κίνησης είναι αρκετά έντονο στον xoro. Έχω όμως την εντύπωση πως το πρόβλημα της κίνησης δεν το κάνει σε όλα τα κανάλια.

Μιά μεγάλη παράληψη που έχει αναφερθεί ξανά, είναι η έλλειψη του resume play όταν παρακολουθείς μια εγγραφή ή ένα video. Σήμερα μου έσπασε τα νεύρα ο δέκτης όταν δύο φορές κατά την διάρκεια παρακολούθησης μιας παλιότερης εγγραφής, κάθε φορά που τελείωνε μια προγραμματισμένη εγγραφή, μου έβγαζε και το αντίστοιχο μήνυμα (λες και με ενδιέφερε πολύ να το ξέρω) και με πέταγε σε κανάλι. Κάθε φορά έπρεπε να πηγαίνω στη γρήγορη ταχύτητα για να βρω το σημείο που με πέταξε για να συνεχίσω από εκεί το παίξιμο. Απορώ ώρες-ώρες με την λογική των προγραμματιστών. Άραγε οι ίδιοι τα δουλεύουν τα μηχανάκια αυτά σε καθημερινή βάση, ή επειδή έχουν γίνει "φραγκάτοι" δουλεύουν μόνο ακριβά μηχανήματα;

Μιας και αναφέρθηκε το θέμα με την κακή κίνηση στους Ali, θα ήθελα να αναφέρω πως υπάρχουν στιγμές που το πρόβλημα της σπαστής κίνησης είναι αρκετά έντονο στον xoro. Έχω όμως την εντύπωση πως το πρόβλημα της κίνησης δεν το κάνει σε όλα τα κανάλια.
Δηλαδή το πρόβλημα με την σπαστή κίνηση υπάρχει και εδώ; Δεν είχε αναφερθεί ξανά. Το έχω δει σε 3 δέκτες με ALI που έχουν περάσει από τα χέρια μου. Και το έχω διαβάσει και για μερικούς ακόμα. Έχω συγκεντρώσει μάλιστα τα σχόλια. Αλλά εδώ έχουμε έναν πολύ διαφορετικό ALI. Δεν περίμενα ότι θα γίνεται και εδώ. Φαίνεται είναι γενικό χαρακτηριστικό των ALI.
Όπως το έχω δει σε άλλους ALI , ναι δεν φαίνεται συνέχεια. Μπορεί σε κάποιο κανάλι να μην το δεις. Ανάλογα με την ποιότητα εικόνας του καναλιού. Και αν υπάρχει κάπου μπορεί να μην το βλέπεις συνέχεια. Για αρκετή ώρα να υπάρχει εικόνα με κίνηση χωρίς πρόβλημα και ξαφνικά μία κίνηση να φαίνεται περίεργη. Γιαυτό και πολλοί δεν το καταλαβαίνουν καν και δεν το παρατηρούν. Σε ένα thread για ALI μπορεί να δεις ένα μήνυμα για το πόσο καλή είναι η εικόνα και λίγο παρακάτω κάποιος να παραπονιέται για την εικόνα. Σε ένα thread μάλιστα για ALI που ρώταγα για την εικόνα κάποιος με είχε πει και τελειομανή. Συνήθως αυτοί που το παρατηρούν έχουν και άλλους δέκτες και δυνατότητα σύγκρισης. Ψιλιάζονται ότι κάτι δεν πάει καλά και με την σύγκριση το ξεκαθαρίζουν.
Άρα και τα δύο κομμάτια των ρυθμίσεων που γράφω στο παραπάνω μήνυμα με τον σύνδεσμο χρειάζονται για όσους έχουν παράπονα με την εικόνα. Έχω παιδευτεί ώρες με τον πρώτο ALI μου Crypto Redi 210AD να καταλάβω τι γίνεται και να βρω μία ρύθμιση για την εικόνα.

