XRCD APO THN JVC

Για τους έχοντες γρήγορη σύνδεση, μπορείτε να κατεβάσετε πάρα πολλά απο τους γνωστούς δικτυακούς τόπους με μη απολεστική συμπίεση και μετά πάλι με γνωστό προγραμματάκι να τα γράψετε σε δισκάκι της επιλογής σας. Η ποιότητα θα είναι η ίδια.

Ξέρω, σας ανοίγω την όρεξη αλλά δεν σας λέω περισσότερα, μας βλέπουν οι μυστικές υπηρεσίες...

isos den ksereis gia ti akrivos cd milame....
mpes sto xrcd.con na katalaveis gia ti milame, tin epeksergasia pou tous kanoun, alla akoma kai to artwork pou exoun!

Ωραίες ηχογραφήσεις έχουν τα XRCD.
Και ωραία εξώφυλλα.

Αποπνέουν ποιότητα...

Αλλά από μουσική...μέτρια προς ψιλοχάλια.

Όπως και τα αδέρφια της Chesky...1-2 καλλιτέχνες που...ξεφεύγουν (όπως ο paquito) αλλά κατά τα άλλα...

Η μουσική βρίσκεται αλλού, στις απλές, καθημερινές εγγραφές που παίρνουμε με... 6.90 ευρά.
Πιστέψτε με, πολλές από τις απλές εγγραφές ακούγονται καταπληκτικά... και έχουν και καλές μουσικές μέσα.

δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με το Στέργιο.
Η άποψή μου, κι ας σηκώσει θύελλα, είναι ότι τα cd αυτά έχουν ήχους και όχι μουσική.

(γιά τα παράπονα ξέρετε που να με βρείτε....)

ta xrcd exoun mousiki, pou mallon den mporeite na akousete eseis...
ektos kai an o miles davis, i jacintha to xr autumn in seattle, o Dave Brubeck kai polloi alloi den paizoun mousiki.....

Απάντηση: Re: XRCD APO THN JVC

Δ. Παναγιωτίδης said:
δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με το Στέργιο.
Η άποψή μου, κι ας σηκώσει θύελλα, είναι ότι τα cd αυτά έχουν ήχους και όχι μουσική.

(γιά τα παράπονα ξέρετε που να με βρείτε....)

Ξέρουμε! -bye-

Σε XRCD κυκλοφορούν και πολλές κλασσικές ηχογραφήσεις της RCA και της Decca από τη χρυσή περίοδο του '60, που τις έχουν πάρει επίσης και οι audiophile βυνιλιάδες (Classic Records, Super Analogue Disk, Speaker's Corner).

Αν αυτά δεν είναι μουσική, τότε τα περιεχόμενα των υπόλοιπων δίσκων είναι διαφημίσεις για οδοντόκρεμες! :rolleyes:

δεν αντιλέγω Δαμιανέ, αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι πρεσβεύω ότι η αναζήτηση της καλής ηχογράφησης και μόνον, ως αυτοσκοπός με αφήνει ιδιαίτερα έως παγερά αδιάφορο.

Οι καλύτεροι μουσικοί δίσκοι που έχω έχουν συνήθως μέτρια ή και κακή ηχογράφηση.
Τώρα αν καταφέρει κανείς και συνδυάσει και τα δύο έχει jack pot
Αλλά το να πάω και να σαρώσω όλα τα xrcd επειδή έχουν καλές εκτελέσεις.... όχι.

και άντε .... πάει καλά η xrcd....
να μην πω τώρα και γιά την chesky.....

Ναι, όντως η Chesky πάσχει από καλλιτέχνες που έχουν κάτι καλό να πουν, σε αντίθεση με την πολύ καλή τεχνική τους στις ηχογραφήσεις.

Η Telarc έχει κάποια καλά δείγματα και πολλούς καλλιτέχνες.

Φέρτε μας πίσω τη Sheffield Labs.

Στέλιο η ecm είναι ecm.
Είναι εταιρεία με με υπόσταση και ρεπερτόριο.
Εταιρεία που έφτιαξε μουσική.

