XP MCE, ή Vista MC

Απάντηση: Re: XP MCE, ή Vista MC

Νομίζω ότι οι νέοι catalyst 8.7 για linux είναι καλύτερης ποιότητας πχ δες εδώ http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=ati_radeonhd_4850&num=1 δεν έχω όμως κάρτα ati να ξέρω από προσωπική εμπειρία.. αν και σκέφτομαι για μια 4850.

Καλύτερης ποιότητας ναι αλλά μακρυά ακόμα από να πούμε οτι είναι ικανοποιητικοί. Το tearing σε ATI βγάζει μάτια (εχω μια 1950pro) και βέβαια δεν την συστήνω για Video χρήση. Με NVIDIA όλα κυλάνε τζάμι ειδικά σε .mkv 720p είναι άψογο. Σε 1080p γενικά σπάει διότι δεν υπάρχει αντίστοιχος codec σαν τον CoreAVC και φορτώνεται full η CPU. Ακόμα δεν είναι έτοιμο το Linux για χρήση HTPC ας ελπίσουμε πως με την απελευθέρωση των οδηγών θα φτιάξουν τα πράγματα και με τις ATI.

Αν φτάσει ποτέ το MythTV να είναι εύκολο και απροβλημάτιστο όπως το Ubuntu desktop ευχαρίστως θα πάρω και κάρτα nvidia ή ότι άλλο παίζει καλά μαζί του.

Αλλά από ότι φαίνεται χρειάζεται ακόμα λίγη υπομονή...

Αν έχεις υποστηριζόμενο tuner και remote control, είναι τόσο εύκολο και απροβλημάτιστο όσο το Ubuntu, και αν θες, δοκίμασε το Mythbuntu, ένα ubuntu distribution με ενσωματωμένη εγκατάσταση του mythtv, με το mythtv control center που απλοποιεί πολλές διαδικασίες κλπ.