Τα χρώματα του 8300 δεν με έχουν ενθουσιάσει. Ειχα κανει κάποιες δοκιμές και παρατήρησα ότι με σύνδεσή hdmi τα χρώματα έβγαινε κάπως ψυχρά και ανοιχτα. Π.χ. το ανθρώπινό δέρμα δεν το έδειχνε όπως έπρεπε. Αυτό που ειδα είναι με component σύνδεσή υπήρχε βελτίωσή. Την ιδία διάφορα ειδα και στο hdt-150 οπότε κατέληξα ότι μάλλον πιο φυσική σύνδεσή είναι η component για τα ματια μου.
Το πρόβλημα με την έντονη εικόνα υπάρχει μόνο με σύνδεση HDMI. Όντως με σύνδεση scart και τώρα λες και με component η αρχική εικόνα είναι πιο φυσιολογική. Ευτυχώς και στην HDMI φτιάχνει, αλλά όπως είπα πρέπει να ρυθμίσεις διαφορετικά την τηλεόραση στην έξοδο HDMI.

Μιας και αναφέρθηκε το θέμα με την κακή κίνηση στους Ali, θα ήθελα να αναφέρω πως υπάρχουν στιγμές που το πρόβλημα της σπαστής κίνησης είναι αρκετά έντονο στον xoro. Έχω όμως την εντύπωση πως το πρόβλημα της κίνησης δεν το κάνει σε όλα τα κανάλια
Σε ποιά ανάλυση και ποιά αναλογία οθόνης έχεις ρυθμισμένο τον δέκτη σου;

Σε ποιά ανάλυση και ποιά αναλογία οθόνης έχεις ρυθμισμένο τον δέκτη σου;

Προς το παρόν τον έχω συνδεδεμένο μέσω scart σε μιά Sony CRT τηλεόραση 4/3 και με την ρύθμιση εξόδου στα 576p. Δοκιμή με σύνδεση HDMI δεν έχω κάνει ακόμα.

Στο θέμα της ποιότητας της εικόνας από scart, δεν παρατηρώ το καμένο λευκό που έχει αναφερθεί.

Επίσης αν και είναι αδιάφορο, απλά εγκυκλοπαιδικά αναφέρω πως σύνδεσα επάνω του ένα USB Hub και μπόρεσα και είδα ταυτόχρονα 3 φλασάκια.

Επίσης αν και είναι αδιάφορο, απλά εγκυκλοπαιδικά αναφέρω πως σύνδεσα επάνω του ένα USB Hub και μπόρεσα και είδα ταυτόχρονα 3 φλασάκια.
Το κάνει και ο Strong 8105 ECO που έχει τον ALi M3601, αλλά φαντάζομαι το κάνουν και o Mstar 7818.

Προς το παρόν τον έχω συνδεδεμένο μέσω scart σε μιά Sony CRT τηλεόραση 4/3 και με την ρύθμιση εξόδου στα 576p. Δοκιμή με σύνδεση HDMI δεν έχω κάνει ακόμα.
Δοκίμασε αν θέλεις 576i. Πιστεύω ότι τα ALi δεν συμπαθούν να κάνουν deinterlacing (το i σε p).

Στο θέμα της ποιότητας της εικόνας από scart, δεν παρατηρώ το καμένο λευκό που έχει αναφερθεί.
Την ίδια παρατήρηση μ' εσένα έκανα κι εγώ στον 8105.

Απάντηση: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

Στον Crypto 210AD είχα δοκιμάσει σύνδεση scart και δεν είχε τις περίεργες αρχικές ρυθμίσεις και την έντονη εικόνα που είχε η σύνδεση HDMI. To πρόβλημα υπάρχει μόνο στην σύνδεση HDMI. Αλλά και εκεί το πρόβλημα λύνεται με αλλαγές στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Και έχει μετά και εντάξει χρώματα και λευκό όπως στις άλλες συνδέσεις και τους άλλους δέκτες, και την ποιότητα σύνδεσης των HDMI.
To θέμα της περίεργης κίνησης είναι ότι οι ALI φαίνεται δεν συμπαθούν τις επεμβάσεις στην εικόνα. Μετατροπή από i σε p (πχ 576i σε 576p ), upscaling (πχ από 576 σε 720 ή 1080). Άρα τα SD κανάλια έχουν ομαλότερη κίνηση αν μείνει ο δέκτης στην ανάλυση 576i, άσχετα με τον τρόπο σύνδεσης.