Δυστυχώς για τις άλλες είναι άστα να πάνε.
Τα πρόσφατα δείγματα της Telarc είναι απογοητευτικά με μπόλικη ισοστάθμιση και γενικό φούσκωμα.
Γιά την Chesky μόνο κακά λόγια έχω να πω. Ρεπερτόριο το απόλυτο 0.
Naim ? μιά από τα ίδια....
Η Sheffield δυστυχώς όνειρο ήταν και παει.
Αλλά και εκεί υπήρξαν δυό τρια καταπληκτικά albums από αληθινούς καλλιτέχνες και όχι "βαφτισμένους" που έτυχε και να είναι και ιστορικές εκτελέσεις.
Τώρα γιά εταιρείες πχ σαν την xrcd ή την επίσης κλειστή πλέον dcc τι να πω.
ΆΡτιες επανεκδόσεις, υπερβολικά υπερτιμημένες (γιά δαγκωμένους hiendάδες)
ωραία εξώφυλλα κλπ κλπ δείγματος μόνο ενός ικανοποιητικού ρεπερτορίου, επιλεγμένο από άλλους. Κύριοι την μουσική τη διαλέγουμε εμείς.
Η ίδια ένσταση ισχύει και τα Sacd dvd audio και δεν τα λέω αποστασιοποιημένα, μπήκα στον χορό και πλήρωσα και έχω δικαίωμα να φωναζω.

Μεταξύ μας τώρα τι να κάνω έναν δίσκο του Miles από τους 50 ή 80 που έβγαλε ή τον ξενέρωτο Brubeck ή την Τζακίνθα. Τραγουδίστριες τζαζ έχει σωρό φίλοι μου. Όσο και να προσπαθήσει η κοπέλα δεν τιμά τον τίτλο.Προτιμώ να ακούσω την Carmen Mc Rae κι ας κάνει scratch που δεν κάνει στις επανεκδόσεις της verve. Αυτά πρέπει να κυνηγήσουμε.

Πχ και εγώ έχω dcc του Montgomery που ακούγεται να κόψεις φλέβες.
Αλλά ο καλός Montgomery είναι στη riverside πριν το 60 όπου ο ήχος είναι σχεδόν μονοφωνικός.

Last edited:
Σωστό αυτό για την Telarc, εννοούσα πιο παλιές δουλειές της. Τώρα τελευταία έχουν μια τάση "εντυπωσιασμού" οι ηχογραφήσεις τους... Σαν να "παραείναι" σωστές (πολλές φορές ξεφεύγουν από την καθαρότητα και φτάνουν στο κλινικά αδιάφορο που δεν είναι καλό).

Ενα είναι το σίγουρο, ένα καλό σύστημα μπορεί να κοστίζει/αξίζει πεπερασμένο ποσό, μια ψαγμένη δισκοθήκη όμως είναι
ανυπολόγιστης αξίας (κι ας κοστίζει μόνο 1.000 €).

Καταλαβαίνω το πνεύμα σου chief και γενικά συμφωνώ με την άποψη σου και τα σχόλια για εταιρίες σαν την Chesky ή την Telarc. Ακόμη και η Sheffield για τα ενδιαφέροντα μου ήταν πολύ φτωχή.

Στα xrcd της κλασσικής όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ανάμεσα σ' αυτά υπάρχουν κορυφαίες εκτελέσεις αριστουργημάτων, όπως ο Ρίχτερ στο πρώτο κονσέρτο για πιάνο του Μπετόβεν με τη Συμφωνική της Βοστώνης και τον Μυνς. Το cd της RCA που κυκλοφορεί στο εμπόριο είναι για τα μπάζα. Η μόνη λύση για ν' ακούσεις την εκτέλεση όπως της αξίζει είναι σε xrcd ή σε μεταχειρισμένο βινύλιο (αν το βρεις).

Ρε συ Δαμιανέ ναι, εντάξει.
Η Sheffield γιά μένα είναι ουσιαστικά 3 δίσκοι.
Οι υπόλοιποι αν και κορυφαίοι ηχητικά (μακράν από ο,τιδήποτε άλλο τελεία) μετριώτατοι μουσικά.

Διαφωνώ με τη λογική να παίρνει κάποιος μάστορας του ήχου ΕΝΑΝ δίσκο ΕΠΙΛΟΓΗΣ του ενός καλλιτέχνη να τον κάνει super duper και να μας τον πασάρει γιά 30 και 40 ευρά.
Εγώ θέλω να έχω επιλογή.
Θα έλεγα μπράβο αν η xrcd έφτιαχνε πχ όλους τους δίσκους του Miles και όχι του brubeck και την άλλη που δεν την ξέρει η μάνα της.
Αλλά αυτά δεν γίνονται.