Re: Απάντηση: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

Στον Crypto 210AD είχα δοκιμάσει σύνδεση scart και δεν είχε τις περίεργες αρχικές ρυθμίσεις και την έντονη εικόνα που είχε η σύνδεση HDMI. To πρόβλημα υπάρχει μόνο στην σύνδεση HDMI. Αλλά και εκεί το πρόβλημα λύνεται με αλλαγές στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Και έχει μετά και εντάξει χρώματα και λευκό όπως στις άλλες συνδέσεις και τους άλλους δέκτες, και την ποιότητα σύνδεσης των HDMI.
To θέμα της περίεργης κίνησης είναι ότι οι ALI φαίνεται δεν συμπαθούν τις επεμβάσεις στην εικόνα. Μετατροπή από i σε p (πχ 576i σε 576p ), upscaling (πχ από 576 σε 720 ή 1080). Άρα τα SD κανάλια έχουν ομαλότερη κίνηση αν μείνει ο δέκτης στην ανάλυση 576i, άσχετα με τον τρόπο σύνδεσης.
Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν θα κάνει υποscaling την εικόνα της ERTHD?

Re: Απάντηση: Xoro HRT 8300 HD DVB-T Twin-Receiver

Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν θα κάνει υποscaling την εικόνα της ERTHD?
Ναι. Θα φαίνεται μεν εικόνα αλλά θα πέφτει η ποιότητα λόγω downscaling. Στο ΕΡΤHD την καλύτερη εικόνα την έχει η 1080i και θα πρέπει να γυρνάς σε αυτήν όταν βάζεις ΕΡΤHD. Βοηθάει ότι το ΕΡΤHD δεν έχει συνεχές πρόγραμμα. Γιαυτό είπα 576i στα SD κανάλια.
Η εναλλακτική είναι να βάλεις σε όλα τα κανάλια 1080i. Η ποιότητα εικόνας είναι στα SD κανάλια ανάμεσα στην 576i και τις p αναλύσεις. Μάλλον γιατί δεν υπάρχει η μετατροπή από i σε p αλλά μόνο το upscaling. Η σπαστή κίνηση είναι λιγότερο έντονη από τις p αναλύσεις. Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι καν. Δεν γκρινιάζουν όλοι για την ποιότητα της εικόνας όπως είπα και οι περισσότεροι δεν το καταλαβαίνουν. Αν όμως το αντιλαμβάνεσαι τότε πρέπει κάθε κανάλι να το έχεις με την φυσική του ανάλυση. Αυτό είναι γενική συμβουλή για τους ALI από την εμπειρία μου από 3 ALI και από ότι διάβασα και εδώ που αναφέρονται τα ίδια. Δεν ξέρω ακριβώς την εικόνα του δέκτη και η εικόνα είναι και λίγο προσωπικό θέμα.

Last edited:

Παρατήρησα κάτι το ΣΚ και μου κακοφάνηκε. Ενώ ο μικρός αδελφός Edision SD με τον απλό xALi έχει ρυθμιζόμενη διάρκεια infobar ο 8300 δεν έχει. Έχει μόνο για τη διαφάνεια ρύθμιση.

Φιλικά Θεόδωρος

Ένας λόγος που η ΕΡΤ είναι 'προβληματική' πρέπει να είναι ότι χρησιμοποιεί πιο υψηλό ρυθμό στο κανάλι. Όπως δείχνει ο 8300 (και άλλοι δέκτες), η ΕΡΤ παίζει στα μπουκέτα της με 64-QAM ενώ η Digea με 16-QAM. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΡΤ στέλνει 6 bit ανά σύμβολο, ενώ η Digea μόνο 4 bit. Άρα η ΕΡΤ στέλνει περισσότερα δεδομένα (υψηλότερο bit rate, πχ γιατί πρέπει να χωρέσει και το ERT HD στο μπουκέτο ή για να καλύψει την υποδεέστερης ποιότητας συμπίεση ΜPEG2 αντί MPEG4), οπότε για να γίνει σωστή αποκωδικοποίηση απαιτεί σήμα καλύτερης ποιότητας. Η Digea πάλι παίζει με χαμηλότερους ρυθμούς, το οποίο επιτρέπει τη λήψη σε χειρότερες συνθήκες.

Ένας λόγος που η ΕΡΤ είναι 'προβληματική' πρέπει να είναι ότι χρησιμοποιεί πιο υψηλό ρυθμό στο κανάλι. Όπως δείχνει ο 8300 (και άλλοι δέκτες), η ΕΡΤ παίζει στα μπουκέτα της με 64-QAM ενώ η Digea με 16-QAM. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΡΤ στέλνει 6 bit ανά σύμβολο, ενώ η Digea μόνο 4 bit. Άρα η ΕΡΤ στέλνει περισσότερα δεδομένα (υψηλότερο bit rate, πχ γιατί πρέπει να χωρέσει και το ERT HD στο μπουκέτο ή για να καλύψει την υποδεέστερης ποιότητας συμπίεση ΜPEG2 αντί MPEG4), οπότε για να γίνει σωστή αποκωδικοποίηση απαιτεί σήμα καλύτερης ποιότητας. Η Digea πάλι παίζει με χαμηλότερους ρυθμούς, το οποίο επιτρέπει τη λήψη σε χειρότερες συνθήκες.
Οπότε κάποιοι δέκτες είναι έτοιμοι να παίξουν και με τα δύο και κάποιοι άλλοι πιάνονται "αδιάβαστοι" στα κρατικά? Όπως ο HDT-150 που φαίνεται ότι δεν μπορεί να τα διαχειριστεί σωστά όπως οι υπόλοιποι.

Οπότε κάποιοι δέκτες είναι έτοιμοι να παίξουν και με τα δύο και κάποιοι άλλοι πιάνονται "αδιάβαστοι" στα κρατικά? Όπως ο HDT-150 που φαίνεται ότι δεν μπορεί να τα διαχειριστεί σωστά όπως οι υπόλοιποι.

Δεν είναι 'αδιάβαστοι' με την έννοια ότι δεν υποστηρίζουν την κωδικοποίηση της ΕΡΤ. Είναι θέμα ευαισθησίας του δέκτη - όταν το σήμα είναι ασθενές/κακής ποιότητας, άλλοι τα καταφέρνουν, άλλοι όχι.

Δεν είναι 'αδιάβαστοι' με την έννοια ότι δεν υποστηρίζουν την κωδικοποίηση της ΕΡΤ. Είναι θέμα ευαισθησίας του δέκτη - όταν το σήμα είναι ασθενές/κακής ποιότητας, άλλοι τα καταφέρνουν, άλλοι όχι.
Κατάλαβα. Το περίεργο είναι (στη δική μου εγκατάσταση τουλάχιστον) ότι το σήμα της ΕΡΤ δείχνει ακλόνητο σχεδόν. Επειδή νόμιζα ότι είχα πολύ δυνατό και είχα μπούκωμα έκανα κάποιες δοκιμές με μειωτηρα έντασης (televes -20db) και 1-2-3 Τ (1 πριν τον μειωτήρα, 2 πριν, 3 μετά κλπ) για να αποδυναμώσω το σήμα). Η ΕΡΤ από 68% έπεφτε στο 50 % ενώ τα υπόλοιπα από 100% καρφωμένο έπεφταν στο 34%. 65% μείωση τα digea δλδ και 20% η ερτ. Εξαρτάται βέβαια από την εγκατάσταση του καθενός αλλά στη δικιά μου μου έκανε εντύπωση ότι η ΕΡΤ δεν έπεφτε με τίποτα.