Όπως τα ίδια πρεσβεύω γιά την καταπληκτική dcc, πχ ένας Montgomery, ένας McCartney ένας δεν ξέρω τι.
Κοινώς "διαλέγει πριν από σας για σας" ή "ντύνει στολίζει νοικοκυρεύει"...

Και εγώ εδώ και κάποιο καιρό κυνηγάω γιαπωνέζικες επανεκδόσεις που είναι κορυφαίες.
Είναι όμως τεράστιο ρεπερτόριο και επιλέγω πράγματα που ούτως ή άλλως τα ήθελα, ή τα έχω και τα αντικαθιστώ.

Η JVC ξεκίνησε την σειρά XRCD με φιλοδοξία να γίνει sheffield στη θέση της sheffield.

Με λίγους γνωστούς παλιούς καλούς δίσκους (Oscar Peterson, Art Tatum) και κυρίως κάτι φιλόδοξους Γιαπωνέζους γιατί την ενδιέφερε η ντόπια αγορά.

Έτσι πήραμε και εμείς κάτι Tiger Okoshi και Hiroko Kokubu, τους ακούσαμε μισή φορά και τους ξανακούμε μόνο στις επισκέψεις μας στις χαϊεντάδικες εκθέσεις...:damnyou:

Στο μεταξύ η JVC όχι μόνο εξέλιξε την τεχνική XRCD σε XRCD2 και XRCD24 κατόπιν, αλλά άρχισε να συνεργάζεται με άλλες audiophile εταιρείες όπως η fim, η TBM, η proprius και τα τελευταία χρόνια η RCA living stereo και ακόμη και με τις Atr και Clearaudio. Επίσης παρήγαγε (και πούλησε αναφανδόν) το μπράδερς ιν άρμς και το χέλλ φρίζις όβερ. Οπότε σίγουρα κάποιοι απο τους νέους τίτλους έχουν κάτι να πούν. Εγώ προτείνω τις δουλειές του Ράϊνερ στην RCA living stereo (π.χ. εικόνες απο μιά έκθεση) και τα παλιά σάουντρακς του Μαντσίνι.

Πάντως θέλει προσεκτική επιλογή. Κυκλοφορεί πολύ φύρα.

ρε σείς , εδώ κοτζάμ πατριάρχης του φιλέτου και είπε ότι οι ηχογραφήσεις μπορεί να είναι φοβερές αλλά οι περισσότερες μουσικές μάπα ( σόρυ Στέργιο , ξέρεις ότι σε γουστάρω , :ernaehrung004: αλλά δεν κρατήθηκα :flipout: ...φιλάκια )
Κι εκείνο πιά το jazz at the pawnshop , σε κάθε audiophile σπίτι που πάω το βλέπω να φιγουράρει σε περίοπτη θέση . Καταπληκτική ηχογράφηση ...ακούγονται και τα μαχαιροπήρουνα και ο ήχος από τα κρυστάλλινα ποτήρια . Ακούνε τζαζ ντεμέκ . Κι άμα τους ρωτήσεις αν έχουν Ornette Coleman , Art Ensemble of Chicago , John Coltrane , Eric Dolphy , McCoyTyner , Don Cherry , Archie Shepp , Pharoah Sanders , σε κοιτούν σαν χάνοι .
Ασε που μας σερβίρουν εκατόν πενήντα φορές σε όλα τα πιθανά και απίθανα φορμά τα ίδια πράγματα ( βινύλιο 180 gr , βινύλιο 200 γρ , βινύλιο παρθένο , βινύλιο αειπάρθενο , cd , χρυσό cd , πλατινένιο cd , cd με επιστρωμάτωση Σβαρόφσκι , xrcd , sacd , dvd audio ) .

Σαν να μου πει καποιος δηλαδη οτι το LOVE ME DO ακουγεται καλυτερα σε SACD απο οτι στο γρατζουνισμενο μου 45αρι...
Γεια σου Ντοκ με τα ωραια σου..!

Το μέσον κύριοι δεν είναι το μήνυμα , διότι το μέσον χωρίς το περιεχόμενο είναι απλώς μία πομφόλυξ που υπογραμμίζει έτι περισσότερο την αδυναμία του περιεχομένου .
Γεια σου Στέλιο . Καλώς σας βρήκα και καλό φθινόπωρο .